Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

да махна ли комодото /???

Знаеш ли какво искаш?Комодо или Кис избираш сам.Ако държиш на Касперски сложи си Кав + Комодо

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Избирам КИС + Spybot S&D сега 6те деинсталирам комодо

Никога няма достатъчна защита.Никога.Но ако ползваш ПС си за рутинна работа остави си Кис.Ако ще "хакерстваш" Кис ще ти пречи ясно защо :baby: Според мене се ориентирай към Авира и Комодо ако нямаш опит с продуктите на Касперски.

KIS/KAV 8.0.0.440 RC1

http://rapidshare.com/files/131828093/kis8....440ru.exe.html

http://narod.ru/disk/1624105000/kis8.0.0.440ru.exe.html

http://rapidshare.com/files/131868465/kav8....440ru.exe.html

KIS 2009 Beta Key: AXFRG-JW6EC-47MP1-HV4EE

KAV 2009 Beta Key: NNQGV-SASTS-7SY72-13TZ7

Обсъждане тук http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=77899 за желаещите има линкове за изтегляне.Засега на Рапида само.

Rinat Salihov

В данном билде исправлено:

- VK теперь работает корректно на IE6,IE7,Opera, FF2,3

- Конфликты с Java приложениями

- Падения в BSOD

- Текст ЛС, KSN в неправильной кодировке

- Ложное количество посещенных фишинговых сайтов

Также множество других исправлений.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

...в същата ситуация -реших да проверявам с друг качектвен антивирус - избрах да е с Twister, Михнев направи нещо подобно с Аваст -писахме в темата тогава...

Четох за това, но предпочитам да проверявам с по-достоверни по моему инструменти. Не съм ползвал Twister и Iкarus (освен като автобус, разбира се), но и не мисля, че има нужда от тях. А с Avast! да проверявам работата на лидерите... Достатъчно ми е да чистя пазени от Avast! компютри.

Предпочитам дребните инструменти, проверка на логове и онлайн скенерите, не споделям неистовия страх на някои потребители от използването на ActiveX контролите.

Компютърът ми е чист, но проблемът си седи. Снощи направих стоически експеримент - рестартирах 11 пъти последователно компютъра, след което ми омръзна. В 4 случая от 11 старта на системата KIS 2009 не бе разпозната.

Ако прецениш за нужно можеш да деинсталираш и преинсталираш програмата, но не мога да прогнозирам дали ще изчезне странната констатация ...Поздрави

Остават по малко от 10 дни до излизането в Русия на новата версия.Няма смисъл да се преинсталира нещо което ще бъде променено.

Имаш ли представа коя ще е финалната версия? 8.0.0.439 Beta ??

...можеш да деинсталираш и преинсталираш програмата, но не мога да прогнозирам дали ще изчезне странната констатация ...

Правих го на няколко пъти (коментирано е в тази тема), при това с изтеглена от различни източници версия, траен резултат няма.

Нарочно акцентирам върху трайността, защото в немалък период от време всичко си вървеше ОК.

Не знам дали предстоящата, дано този път наистина е финална версия ще излезе скоро, но ми хрумна нещо друго, което май засега не съм опитвал, та затова и питам: Какво посочвате в прозорчето за локализиране в настройките за ъпдейт - автоматичен режим или България, или друга страна?

Правих го на няколко пъти (коментирано е в тази тема), при това с изтеглена от различни източници версия, траен резултат няма.

Нарочно акцентирам върху трайността, защото в немалък период от време всичко си вървеше ОК.

Не знам дали предстоящата, дано този път наистина е финална версия ще излезе скоро, но ми хрумна нещо друго, което май засега не съм опитвал, та затова и питам: Какво посочвате в прозорчето за локализиране в настройките за ъпдейт - автоматичен режим или България, или друга страна?

При мен беше на автоматичен и си беше добре.

Не съм сигурен в момента дали не съм посочил България, та ще видя довечера.

При мен беше на автоматичен и имах странните констатации... Пакетът не успя да се справи с някои тестове за функционалност,изключих го и инсталирах Twister за пълно сканиране ... Китайският национал е отлична програма - но и тя се опитва да шпионира... Поздрави

Имаш ли представа коя ще е финалната версия? 8.0.0.439 Beta ??

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1005185 най вероятно доста близко до тази.

Не остави да сваля от където иска.Не отбелязвай чавката за региона.Макар,че аз му дадох ръчен ъпдейт след Бета ъпдейта в Русия.

При мен беше на автоматичен и имах странните констатации... Пакетът не успя да се справи с някои тестове за функционалност,изключих го и инсталирах Twister за пълно сканиране ... Китайският национал е отлична програма - но и тя се опитва да шпионира... Поздрави

Всички се опитват да шпионират в полза на създателите си :) Кога ще пробваш Outpost Firewall Pro версия 6.5.2358.316.0607

Чакам финализирането на KAV 8 - тогава водещите антивируси за мен ще станат 4 .Безплатната Online-Armor е интересна за пробване с тях. Иска ми се да пробвам и изцяло австрийското решение Ikarus + Mamutu. Нужни са 1-2 месеца - после може да реша аналогично ротиране с руската защитна стена .Но ако някое решение ми допадне доста - ще се задържа по-дълго с него... Поздрави

Чакам финализирането на KAV 8 - тогава водещите антивируси за мен ще станат 4 .Безплатната Online-Armor е интересна за пробване с тях. Иска ми се да пробвам и изцяло австрийското решение Ikarus + Mamutu. Нужни са 1-2 месеца - после може да реша аналогично ротиране с руската защитна стена .Но ако някое решение ми допадне доста - ще се задържа по-дълго с него... Поздрави

Да аз след месец ще сменя стената с Armor просто искам и нея да пробвам.Споделям определено съм доволен от Outpost Firewall Pro според мене е на повисоко ниво от Кис 2009 сега се чудя дали да не пробвам Кис 2009 + Outpost Firewall Pro 2009 :nono: само се притеснявам от натоварване на системата.В момента с Кав 2009 върви добре откъм скорост и защита.

Поздрави

Кажете как да си насткоя КИС да ми работа наи добре максимална за6тита???

Кажете как да си насткоя КИС да ми работа наи добре максимална за6тита???

Коя версия ползваш? Ето моите конфигурационни файлове за Кис8 и Кис 7 паролата на ЛС cool.gif

изтрит е файла вече,питам се защо толкова хора го дръпнаха :nono:

Проектирование схемы защиты ПК с помощью КИС8

Покопался в КИС8, почитал справку и решил разработать свою схему защиты ПК с помощью КИС8.

Вот ее основные постулаты:

1. По умолчанию в группах «Trusted» и «Low Restricted» реакция на любое действие приложения — выдается баллун (Prompt for action).

2. По умолчанию в группах «Untrusted» и «High Restricted» реакция на любое действие приложения — запрет (Deny).

3. Для подгрупп «Microsoft» и «Kaspersky Lab» — полное доверие (100% Allow).

4. Для всех остальных приложений/подгрупп поступаем по такому принципу:

— если приложение не использует сеть/инет, то все разрешаем, а сеть запрещаем;

— если приложение использует сеть (браузер, ИМ, скайпи), то разрешаем ему все.

5. В настройках ОС/Автозагрузка для всех групп поставить запрет, нечего ставить себя в автозагрузку, такие вещи должны допускаться лишь самим пользователем.

Плюс этой схемы в том, что мы получаем минимум баллунов (у меня кол-во баллуно равно 0), те приложения, которые я знаю и доверяю не иметю никаких ограничений, а значит и их рбота не тормозиться и нет конфликтов.

Те приложения, которые только попали на мой ПК и которые я еще не успел изучить/обработать автоматически попадают в режим запроса подтверждения (Prompt for action) и при этом не важно, есть ли у них подпись или нет и в какую группу они попали, если это не приложение от того поставщика, которому я уже доверился, то любое его действие будет блокироваться до тех пор, пока я не дам добро.

Тем приложениям, которые КИС отнес к «Untrusted» и «High Restricted» по умолчанию запрещается все до тех пор, пока я не разберусь в чем дело.

Вот и вся стратегия.

Michel http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=619913

Извинете за дългият цитат и че не е на БГ но по добре да е в оригинал.

Абе хора!!!100-пъти опитах,но не мога да си сложа бг-интерфейс на KIS-а финал 8.0.0.357Постоянно компа ми казва,че имало проблем при отваряне на езиковия файл!Кис -а го свалих от тук ,а превода не става!!!Правя всичко както трябва,изключвам селф-дефенса и пак!!!Някакви идеи??

Абе хора!!!100-пъти опитах,но не мога да си сложа бг-интерфейс на KIS-а финал 8.0.0.357Постоянно компа ми казва,че имало проблем при отваряне на езиковия файл!Кис -а го свалих от тук ,а превода не става!!!Правя всичко както трябва,изключвам селф-дефенса и пак!!!Някакви идеи??

Не пишеш с каква ОС си.

Програмата свали от тука http://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/trial/re...8.0.0.357en.exe

Бг интерфейсът от тука http://bg-interface.net/downloads.php?id=385

Инсталираш Кис.За да инсталираш Бг интерфейсът махаш отметката за сомозащита на програмата и затваряш Кис.

Инсталираш превода.Стартираш Кис - вече трябва да си с Бг интерфейс

Пробвано многократно и работи.При XP SP2 и SP3 няма проблем.

Успех cool.gif

Точно така, трябва първо да изключиш самозащитата на Касперски и след инсталацията на бг интерфейса да не забравиш пак да я включиш.

Не пишеш с каква ОС си.

Програмата свали от тука http://dnl-pr1.kaspersky-labs.com/trial/re...8.0.0.357en.exe

Бг интерфейсът от тука http://bg-interface.net/downloads.php?id=385

Инсталираш Кис.За да инсталираш Бг интерфейсът махаш отметката за сомозащита на програмата и затваряш Кис.

Инсталираш превода.Стартираш Кис - вече трябва да си с Бг интерфейс

Пробвано многократно и работи.При XP SP2 и SP3 няма проблем.

Успех cool.gif

Не става и не става.Изписва ми-ГРЕШКА ПРИ ОТВАРЯНЕ НА ФАЙЛА ЗА ЗАПИСВАНЕ :ph34r: Щура работа!!Това да не е нещо от компа бе да му се не знае и щайгата!!Или от Уиндолса!!Как мислиш?Поздрави!!!!

Точно така, трябва първо да изключиш самозащитата на Касперски и след инсталацията на бг интерфейса да не забравиш пак да я включиш.

Вчера ставаше всичко на 6 ,а сега не знам.Сигурно пак съм омазал нещо!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Не става и не става.Изписва ми-ГРЕШКА ПРИ ОТВАРЯНЕ НА ФАЙЛА ЗА ЗАПИСВАНЕ...

Няма никаква грешка, току що свалих и двата файла без забележки. Става и с допълнителен менажер (IDM) през IE 7 и FF 2 и с вградения при последната Opera - проблемът е при теб.

ИНСТАЛАЦИЯ И КОНФИГУРАЦИЯ

На Kaspersky Antivirus 2009 и Outpost Firewall Pro 2009

1.Инсталираме Касперски Антивирус 2009,след рестарта правим всички настройки по програмата необходими ни за в бъдеще. Рестартираме отново

2.Преминаваме към следващият етап – ПОДГОТОВКА за инсталиране на защитната стена Outpost Firewall Pro 2009 за целта е необходимо да се направят някои промени в настройките на Кав 2009 за да може да се инсталира стената и да се избягнат евентуални конфликти.

jyhr6qq6ovog6pkdijty.jpg

настройки – защита – включи защитата / махаме чавката /

az89nyxcnouc55simd3n.jpg

Изключваме проактивната защита

Затваряме програмата

Естествено всички операции се извършват при изключен интернет

2.Инсталираме Outpost Firewall Pro 2009 през цялото време ще ни води

„Мастер совместимости ”

Още в началото ще получим следното съобщение,че Outpost е намерил инсталирани други средства за защита на компютъра

eh71qqt032drq6vx7x2y.jpg

Тук се показват кои програми са инсталирани в даденият случай Кав/Кис,ако чавката не е сложена инсталацията не може да продължи

Преминаваме към следващата стъпка кликваме на -> Далее и инсталацията продължава

j92hqsfkhvnj32v2h18i.jpg

Тука трябва да се кликне там където виждате сега ОК докато се появи

Виждаме че е нужно да се добави Кав в доверената зона както и да бъде преустановена защитата му докато тече инсталацията.Затова интернета се изключва.

Продължаваме нататък

1kmnxwcapm7efq16cwul.jpg

Излиза Ви прозорецът за успешното съвместяване на двете програми

Оттам нататък инсталацията продължава по обичайният начин

et9ok0bipbwj508eyq1y.jpg

Изчакваме инсталирането на компонентите

rjfbt7ywkaa41c7ne1od.jpg

Избор на степен на защита.Избираме обычный – подходящ е за тепърва запознаващите се с програмата.

d2oxw1bb7hqj2z64ng55.jpg

Чавката горе означава,че сте съгласни да участвате в подобряването на продукта,дали ще я махнете или оставите е ваш избор.

Следва -- Далее

cfsckax145byb30n5esw.jpg

Търсене на интернет връзката Ви и приложения които са инсталирани на компютъра.

cuzt8g11ja68d4xbvlm6.jpg

След това Ви излиза това избирате по късно и добавяте Outpost Firewall Pro 2009 в доверената зона на Кав 2009 като отбележите чавката,че се отнася за всички файлове в папката.

РЕСТАРТИРАМЕ

Ето как изглежда главният прозорец на Outpost Firewall Pro

vhsujkm6me7w1sm3rkei.jpg

Виждаме,че Анти-шпионът в Outpost е изключен - Кав е поел защита от шпиони.

8ainax0o3lctxhfw8i7c.jpg

Останалото – регистрации,обновяване може научите от ръководство за работа с програмата.

Надявам се,че съм бил полезен :wors:

Браво, nikssi. Само не го изтривай поне до утре, че тази вечер нямам време да го разглеждам подробно.

Нямам това намерение.Имам молба към Модераторите ако го трият оттук поне да го преместят някъде.Доста има писане по настройките но всеки ще може да си го настрои според инструкциите тук

С ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ANDYBOND http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=537903

Поздрави

Нямам това намерение.Имам молба към Модераторите ако го трият оттук поне да го преместят някъде.Доста има писане по настройките но всеки ще може да си го настрои според инструкциите тук

С ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ANDYBOND http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=537903

Поздрави

Nikssi,понеже си в час да те питам!!!За KIS-a 8 има ли нужда от допълнителна защита?Имам впредвид anti-spy и подобно!!Със сигурност знам,че Trend Micro Anti-spy 3.0, Kis-a я отхвърля!!!Благодаря ти предварително!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.