Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

Как стигна до този извод?

• Отговори 654
  • Прегледи 96,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте , как да изключа AVG free за определено време ? Гледах гледах и не мога да отккрия такава опция ,а не ми се деинсталира . Искам да направя System Restore на системата ,че се омаза нещо а ми изписва съобщение ,че антивисрусната не разрешава . А и ако я деинсталирам преполагам ,че няма да мога да направя system restore защото ще липсва . Благодаря предварително ,чакам помощ С AVG Anti-Virus Free Edition 2012 съм

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

Като дадеш десен бутон на иконката в трея няма ли оция за спиране(disable)? При деинсталиране няма да има проблем със Систем Рестор според мен.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Не , няма опция . При стартиране на ресторе показва какви промени има на драйвери и програми и иска да ги направя както началната точка :) Благодаря , разбрах как - http://free.avg.com/ww-en/faq.num-2429

• 2 седмици по-късно...

Някой слагал ли версия 2012 free имам предвид, да сподели впечатления?

Да аз, и много ми хареса.От безплатните АВ тя и Панда 1.9.1 ми харесаха доста.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

И аз съм я слагал на един лаптоп и останах доволен. Само че GUI-то имаше някои проблеми с Unicode UTF-8 таблиците и в интерфейса на рекламите излизаха едни йероглифи. Не намерих решение на проблема и това ме принуди да инсталирам Security Suite пакета от една промоция...с Custom Install. Чрез нея премахнах доста от ненужните модули и тулбари + пакета за оптимизация...оставих само най-необходимото и вървеше прилично. Не съм тествал антирууткит модула на x64, но на x86 се справи доста добре прихващайки промени по MBR от Sinowal/Whistler. (Пратих им и една нова версия на Whistler по e-mail-a). Но нямах време да сърфирам много, защото трябваше да връщам машината. Защитната стена също нямах време да я тествам обстойно, но скоро и това ще стане. ;)

Ще кажа защо ми хареса: Говорим за безплатната версия нали? В тази версия изглежда са се поразмърдали и са наблегнали наистина върху защитата. Има функция която като засече Вируса на компа прави Roolback (както при Kaspersky) и трие вируса без да е успял да нанесе щети и връща положението на компа в състояние преди зараза.Проактивният модул Identity Safe работи много добре и не е само файлово и URL блокиране което друга безплатна програма го няма,също има репутация на сайтове и добре се справя с блокирането на URL. На моя комп си работеше лекичко и не товари(нищо ,че има доста процеси)Много добре се справя с rootkits почистване.Даже сканирането са подобрили и доста по-бързо сканира. За мен в момента е най-добрият избор за безплатна Антивирусна.(За платена обаче не съм убедена в това) Това ми е наблюдението.Защо не я пробваш и сам да прецениш?Така ще споделиш твоите наблюдения.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Добре е програмата,не ми товари въобще, ще я ползвам за дълго че ми писна да преинсталирам..но ми е чудно защо не хваща EICAR теста,като го запиша на десктопа,а чак като го сканирам тогава го трие...

Виж в настройките на Resident Shield-a. Доста опции са му махнати (сканиране на архиви, дълбоко сканиране, сканиране само на определени разширения, сканиране за потенциално опасни обекти и т.н.) за да не товари...

Бтв, преди време бях качил AVG 2012 на една колежка...само че и прави един проблем (постоянно изисква рестарт за да завърши някакъв ъпдейт), но след рестарт пак иска рестарт и така до безкрай. Пробвах и с поправка на инсталацията и не се получава. Колежката вече си тръгна, но другия път ще взема да я махна напълно, да почистя с ънинсталатора им и да я кача наново (най-новия билд). Подобно нещо се е случвало и с AVIRA 2012 на един приятел след почистване на ZeroAccess rootkit-a. Иска рестарт за да инсталира версията, но след рестарт пак иска рестарт и така...там вече почистих с всичко възможно. Това е единствения случай на който съм се натъквал при проблеми с инсталацията на Avira. Ако не стане ще му сложа една алтернатива до следващия преинстал на Windows-a....Но засега нестабилната Виста, която му бях качил преди няколко години държи като куче все едно е качена вчера та не се знае, кога ще се наложи да мине на 7-ца. :(

Хм, интересно...изглежда са имали този проблем с повечето версии от 2010 година насам.

Намерих доста решения, но мисля да пробвам последното от тази тема:

http://forums.avg.co...=show&id=168505

или четвъртото от тази:

http://forums.avg.co...=show&id=160847

^^ Потвърждавам помислих,че при мен е само проблема и AVG-то не се разбира с виртуалката.Постоянно съм в рестарти още малко ще я изтърпя поне да я "пробия"

Много интересно ,при мен даже и не поиска нито един рестарт за 8 часа,но после изчезна ,само прекия и път остана. Ами успех с пробива,ако пък искаш помощ да стане по бързо свиркай.

AVG IS 2012 се справя чудесно. Харесва ми, че определя с точното наименование exploit пакетите и репортва за повредените изпълними файлове. За моя голяма изненада при пълна проверка на системата откри по-малко FPs които пратих директно от карантината и за почти всички проби вече имах отговор по е-mail (повечето бяха фикснати), други продължаваха да твърдят че дефиницията е правила - естествено ги сложих в изключенията. Изключително лека и с приятни настройки на защитната стена. Хареса ми и модула на процесите...един бацил ми изключи Task Manager-a, но вградения модул за процесите показа с жълти квадрати степента на опастност по различни параметри и всеки потребител може да реши дали да терминира процеса. Не ми харесаха някои неща: - няма добавяне в изключенията за профилите на сканиране...има само за Resident Shield-a. Решението тук е просто да се избира Scan Custom Folder и да се изключват папките в които има възможност да даде FPS. - понякога щита в реално време пропуска неща които после се обират от сканирането от контекстното меню, а понякога и от двете се пропускат, но след 5 мин. (явно заради Cloud анализа) изведнъж се засича и ги деактивира. Разходих я по доста линкове от MDL и повечето или ги блокира или после почисти след стартирането на файловете. Rootkit скенера с точност определя варианта на заразата - TDL4, Whistler и т.н. Засега съм повече от доволен. Малко е странна ситуацията...IS версията е по-добра от безплатната (това звучи логично), но пък IS (за платен продукт) е по-слаба от Bitdefender IS или от KIS...Демек като безплатен продукт незнам дали бих я предпочел пред Avira (защото така или иначе и двете ще имат нужда от подпомагане), а от платените също не е най-мощната (но поне е лекичка). Мисля да я тествам срещу GPCode, но не мисля, че ще удържи...но пък и това не е важно. Наличните варианти се ловят от всички антивирусни с дефиниции така или иначе... Често обаче Trojan.Ransom я заключва и трбява използване на LiveCD. Все пак мисля, че е доста солиден продукт и ако човек си има и Image, спокойно може да си кара само с нея без да си играе да комбинира хиляда неща. Надвам се Avira да се събудят, а не само да тъпчат на място и да раздават промоции.

Ако искаш ще я кача на SD-то ,ако ти нямаш възможност! Ти приготви пробите,така и така е при теб и ги подбери по цвят ,вкус ,мирис, ,да ми е шаренко и уютно, когато тествам :) ..и една бира ми приготви ....няма да се бавя :D

Това към мен ли беше или към колегата над мен ? :) Иначе незнам за вас, но аз изключих и настройката "Use trusted database for this profile" за всички профили на стената. Предпочитам да ме пита за всяко приложение изискващо достъп до мрежата.

^^

Потвърждавам помислих,че при мен е само проблема и AVG-то не се разбира с виртуалката.Постоянно съм в рестарти още малко ще я изтърпя поне да я "пробия"

Под VMware Workstation не съм имал никакви проблеми.

Под VMware Workstation не съм имал никакви проблеми.

И на VirtualBox вече втори ден няма такива...засега. Ако има просто трябва да се изтрие кеша на дефинициите...явно в него става проблема. :)

BBoy,При мен имаше проблем с Youtube-като отворя сайта и ИЕ крашваше.Докладвах им в форума и на втората седмица проблема беше решен в предният bild.Радвам се ,че ти хареса.Пробва ли я да чистиш rootkit ,защото знам,че и в чистенете се справя прилично за АВ.

И на VirtualBox вече втори ден няма такива...засега. Ако има просто трябва да се изтрие кеша на дефинициите...явно в него става проблема. :P

:)

На тоя VirtualBox и Касперски дава грешки ! Въпреки това гледам бая народ тестват на тази машина. Проверено - на VMware Workstation нищо не се скапва. Всичко бачка на шест. Даже и Мандривата качвах :)

Извинявам са за офтопика. :)

BBoy,При мен имаше проблем с Youtube-като отворя сайта и ИЕ крашваше.Докладвах им в форума и на втората седмица проблема беше решен в предният bild.Радвам се ,че ти хареса.Пробва ли я да чистиш rootkit ,защото знам,че и в чистенете се справя прилично за АВ.

Да не ти е давало грешка заради AVG Accelerator. Дразнещо е, че не прави настройките веднъж завинаги, а за всеки клип иска да ги прави наново и аз изключих тази опция. Иначе под Мозила не е крашвало.

Иначе да, добре се справя с почистването. То не че имаше кой знае какво да се почиства де. :P

:)

На тоя VirtualBox и Касперски дава грешки ! Въпреки това гледам бая народ тестват на тази машина. Проверено - на VMware Workstation нищо не се скапва. Всичко бачка на шест. Даже и Мандривата качвах :)

Извинявам са за офтопика. :)

Нищо и няма ма Vbox-a. Поне е безплатна, а WMware не - капиш ?

VMWare Player е безплатен, но доста орязан...а аз избягвам пиратски софтуер.

А касперски, че забивал там - да си му мислят developer-ите на Касапа и на Oracle...Мен не ме интересува. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.