Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Не мога да разбера това на някой им намаля скоростта на теглене...

Василевс, има една поговорка, която гласи: "Да дойдеш на мяра, та да хванеш вяра". Ето ти една снимка, показваща по три последователни измервания с Kaspersky* 6 и 7, варианти KIS и KAV, отбелязани с 2 и с друг продукт, отбелязани с 1. Как ти изглежда, измислям ли си?

kis67yq9.jpg

---

* Не говоря за версия 8, проблемът е отстранен!

hlevoust, нали не си начинаещ потребител? Би трябвало да ти е ясно как се изпитва дали една антивирусна програма работи.

randb, предполагам не мислиш сериозно, че ще тръгна да качвам снимки в потенциално опасен сайт, а и въобще да вляза в мрежата, в частност тук във форума и да пиша, без да съм се убедил, че програмата работи.

Има достатъчно начини за проверка, направих ги и тогава влязох да пиша.

И после - открих (надявам се) причината за проблема, рестартирах 5 пъти компютъра, засега съобщението повече не се появява, но ще изчакам няколко часа, например до утре сутринта и тогава ще съм сигурен.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Василевс, има една поговорка, която гласи: "Да дойдеш на мяра, та да хванеш вяра". Ето ти една снимка, показваща по три последователни измервания с Kaspersky* 6 и 7, варианти KIS и KAV, отбелязани с 2 и с друг продукт, отбелязани с 1. Как ти изглежда, измислям ли си?

kis67yq9.jpg

---

* Не говоря за версия 8, проблемът е отстранен!

randb, предполагам не мислиш сериозно, че ще тръгна да качвам снимки в потенциално опасен сайт, а и въобще да вляза в мрежата, в частност тук във форума и да пиша, без да съм се убедил, че програмата работи.

Има достатъчно начини за проверка, направих ги и тогава влязох да пиша.

И после - открих (надявам се) причината за проблема, рестартирах 5 пъти компютъра, засега съобщението повече не се появява, но ще изчакам няколко часа, например до утре сутринта и тогава ще съм сигурен.

Появява се когато не е обновен Кис при стартиране на Уинчето.Тази буболечка долу в дясно там върши ли ти работа?Защото не забелязах от нея реална полза.

Никакви проблеми досега а съм още с TR версията дето викаха че е една БЕТА.Какво се оказа-чист финал :offtopic_s:

Коя версия Ви пише в инфото за програмата? При мене 8.0.0.357(a.b)

Не ползвам БГ езиковия пакет и ми "липсва" един трояноподобен червей - но пък нямам някои въпросителни ! Затова пакетът ще бъде при мен в автентичен руски оригинал.... Нищо не смятам да доказвам - а Вие - както прецените .... Всичко е нормално! Поздрави

Не ползвам БГ езиковия пакет и ми "липсва" един трояноподобен червей - но пък нямам някои въпросителни ! Затова пакетът ще бъде при мен в автентичен руски оригинал.... Нищо не смятам да доказвам - а Вие - както прецените .... Всичко е нормално! Поздрави

Това ли имаш на в предвид VIRUSTOTAL 1/32 не мисля,че е заплаха.

Webwasher-Gateway

eSafe

Ikarus

Prevx1 това са програми,които дават най- много фалшиви тревоги

Ето още един online скенер, БГ инсталатора можеш сам да го провериш, файла е абсолютно чист.Да не би да нямаш вяра на БРАТУШКИТЕ ??:angry:

http://2ip.ru/av/index.php

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Проверяемый файл kis8.0.0.357_final_bg.exe не заражен ! :angry:
Отдавна ползвам преводите на Димпер.Досега не се е случило да имам проблеми,въпросчета,квадратчета...На Руски защо пък не,но да ти кажа НЕ всичко е така лесно за превод пък аз нямам малък опит с Руският.

"""".Да не би да нямаш вяра на БРАТУШКИТЕ ??

http://2ip.ru/av/index.php"""" За трети път ще спомена - този портал е германски и няма нищо общо, освен регистрацията си с братушките! Излъчва вредоносен код ! Естествено съвсем не твърдя че всеки БГ езиков файл е инжектиран - просто трябва да се проверява ! Поздрави

"""".Да не би да нямаш вяра на БРАТУШКИТЕ ??

http://2ip.ru/av/index.php"""" За трети път ще спомена - този портал е германски и няма нищо общо, освен регистрацията си с братушките! Излъчва вредоносен код ! Естествено съвсем не твърдя че всеки БГ езиков файл е инжектиран - просто трябва да се проверява ! Поздрави

Какво немско виждаш в този портал,това,че ти локализират IP -то не го прави опасен.Чисто Руски портал, имат даже и форум.

Какво немско виждаш в този портал,това,че ти локализират IP -то не го прави опасен.Чисто Руски портал, имат даже и форум.

И само около 1000 регистрирани - един от тях от доста месеци съм и аз.... Поздрави

... Коя версия Ви пише в инфото за програмата? При мене 8.0.0.357(a.b)

Позна, там е проблемът - във версията (a.b), която върви безпроблемно с TR превода, но създава вече описаните проблеми с финалния превод. Свалих версията от поне 3 източника с надпис Final, но се оказа, че поне една от тях не е финална, а ТР и съм сложил точно нея. Тя вървеше безпроблемно с ТР превода, но без да подозирам за грешката след смяната с финалния превод програмата явно се обърква.

Съжалявам за това, дано поне с предизвиканата, макар и неволно полемика съм помогнал и на някой друг заблуден като мен.

А за буболечката (SUPERAntispyware Pro) - върши повече работа, отколкото може да се очаква от нея и подобните й.

Позна, там е проблемът - във версията (a.b), която върви безпроблемно с TR превода, но създава вече описаните проблеми с финалния превод. Свалих версията от поне 3 източника с надпис Final, но се оказа, че поне една от тях не е финална, а ТР и съм сложил точно нея. Тя вървеше безпроблемно с ТР превода, но без да подозирам за грешката след смяната с финалния превод програмата явно се обърква.

Съжалявам за това, дано поне с предизвиканата, макар и неволно полемика съм помогнал и на някой друг заблуден като мен.

А за буболечката (SUPERAntispyware Pro) - върши повече работа, отколкото може да се очаква от нея и подобните й.

Затова и не махам версията си.Тя по нищо не се отличава от Финала,още повече че мина през куп тестове,за ъпдейти,нови IDS бази...Така ме посъветваха във форума на Касперски да не я махам.Бачка и то доста добре.Оправи ли се със защитната стена?Нали успя да си включиш интерактивният режим?Как се държи кометата с Касперски при тебе?Аз също бях като в небрано лозе като сложих Кис 8 но свикнах.Буболечко SUPERAntispyware съм го сложил, но безплатната версия и така и не намира нищо сериозно.Може би трябва да пробвам платената?Как върви Пълната проверка като времетраене при тебе?Финалната версия ще е на ниво август дотогава ще почакам.Извини за телеграфният стил. :)

Виж тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=905211

Поздрави

Едит: Нещо много ВАЖНО http://support.kaspersky.ru/kis2009/error

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Едит: Нещо много ВАЖНО http://support.kaspersky.ru/kis2009/error

Да така е,но не видях инструмент за де-инсталация на Кис 2009 за версия 6/7 го имам,но дали става за тази?Не,че имам намерение да я махам,но когато излезе Кис 2010 :super: ще трябва да я махна, все пак. :go ahead:

ops. намерих го:KAVremover9.zip включва

Kaspersky Anti-Virus 6.0\7.0\2009

Kaspersky Internet Security 6.0\7.0\2009

Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Workstations

Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers

Преди няма и седмица деинсталирах стандартно безпроблемно КИС 2009 .... Съвсем друг е въпроса, че няколко азиатски програми ми създадоха известни затруднения на тази тема...Поздрави

...Оправи ли се със защитната стена?

Не мисля засега да сменям оказалата се ТР версия. Свиквам със стената, т.е. оставям я да прави почти каквото си иска с някои индивидуални промени, които нанесох. Може би така е по-добре, защото е крайно досадно при влизане в ДС хъб с 1000+ потребители стената да ти досажда ежесекундно с въпроса да пусне ли всеки поотделно, а поставянето в надеждна зона не променя същедтвено ситуацията спрямо текущите автоматични настройки. По-важно е да следи за входящия трафик, а в това отношение се натрупаха солидни цифри. Въобще в тази версия са вложили достатъчно усилия за изготвяне на цял статистически годишник, но аз не обичам хронологиите и сведох пазенето на историческите събития до няколко дни.

Не съм правил пълна проверка на системата, отдавна не го правя с наличната защитна програма, намирам го за безпредметно - никоя уважаваща се програма няма да намери нещо, което и изпуснала и за целта използвам онлан скенери, най-вече на Panda.

Не ползвам торенти и не знам как се държи KIS с тях, но копирах статийката за uTorrent от линка, защото се каня да инсталирам програмата.

Буболечката в Про вариант не само че не намира нищо сериозно, но и не намира нищо, а точно в това е смисълът. Затова и редовните сканирания с някоя от малките специализирани програмки също не откриват нищо - SUPERAntispyware Pro има грижата за това.

Преди няма и седмица деинсталирах стандартно безпроблемно КИС 2009 .... Съвсем друг е въпроса, че няколко азиатски програми ми създадоха известни затруднения на тази тема...Поздрави

Да по принцип се деинсталира с деинсталатора на самата програма.Но инструмента е за евентуални проблеми получени по време на деинсталацията.Аз лично не съм имал такива никога.

Да по принцип се деинсталира с деинсталатора на самата програма.Но инструмента е за евентуални проблеми получени по време на деинсталацията.Аз лично не съм имал такива никога.

Здравей,nikssi, чрез инструмента се извършва успордно деинсталацията и почистване на записите в регистрите,стартира се директно.Ползвал съм го не веднъж,за премахване на Касперски.Когато се стартира и въведеш кода,успоредно стартира и самия деинсталатор на програмата(не се вижда) след което продължава и с почистването от остатъци,всичко това трае около 15-20 сек.

Поздрави!

Защитните програми ежедневно обновяват дефиниции и е правилно поне 1-2 пъти в седмицата да се включват на пълно сканиране. Защо K I S 2009 не успява да се справи отлично с всички тестове на http://www.pcflank.com/ - въпросът е към съфорумци с по-дълго ползване на програмата.Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Защитните програми ежедневно обновяват дефиниции и е правилно поне 1-2 пъти в седмицата да се включват на пълно сканиране. Защо K I S 2009 не успява да се справи отлично с всички тестове на http://www.pcflank.com/ - въпросът е към съфорумци с по-дълго ползване на програмата.Поздрави

Не знам при теб как е,но аз я тествах още веднага след инсталацията.Единствено браузърите куцат,няма значени с какъв анти- вирус си.Достъпа на бисквитките се третира,като заплаха.

Results of the test:

Check for vulnerabilities of your computer system to remote attacks

Safe		  

Safe!

Trojan horse check

Safe		  

Safe!

Browser privacy check

Danger!		  

Danger!
Packet' type	   	Status	  

TCP "ping" 		  stealthed 	

TCP NULL 		  stealthed 	

TCP FIN 		  stealthed 	

TCP XMAS 		  stealthed 	

UDP 		  stealthed
GiFt		 	123		   	stealthed

Infector 		  146 			stealthed

RTB666 		  623 			stealthed

Net-Devil 		  901 			stealthed

Net-Devil 		  902 			stealthed

Net-Devil 		  903 			stealthed

Subseven 		  1243 			stealthed

Duddies Trojan 		  1560 			stealthed

Duddies Trojan 		  2001 			stealthed

Duddies Trojan 		  2002 			stealthed

Theef 		  2800 			stealthed

Theef 		  3000 			stealthed

Theef 		  3700 			stealthed

Optix 		  5151 			stealthed

Subseven 		  6776 			stealthed

Theef 		  7000 			stealthed

Phoenix II 		  7410 			stealthed

Ghost 		  9696 			stealthed

GiFt 		  10100 			stealthed

Host Control 		  10528 			stealthed

Host Control 		  11051 			stealthed

NetBus 		  12345 			stealthed

NetBus 		  12346 			stealthed

BioNet 		  12348 			stealthed

BioNet 		  12349 			stealthed

Host Control 		  15094 			stealthed

Infector 		  17569 			stealthed

NetBus 		  20034 			stealthed

MoonPie 		  25685 			stealthed

MoonPie 		  25686 			stealthed

Subseven 		  27374 			stealthed

BO 		  31337 			stealthed

Infector 		  34763 			stealthed

Infector 		  35000 			stealthed
Results of the test:

Exploits test

Your system successfully defended itself from this attack!

Както виждаш,теста е минат успешно.

21		 	stealthed		   	FTP		   	File Transfer Protocol is used to transfer files between computers

23 		  stealthed 			TELNET 			Telnet is used to remotely create a shell (dos prompt)

80 		  stealthed 			HTTP 			HTTP web services publish web pages

135 		  stealthed 			RPC 			Remote Procedure Call (RPC) is used in client/server applications based on MS Windows operating systems

137 		  stealthed 			NETBIOS Name Service 			NetBios is used to share files through your Network Neighborhood

138 		  stealthed 			NETBIOS Datagram Service 			NetBios is used to share files through your Network Neighborhood

139 		  stealthed 			NETBIOS Session Service 			NetBios is used to share files through your Network Neighborhood

1080 		  stealthed 			SOCKS PROXY 			Socks Proxy is an internet proxy service

1243 		  stealthed 			SubSeven 			SubSeven is one of the most widespread trojans

3128 		  stealthed 			Masters Paradise and RingZero 			Trojan horses

12345 		  stealthed 			NetBus 			NetBus is one of the most widespread trojans

12348 		  stealthed 			BioNet 			BioNet is one of the most widespread trojan

27374 		  stealthed 			SubSeven 			SubSeven is one of the most widespread trojans

31337 		  stealthed 			Back Orifice 			Back Orifice is one of the most widespread trojans
 761		 	stealthed		   	n/a		   	n/a

4033 		  stealthed 			n/a 			n/a

5761 		  stealthed 			n/a 			n/a

11959 		  stealthed 			n/a 			n/a

17092 		  stealthed 			n/a 			n/a

18647 		  stealthed 			n/a 			n/a

21043 		  stealthed 			n/a 			n/a

28739 		  stealthed 			n/a 			n/a

Връзки - Центъра за подръжка на Касперски Лаб.Версии 6/7 и 8

За версия 6.0: http://support.kaspersky.ru/find?faq_id=688

За версия 7.0: http://support.kaspersky.ru/find?faq_id=1386

За версия 2009: http://support.kaspersky.ru/find?faq_id=1714

Не ползвам торенти и не знам как се държи KIS с тях, но копирах статийката за uTorrent от линка, защото се каня да инсталирам програмата.

hlevoust, ако държиш да си настроиш стената в режим stealth (макар, че във форума на Каспрески казват, че това не е необходимо) и да ползваш uTorrent, си направи настройките, както са описани тук. При мен нещата се получиха чудесно и нямам никакви проблеми с торентите.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Благодаря, stanley56, тук също има обяснение по въпроса:

... Едит: Нещо много ВАЖНО http://support.kaspersky.ru/kis2009/error
hlevoust, ако държиш да си настроиш стената в режим stealth (макар, че във форума на Каспрески казват, че това не е необходимо) и да ползваш uTorrent, си направи настройките, както са описани тук. При мен нещата се получиха чудесно и нямам никакви проблеми с торентите.

Ползвам КасперскиКАВ 602.621 от една година за едно с uТорент - никакви проблеми.Само дето на 22 май ми изгоря кода и сега съм с временен код до 8 юли.

Не можах да сложа по-нова версия, казва ми че имама инсталирам AVG 8.0, което не е вярно.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Интересно с uTorrent няма никакви проблеми дори при настройки по подразбиране.Виж с Bit Comet не мога да кажа същото.Имам впредвид затрудненото отваряне на страниците при теглене на макс с Bit Comet.

Минавате тестовете спокойн

incoming tcp stream - deny

incoming udp stream - deny

С това предполагам и на тебе ти отговарям

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=663991

http://support.kaspersky.ru/faq/?qid=208636035

http://2ip.ru/files/FireWallTest.exe --малка програма за проверка на стената Ви.Стартирате файла и натискате -тест.Ако успее да се свърже със сървърът теста е провален,ако не значи сте защитени.При интерактивен режим ще ви пита за разрешаване.Отговора е не!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.