Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

Това което na men ми хареса в новата версия е как чисти....до като новата версия на Авира е \"леш\" от всякъде :) ,защото не само трябва да ги засечеш ами и да ги почистиш-което на много Антивируси им е слабата страна

p.s..... лека момчета и не спорете за глупости.

Редактирано от Lol@ (преглед на промените)

• Отговори 654
  • Прегледи 96,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен няма връзка и ще ти дам пример.

Имам ключ за AVG и го инсталирам на моя компютър.

Обаче след време,деинсталирам програмата и я инсталирам и активирам на един мой приятел със същия ключ,който съм ползвал и при мен.Той е на съвсем друг доставчик,че и операционната система е друга.

Същата работа и с продуктите на Kaspersky , Avast! и т.н.

Ами ако си смениш доставчика през това време кво става,трябва да ти блокират ключа !?

Лицензният номер за пробните версии на AVG и за безплатните продукти се различава от ключа за платените. Първият се създава в процеса на инсталиране, а втория се дава след закупуване на лиценз за продукта. Така или иначе веднъж създаден, и в двата случая, ключа е преносим. Това, което се опитах да кажа по-горе и за което се започна тази (безмислена според мен) дискусия е, че AVG имат над 110 милиона регистрирани активни лицензни номера/ключа, което означава, че имат най-малко толкова истински потребители, а не просто регистрирани такива.

Лицензният номер за пробните версии на AVG и за безплатните продукти се различава от ключа за платените. Първият се създава в процеса на инсталиране, а втория се дава след закупуване на лиценз за продукта.

Да, нямаше нужда да се повтаряме не сме толкова как да кажа "зелени" за колкото ни мислите:

.....програмата си генерира по време на самата инсталация (за безплатната говоря) ключ с който се идентифицира пред сървъра и по този начин се отчита всяка една инсталирана програма която се ъпдейтва.

Така или иначе веднъж създаден, и в двата случая, ключа е преносим.

И както споменах по-горе,няма нужда да пишем едно и също!

Обаче след време,деинсталирам програмата и я инсталирам и активирам на един мой приятел със същия ключ,който съм ползвал и при мен.Той е на съвсем друг доставчик,че и операционната система е друга.

Те пък от Аваст твърдят, че потребителите им са повече от обявеното. Защо ли ? Ами има доста потребители, които ползват един и същ лиценз. Това с лицензите луда работа.

Това което na men ми хареса в новата версия е как чисти....до като новата версия на Авира е \"леш\" от всякъде :)

,защото не само трябва да ги засечеш ами и да ги почистиш-което на много Антивируси им е слабата страна

hxxp://www.youtube.com/watch?v=rifnqIWAJI4

p.s..... лека момчета и не спорете за глупости.

От това видео не се разбира какво имаш предвид.Дано не си го правила ти.:))))Омръзнало ми е от клипове, в които някой си шава с мишката наляво-надясно и аз трябва да гледам всичко това.AVG казва, че иска рестарт, ама кой да му обърне внимание, имаме по-важни неща, хаха.Нали това е целта-да се представи именно AVG, ама нали някой го мързи да рестартира и да продължи видеото, гледаме му неадекватните движения с мишката.15 минути!!!Повече беше зает(а) да затваря прозорците на rogue antivirus-а, отколкото нещо друго.Луда работа.

В реална ситуация, ако AVG изписка, че е открила вирус и иска рестарт, за да го премахне, какво би направил всеки?Би си казал "е**л съм го, има време, сега ще си разцъквам"???

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

От това видео не се разбира какво имаш предвид.Дано не си го правила ти.:baby:)))Омръзнало ми е от клипове, в които някой си шава с мишката наляво-надясно и аз трябва да гледам всичко това.AVG казва, че иска рестарт, ама кой да му обърне внимание, имаме по-важни неща, хаха.Нали това е целта-да се представи именно AVG, ама нали някой го мързи да рестартира и да продължи видеото, гледаме му неадекватните движения с мишката.15 минути!!!Повече беше зает(а) да затваря прозорците на rogue antivirus-а, отколкото нещо друго.Луда работа.

В реална ситуация, ако AVG изписка, че е открила вирус и иска рестарт, за да го премахне, какво би направил всеки?Би си казал "е**л съм го, има време, сега ще си разцъквам"???

Ами да ,аз го правих клипа!

....извинявай забравила съм да включа звукът(добре,че ми каза така и не забелязах)....а и да си призная не знам как се пyска.Пиши ми на Л.С да ми обясниш:)

А за това,че не съм дала рестарт.....ами признавам си .....мързелива съм си.:)

Редактирано от Lol@ (преглед на промените)

Thank you for downloading AVG Internet Security 2011 from ------. To extend your protection from 30 days to 12 months,

the following license number needs to be entered into the product.

Your license number is:

;)

To enter the license number, just follow these steps:

1. Open the AVG program by double-clicking on the AVG icon in your system tray.

2. Double-click the license icon.

3. Click on the Activate (or Re-activate) button.

4. Copy and paste your license number into the appropriate field.

5. Click on the Activate button.

Note:

If you are shown the “Trial Expiration Notice” screen, click the "Click here" link and fill in your license number as described above.

You are now ready to enjoy the rest of your free year of premium protection.

Thank you once again for joining our community.

AVG

Промото работи,ако има някой закъсал нека се свърже на ЛС

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Промото работи,ако има някой закъсал нека се свърже на ЛС

Работи да. И аз снощи получих ключа и съм с нея ;)

Работи да. И аз снощи получих ключа и съм с нея  ;)

Не работи вече  - от тази сутрин. Промо - "Please note that our free Internet Security 2011 giveaway is now over."

Не работи вече  - от тази сутрин. Промо - "Please note that our free Internet Security 2011 giveaway is now over."

Именно - затова сигнализирах да се махне промото от темата.

Пак - ако има желаещ мога да го уредя с един годишен лиценз от промото на AVG IS 2011.

пп. Сега ще я разцвъкам малко :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Здравейте! Не знам дали мнението ми е за тази те,а, но искам да попитам, защо не мога да си включа антивирусната(AVG)? Просто не намирам такава опция, с която да я включа. До преди 2-3 дена си работеше нормално, но после изведнъж компонентите AVG-Antivirus и AVG-Firewall просто отказаха. Не мога дори да си сканирам компютъра, защото бутона 'Сканирование' (аз ползвам програмата на руски език) е неактивен. Може ли някой да ми помогне? Дали според вас това не е вирус, който да ми е блокирал антивирусната?

Здравейте! Не знам дали мнението ми е за тази те,а, но искам да попитам, защо не мога да си включа антивирусната(AVG)? Просто не намирам такава опция, с която да я включа. До преди 2-3 дена си работеше нормално, но после изведнъж компонентите AVG-Antivirus и AVG-Firewall просто отказаха. Не мога дори да си сканирам компютъра, защото бутона 'Сканирование' (аз ползвам програмата на руски език) е неактивен. Може ли някой да ми помогне? Дали според вас това не е вирус, който да ми е блокирал антивирусната?

Коя версия на продукта ползвате и на каква операционна система?

Обнаружена серьезная уязвимость в антивирусе AVG

13 октября, 2010 - 17:13

Пользователями обнаружена серьезная ошибка в одном из приложений антивирусного программного обеспечения AVG, которое включено во всю линейку продукции AVG 2011, включая популярный бесплатный антивирус.

По неофициальным данным стало известно о наличии ошибки в приложении AVG LinkScanner, которая может привести к засорению трафика веб-сайтов (флуд), в результате многократных HTTP запросов, а так же ограничению нормальной работы браузера.

Приложение AVG LinkScanner имеет две функции. Первая - Search-Shield, которая отображает рейтинг безопасности для всех результатов поиска, возвращаемых самыми популярными поисковыми службами. И вторая - Surf-Shield, осуществляет проверку веб-страниц в реальном времени на наличие вредоносов, как при переходе по ссылке, так и при введении адреса страницы в адресную строку браузера. Как оказалось, именно при такой проверке возникает проблема.

Дело в том, что при проверке, в самое начало исходного HTML кода страницы добавляется скриптовый элемент, который затем загружает локальный JavaScript файл - avg_ls_dom.js. Таким образом, антивирус подключается между браузером и веб-сайтом, для возможности проверки страницы до того, как будет запущен какой-либо потенциально опасный код.

Загружаемый JavaScript код, как предполагается, создает буфер с контентом загружаемой страницы и перенаправляет его через POST на другой относительный адрес URL - /CC0227228D62/CheckData.

Запрос выглядит следующим образом:

httpRequest.open("POST", "/CC0227228D62/CheckData", false);

httpRequest.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");

httpRequest.send(params);

Далее, этот запрос прерывается антивирусом, который проверяет код на наличие вредоносных внедрений, а затем, либо позволяет отобразить страницу, либо выдает ошибку загрузки. Однако, оказалось, что уязвимость, подобно прокси компоненту, пропускает запросы и отправляет их на сервер, откуда была загружена страница, в результате чего генерируются многократные HTTP запросы.

В результате запрос будет выглядеть так: <source_ip> - - [12/Oct/2010:00:06:32 -0400] "POST /CC0227228D62/CheckData HTTP/1.1" 404 5486 "http://<url>" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 YFF35 Firefox/3.6.8" (27)

Причем плотность таких запросов будет зависеть от количества пользователей с антивирусом AVG, пытающихся посетить конкретную страницу. И самое неприятное в этом то, что у пользователя, в это время в браузере будет открываться огромное количество соединений, которые не будут загружаться.

Данная проблема обсуждалась на тематических форумах и блогах, так же как и на франзузком форуме технической поддержки AVG, где компания сообщила о том, что знает о существующей проблеме и работает над ее устранением.

Коя версия на продукта ползвате и на каква операционна система?

Системата ми е Microsoft Windows XP Professional Version 2002 Service Pack 2 , а антивирусната ми е avg_free_x86_all_2011_1120a3152 10.*******

Системата ми е Microsoft Windows XP Professional Version 2002 Service Pack 2 , а антивирусната ми е avg_free_x86_all_2011_1120a3152 10.*******

Най-лесно ще бъде да деинсталирате продукта и да инсталирате наново.

Също така, би било добре, ако знаете дали ползвате потребителски или администраторски акаунт на компютъра си. Възможно е, ако се опитвате да използвате AVG с права на user, а не на administrator, да не можете да го използвате.

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

Най-лесно ще бъде да деинсталирате продукта и да инсталирате наново.

Също така, би било добре, ако знаете дали ползвате потребителски или администраторски акаунт на компютъра си. Възможно е, ако се опитвате да използвате AVG с права на user, а не на administrator, да не можете да го използвате.

С администраторски права съм, но сега сложих другия си хард диск, и сега съм с Microsoft Windows XP Professional Wersiq 2002 Service Pack 3 ,но и тук имам един проблем, а той е, че мишката на всеки 30-40 мин. ми "угасва" или прекъсва за малко, и след това пак се оправя. За мен няма съмнение, че това е вирус, но проблема е там, че не мога да го открия... Иначе аз използвам един метод за чистене на вируси, а той е, когато единият хард диск се зарази, махам го, изчаквам да минат по0не около 10-тина дни, докато вирусите "остареят". И след това ги чистя с другия хард диск, без да отварям дяловете на заразения диск, защото съм чувал, че когато се отвори заразения дял, се заразява всичко останало.

С администраторски права съм, но сега сложих другия си хард диск, и сега съм с Microsoft Windows XP Professional Wersiq 2002 Service Pack 3 ,но и тук имам един проблем, а той е, че мишката на всеки 30-40 мин. ми "угасва" или прекъсва за малко, и след това пак се оправя. За мен няма съмнение, че това е вирус, но проблема е там, че не мога да го открия... Иначе аз използвам един метод за чистене на вируси, а той е, когато единият хард диск се зарази, махам го, изчаквам да минат по0не около 10-тина дни, докато вирусите "остареят". И след това ги чистя с другия хард диск, без да отварям дяловете на заразения диск, защото съм чувал, че когато се отвори заразения дял, се заразява всичко останало.

Това е странно. Ако наистина има вирус, опитайте да почистите с AVG RescueCD (http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd-download), който може да се запише на USB флашка или CD и при стартиране компютъра да се зареди вместо Windows. От там направете сканиране. Все пак се съмнявам, че е вирус.

Редактирано от www.bsd.bg (преглед на промените)

Това е странно. Ако наистина има вирус, опитайте да почистите с AVG RescueCD (http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd-download), който може да се запише на USB флашка или CD и при стартиране компютъра да се зареди вместо Windows. От там направете сканиране. Все пак се съмнявам, че е вирус.

И как мога да заредя USB флашката вместо Windows? Но все пак представлява ли проблем, ако си сканирам със другия хард диск? И все пак проблема не е само в мишката, другия признак е, че интернета ми е малко по бавен от обикновенното.

И как мога да заредя USB флашката вместо Windows? Но все пак представлява ли проблем, ако си сканирам със другия хард диск? И все пак проблема не е само в мишката, другия признак е, че интернета ми е малко по бавен от обикновенното.

Просто влизате в BIOS и задавате зареждане от USB вместо от хард диск или от CD. Може забавения Интернет да е в следстви на изтегляне на ъпдейти на Windows, хардуерен проблем или друго - не е задължително да е от вирус. Прегледайте с AVG RescueCD и ако има вирус AVG ще го намери.

Добре е да имате Acronis True Image под ръка в случай че се скапе системата.

И едно RescueCD - USB.

Просто влизате в BIOS и задавате зареждане от USB вместо от хард диск или от CD. Може забавения Интернет да е в следстви на изтегляне на ъпдейти на Windows, хардуерен проблем или друго - не е задължително да е от вирус. Прегледайте с AVG RescueCD и ако има вирус AVG ще го намери.

А как да вляза в BIOS?

А как да вляза в BIOS?

При стартиране си пише...при някои е F1 при други del

Вие щом питате как се влиза в Биос...

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

При стартиране си пише...при някои е F1 при други del

Благодаря ви много! Ако ми възникнат други проблеми, дали мога пак да се обърна към вас?

Благодаря ви много! Ако ми възникнат други проблеми, дали мога пак да се обърна към вас?

Винаги... :)

Този форум е за това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.