Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Nikssi, гафове се случват с всички програми - прочетох и следното:"""При подготовке продукта было проанализировано большое количество аналогичных продуктов - сетевых экранов, security suite'ов и систем, позиционирующих себя как проактивные и HIPS-системы. Комбинация собственных инновационных разработок и результатов анализа накопленного индустрией опыта позволил перейти на новый уровень обеспечения безопасности персональных пользователей, обеспечив ещё более надежную и ненавязчивую защиту компьютера от всех типов электронных угроз – вредоносных программ разных типов, хакерских атак, спам-рассылок, программ-руткитов, фишинговых писем, рекламных всплывающих окон и т.п.""" Затова не бързат ... Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Nikssi, гафове се случват с всички програми - прочетох и следното:"""При подготовке продукта было проанализировано большое количество аналогичных продуктов - сетевых экранов, security suite'ов и систем, позиционирующих себя как проактивные и HIPS-системы. Комбинация собственных инновационных разработок и результатов анализа накопленного индустрией опыта позволил перейти на новый уровень обеспечения безопасности персональных пользователей, обеспечив ещё более надежную и ненавязчивую защиту компьютера от всех типов электронных угроз – вредоносных программ разных типов, хакерских атак, спам-рассылок, программ-руткитов, фишинговых писем, рекламных всплывающих окон и т.п.""" Затова не бързат ... Поздрави

Ама и те, както са се забързали :laughing5: отиде още една година до следващия финал.

позволява да се премине към по- ново ниво на личната сигурност на потребителите

И какво остава,автоматично контролиране на цялата операционна система,просто ще е под техен контрол,няма да имаш възможност и гък да кажеш .

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Понякога най-умните и амбициозните също грешат - нека изчакаме - дано мечтите са близо до реалностите ! Добре е -според възможностите ни да им съдействаме - за 21-ви век е невероятен идеализъм.... Типично за руснаци .... Поздрави

Е адаш (нали се казваш ники?) проблема е бил че аз във "Правилата за изключване" бях задал на "Protection components" само "Files and Memory" а то е трябвало да го направя на all и сега сканирането не го открива. В крайна сметка троянеца победи с много моя помощ и като преди това беше изтрит поне 10-15 пъти. Поне разбрахме (или аз разбрах) че да оставиш троянец на компютър с касперски не е хич лесно, защото все пак аз се имам за доста напреднал потребител ;),а не успях да се справя сам и трябваше да пиша тук (като се замисля това ми беше първото допитване във форум за каквото и да е).

Поздрави и благодаря че помогна ;)

Е адаш (нали се казваш ники?) проблема е бил че аз във "Правилата за изключване" бях задал на "Protection components" само "Files and Memory" а то е трябвало да го направя на all и сега сканирането не го открива. В крайна сметка троянеца победи с много моя помощ и като преди това беше изтрит поне 10-15 пъти. Поне разбрахме (или аз разбрах) че да оставиш троянец на компютър с касперски не е хич лесно, защото все пак аз се имам за доста напреднал потребител ;),а не успях да се справя сам и трябваше да пиша тук (като се замисля това ми беше първото допитване във форум за каквото и да е).

Поздрави и благодаря че помогна ;)

Нали ти писах преди,че ще е зор с тоя Кис2009 ;) При мене снощи имаше друг екшън.Имаше инсталиран a-squared Anti-Malware 3.5.0.33 без да е стартиран в реално време.Просто си стоеше за бъдещи мераци ;) При сканирането изведнъж се оказа,че това е "гаден троянец"

Защита за файловете Открит: Trojan-Downloader.Win32.Agent.vmp Windows Explorer C:\Program Files\a-squared Anti-Malware\unins000.exe

според Кис 2009 и го изтри веднага. biggrin.gif Опитах да го деинсталирам,като възтанових изтритият файл,но още при деинсталацията Касперски пак го изтри biggrin.gif Накрая се принудих да го затворя за да мога спокойно и без остатък да го изтрия с Your Uninstaller! 2008.

Стана най накрая.

Това троянец ли беше или НЕ така и не разбрах.

И Мамута го срита Касперски също biggrin.gif така,че си оставам отново с любимата комбинация.

Край на "СИНДРОМИТЕ" ;)

Едит: Ха ха отново номерата на Касперски - Malwarebytes' Anti-Malware при ъпдейт се оказа троянска програма Trojan-Downloader.Win32.Agent.vmp biggrin.gif Няма да ни е скучно biggrin.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi, програмата при теб е в странно състояние - каточели ми е познато ... Можеш да я тестваш, можеш да провериш файловете на Касперски с друга мощна програма - примерно Twister или Avast.... А ако не ти се занимава- можеш да я деинсталираш и преинсталираш - при изключен Интернет ... Поздрави

... Едит: Ха ха отново номерата на Касперски - Malwarebytes' Anti-Malware при ъпдейт се оказа троянска програма Trojan-Downloader.Win32.Agent.vmp biggrin.gif Няма да ни е скучно biggrin.gif

При мен KIS 2009 няма нищо против ъпдейтите на Malwarebytes' Anti-Malware, не знам защо ти отчита такъв проблем. Същото се отнася и до всички останали. Единствената корекция, която направих в настройките на стената е да дам съответния статут на SUPERAntispyweare Pro. Работи си ОК, изключих почти всички ненужни уведомявания, оставих това за блеклистнат ключ (безплатните ключове не винаги са безплатни, убедихме се вече в това) и още няколко по-маловажни. Проблеми няма никакви, вчера направих проверка с онлайн скенера на Panda - скучни нули накрая, но не съм и очаквал каквото и да е. Malwarebytes' Anti-Malware също си мълчи. Друго какво? Скоростта ми не е ограничена по никакъв начин, та няма за какво да се заям сега.

При мен KIS 2009 няма нищо против ъпдейтите на Malwarebytes' Anti-Malware, не знам защо ти отчита такъв проблем. Същото се отнася и до всички останали. Единствената корекция, която направих в настройките на стената е да дам съответния статут на SUPERAntispyweare Pro. Работи си ОК, изключих почти всички ненужни уведомявания, оставих това за блеклистнат ключ (безплатните ключове не винаги са безплатни, убедихме се вече в това) и още няколко по-маловажни. Проблеми няма никакви, вчера направих проверка с онлайн скенера на Panda - скучни нули накрая, но не съм и очаквал каквото и да е. Malwarebytes' Anti-Malware също си мълчи. Друго какво? Скоростта ми не е ограничена по никакъв начин, та няма за какво да се заям сега.

Интересно ще ми бъде дали има други с този проблем?Защото това не е при мене само сигурен съм.Сега деинсталирах Кис и ще сканирам с AntiVir PE Premium но съм сигурен,че няма нищо да намери,освен едно нещо :huh: В края на сканирането ще постна резултата от лог файла

Интересно ще ми бъде дали има други с този проблем?Защото това не е при мене само сигурен съм.Сега деинсталирах Кис и ще сканирам с AntiVir PE Premium но съм сигурен,че няма нищо да намери,освен едно нещо :huh: В края на сканирането ще постна резултата от лог файла

И при мен Касперски не прави проблеми с ъпдейтите на Malwarebytes' Anti-Malware. Да не би да си го настроил на най-параноичните настройки?

И при мен Касперски не прави проблеми с ъпдейтите на Malwarebytes' Anti-Malware. Да не би да си го настроил на най-параноичните настройки?

Да на най параноичните настройки съм.Но досега винаги съм бил така.

Ето и резултата от сканирането с Авира

Avira AntiVir Premium

Report file date: 09 Юли 2008 г. 12:36

Scanning for 1395469 virus strains and unwanted programs.

Licensed to: nikssi niksssi

Serial number: 1101594778-PEPWE-0001

Platform: Windows XP

Windows version: (Service Pack 3) [5.1.2600]

Boot mode: Normally booted

Username: SYSTEM

Computer name: KA-KOLOR_4522E1

Version information:

BUILD.DAT : 8.1.0.344 19214 Bytes 5/28/2008 17:00:00

AVSCAN.EXE : 8.1.2.12 311553 Bytes 3/18/2008 08:02:56

AVSCAN.DLL : 8.1.1.0 53505 Bytes 2/7/2008 07:43:37

LUKE.DLL : 8.1.2.9 151809 Bytes 2/28/2008 07:41:23

LUKERES.DLL : 8.1.2.1 12033 Bytes 2/21/2008 07:28:40

ANTIVIR0.VDF : 6.40.0.0 11030528 Bytes 7/18/2007 09:33:34

ANTIVIR1.VDF : 7.0.5.1 8182784 Bytes 6/24/2008 09:19:07

ANTIVIR2.VDF : 7.0.5.51 273408 Bytes 7/4/2008 09:19:08

ANTIVIR3.VDF : 7.0.5.75 223232 Bytes 7/9/2008 09:19:08

Engineversion : 8.1.0.64

AEVDF.DLL : 8.1.0.5 102772 Bytes 2/25/2008 08:58:21

AESCRIPT.DLL : 8.1.0.46 283002 Bytes 7/9/2008 09:19:14

AESCN.DLL : 8.1.0.22 119157 Bytes 7/9/2008 09:19:14

AERDL.DLL : 8.1.0.20 418165 Bytes 7/9/2008 09:19:13

AEPACK.DLL : 8.1.1.6 364918 Bytes 7/9/2008 09:19:13

AEOFFICE.DLL : 8.1.0.20 192891 Bytes 7/9/2008 09:19:12

AEHEUR.DLL : 8.1.0.35 1298806 Bytes 7/9/2008 09:19:12

AEHELP.DLL : 8.1.0.15 115063 Bytes 7/9/2008 09:19:11

AEGEN.DLL : 8.1.0.29 307573 Bytes 7/9/2008 09:19:10

AEEMU.DLL : 8.1.0.6 430451 Bytes 7/9/2008 09:19:10

AECORE.DLL : 8.1.0.32 168311 Bytes 7/9/2008 09:19:09

AVWINLL.DLL : 1.0.0.7 14593 Bytes 1/23/2008 16:07:53

AVPREF.DLL : 8.0.0.1 25857 Bytes 2/18/2008 09:37:50

AVREP.DLL : 7.0.0.1 155688 Bytes 4/16/2007 12:26:47

AVREG.DLL : 8.0.0.0 30977 Bytes 1/23/2008 16:07:49

AVARKT.DLL : 1.0.0.23 307457 Bytes 2/12/2008 07:29:23

AVEVTLOG.DLL : 8.0.0.11 114945 Bytes 2/28/2008 07:31:31

SQLITE3.DLL : 3.3.17.1 339968 Bytes 1/22/2008 16:28:02

SMTPLIB.DLL : 1.2.0.19 28929 Bytes 1/23/2008 16:08:39

NETNT.DLL : 8.0.0.1 7937 Bytes 1/25/2008 11:05:10

RCIMAGE.DLL : 8.0.0.31 2564353 Bytes 2/28/2008 08:19:50

RCTEXT.DLL : 8.0.32.0 86273 Bytes 3/6/2008 10:45:45

Configuration settings for the scan:

Jobname..........................: Complete system scan

Configuration file...............: c:\program files\avira\antivir personaledition premium\sysscan.avp

Logging..........................: low

Primary action...................: interactive

Secondary action.................: ignore

Scan master boot sector..........: on

Scan boot sector.................: on

Boot sectors.....................: C:, D:,

Scan memory......................: on

Process scan.....................: on

Scan registry....................: on

Search for rootkits..............: on

Scan all files...................: All files

Scan archives....................: on

Recursion depth..................: 20

Smart extensions.................: on

Macro heuristic..................: on

File heuristic...................: high

Start of the scan: 09 Юли 2008 г. 12:36

Starting search for hidden objects.

'27658' objects were checked, '0' hidden objects were found.

The scan of running processes will be started

Scan process 'avscan.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avcenter.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avgnt.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avmailc.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avguard.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'svchost.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'alg.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'usbmate.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'raid_tool.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'Monw32.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'ScannerFinder.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'gwum.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'rundll32.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'schedhlp.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'TrueImageMonitor.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'soundman.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'defragTaskBar.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'winampa.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'rundll32.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avwebgrd.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'ctfmon.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'explorer.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'lcdps.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'defragActivityMonitor.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'RupsMon.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'nvsvc32.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'avesvc.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'aDefragService.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'AppleMobileDeviceService.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'schedul2.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'sched.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'spoolsv.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'lsass.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'services.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'winlogon.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'csrss.exe' - '1' Module(s) have been scanned

Scan process 'smss.exe' - '1' Module(s) have been scanned

42 processes with 42 modules were scanned

Starting master boot sector scan:

Master boot sector HD0

[iNFO] No virus was found!

Master boot sector HD1

[WARNING] The device is not ready.

Master boot sector HD2

Master boot sector HD3

Master boot sector HD4

Start scanning boot sectors:

Boot sector 'C:\'

Boot sector 'D:\'

Starting to scan the registry.

The registry was scanned ( '57' files ).

Starting the file scan:

Begin scan in 'C:\'

C:\hiberfil.sys

[WARNING] The file could not be opened!

C:\pagefile.sys

[WARNING] The file could not be opened!

C:\Documents and Settings\АДМИНИСТРАТОР\My Documents\Downloads\Compressed\asusf3\asusf3\=================

[0] Archive type: RAR

-->.................................................

[DETECTION] Is the Trojan horse TR/Crypt.CFI.Gen

[NOTE] The file was deleted!

Begin scan in 'D:\' <Local Disk>

D:\Pre_install\Programs\AntiVirus\Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.357) ( English ) 31.94 MB\...........................

[DETECTION] Is the Trojan horse TR/Crypt.CFI.Gen

[NOTE] The file was deleted!

End of the scan: 09 Юли 2008 г. 13:05

Used time: 29:19 min

The scan has been done completely.

4700 Scanning directories

173019 Files were scanned

2 viruses and/or unwanted programs were found

0 Files were classified as suspicious:

2 files were deleted

0 files were repaired

0 files were moved to quarantine

0 files were renamed

2 Files cannot be scanned

173017 Files not concerned

1262 Archives were scanned

6 Warnings

2 Notes

27658 Objects were scanned with rootkit scan

0 Hidden objects were found

Колега TNT да виждаш зараза някъде тук освен двете места които си знам аз?

Явно се повтаря предишният екшън тук -> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=983574

Едит:Ето и теста на защитната стена

Packet' type Status

TCP "ping" stealthed

TCP NULL stealthed

TCP FIN stealthed

TCP XMAS stealthed

UDP stealthed

Перфектна е стената на Уиндоуса biggrin.gif

Толкова за тестовете които се публикуват.

Не зная защо доста руснаци са на мнение, че Касперски и Авира са най-добрите програми в света !? Просто не е вярно - това е изводът ми след толкова пробвания на програми ... Посочих ти две програми - пробвано - имаха вярни констатации в подобни случаи .... Отстраняването на Авира при мен бе по сродни причини - както се каза - да са живи и здрави спонсорите ... Поздрави

Не зная защо доста руснаци са на мнение, че Касперски и Авира са най-добрите програми в света !? Просто не е вярно - това е изводът ми след толкова пробвания на програми ... Посочих ти две програми - пробвано - имаха вярни констатации в подобни случаи .... Отстраняването на Авира при мен бе по сродни причини - както се каза - да са живи и здрави спонсорите ... Поздрави

Добре ще сканирам и с Аваст да видя какво толкова ще намери,което много ме съмнява.Просто губене на време според мене.

Едит:

Опс и Аваст не откри нищичко. ohmy.gif Преинсталирах програмата и инсталирах наново Malwarebytes' Anti-Malware,обнових я без проблеми-но имаше доста питане от страна на Кис.

Вече напълно се убеждавам,че ползването на прекалено много защитен софтуер накрая води до пълно оголване ;)

TNT не се сърди...но дори прехваленият Аваст беше безсилен.

Най вероятната причина е в доработките и подобренията във все още не излязлата Финална Руска версия. :)

Благодаря все пак за съветите на всички.

Nikssi,споделяме фъв форуми не за да се сърдим... Не мисля Аваст за идеален или прехвален - нали все нещо трябва да се избере .... Бил ти е "на гости" специалист със сериозни възможности - на някои въпроси вероятно можеш да си отговориш сам... Много са програмите- създадени за съвместяване с други - просто трябва да четем... Поздрави

.... Бил ти е "на гости" специалист със сериозни възможности

А аз мисля, че никой не му е бил на гости и е крайно време за отърсване от параноята.

Да не би да мислите , че защитен софтуер става неадекватен просто така - без никаква обективна причина !? Посетете и чуждестранни форуми - разяснено е - не е редно да посочвам линкове... Поздрави

Nikssi,споделяме фъв форуми не за да се сърдим... Не мисля Аваст за идеален или прехвален - нали все нещо трябва да се избере .... Бил ти е "на гости" специалист със сериозни възможности - на някои въпроси вероятно можеш да си отговориш сам... Много са програмите- създадени за съвместяване с други - просто трябва да четем... Поздрави

Ха съгласен съм,че е възможно.Все пак нали пиша на различни места...

Защо това не се случва при версия 7 ?

Защо това не се случва при версия 7 ?

Ами сега ;) минута е много :cupid:

И какво остава,автоматично контролиране на цялата операционна система,просто ще е под техен контрол,няма да имаш възможност и гък да кажеш .

Натам отива програмата и не само тази.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами сега :clap: минута е много :wors:

Вижте колеги.Най вероятно причината е в моята некомпетентност,така че няма място за паника. ;) Програмата все пак още се тества и да засича ъпгрейдите на други програми с подобно преназначение мисля е нормално.

Нямам кой знае какъв опит с Авира и Аваст,но ми се струва че и двете програми не са нещо повече от Кис2009,след като не откриха нищо след Кис

Благодаря Ви :cupid:

Cледващата ми серия ще е ESS ;)

През ноември 2007 г нещо сродно ми се случи и с КИС 7 - в Азия - тогава не бързах да преинсталирам програмата и Win бе блокиран - нормално е обаче после допълнително да са я подобрили .... Поздрави

През ноември 2007 г нещо сродно ми се случи и с КИС 7 - в Азия - тогава не бързах да преинсталирам програмата и Win бе блокиран - нормално е обаче после допълнително да са я подобрили .... Поздрави

Обяснението е по просто.Самата програма не бях я добавил в доверената зона,не бях я стартирал скоро.

Това го направих след деинсталацията на Мамута,предполагам че се е получил някакъв конфликт довел до това объркване.

Хе поне вече и аз и Вие знаете че две програми със сродни модули НЕ се слагат макар и да няма видими конфликти.

Поздрави :)

Обяснението е по просто.Самата програма не бях я добавил в доверената зона,не бях я стартирал скоро.

Това го направих след деинсталацията на Мамута,предполагам че се е получил някакъв конфликт довел до това объркване.

Хе поне вече и аз и Вие знаете че две програми със сродни модули НЕ се слагат макар и да няма видими конфликти.

Поздрави :)

tigertron беше дал едно много вероятно обяснение на подобен род проблеми.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=985796

Може-би не се изразих ясно - подобни констатации съм имал с всички версии на КИС - дори без "накачулени" спомагателни програми - то при мен оттук дойде нуждата за спомагателност ...Нека не се объркваме ...Защитни стени не трябва да са в конфликт с интегриран пакет ! Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

1. G DATA 2008 version 18.2.7310.844 - 99.05%

2. F-Secure 2008 version 8.00.103 - 98.75%

3. TrustPort version 2.8.0.1835 - 98.06%

4. Kaspersky version 8.0.0.357 - 97.95%

5. eScan version 9.0.742.1 - 97.44%

6. The Shield 2008 - 97.43%

7. AntiVir version 8.1.00.331 Premium - 97.13%

8. Ashampoo version 1.61 - 97.09%

9. Ikarus version 1.0.82 - 96.05%

10. AntiVir version 8.1.00.295 Classic - 95.54%

Първите в десятката според теста. :)

Разликата между първият и четвъртият/понеже темата е за Касперски/е малко над процент.Според мене е добър резултат.

Версията на Аваст като гледам е доста назад,а G DATA май ползваше енжин на Аваст ohmy.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.