Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

mitaka33, за теб и за останалите, на които е интересно да поразучат настройките на програмата, нещо назаем от форума на Кaspersky:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз не мога да разбера след като изпълних препоръките тук защо КИС продължава да ми прави мизерии и да ми бави трафика като браузвам?

Аз не мога да разбера след като изпълних препоръките тук защо КИС продължава да ми прави мизерии и да ми бави трафика като браузвам?

Освен Кис 2009 други приложения за защита ползваш ли? Например anti-spyware програми с включени real-time модули,питам просто/ или пък спри ако имаш активирани на Мозилата добавки,като PopupMaster/Adblock Plus/No Script и виж как е.

Проблема не е в програмата а в сайта.И при мене ту става ту пък не.

Не проблема не е в сайта а в програмата. Пинг и трейс и доста други статистики до подобен Род сайтове имам постоянно. Така че тва дето говориш за претоварвания на сайта е тотална глупост - причната проста - при спрян КИС ми зарежда над 90% от страницте дето браузвам за не повече от секунда - в момента в който пусна КИС и зареждането почва да се влачи и Мозилата седи на едно положение близко до крайнто зареждане което така и не завършва. 100% съм сигурен че не е от моята ОС нито е от ОС-а на колегата. Не съм убеден че след като съм имал на машината си КИС 6.0.2.621 и съм я деинсталирал с инструмента на Касперски за целта и след тва съм почистил с Power Tools WinXP manager и Wintools 9 регистри и всякакви възможни остатъци би трябвало след тва като инсталирам новата версия на Каспереца след тва да има проблем.

Освен Кис 2009 други приложения за защита ползваш ли? Например anti-spyware програми с включени real-time модули,питам просто/ или пък спри ако имаш активирани на Мозилата добавки,като PopupMaster/Adblock Plus/No Script и виж как е.

Не не Ползвам. Нямам други такива. Мозилата има NoScript и Adblock но те няма как да се карат с Касперския.

Еми спирал съм в мозилата въпросните добавки изброени от мен и теб и пак е същата картинка. Бавно браузване и тва си е. Ше зема да разкарам Майкрошитската помия и да си сложа Линъкс. Имам предостатъчно рам за да си позволя да Емулирам XP и да стартирам приложенията за дизайн на Adobe и други подобни на него дека нямат заместители на този етап.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Преинсталирай Мозиллата на ново,виж как е след това.Аз имах преди време подобен проблем с Мозилла и КАВ 6 след като преинсталирах се оправи.

Абе каква е тази мания при вас? Нещо май си въобразявате,че бави!

Аз съм с KIS 2009,с 512 RAM,нямам кой знае колко бърз интернет,но не усещам да ми бави!

В "Защита на интернет"-> Настройки->Производителност->сложи "Евристичен анализ" на най-ниската степен. А ако искаш съвсем да не ти бави, махни отметката от "Сканирай HTTP трафика".

P.S. БГ интерфейс от тук

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

Бива ви за агитатори, ще взема утре сам да я пробвам, дано ми остане време.

Сложи а няма да съжаляваш щом аз фен на Avira я махнах заедно с КОМОДО просто ......изпълнение за 200 милиона потребители

В "Защита на интернет"-> Настройки->Производителност->сложи "Евристичен анализ" на най-ниската степен. А ако искаш съвсем да не ти бави, махни отметката от "Сканирай HTTP трафика".

P.S. БГ интерфейс от тук

За евристичния анализ може да го намали на "повърхностно" ,но да спира сканирането на HTTP трафика не е решение,това означава ,че почти остава без антивирусна.Според мен по-добре да преинсталира браузъра има голяма вероятност да се оправи.Имаше някъде подобен проблем тук,но не мога да го открия,беше решен именно по този начин.

Делът на HTTP трафика изпревари трафика на P2P мрежите, които доскоро генерираха най-големият поток в Интернет. Според данните на Ellacoya Networks, през HTTP протокол минават 46% от данните в Интернет, докато през P2P – 37%.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

При мен няманикакво забавяне, а всички евристики са на максимума. Предоволен съм от новия КИС многое лек и върши идеална работа. cool.gif

P.S. БГ интерфейс от тук

Та тогава по добре да остана без стена. Бави с пусната отметка за сканиране на трафика също така и с махната.

Остава ми само едно да видя на чисто инсталирана система какъв ше е резултата.

За евристичния анализ може да го намали на "повърхностно" ,но да спира сканирането на HTTP трафика не е решение,това означава ,че почти остава без антивирусна.Според мен по-добре да преинсталира браузъра има голяма вероятност да се оправи.Имаше някъде подобен проблем тук,но не мога да го открия,беше решен именно по този начин.

Поздрави!

Eвреестичният анализ при мен е спрян. Не го ползвам изобщо.

Относно настройките на Защитната стена - http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=66815

Кожи за Кис/Кав_8 - http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=67587

Прочетете из форума на Касперски Лаб,задавайте въпроси и ще ви помогнат.

http://support.kaspersky.com/kis2009

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208635994

относно промото от ТУК става с програмата виж щота.

Настройки на стената при мене виж шота

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Та тогава по добре да остана без стена. Бави с пусната отметка за сканиране на трафика също така и с махната...

Стената е объркваща, наистина. Прекалено е детайлизирана и изисква по-задълбочено проучване, не че съм го направил още. По подразбиране е дадена свобода на всички програми да ходят където си искат из мрежата, надявам се, че обратното не важи.

KIS 2009 вече не бави трафика, а аз съм от "потърпевшите" от предишните версии. Правих съпоставки с данните от преди 2 дни, а и с предишни във www.speedtest.net и са съвсем сходни с историята ми там, създадена с F-Secure AVCS 6.03. KIS работи малко по-леко от F-Secure 6 и е на едно ниво с F-Secure 7 по скорост на зареждане, гъвкавост на системата и т.н.

Да допълня - и при двата случая към пакетите в активен режим работи SUPERAntispyware Pro, но това не ми спъва работата. И модулът за сканиране на трафика на KIS също е включен, без него за какво ми е тази програма? Евристичният анализ държа на средно ниво, макар че вероятно няма особена разлика.

Виждам, че имаш проблеми с Firefox, аз също ги имам, но ги имах и преди да сложа KIS, т.е. при F-Secure, имам ги и под Avira Premium 8. Изобщо FF 2 се държи много зле напоследък и чакам с нетърпение финалната 3-ка тия дни (?). При това нямам плъгини от типа на NoScript и подобни - намирам ги за ненужни при наличието на модули за уеб сканиране и резидентна SUPERAntispyware. Нямам и никакви плъгини, с изключение на два речника, просто не ми трябват други.

Как се държи с други браузъри, при мен с IE 7 е супер (пак без плъгини, т.е. аддони), а Opera-та както винаги е 50:50.

Промоцията за едногодишни ключове за Касперски от тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=85264

и по-точно последната:

... и един от Online Banking - засега сървърът им е down за поддръжка: https://activation.kaspersky.com/en/barclays_protection/

дали ще продължи както беше преди 2 дни или вече тегленето на ключове е само за клиенти, които имат акаунт? Че там акаунт май не се прави току-така.

Май ще е вторият вариант. Набързо затвориха две промоции - едната изцяло, другата частично. Махам я от голямата тема... sad.gif

ПП. Тъй като не ползвам програмата, пишете тук или там, ако още някоя спре - идеята е там да има само валидни промоции.

Можете да опитате и с другата част на промоцията на ComputerBild: http://www.computerbild.de/artikel/cb-Heft...rn_1517942.html - пише, че с получения номер можете да удължите лиценза си до три пъти по за три месеца. В крайна сметка, ще ви доведе дотук.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Май ще е вторият вариант. Набързо затвориха две промоции - едната изцяло, другата частично. Махам я от голямата тема... sad.gif

ПП. Тъй като не ползвам програмата, пишете тук или там, ако още някоя спре - идеята е там да има само валидни промоции.

Можете да опитате и с другата част на промоцията на ComputerBild: http://www.computerbild.de/artikel/cb-Heft...rn_1517942.html - пише, че с получения номер можете да удължите лиценза си до три пъти по за три месеца. В крайна сметка, ще ви доведе дотук.

Като гледам има вероятност на някой да бъде блокиран ключът.Но все пак остават промоциите в темата а те са достатъчни.

Поздрави

Стената е объркваща, наистина. Прекалено е детайлизирана и изисква по-задълбочено проучване, не че съм го направил още. По подразбиране е дадена свобода на всички програми да ходят където си искат из мрежата, надявам се, че обратното не важи.

KIS 2009 вече не бави трафика, а аз съм от "потърпевшите" от предишните версии. Правих съпоставки с данните от преди 2 дни, а и с предишни във www.speedtest.net и са съвсем сходни с историята ми там, създадена с F-Secure AVCS 6.03. KIS работи малко по-леко от F-Secure 6 и е на едно ниво с F-Secure 7 по скорост на зареждане, гъвкавост на системата и т.н.

Да допълня - и при двата случая към пакетите в активен режим работи SUPERAntispyware Pro, но това не ми спъва работата. И модулът за сканиране на трафика на KIS също е включен, без него за какво ми е тази програма? Евристичният анализ държа на средно ниво, макар че вероятно няма особена разлика.

Виждам, че имаш проблеми с Firefox, аз също ги имам, но ги имах и преди да сложа KIS, т.е. при F-Secure, имам ги и под Avira Premium 8. Изобщо FF 2 се държи много зле напоследък и чакам с нетърпение финалната 3-ка тия дни (?). При това нямам плъгини от типа на NoScript и подобни - намирам ги за ненужни при наличието на модули за уеб сканиране и резидентна SUPERAntispyware. Нямам и никакви плъгини, с изключение на два речника, просто не ми трябват други.

Как се държи с други браузъри, при мен с IE 7 е супер (пак без плъгини, т.е. аддони), а Opera-та както винаги е 50:50.

Напълно различен продукт.Затова писах,че малко е стряскащо първоначалното запознаване със програмата.По подразбиране стената е в Автоматичен режим,същото както и при версии 7 на минимална защита.В Интерактивен режим : Настройки-Защита - Интерактивен режим- маха се тикчето на Автоматичен избор на действие и готово.Ще пита за всичко,че дори и досаден става :offtopic_s: Отделно в Настройки-Защитна стена-Настройки на Защитната стена-Правила на приложенията --се създават правила отделно за приложенията.Всички сигурни ги местите в раздел сигурни и се разрешава всичко и така нататък.В правила Мрежови пакети може да добавяте отделни правила,както и да променяте.Накрая когато всичко е готово запишете настройките на програмата но не в папката където е инсталирана,а в друг дял.

Поздрави

ЕДИТ: Документация за Кис2009 на Руски език http://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/docs/rus.../kis2009_ru.pdf

Официална страница Касперски Лаб http://www.kaspersky.com/internet_security_trial

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добре някой няма ли даде предложение как точно да се справя с забавянето на трафика.

Не мога да разбера това на някой им намаля скоростта на теглене. При мен никога не го е имало. Аз съм най-удивен от лекотата на версия 8 много е лек и се държи добре. Който иска да му досаждат съобщения да си сложи отметката както каза никси, който вярва на програмата да си остане с нея, така поне ще е незабележима и няма д а го занимава с глупости

И при мен отпадна забавянето - повторно инсталирах КИС 2009 - но този път на свеж Win , след преинстал.... Сложих на максимална сигурност всички настройки - както очаквах - поведението на пакета стана по-различно. Както е видно от посочения от Михнев материал - причините са си били при нас самите....Поздрави

...Както е видно от посочения от Михнев материал - причините са си били при нас самите...

Много смел и погрешен извод - тази статия може да е интересна за начинаещите, но не смятам, че съм от тази категория. Та в нея са описани всички неща, които трябва всеки сам да направи, преди да викне, че има проблеми с компютъра си.

И понеже съм на втория етап ще задам следния въпрос:

Защитен ли съм с KIS 2009 или не съм?

Мотиви за питането:

1. Това се появява от вчера при включване/рестарт на системата - според съобщението KIS 2009 не работи, но иконката му е в трея. Работи или не работи?

kis1yl9.jpg

2. При съвсем закономерното любопитство кое причинява иконката за тревога се вижда, че Windows-ът съобщава, че KIS е изключена. Отдолу има забележка, че Windows може да не разпознава всички антивирусни програми. Отгоре (в зеленото) KIS рапортува, че всичко е ОК. От това следва ли, че трябва да изключа опцията за подобни уведомявания? Смятам, че отговорът е категорично отрицателен, ами ако наистина KIS (или която и да е друга програма) се издъни? За уточнение - ключът е легален.

kis2rw3.jpg

3. Видно от показанията в таск менажера, двете .ехе-та на програмата са си на мястото.

kis3ha1.jpg

На кое да вярвам сега? Защитен ли съм или не съм?

Защитен си хлевоуст. Проблема не е в програмата че не го разпознава. Фактът че avp.exe свети в таск мениджъра е показателен, че имаш работеща защита. И при мен сее получавало същото но винаги съм бил отлично защитен с Касперски. cool.gif

на мен и с други програми ми е давало така и давам рекомедеишън и слагам човка в полето.

ако някой има проблем с 3месечния ключ от computerbuild да ми пише на ЛС че имам един свободен ключ от там...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Какво се учудваш,да не би да ти се случва за първи път?Съмнявам се.Това е бъг на Windows, често се случва да не разпознае защита,но това не значи ,че не си защитен.С Аваст Проф. версия и със Нод32 ми се беше случило това.При мен с Кис 2009 всичко е наред и аз съм с легален ключ.Програмата е изтеглена от тук.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Автор

hlevoust, нали не си начинаещ потребител? Би трябвало да ти е ясно как се изпитва дали една антивирусна програма работи.

Най-лесният начин е http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.