Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

След като го свалих и аз като Михнев го сканирах с Касперски и този път нямаше нищо. Много странно. Да не би с този инсталационен файл да се тегли и нещо скрито?

А ти за каква епидемия говориш? По въздушно капков път или...? :wors: Моя компютър е далеч от други. :P

Ако се тегли,няма къде да отиде,най-много в D/Volume ,но и там беше чисто,exe.файла също.Странно и във вирусната листа на Kaspersky Lab го няма това Trojan-Game Thief.Win32.OnLineGames.arut :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

!!!!!!!!!!!!!статиа от замунда !!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------

Има и много др. хора които мисля касперски за добра е нека проверим това.

Нека разгедаме в детайли касперску и нод.

Някои хора се лъжат по тестове.

Конкретно за този. http://www.pcworld.com/article/id,130869-page,1/article.html

Kaspersky

• Общ рейтинг на засичане на заплахи: 96%

• Проактивно засичане на заплахи (без дефиниции) : 51%

• Забавяне на системата : 10%

• Фалшиви аларми : 6

NOD32

• Общ рейтинг на засичане на заплахи: 90%

• Проактивно засичане на заплахи (без дефиниции): 79%

• Забавяне на системата : 5%

• Фалшиви аларми: 6

Тези резултати са от тестове.. да приемем че те са вярни.

Нека сега влезем в детайлите и сравняваме:

Отляво Kaspersky , отдясно NOD32

Общ рейтинг на засичане на заплахи::

Kaspersky - NOD32

File viruses - 97% - 79%

Чисто , Kaspersky бие тук . В момента на тестването , Kaspersky има повече дефиниции и би уловил повече файл вируси . Само да наблегна на факта , че в 21 век - 2007 година , file вирусите са само 5% от всички заплахи.Сам си направете извода колко важни и разпространени са те .

Macro viruses - 100% - 100%

Script viruses - 100% - 100%

Polymorphic viruses - 100% - 99%

ActiveX controls - 100% - 100%

Backdoors - 97% - 95%

Bots/zombies - 95% - 94%

Тук може да приемем , че Kaspersky и NOD32 са се справили по равно . Надявам се , че сте осведомени , че е възможна грешка в размер на 2 до 3% като статистическа грешка.

Троянски коне

97% - 89%

Тук NOD32 е победен !

Обаче :

Spyware/Adware - 73% - 86%

Kaspersky значително губи !

Dialers - 80% - 99%

Опа ! Май някой пак губи !!! NOD32 засича dialers проактивно , без необходимост от обновяване.

Фалшиви аларми

6 - 6

Равенство .

Kaspersky - NOD32

Евристично засичане (дефиниции от преди 1 месец)

51% - 79%

Евристично засичане (дефиниции от преди 2 месеца)

46% - 73%

Опа ... Това показва , че без своите дефиниции , Kaspersky ще е кръгла нула . Новите неизвестни заплахи не са проблем само за NOD32 . Технически погледнато , всяка една заплаха може да бъде неизвестна , нали ?!

Kaspersky - NOD32

Рейстинг засичане в пакетирани файлове

81% - 84%

Опа ! Май Kaspersky беше най-добрата при пакетирани , или забравяме , че напредналите евристи в AMON разполагат в generic unpacker ... за неограничен разпакетирващ механизъм ...

Средно време за доставяне на дефиниции при глобална заплаха и нов вирус

0 до 2 - 4 до 6

Отново Kaspersky се доказва като базирана на дефиниции . ESET NOD32 разчита на евристики .

Заплахата е елиминирана преди да се е появила - NOD32 твърди това за 75 - 90 % от всички заплахи , Kaspersky твърди заплахата е елиминирана след като сме пуснали update и след като ние сме я открили вече върху заразена машина ...

"Опа" ми стана любима дума ???!

Е ? Ощe ли сте големи фенове на касперску :?

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Да.Фенове сме. Виж реалните резултати направени от участници от форума

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...5376&st=150

Касперски <=> Нод

707 - 523

ОПААААААААААААА

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

!!!!!!!!!!!!!статиа от замунда !!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------

....

"Опа" ми стана любима дума ???!

Е ? Ощe ли сте големи фенове на касперску :?

Забавна статийка, явно авторът не страда от липса на чувство за хумор. Е, попропуснал е един-два възлови момента в съпоставката (напълно излишна, както винаги), колкото да има известно основание да използва любимата си дума "Опа".

---

Сега сериозно - мястото на тази "статия" без посочен автор съвсем не е тук, не е и темата за ESET (не знам дали е копирана и там, не я следя). Androcure06, ако толкова държиш да сравняваш защитни програми, пусни си нарочна тема за целта, нищо че най-вероятно ще заеме място в долния край на най-долния раздел на форума.

Забавна статийка, явно авторът не страда от липса на чувство за хумор. Е, попропуснал е един-два възлови момента в съпоставката (напълно излишна, както винаги), колкото да има известно основание да използва любимата си дума "Опа".

---

Сега сериозно - мястото на тази "статия" без посочен автор съвсем не е тук, не е и темата за ESET (не знам дали е копирана и там, не я следя). Androcure06, ако толкова държиш да сравняваш защитни програми, пусни си нарочна тема за целта, нищо че най-вероятно ще заеме място в долния край на най-долния раздел на форума.

Може би трябва да прочете първо тука =>http://virusinfo.info/showpost.php?p=38365&postcount=1

Наистина, Kaspersky има дефиниции против много повече зловреден код, отколкото NOD32, но истинската сила на Kaspersky далеч не е в това.

Наистина, Kaspersky има дефиниции против много повече зловреден код, отколкото NOD32, но истинската сила на Kaspersky далеч не е в това.

Може ли да пообясниш какво точно имаш впредвид

истинската сила на Kaspersky далеч не е в това

Ще ни е полезно да чуем мнението на експерт,пък и нали затова е форум да се учим взаимно.

Касперски не ми дава да тегля Advanced WindowsCare Personal 2.8.1 от тук:

http://www.download.com/Advanced-WindowsCa...cdlPid=10858847

имало троянска програма. Какво да правя да го слушам ли или бърка?

20647931hu5.jpg

Вече се сваля без проблем.

Здравейте всички,

ще карам направо за проблема - имам 1 програмка, която касперскито ми изтрива като я пусна.(сложил съм скрийн по долу). Преди ползвах касперски 6 и само трябваше 1 път да я сложа в тръстед аппс и вече не ми създаваше проблеми.

Сигурен съм че няма троянец в нея или ако има съм готов да си поема рисковете от това. В тази версия на касперски съм я сложил в тръстед, казал съм да не се сканира никакъв трафик от нея и в правата й съм позволил всичко но касперскито пак си я делийтва. Програмата е bux.to autoclicker а аз питам как да му забраня да я делийтва.

Благодаря предварително ;)

Скрийнове:

71942960lb3.jpg

41367571zh2.jpg

Здравейте всички,

ще карам направо за проблема - имам 1 програмка, която касперскито ми изтрива като я пусна.(сложил съм скрийн по долу). Преди ползвах касперски 6 и само трябваше 1 път да я сложа в тръстед аппс и вече не ми създаваше проблеми.

Сигурен съм че няма троянец в нея или ако има съм готов да си поема рисковете от това. В тази версия на касперски съм я сложил в тръстед, казал съм да не се сканира никакъв трафик от нея и в правата й съм позволил всичко но касперскито пак си я делийтва. Програмата е bux.to autoclicker а аз питам как да му забраня да я делийтва.

Благодаря предварително ;)

Скрийнове:

71942960lb3.jpg

41367571zh2.jpg

Почти е сигурно,че няма да успееш.Опитвал съм се да му пускам вируси,само и само да ги кача за анализ-цък...не пуска гювеч.

Опитай в Интерактивен режим и стартирай това животно,като писне му дай разреши завинаги.Ха ама после кой ще те пази....хич не знам.

---

Извиняваи не сравнявам нищо ......това видях там и я поставих да се посмеем заедно(нали съм с Каспер!!!!)

Аз Нод никога на този етап в развитие не бих я сложила!!!!!

Смеите се с мен това е веселба biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

В конкуренцията помежду им наистина често става смешно... А истината е , че сега доста други програми са по-добри и от двете - достатъчно е да се задълбочим в множеството тестове - напоследък те никъде не са на челни позиции... Нормално е .... Поздрави

Извиняваи не сравнявам нищо ......това видях там и я поставих да се посмеем заедно(нали съм с Каспер!!!!)

Аз Нод никога на този етап в развитие не бих я сложила!!!!!

Смеите се с мен това е веселба biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Няма проблеми, но нямаше как да разбера, че е шега и смятам, че трябва да обясня реакцията си. Това е твърде сериозна тема в сериозен форум и дори се учудвам, че няма реакции от феновете на ESET. Моето становище за словенския продукт изцяло се покрива с твоето, но е излишно да се предизвиква, пък дори и на шега противопоставяне от типа "Kaspersky срещу ESET", характерно повече за махаленските форуми.

Може да не харесвам продуктите на ESET, но не бива да коря ползващите ги за избора им, все пак опира до личен избор, който би следвало да бъде уважен.

Поздрави.

Почти е сигурно,че няма да успееш.Опитвал съм се да му пускам вируси,само и само да ги кача за анализ-цък...не пуска гювеч.

Опитай в Интерактивен режим и стартирай това животно,като писне му дай разреши завинаги.Ха ама после кой ще те пази....хич не знам.

Какво имаш предвид с това "кой ще те пази....хич не знам", ако му дам да разреши завинаги няма ли да е само за тази програма ?

Редактирано от sparkOG (преглед на промените)

Какво имаш предвид с това "кой ще те пази....хич не знам", ако му дам да разреши завинаги няма ли да е само за тази програма ?

Само за тази програма.

Само за тази програма.

Само за нея,ами ако се окаже че важи и за всички други с това име ?

Как мислиш колега струва ли си да се рискува?

Поздрави

Интересный пост на форуме ЛК - Убиение Винды http://forum.kaspersky.com/index.php...pic=75712&st=0 Поздрави

The requested URL /index.php...pic=75712&st=0 was not found on this server. :speak:

Само за нея,ами ако се окаже че важи и за всички други с това име ?

Как мислиш колега струва ли си да се рискува?

Добре де,нека я сложи в графата с малки ограничения или пък само да спре достъпа и до интернет,с десен бутон на програмката на най- дясната лета и слага X ,какво я мислите толкова.

32bce729f45862cb.JPG

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Интересный пост на форуме ЛК - Убиение Винды http://forum.kaspersky.com/index.php...pic=75712&st=0 Поздрави

Колега неправилен е цитатът :speak:

Защита от порчи винды?

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=75712

Което означава съмсем друго нещо.Версията е Кис ....402 доколкото знам не е излязла на светло и е в стадий на разработка.От Бета какво може да очакваш?

Ето как да го конфигурира,да го направи както е на долния ред, всичко това става с десен бутон

192302447a0eb7c3.JPG

Днес изтеглих K I S 2009 8.0.0.429 Beta - просто да си ми е налице в резерв - но засега не ми се пробва пак - май най-добре да се чака истинския финал - нищо че станаха много месеците ! Поздрави

Благодаря и на двамата, че помогнахте настроих я както ми каза mihnev и сега кликърчето си работи както трябва :P

Обаче изникна друг проблем - като пусна да сканира го намира като въпросния троянец и решава че на следващият рестарт на системата трябва да го изтрие. Това няма начин да го променя, нали?

Благодаря и на двамата, че помогнахте настроих я както ми каза mihnev и сега кликърчето си работи както трябва ;)

Обаче изникна друг проблем - като пусна да сканира го намира като въпросния троянец и решава че на следващият рестарт на системата трябва да го изтрие. Това няма начин да го променя, нали?

В настройки=>Заплахи и изключения=>Сигурна зона=>Правила за изключване=>Добави - тука добавяш програмата и избираш съотвеният компонент за изключване.

Интересно съжителство Кис + троя biggrin.gif много ми е интересно какво ще стане.

Днес изтеглих K I S 2009 8.0.0.429 Beta - просто да си ми е налице в резерв - но засега не ми се пробва пак - май най-добре да се чака истинския финал - нищо че станаха много месеците ! Поздрави

А преди прочете ли колко гафове стават с тази версия? http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...75543&st=20

За желаещите да се пробват с тази версия ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui....0.0.429%20Nct/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.