Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

...Detected: Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern

И някой май го е trustnal и просто си ми го отчита sad.gif

Никой не ги го е "trustnal", не се тормози излишно.

Настройки-Уведомявания-Настройки и махни отметката там, където ти сочи стрелката:

kisataki1yn6.jpg

Няма да спреш атаките, разбира се, но няма и да ги виждаш, а KIS се грижи за останалото.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Как да блокирам порт в КИС 2009, чееее ми писна от 20.7.2008 г. 09:18:32 UDP from 71.198.59.24 to local port 1434 Absent Detected: Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern

И някой май го е trustnal и просто си ми го отчита sad.gif

Само да добавя към горният пост на hlevoust допълнително може и да блокираш IP адреса,разбира се ако е постоянен.

Виж тука

=> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=972290

=> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=972390

Поздрави

Редактирано от damto (преглед на промените)

Взломан сайт Касперского

--------------------------------------------------------------------------------

Официальная страница малайзийского представительства Антивируса Касперского была взломана вчера турецким хакером. Кроме этого он взломал интернет магазин и несколько других поддоменов.

Поводом для атак являлся "патриотизм", а техническим методом проникновения была SQL-инъекция. Зеркало дефейса официального сайта Касперского можно увидеть здесь http://www.zone-h.org/component/opti...60/id,7691098/ , а вот так выглядел интернет магазин после взлома.http://www.zone-h.org/component/opti...d,0/id,7691148

На каждом сайте изменены главные и несколько других страниц. Хотя это выглядит как обычный дефейс, инцидент мог затронуть пользователей, скачавших ознакомительные копии Антивируса Касперского. В теории нападавший мог загрузить на сайт измененную программу, содержащую трояна, заражая таким образом ничего не подозревающих пользователей, пытающихся скачать антивирус с сайта Касперского.

Это уже не первый взлом сайтов Касперского, полный список, состоящий из 36 инцидентов, можно посмотреть здесь: http://www.zone-h.org/content/view/14978/31/

zone-h.org

Да не би затова да не ми се обновява от снощи КИС 7? :angry:

От около една седмица не ползвам Kaspersky, както казах усетих ще нещо не е наред, а я използвах доста години. Този сайт в който е репортната атаката го зная от 5 години но така и не се сетих да проверя тези дни какво става.

Да не би затова да не ми се обновява от снощи КИС 7? :P

- Проблема е при тебе при мене обновяванията са редовни.

update.txt

Становището на Касперски : "Наши официальные сайты никто не ломал. Взломанный сайт не является нашим официальным сайтом.

Что есть правда - сайт нашего малазийского партнёра действительно был взломан... Не уследили.

Что будем делать - забирать контроль над всеми www.kaspersky.* по всему миру, дабы не было рецидивов. " Поздрави

http://forum.xakep.ru/m_1169839/tm.htm тук изобщо не са впечатлени от тази статия :wors:

... Что будем делать - забирать контроль над всеми www.kaspersky.* по всему миру, дабы не было рецидивов...

Ами правилно може ли навсякъде да се огрее..все пак там работят "местни"...

Едит: Май ситуацията е подобна на тази тук -> http://www.newsru.com/world/14dec2000/morals.html

Разчистих две страници глупости, заяждания и офтопик. Не ме принуждавайте втори път да правя толкова груба намеса... моля.

Коя стена ще ми препоръчате заедно с KIS 2009 и SpyBot Search & Destroy ???

Защитна стена със Кис2009 ? :wors: Не ти трябва друго колега.Препоръчвам ти да добавиш някоя анти спайуер като допълнителна защита,макар че и само с Кис ще си добре.

Успех

е нали си имам spybot S&D?

Достатъчно ти е.Във Кис 2009 влиза и защитна стена и то доста добра.Лично мое мнение е,нормално е да има различни мнения.

Само ще си позволя да допълня към поста на damto:

Не само това, че стената на KIS е предостатъчна - тя няма и да позволи да се инсталира друга.

Само да добавя,че нищо не пречи да се задават въпроси например тук както и тези,които наистина се интересуват да участват във официалният форум на Касперски Лаб там НЕ е само за привърженици-във форумите се изказват мнения.

Също така да не забравяме името на темата Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 защото виждам доста глупости се бяха изписали.

Предлагам който иска да публикува сензации и статии за обсъждане да помисли за НОВА тема и то в съответният раздел.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Самоцитирам се

...но така и не мога да разбера защо първоначално Windows (оригинален, а не нечия приумица) не разпознава програмата, а след втория ъпдейт всичко си става ОК...
, но проблемът с неразпознаването се появи отново и с пълна сила. Не съм сигурен, но може би проблемът възникна отново след добавянето на буквичката с, към версия 8.0.0.357 (а.b).

Двете .ехе-та са си в теск менажера, програмата си свети в зелено и докладва, че всичко е ОК, а вграденият център по сигурността твърди, че KIS е изключена.

Пак ли само аз имам такъв проблем?

П.П. Ще допълня, че този път преводът явно не е замесен, проблемът си го има и с него, и без него.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Дори и с Антивируса нямам проблем.Случвало ми се е понякога и то когато програмата при стартирането на ОС не е била обновена.

След рестарт не се ли оправя?

Не се коси всичко си бачка :)

...След рестарт не се ли оправя?...

Обикновено се оправя, но не мога да установя причината и това ме дразни. Не се кося, защото процесите са си на мястото и програмата си работи, сканира и т.н., но не е нормален този конфликт. Най-простото би било да изключа центъра по сигурността, но същевременно би било и проява на крайна глупост.

Hlevoust, намирам го за сигнал за допълнителни проверки и съпоставки ! Повече няма да пиша-намекват ми, че съм антисимпанизант на програмата-просто не е така...

Едва ли става дума за симпатии, не мисля, че са уместни в тема за защитен софтуер. Всеки ползва това, което иска или което може. В момента мога и ползвам KIS 2009, не че много я искам. Очевидно програмата е с пропуски, както и всички останали и дано със следващата финална (?) версия се решат поне някои от тях.

Що се отнася до проверките, първо с тях започнах, както винаги. Не се занимавам от вчера с тия програми, знам какво и кога да направя, затова и питам само в случай, че не мога сам да се справя, както е точно сега - имам проблем с разпознаването на програмата и не мога да го разреша. Не виждам друг да споделя подобни нередности и това още повече събужда по-скоро любопитството ми, отколкото притесненията ми - не ми е проблем да разкарам KIS, но засега си имам причини да я ползвам.

Пропуски в защитата с KIS засега няма, не съм и очаквал да намеря нещо при проверките. Неразпознаването има друг причинител, засега неизвестен. Преди малко получих ЛС, в което потребител ме съветва да изключа вградения център на сигурността и да се доверя изцяло на KIS. Вече писах по-горе, че това е несериозно - сляпото доверие към който и да е защитен продукт е най-малкото несериозно, та затова и по-добре центърът да работи. Вероятно е някакъв бъг на Windows, макар и да е съвсем истински, непреработван и с оригинален сериен номер.

stashek, не викай и използвай по-малко удивителни, ако нямаш нищо против. Тук, а и в останалите подобни на тази тема се обсъждат конкретни продукти на конкретна фирма-производител и е повече от нормално да има противоречия и спорове. Няма нищо лошо в тях, стига да не се нарушава добрия тон и да цари взаимно уважение.

"""Пропуски в защитата с KIS засега няма, не съм и очаквал да намеря нещо при проверките""" Така мислех и аз преди няколко седмици - в същата ситуация -реших да проверявам с друг качектвен антивирус - избрах да е с Twister, Михнев направи нещо подобно с Аваст -писахме в темата тогава.....И с Ikarus може да се проверява - някои се себедоказват атакувайки програмата - и е успешно в някои случаи ...Естествено - противодействие ще има... Поздрави

Само ще си позволя да допълня към поста на damto:

Не само това, че стената на KIS е предостатъчна - тя няма и да позволи да се инсталира друга.

[/quote

Спирам КИС 2009 инсталирам КОМОДО firewall pro и сега сам си с 2те cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.