Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

Както бях писал тук:

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=50864

Мисля, че с версия 2011 ще върнат малко позициите при безплатните антивирусни програми.

Вярно, че тук и тя е допуснала зараза на MBR-то (TDL3 rootkit) и възможен пропуск (възможен защото няма лог от пълна проверка на системата с AVG) на 63 файла (повечето ексолоити - засечени от Kaspersky Online Scanner), но ми харесват модулите Identify Protection и Link Scanner-a, а и перфектна програма няма.

Ако започнат да и се пращат малко повече зарази ще влезе в час.

Явно и други мислят като мен: :P

Got to love AVG. I hate it by the way.

http://forums.malwarebytes.org/index.php?s=&showtopic=65100&view=findpost&p=330146

Е ще и трябва още време за да ме убеди и да се докаже, но има надежда.

Моя съвет е да наблегнат на няколко неща:

*Превенция на TDL3/4 и засичане на изменения по MBR.

*Засичане и поправяне на щетите наложени от Rootkit.Agent. (идва с Rogue софтуера Antivirus 2010)

http://forums.malwarebytes.org/index.php?s=&showtopic=64514&view=findpost&p=329702

I think my computer is running ok now, there is no more false warning from fake Antivirus 2010. But I restart the AVG Anti-virus and to attempted to run a whole computer scan, but it will not scan anything. Should I try to reinstall it or try to uninstall and look for another antivirus program to scan my computer and get protected?

Обикновенно тези поражения се оправят с използването на инструмента SubInACL + скрипт към него

*Наблягане на засичането на новата версия на рууткита - Black Energy 2+

Most antirootkits will not work with this rootkit, they simple dying at start. You need to remove notify routines set by rootkit (CreateProcess, CreateThread, LoadImage) to get them work.

Да, справянето на дадена антивирусна с рууткит не е лека задача и засега само MSE от антивирусните успява да се пребори основно с TDL3.

*Опит за намаляване на консумацията на използваните системни ресурси още малко. (на бързи машини може и да лека, но както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече). :hush:

• Отговори 654
  • Прегледи 96,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Също и на Security Tool :hush:

Да, него го забравих...вместо да ми вграждат ненужна препратка към AVG TuneUp, по-добре да вградят алтернатива на Process Explorer за килване на опасни процеси. (но май искаме вече прекалено много от един безплатен продукт). :P

Да, него го забравих...вместо да ми вграждат ненужна препратка към AVG TuneUp, по-добре да вградят алтернатива на Process Explorer за килване на опасни процеси. (но май искаме вече прекалено много от един безплатен продукт). :hush:

В платения вариант също не е интегриран AVG TuneUp ,само едно активно флашче има,правиш сканиране и за да поправиш трябва да свалиш инструмента и да го инсталираш,като отделно приложение!

В платения вариант също не е интегриран AVG TuneUp ,само едно активно флашче има,правиш сканиране и за да поправиш трябва да свалиш инструмента и да го инсталираш,като отделно приложение!

Да знам това...и затова казах ненужна препратка. :rolleyes:

Къде да изпратя файлове на AVG ? На Ванката линка дава грешка ! :baby:

По мейла не е най удачния, начин но ще пробвам !

По мейла не е най удачния, начин но ще пробвам !

[email protected]

Файлът трябва да е някакъв архив (zip, 7z, tar..) с парола, а паролата да е написана в тялото на писмото.

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

[email protected]

Файлът трябва да е някакъв архив (zip, 7z, tar..) с парола, а паролата да е написана в тялото на пимото.

Много ви е добра програмата ама повечето пощи не допускат архивирани файлове с парола !

Дай алтернатива а аз ще ви пращам тонове вируси ... Просто защото ги знам къде са...Не са само в MDL

Много ви е добра програмата ама повечето пощи не допускат архивирани файлове с парола !

Може и без парола, но е препоръчително с парола, тъй като ако е излязла нова дефиниция за този вирус ще бъде заловен при получаването и може да бъде изтрит/премахнат от писмото.

Има ли начин да се направи така, че да се изпращат файлове от сайта. Както е примерно при Avira, Kaspersky, F-Secure, Comodo ...

Така мисля, че ще е много по- удобно.

Може и без парола, но е препоръчително с парола, тъй като ако е излязла нова дефиниция за този вирус ще бъде заловен при получаването и може да бъде изтрит/премахнат от писмото.

Опитвам се да обесня ако е с парола се блокира ,а ако не е пак се блокира, защото има и други антивирусни които пазят пощите !

А аз когато пращам нещо то е със сто процента сигурност ,че не се лови !

[email protected]

Файлът трябва да е някакъв архив (zip, 7z, tar..) с парола, а паролата да е написана в тялото на писмото.

Аз им изпращам файловете в .exe и ми казват,че ги добавят в дефинициите си. Явно може и така,нали?

Аз им изпращам файловете в .exe и ми казват,че ги добавят в дефинициите си. Явно може и така,нали?

Не знам ама по лечение на зарази в момента AVG трепе всички :cool:

Не знам ама по лечение на зарази в момента AVG трепе всички :cool:

Яко са дръпнали с новата версия,което е добре. Само да оправят тоя бъг с Linkscanner.. и просто ще са чудесни.. И това забавяне на интернета....

Яко са дръпнали с новата версия,което е добре. Само да оправят тоя бъг с Linkscanner.. и просто ще са чудесни.. И това забавяне на интернета....

Нали като ползваш Опера всичко е наред ! Или не е така?

Баси процесите ама дръпна напред :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Повечето мейл сървъри не изпращат писма с директно прикачени EXE файлове, които не са в zip или друг архивен формат, но ако вашият позволява изпращане на такива, то може и така...

Ако не желаете да Ви се сканира трафика от Интернет и браузъра Ви да работи по-бързо можете да изключите съответните модули (LinkScanner и Online Shield), но аз не бих ви посъветвал да го направите, тъй като няма да имате защита, докато сърфирате. Друг начин за ускоряване няма - просто проверката за заплахи отнема време...

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

Като толкова иска помолете екипа да му направят един FTP акаунт за изпращане на множество проби и проблема отпада. На мен в Avira това ми предложиха, но нямах време да се занимавам. :cool:

Повечето мейл сървъри не изпращат писма с директно прикачени EXE файлове, които не са в zip или друг архивен формат, но ако вашият позволява изпращане на такива, то може и така...

Ако не желаете да Ви се сканира трафика от Интернет и браузъра Ви да работи по-бързо можете да изключите съответните модули (LinkScanner и Online Shield), но аз не бих ви посъветвал да го направите, тъй като няма да имате защита, докато сърфирате. Друг начин за ускоряване няма - просто проверката за заплахи отнема време...

AVG се справя почти с всичко и не бави нета с Опера!

Айде няма нужда да си рекламирате продукта тук! Брей AVG обедняха ли ?

да си рекламирате продукта тук! Брей AVG обедняха ли ?

Да вземем да им съберем една касичка с монети или да им пратим SMS за по едномесечен лиценз ала Nod32 :ph34r:

Не аз искам да знам как да си защитя програмата с парола?

Не се бъзикам н момента 2 от комповете ми са AVG

Публикувано изображение

Аз в момента съм с версия 9 на антивируса и се колебая дали да ъпгрейдна.Не искам бавен нет. Това бъг ли е, за да се оправи или е от самата програма и няма да се подлага на поправяне?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.