Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Ползвам КасперскиКАВ 602.621 от една година за едно с uТорент - никакви проблеми.Само дето на 22 май ми изгоря кода и сега съм с временен код до 8 юли.

Не можах да сложа по-нова версия, казва ми че имама инсталирам AVG 8.0, което не е вярно.

Виж дали в регистрите нямаш някой от следните ключове (Натисни Start->Run и напиши regedit):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\AVG7Uninstall

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\AVG6INSTALL

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\AVG8Uninstall

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVG\Avg8

Ако ги имаш изтрий ги и стартирай инсталацията на 2009 :speak:

Или си свали CCleaner, сканирай регистрите и поправи проблемите.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Инсталирайки истинската финална версия и превода за нея си реших проблемите, които по невнимание сам си създадох, но вчера и днес възникват други - при сутрешното пускане на компютъра програмата не може да се ъпдейтне (в автоматичен режим е) в продължение на няколко минути, стои на 6-10% и ... дотам. Не ми се вярва ъпдейтващите сървъри да се претоварват сутрин рано, ако и Русия (ако те изобщо са там, разбира се) да е с час напред от нас. Би следвало всичко да ОК, но компютърът се мъчи, а и останалите приложения са силно затормозени. Предпочитам да гася компютъра при излизане, защото по цял ден няма никой вкъщи, а привечер при стартиране ъпдейтите стават неусетно.

Някой има ли подобни наблюдения?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Инсталирайки истинската финална версия и превода за нея си реших проблемите, които по невнимание сам си създадох

Откъде изтегли финална версия?

едит - глупав въпрос, намерих го

но вчера и днес възникват други - при сутрешното пускане на компютъра програмата не може да се ъпдейтне (в автоматичен режим е) в продължение на няколко минути, стои на 6-10% и ... дотам. Не ми се вярва ъпдейтващите сървъри да се претоварват сутрин рано, ако и Русия (ако те изобщо са там, разбира се) да е с час напред от нас. Би следвало всичко да ОК, но компютърът се мъчи, а и останалите приложения са силно затормозени. Предпочитам да гася компютъра при излизане, защото по цял ден няма никой вкъщи, а привечер при стартиране ъпдейтите стават неусетно.

Някой има ли подобни наблюдения?

При мен не съм забелязал да се бави, разбира се на стават от раз - зависва за по малко на някакви проценти, но общо взето не се бави много.

Редактирано от delig (преглед на промените)

"""Някой има ли подобни наблюдения? """ Да -налага ми се да обновявам ръчно . Имам си на гости изнлючително интересна трояноподобна творба - забранява ми някои настройки , а вчера успя да изключи защитната стена на пакета...Бях с руската версия на КИС 8.0.0.357 , замених я с английската - констатациите ми си остават .... Иначе програмата е блокирала 3 троянски програми и доста клавиатурни шпиони - съпротивлява се... Добавих ProSecurity 1.30 Free и изчаквам - просто стана интересно.... Поздрави

Привет!

При мен с обновленията няма никакъв проблем. Но забелязвам друго иконката не показва действията на програмата както при версия седем а отметката за показването е сложена само си стои черната стрелка и нищо не става на страница като проверява сайт и на зъбчато колело като проверява файлове. Споделете при вас как е?

Предварително Ви благодаря!!!

Привет!

При мен с обновленията няма никакъв проблем. Но забелязвам друго иконката не показва действията на програмата както при версия седем а отметката за показването е сложена само си стои черната стрелка и нищо не става на страница като проверява сайт и на зъбчато колело като проверява файлове. Споделете при вас как е?

Предварително Ви благодаря!!!

При мен при сканиране (пълно или на файл) иконката не се променя. При ъпдейт на мястото на черната стрелка се появява премигващ глобус, а при нужда от рестарт в горния десен ъгъл на иконката се появява малко хиксче.

При мен при сканиране (пълно или на файл) иконката не се променя. При ъпдейт на мястото на черната стрелка се появява премигващ глобус, а при нужда от рестарт в горния десен ъгъл на иконката се появява малко хиксче.

И при мене е точно така. Има ли някой при когото е различно или просто си е от самата програма това?

"""""http://2ip.ru/files/FireWallTest.exe --малка програма за проверка на стената Ви."""" Точно тук азиатски програми засичат и класифицират опасен непознат вирус - за тях не е непознат ! Руснаците грешат или прикриват истината ....Не споря с тях - лично доизяснявах възможностите му ....Аман от шпиономания в международен план - някои руснаци са установили , че Twister и Comodo шпионират в полза на създателите си ! Поздрави

delig, изтрих всички налични и различни версии на KIS 2009 и в момента използвам тази от kaldata.com.

...някои руснаци са установили , че Twister и Comodo шпионират в полза на създателите си ! ...

Това е стара история, още преди години се говореше същото и за ZoneAlarm, но това едва ли е повлияло на популярността й.

vasilevsa, виж дали ти е включена опцията за анимиране на иконката в трея.

TNN, защо обновяваш ръчно, след като работи и в автоматичен режим - на пръв поглед може и да си противореча с по-горното оплакване, но програмата не се ъпдейтва само веднъж дневно, а проблемите ми изчезват след първия за деня ъпдейт. И коя е въпросната "изнлючително интересна трояноподобна творба", с която се бориш?

Не се боря- констатирам какво може - от нея ми е блокирано автоматичното обновяване... Ако знаех коя е и откъде е сигурно нямаше да ми е интересна - има начини за доизясняване, естествено не всеки път са успешни .... Поздрави

delig, изтрих всички налични и различни версии на KIS 2009 и в момента използвам тази от kaldata.com.

Това е стара история, още преди години се говореше същото и за ZoneAlarm, но това едва ли е повлияло на популярността й.

vasilevsa, виж дали ти е включена опцията за анимиране на иконката в трея.

TNN, защо обновяваш ръчно, след като работи и в автоматичен режим - на пръв поглед може и да си противореча с по-горното оплакване, но програмата не се ъпдейтва само веднъж дневно, а проблемите ми изчезват след първия за деня ъпдейт. И коя е въпросната "изнлючително интересна трояноподобна творба", с която се бориш?

Включена е със сигурност това го проверих и затова мие чудно. При теб как е?И моята е теглена от тук. Сега си дръпнах версията от www.kaspersky.com да видим с нея как ще е.

Включена е със сигурност това го проверих и затова мие чудно. При теб как е?И моята е теглена от тук. Сега си дръпнах версията от www.kaspersky.com да видим с нея как ще е.

Моята я дръпнах от там (www.kaspersky.com) и се държи както ти казах.

А откъде се включва анимирането на иконката?

едит - и това го намерих biggrin.gif в настройки -> изглед - вдясно най-горе

И при мен е включена опцията за анимиране,но няма резултат!

• Автор
Моята я дръпнах от там (www.kaspersky.com) и се държи както ти казах.

А откъде се включва анимирането на иконката?

едит - и това го намерих biggrin.gif в настройки -> изглед - вдясно най-горе

Анимирането по принцип е включено по подразбиране

Settings -> Appearance -> Animate taskbar icon when executing tasks,

но за разлика от предишните версии сега се анимира само, когато се ъпдейтва, сканира email или има важно критично съобщение като това, че трябва да се рестартира компютъра.

!!!

Освен това да добавя, че започна тестването на новита поправка с обузначение ©. Който желае може да я изтегли от следния линк:

http://forum.kaspersky.com/index.php?act=a...st&id=61849

Поправката е за версия 8.0.0.357 и след тестване следващата седмица най-вероятно ще бъде пусната чрез ъпдейтите.

За желаещите да тестват. Свалете я от горния линк. Изключете самозащитата на Kaspersky. Разархивирайте в главната директория, където е инсталирана програмата. И след това рестартирайте Kaspersky.

Ето и какви неща включва новата поправка:

- Added an option to toggle default applications rules in the Firewall ON and OFF (disabled by default)

-ако някое приложение заема целия екран, то ще бъде минимизирано, за да се виждат ясно съобщенията

-редуциране на използваната памет при сканиране, което влияе и на други приложения

-поправени са някой типове мрежови засичания в настройките на Network Monitor

Освен това се очаква и да се оправят следните неща

-крашването на виртуалната клавиатура в Firefox 3

-подобрена сигурност на виртуалната клавиатура

-някой подобрения в KLIF.sys драйвера

За да работи трябва също да спрете обновяването на програмните модули в ъпдейта, защото поправката ще бъде заместена от старата версия на файловете

Ако решите да тествате и откриете бъг или някаква несъвместимост, можете да пишете във форума на Kaspersky или ако желаете споделете с мен и аз ще предам във форума на съответните модератори и бета тестери, един от които е и нашия колега tigertron :dancing18:

Всеки да изпробва на своя отговорност!

Редактирано от randb (преглед на промените)

Така е при тази програма.Няма нищо обезпокоително.Сега точно връзка не мога да Ви дам но това е премахнато да не се шашкат потребителите,че Касперски товари компютъра.Имаше такава полемика във форума на Касперски Лаб.

randb е прав

но за разлика от предишните версии сега се анимира само, когато се ъпдейтва, сканира email или има важно критично съобщение като това, че трябва да се рестартира компютъра.

Аз бих искал да го виждам,но така са решили създателите на програмата.

!!!

Освен това да добавя, че започна тестването на новита поправка с обузначение ©. Който желае може да я изтегли от следния линк:

http://forum.kaspersky.com/index.php?act=a...st&id=61849

Ако не сте участвали в бета тестване по добре не го правете.Възможни са проблеми.

но вчера и днес възникват други - при сутрешното пускане на компютъра програмата не може да се ъпдейтне (в автоматичен режим е) в продължение на няколко минути, стои на 6-10% и ... дотам. Не ми се вярва ъпдейтващите сървъри да се претоварват сутрин рано, ако и Русия (ако те изобщо са там, разбира се) да е с час напред от нас.

При мене няма никакъв проблем с ъпдейтите,всичко си е на шест +макар,че виждам и други имат този проблем.

Ето няколко полезни линка за ползващите програмата

http://support.kaspersky.com/kis2009

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208635994

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

... При мене няма никакъв проблем с ъпдейтите,всичко си е на шест +макар,че виждам и други имат този проблем.

Предполагам, че има временен проблем с ъпдейтващия сървър, защото тази сутрин (към 5:30 ч) се ъпдейтна бързо и безпроблемно, не съм пипал нищо по програмата.

Предполагам, че има временен проблем с ъпдейтващия сървър, защото тази сутрин (към 5:30 ч) се ъпдейтна бързо и безпроблемно, не съм пипал нищо по програмата.

Вчера сложих "онази буболечка" SUPERAntispyware Pro и знаеш ли какво ми направи?

Не стига,че не откри нищо ами и Касперски не успя да направи връзка със сървара за ъпдейт при стартиране на програмата.

Махнах я и всичко се оправи ohmy.gif Иначе интернет си имах.Това не го слагам никога повече. :clap:Аман от тази параноя дето ме е обхванала.

Поздрави cool.gif

Вчера сложих "онази буболечка" SUPERAntispyware Pro и знаеш ли какво ми направи?

Не стига,че не откри нищо ами и Касперски не успя да направи връзка със сървара за ъпдейт при стартиране на програмата...

Няма никакъв проблем, добавих .ехе-то на SUPERAntispyware Pro в надеждната зона и всичко си е ОК. Не мога да оставя само KIS да ме пази от зарази, вече съм минал по този път...

При мен проблемите с първите за деня ъпдейти продължиха и причината категорично е в превода, махнах го и сега си работи безпроблемно.

Няма никакъв проблем, добавих .ехе-то на SUPERAntispyware Pro в надеждната зона и всичко си е ОК. Не мога да оставя само KIS да ме пази от зарази, вече съм минал по този път...

При мен проблемите с първите за деня ъпдейти продължиха и причината категорично е в превода, махнах го и сега си работи безпроблемно.

Питам се защо ли не сложи TR версията с превода, тя си е финал.

Питам се защо ли не сложи TR версията с превода, тя си е финал.

Грешиш, пробвах и с нея - същата работа.

Вече не знам къде е причината, сега съм без превод, но така и не мога да разбера защо първоначално Windows (оригинален, а не нечия приумица) не разпознава програмата, а след втория ъпдейт всичко си става ОК. И защо са тия проблеми с ъпдейта, чакам по 5 минути за ъпдейт, през които компютърът е почти неизползваем? На стената е зададено да не закача превода.

Ще го оставя сега без превод и ще го следя утре и в понеделник сутринта, ако проблемите продължат...

Дословен цитат от много специален - но непрепоръчителен портал: """" Заразить компьютер шпионскими модулями можно не только при использовании приложений распространяющихся бесплатно, но, даже, при установке некоторых коммерческих версий программ. """" След препоръка от съфорумец реших да изтегля от този портал английската версия на K I S 8.0.0.357 -след 5 дни ползване и разучаване - стигнах до незадоволителна обща оценка ! Знаете ли защо - тя е Root инжектирана в регистрите на Win ! Не виждам смисъл да го доказвам - заради международната шпиономания ....Явно ще е така.... Споделям го за информация на съфорумците и модераторите ....Скоро едва ли ще инсталирам Касперски - и без това доста други програми просто виждат повече - дори Dr WEB - скенера вчера ме доубеди в тези изводи ! Поздрави

Грешиш, пробвах и с нея - същата работа.

Вече не знам къде е причината, сега съм без превод, но така и не мога да разбера защо първоначално Windows (оригинален, а не нечия приумица) не разпознава програмата, а след втория ъпдейт всичко си става ОК. И защо са тия проблеми с ъпдейта, чакам по 5 минути за ъпдейт, през които компютърът е почти неизползваем? На стената е зададено да не закача превода.

Ще го оставя сега без превод и ще го следя утре и в понеделник сутринта, ако проблемите продължат...

Изтеглих си от ТУК програмата.Превода от ТУК

Мина програмата през тестването на новите IDS бази,после се върнах на бойните сървари.Всичко си е наред.Няма и да я сменям.

ОС Windows XP SP2. Ти беше май с VISTA - дали при нея е бъг това?

... ОС Windows XP SP2. Ти беше май с VISTA - дали при нея е бъг това?

Не, с Vista съм на лаптопа, но там не съм инсталирал KIS. Под XP 2 SP 3 съм, дори Cyra 1.6 инсталирам, за да няма проблеми, но нещо не върви.

Не, с Vista съм на лаптопа, но там не съм инсталирал KIS. Под XP 2 SP 3 съм, дори Cyra 1.6 инсталирам, за да няма проблеми, но нещо не върви.

Защо не пробваш няколко дни без SUPERAntispyware Pro ? Още при инсталацията му Касперски пищи на умряло,то е разбираемо но след като ми направи и то за втори път този номер с ъпдейта/не с интернета защото след като стартирах Мозилата Касперски се обнови веднага/се седих за твоя проблем с ъпдейтите.Пробвай,нищо не пречи после пак да го сложиш.

А линка за TR версията ми го дадоха още в началото във форума на Касперски Лаб.След тестуването на новите IDS бази имах проблем с ъпдейта защото продължаваше да се ъпдейтва от тестовият сървър въпреки,че му бях сложил тикчето да е от официалните сървари.Наложи се ръчно да въведа адреса за ъпдейт и се оправи.

Пробвай и да зададеш ръчно сървъра за обновяване http://dnl-eu11.kaspersky-labs.com/ в настройките за обновяване му даваш ръчно избиране въвеждаш адреса и махаш тикчето за обновяване от Сърварите на ЛК.След обновяването връщаш отново старите настройки като премахваш ръчно въведеният адрес и слагаш пак тикчето на автоматично откриване/както е по подразбиране/.

Трябва да се оправи.Гати късмета :) Ще ти стискам палци.

Защо не пробваш няколко дни без SUPERAntispyware Pro ? ...

По две причини:

1. Проблемът със сигурност не е в програмата, а и KIS я прие безропотно, само ме уведоми и я преместих в сигурната зона с пълни права и без сканиране на трафика й.

2. Практически съм се убедил многократно, че само два пакета нямат нужда от подсилване в посока antispyware, и те не са базирани върху руския енжин.

Снощи отново деинсталирах превода и почистих старателно в рамките на възможното. Тази сутрин в 4:55 ч програмата се ъпдейтна за секунди безпроблемно от сървъра по подразбиране. Вече се обърках тотално и не знам какво да мисля, но нямам причини да упреквам когото и да било, освен себе си. Не може един и същ превод да работи другаде, а при мен да създава проблеми, ако изобщо той е причината. Знам ли?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.