Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Знам, че avp.exe е процес, който принадлежи към kaspersky , но също така, че има и троянскa програма регистрирана като avp.exe,това го нямах преди да инсталирам Кис.

Останаха 16 файла единия от които IVP.EXE в C/Documents and Settings също засечен като Malware-gen какво прави там?След деинсталацията на програмата "червей" Win32:Ansigen / Win32:Mbcg-B в C/Documents and Settings според avast! Virus Cleaner и D-R Web Cureit

Беше малко лесно и примамливо възможността за безплатно ползване на продукта Касперски за това и имаше изведнъж толкова дългосрочни възможности за безплатно ползване на Касперски.,и то не беше от срокове за 1 година,90 дни,60 дни, падна ,като гръм от ясно небе,понеже знам,че Kaspersky Lab не дават току тъй безплатно ползване...Инжектиран с 16 червея и един VBS скрипт . Разочарован съм и за това нямат вина нашите"Хакерчета" въпроса е, какво са замислили братята с този, как да нарека,ход.

п.с. Не искам никой да се съобразява с това мое заключение/изказване,нека всеки сам прецени,до колко е защитен.Аз минавам окончателно на версия 7.Макар и да не ми са иска да го призная,но TNN беше прав.

Живи и Здрави!!!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Нали версията я ползваше от Бета тест аз Бети не слагам до сега неможа ли да я понаyчиш.Avira я знаех като ръката си тази започвам да я наъчавам ама нали съм зле с технически Български език ...... Значи теглиш го и няма реакция от страна на Kasparsky а като го разархивираш тогава звънка....При версия 7.125 при тегленето звънка ли??? те много от Антивирусните при теглене мълчат(дори Avira). Нали знаеш,че няма 100% гаранция В Сит-а на малекал той дори казва че достигат до 95% всичко дрyго е реклама.

Пиши до Сит-а на Kaspersky.

Някой пробвал ли е Dynamic Security Agent тук?

Авира-та намира 660 вируса в архивиран вид и ако е зададено в настройките й да трие намерените заплахи ги трие. Ето виж тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=956744

Значи е намерила по-малко от Каспер така ли?

А дали при свалянето ги е засекла?....(малко ме съмнява)

Нали целта е при сваляне да не ги пуска да влязат а не на скан!!!Нали това е задачата на проактиве!!!!ще разгледам пак каспер настройки.

-=Няма нужда да цитираш сама себеси, че и по два пъти в пост. Просто използвай бутона "Нов отговор". :P =-

Някои които е Kaspersky да каже на Антивирус настройките вътре като влезеш на "Generalni" как е направил :,На "Performance" как е направил и на "Напреднали" как е направил

-=Това пък става с бутона "Редакция", иначе форумът сам ти обединява постовете, когато следват в кратък интервал един след друг - така е настроен. Затова твоят пост излезе в другия, след моя, без да го отчете като промяна. Извинявам се за грубата намеса. =-

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

...п.с. Не искам никой да се съобразява с това мое изказване,нека всеки сам прецени,до колко е защитен.Аз минавам окончателно на версия 7...

Прав си, всеки сам си решава, но версия 7 е крайно неприемлива за мен, това означава да пълзя като охлюв в мрежата, а с версия 8 нямам проблеми със скоростта. Все още новият KIS при мен не се е дънил на тема сигурност, може би защото не съм и нямам изобщо и намерение дори да тествам каквито и да било архиви за проба и сам да си създавам излишни главоболия.

Ако пък ме издъни, то F-Secure ми е съвсем подръка в пълна бойна готовност, при това изпитвана в продължение на почти 19 месеца без нито една издънка.

mihnev_sz, извинявай, че се хванах точно за твоя пост, за да изкажа мнението си по обхваналата всички вас треска в последните часове, но използвах това, че ми прозвуча като присъда.

Поздрави на всички!

nikssi ето какво ми отговори на въпроса мalekal.com

Re: Avira Premium ou KIS???????

par Malekal_morte le 16 Juin 2008 18:09

androcure06 car c'est l'un ou l'autre... chacun a ses avantages et ses inconvénients.

Pour moi, ce sont les deux meilleurs actuellements avec AVG 8 qui est pas mal.

Je pense que Kaspersky reste quand meme à éviter pour les très néophytes.

Prevod:

androcure06 дали е единият или другият....всеки има своите предимства и недостатъци.

За мен са 2-та най-добри заедно с AVG 8 които не е лош.

Мисля,че Kaspersky не е за предпочитане от "Начинаещи"

NO PANIQUE

Не мислете че различните защитни програми класифицират и отброяват еднакво !!! Бройката не значи нищо... Този rar файл така и не можах да го изтегля заради сегашната си защита - наложи се да си го пренасям изтеглен от друг компютър на флашка.... В резултат - установени 24 вируса с висок риск - изтрити без каквито и да е проблеми - дали са 700 или 7000 - класифицирането е различно... Не сравнявайте с отброяване - смешно е при различни класифицирания ! Актуални са другите методи за по-директно сравнение... Поздрави

Прав си, всеки сам си решава, но версия 7 е крайно неприемлива за мен, това означава да пълзя като охлюв в мрежата, а с версия 8 нямам проблеми със скоростта. Все още новият KIS при мен не се е дънил на тема сигурност, може би защото не съм и нямам изобщо и намерение дори да тествам каквито и да било архиви за проба и сам да си създавам излишни главоболия.

Ако пък ме издъни, то F-Secure ми е съвсем подръка в пълна бойна готовност, при това изпитвана в продължение на почти 19 месеца без нито една издънка.

mihnev_sz, извинявай, че се хванах точно за твоя пост, за да изкажа мнението си по обхваналата всички вас треска в последните часове, но използвах това, че ми прозвуча като присъда.

Поздрави на всички!

Добре си решил,обаче за момента мнението ми е отрицателно и като казах по-горе:

p.s. В никакъв случай не искам да подвеждам никой с това мое мнение към програмата.Естествено то подлежи на промяна,но когато му дойде времето.

Надявам се да е съвсем скоро. ;)

Добре че си разяснил, аз си помислих, че вече не можем да се разберем. biggrin.gifbiggrin.gif

vasilevsa, много разсеяно четеш. ;)

Не ми позволяват да качвам такъв вид файлове. Сърдете се на администраторите.Азтози архив на никси съм го тествал дори и при разархивиране не мога да го кача тука чее по-голям от лимита.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Не ми позволяват да качвам такъв вид файлове. Сърдете се на администраторите.Азтози архив на никси съм го тествал дори и при разархивиране не мога да го кача тука чее по-голям от лимита.

Качваш го някъде и даваш линка.Елемертарно е.Ще сме ти благодарни.

Добре си решил,обаче за момента мнението ми е отрицателно и като казах по-горе:

Надявам се да е съвсем скоро. ;)

При мене няма никакви зарази,та чак не вярвам на очите си.Ще проверя пак и май този пък тотално с версия 7 ;)

TNT е прав програмата не е още на ниво според мене.Място за компромиси няма.

nikssi ето какво ми отговори на въпроса мalekal.com

Re: Avira Premium ou KIS???????

par Malekal_morte le 16 Juin 2008 18:09

androcure06 car c'est l'un ou l'autre... chacun a ses avantages et ses inconvénients.

Pour moi, ce sont les deux meilleurs actuellements avec AVG 8 qui est pas mal.

Je pense que Kaspersky reste quand meme à éviter pour les très néophytes.

Prevod:

androcure06 дали е единият или другият....всеки има своите предимства и недостатъци.

За мен са 2-та най-добри заедно с AVG 8 които не е лош.

Мисля,че Kaspersky не е за предпочитане от "Начинаещи"

NO PANIQUE

Приятелко мненията на теория работа не вършат.Някой пробва ли архива там и да каже какъв е резултата?

Трябва да реагира преди да активираш,да не говорим ,че трябва да засече заплахата още при самото сваляне.

Интересно 7.0.0.125 го пусна да се свали но пък после разтреля доста гадинки.

И още нещо,защо след като изтри архива с вируси и след това, като влязох в главното му меню,ми показа,че имам активна заплаха на компютъра с червено,и ме подкани да натисна "Поправи" и изтри от директория C заплахи на брой 6? Ей това не ми стана ясно? При положение ,че архива се намира в директория D и НЕ съм го разархивирал,сканиран е с нея до 99% след което дадох "Отказ" след това ме попита дали да изтрие архива,дадох потвърждение за изтриване и архива беше изтрит?

Някой с подобен проблем?

И още нещо,защо след като изтри архива с вируси и след това, като влязох в главното му меню,ми показа,че имам активна заплаха на компютъра с червено,и ме подкани да натисна "Поправи" и изтри от директория C заплахи на брой 6? Ей това не ми стана ясно? При положение ,че архива се намира в директория D и НЕ съм го разархивирал,сканиран е с нея до 99% след което дадох "Отказ" след това ме попита дали да изтрие архива,дадох потвърждение за изтриване и архива беше изтрит?

Някой с подобен проблем?

С какво свали архива?При мене намери вируси в C:\Documents and Settings\АДМИНИСТРАТОР\ временната директория на данлоуд менажера.Това е нормално.

При мене днес при сканиране с DR.WEB беше чисто,с AVZ също. Свалих големи архиви от нета проверката вървеше нормално. :speak:

Влизах в едно сайтче с качени вирусчета всички ги блокира още при цъкването на линка.

Но този архив така и се оказа костелив орех.Питам се защо точно той,дали защото е бил фрашкан с гадини?

Пробвах с препоръчителните настройки идентичен резултат.

Г...и архивчето,чудя се дали да го пратя някъде да го разучат защо така стана или ще се справят с него проблем тук спецовете.

Лично аз чакам тяхното компетентно мнение.

Поздрави

Искам да попитам защо при всяко пуснаке на *.exe касперски почва да го проверява преди да се стартира - това е много дразнещо.

Няма ли някаква опция за спирането на това нещо?

С какво свали архива?

С Мозилла ,но аз съм му задал да не пази изтеглянията изчиства веднага след сваляне.

А какво ще кажете за това в изключенията по подразбиране?

73745302pg2.jpg

""""Някой с подобен проблем?"""" Моите констатации са по-други - австрийската защитна конфигурация намира вредоносен код в стари папки с файлове - те са били неустановени от Avira , Twister , K I S 8 .... Флашката се яви като диск F и As quared Anti-Malware унищожи цялото съдържание - отброи само 24 вируса с висок риск - някои от пакета може да са особено можещи .... NIKSSI, би ли споделил откъде осигури този интересен файл с вируси - ако предоставиш линк ще го разгледам с интерес .... Странно ми се струва да се разочароваме бързо от новата програма на Касперски .... Повече от половин година работиха по нея ....Хайде да го доизясним съвместно .... Поздрави

""""Някой с подобен проблем?"""" Моите констатации са по-други - австрийската защитна конфигурация намира вредоносен код в стари папки с файлове - те са били неустановени от Avira , Twister , K I S 8 .... Флашката се яви като диск F и As quared Anti-Malware унищожи цялото съдържание - отброи само 24 вируса с висок риск - някои от пакета може да са особено можещи .... NIKSSI, би ли споделил откъде осигури този интересен файл с вируси - ако предоставиш линк ще го разгледам с интерес .... Странно ми се струва да се разочароваме бързо от новата програма на Касперски .... Повече от половин година работиха по нея ....Хайде да го доизясним съвместно .... Поздрави

При препрочитане на някои теми които преди са ми били интересни.Това е стар тест който доста нагорещи котлоните :)

Исках да видя каква е сега класацията при нещо,което повечето антивирусни го виждат. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=956698

Оригиналното първо тестуване е тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ost&p=28898

Какво ти е мнението за проблема със запецването при проверка точно на тоз архив?Всички други ги проверява без напрежение,но този....

Върнах си Уина в старото състояние,преди тестването.Всичко си е наред засега.

На някой стана ли му ясно къде е причината.Направо ме хваща яд,че постнах тоз линк,ако някой се е заразил кофти моля за прошка.

Но пък Кис 7 се представи добре и хабер си нямах за евентуален гаф с Кис 2009.

Ей да не ме изкарате диверсант ей ohmy.gif

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"""Какво ти е мнението за проблема със запецването при проверка точно на тоз архив?Всички други ги проверява без напрежение,но този...."""Считам за възможно вредоносен код да е атакувал програмата променяйки функционалността и - това ми се е случвало с всички защитни програми, които съм пробвал и не ме учудва много .... Понататък за трети път ще пробвам К И С 8. Вредоносен код има почти навсякъде в мрежата и защо са ми линкове с още зарази - имам си още няколко от събота-неделя в компютъра, които засега ми бягат .... Поздрави

При препрочитане на някои теми които преди са ми били интересни.Това е стар тест който доста нагорещи котлоните :P

Исках да видя каква е сега класацията при нещо,което повечето антивирусни го виждат. http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=956698

Оригиналното първо тестуване е тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ost&p=28898

Какво ти е мнението за проблема със запецването при проверка точно на тоз архив?Всички други ги проверява без напрежение,но този....

Върнах си Уина в старото състояние,преди тестването.Всичко си е наред засега.

На някой стана ли му ясно къде е причината.Направо ме хваща яд,че постнах тоз линк,ако някой се е заразил кофти моля за прошка.

Но пък Кис 7 се представи добре и хабер си нямах за евентуален гаф с Кис 2009.

Ей да не ме изкарате диверсант ей ohmy.gif

Поздрави

КИС 2009 блокира при мен достъпа до архива преди да сее свалили ми посочи чее заразен. Според мен няма гаф с КИС2009 а е въпрос на настройкии докато неме издъни никаква смяна машината ми пее с него. Понеже съм затруднен да хостна кфг то си на сайт дайте е-маили и ви го пращам.

КИС 2009 блокира при мен достъпа до архива преди да сее свалили ми посочи чее заразен. Според мен няма гаф с КИС2009 а е въпрос на настройкии докато неме издъни никаква смяна машината ми пее с него. Понеже съм затруднен да хостна кфг то си на сайт дайте е-маили и ви го пращам.

20 поста разправяш за това cfg.Вкарай го в архив и тогава го прикачи с функционалността на KALDATA за прикачване на файлове в следващия си пост...

20 поста разправяш за това cfg.Вкарай го в архив и тогава го прикачи с функционалността на KALDATA за прикачване на файлове в следващия си пост...

Ще опитам довечера като се прибера. Този архив дето никси е постнал съм го тествал още на версия 6 като беше там вирусите са толкова стари, че няма накъде

"""КИС2009 а е въпрос на настройкии""" При мен вички настройки бяха на максимална сигурност и отчитам вероятността причинителят предварително да си ми е бил на гости - австрийската комбинация хвана 2 творения и ще ги доизследвам довечера .... Поздрави

С какво свали архива?При мене намери вируси в C:\Documents and Settings\АДМИНИСТРАТОР\ временната директория на данлоуд менажера.Това е нормално.

При мене днес при сканиране с DR.WEB беше чисто,с AVZ също. Свалих големи архиви от нета проверката вървеше нормално. :)

Влизах в едно сайтче с качени вирусчета всички ги блокира още при цъкването на линка.

Но този архив така и се оказа костелив орех.Питам се защо точно той,дали защото е бил фрашкан с гадини?

Пробвах с препоръчителните настройки идентичен резултат.

Г...и архивчето,чудя се дали да го пратя някъде да го разучат защо така стана или ще се справят с него проблем тук спецовете.

Лично аз чакам тяхното компетентно мнение.

Поздрави

Така,Никси,ако имаш възможност да инсталираш Кис някъде на друг комп, който не ти е много любим или стар ,пусни в действие всички модули пусни и от менюто да сканира за съвместимост и му позволи да поправи за потенциално опасни дупки в Windows и програмите, направи пълно сканиране с Кис.Чак след това деинсталирай програмата ползвай за целта kavremover9 ако искаш ,няма значение как,почисти остатъците от стари записи в регистрите и ненужни файлове от системата,след, което сканирай с каквото имаш под ръка и тогава виж резултатите.Имам някой съмнения,дано се окажат фалшива тревога.

п.с. ако имаш възможност и желание ,разбира се.

Забравих да напиша,преди това направи няколко сканирания с Кис на заразени файлове/архиви и нека ги поправи и след което изтрий архива тотално от компа

Orbit Downloader 2.6.5 изтеглен от kaldata.com е с Prevx V2 20080617 2008-06-17 TROJAN.DOWNLOADER.GEN - браво и на австрийските програми -те го "хванаха" и класифицираха дословно по същия начин - защото все още целия Вирустотал не вижда нищо !!!! Ще хвана и другите - ако е нужно и с други програми! Оттеглям острата си критика срещу КИС 8 - можеше да е същото и с много други програми......Нека сме обективни ... Поздрави

Orbit Downloader 2.6.5 изтеглен от kaldata.com е с Prevx V2 20080617 2008-06-17 TROJAN.DOWNLOADER.GEN - браво и на австрийските програми -те го "хванаха" и класифицираха дословно по същия начин - защото все още целия Вирустотал не вижда нищо !!!! Ще хвана и другите - ако е нужно и с други програми! Оттеглям острата си критика срещу КИС 8 - можеше да е същото и с много други програми......Нека сме обективни ... Поздрави

Какво всъщност казваш с това? Извинявай, аз не разбрах. Казваш, че предишното ти твърдение, че КИС 8 е инжектиран там... с какво беше, не е вярно и сега си убедил в обратното или друго казваш?

;):speak: :speak:

Така,Никси,ако имаш възможност да инсталираш Кис някъде на друг комп, който не ти е много любим или стар ,пусни в действие всички модули пусни и от менюто да сканира за съвместимост и му позволи да поправи за потенциално опасни дупки в Windows и програмите, направи пълно сканиране с Кис.Чак след това деинсталирай програмата ползвай за целта kavremover9 ако искаш ,няма значение как,почисти остатъците от стари записи в регистрите и ненужни файлове от системата,след, което сканирай с каквото имаш под ръка и тогава виж резултатите.Имам някой съмнения,дано се окажат фалшива тревога.

п.с. ако имаш възможност и желание ,разбира се.

Забравих да напиша,преди това направи няколко сканирания с Кис на заразени файлове/архиви и нека ги поправи и след което изтрий архива тотално от компа

Намерил съм по лесен начин,за което страшно благодаря на hlevoust.Два пъти днес ме връща във изходна позиция Acronis True Image. Едно голямо МЕРСИ приятелю.

Днес това правих цял ден.Рових и чистех това дето не е замърсено ;) после пак късно следобен се пробвах и да Ви кажа този път заби тотално ,та чак се наложи да ресна компа от бутона...И така два три пъти докато не се докопах нормално до архива.

Програмата/Кис/ е изтеглена не от някъде каде да е,даден ми е линка още в самото начало на излизането и.Директно от официалното FTP на Касперски Лаб ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui....0.0.357en.exe/

не ми се вярва там да е заразен файлът.

mihnev_sz ще го направя при първа възможност и то на работното си ПС.С какво препоръчваш?Ще го сваля именно за това.

А не е ли по лесно вместо да свалям нещо да си пусно Кис 7 и да поразчисти?

Сега определено би трябвало да съм чист,след ресторването или не е така?

Поздрави и утре ще го резна тоя комп.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.