Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Не видях някой да се е оплакал, но след като си инсталирах Касперски и нета спря. :beer:

След това я махнах и след известно време - всичко с нета си беше наред.

Някой има ли предположения?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Е, може би малко прекалява, но са възможни доста вериации по темата:

kiskontr1fm2.jpg

Всъщност, не си спомням да съм влизал в банка, в която не се работи под Windows.

B BG !!!!!

Според мен Kaspersky и Symantec може би ще имат винаги проблем при някои виртуализации заради високата степен на интеграция в операционната система и вероятно заради някои по-дребни детайли и хардуерни връзки, които се пропускат.

Дали това ще е валидно и със Антивируса.При Кис вече се убедих във верността на мнението ти.

Е точно една от причините да не харесвам Касап-а е именно това негово "дълбоко" интегриране в компютъра.... sad.gif Не ми харесва една програма да получава чак такива "правомощия" върху компютъра, да се интергрира толкова на дълбоко и да "коли и беси" както намери за добре...просто не ми пасва на характера такъв тип програма. Край- окончателно оставам с Авирата!

Добър избор,но смятам,че Касперски защитава в по голяма степен системата.Сам си се убедил,че се интегрира дълбоко в системата.Именно това е необходимо за да контролира достъпа до регистрите на ниво.Той се справя перфектно с това.Друга алтернатива е ESS тя не е толкова капризна.

Kaspersky е направо либерален спрямо блокиранията на Symantec при правилни настройки. Rising ги изпревари при виртуалните разработки и грешиш, ако мислиш че си го пробвал. И при Аваст има предварително сканиране - правилно - проверяват при какво започват охраната си. Поздрави

Да съгласен съм.Напълно съгласен.Което не означава,че се съмнявам в качествата на Касперски естествено.Всички пропускат но някои държат изкъсо нещата :super:

Уважавам мнението ти, но съм и доволен, че ги има тия програми, дето сканират още по врече на инсталацията си. На теб може да не ти допада, но е много полезно, повярвай ми. При това Kaspersky прави първоначално и без изрично позволение само една проверка на критичните зони, протичаща за секунди. После всеки може да регулира тия проверки "по свой образ и подобие".

Повечето програми го правят това при първоначално стартиране на системата.Касперски,Авира,Аваст /той предлага/ дори Бетата на Есет го прави...

Ами не ми харесва това "първоначално сканиране" по простата причина, че дето се вика, аз още не съм "видял" програмата, а те вече почва да ми сканира, а не при такова сканиране не знам какви поразии може да ми направи ако хване нещо...дали автоматично ще предприеме действие, дали първо ще ме информира.....просто оставаш без контрол над процеса, а точно това най-много ме притеснява! За Касперски може да не почва да сканира, ама ей тоя Рисинг веднага почна, още преди да е завършила инсталацията, а аз дето се вика, още не съм му видял интерфейса, а той вече си ми сканира. При Аваст май имаше същото, ама там май още при инсталацията можеши да се изключи това сканиране, докато при рисинга не видях подобно нещо.

Има опция за инсталация за напреднали.Задаваш основните си настройки ТИ.

http://www.kaspersky.ru/news?id=207732860 Как бихте преценили и коментирали !? Поздрави

Похвално но смятам,че има още какво да се желае.Не случайно се обръща внимание напоследък на евристиката в Касперски Лаб - нов емулатор се тества и първата фаза мина.Сега е на тест линия скриптовият емулатор.

«Результаты этого теста показывают, что даже если пользователь месяц не обновлял антивирусные базы продукта и отключил большинство защитных функций, Антивирус Касперского, тем не менее, будет способен обнаружить как минимум 60% всех вредоносных программ.

Пробвал съм го и е вярно.Сами сте виждали шотовете.

Тия май ги гони грандоманя

.....

enginier ,baby не се гневи за Каспер.Добра програма е ама и на мен не ми допада нейната властност.Не ти дава нищо да правиш-само сърф....ха-ха-ха.

biggrin.gif Не.Гони ги тяхната параноя.Поинтересувай се кой къде е работил по някое време от създателите на Касперски Лаб :)

А това там с сравненята за кой банки ползвали Есет-ами това са глyпости кой ще си сложи Windows в Банка!!!!Да се напълни с гадини и да ги хаkкват NON STOP

Никой не си слага тези версии IS в БАНКА.Има други.

Преминах пак на KAV с него се чувствам най-сигурен,и веднага се убедих колко мощна програма е.Бях го сложил в доверената зона на Comodo но след рестарт вероятно стената се е опитала да му забрани нещо(забравих да я сложа в трейнинг мод)и KAV я блокира без никакви затруднения,като се има предвид че Comodo не е случайна стена най-често е първа или втора.Кажете ми коя друга програма може да блокира стената Comodo(да и наложи пълна забрана сложи и червено пресечено кръгче в-у иконата и в трея) ? Сложих отметка на трейнинг мод рестартирах и всичко се оправи червеното кръгче върху иконата на Comodo изчезна.

Преминах пак на KAV с него се чувствам най-сигурен,и веднага се убедих колко мощна програма е.Бях го сложил в доверената зона на Comodo но след рестарт вероятно стената се е опитала да му забрани нещо(забравих да я сложа в трейнинг мод)и KAV я блокира без никакви затруднения,като се има предвид че Comodo не е случайна стена най-често е първа или втора.Кажете ми коя друга програма може да блокира стената Comodo(да и наложи пълна забрана сложи и червено пресечено кръгче в-у иконата и в трея) ? Сложих отметка на трейнинг мод рестартирах и всичко се оправи червеното кръгче върху иконата на Comodo изчезна.

Vista Manager biggrin.gif

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Vista Manager biggrin.gif

Опиши по-подробно какво имаш предвид,нищо не разбрах.Говорим за антивирусни програми.

KAV/KIS не могат да бъдат управлявани от разстояние,вчера го пробваха да му разгледат настройките с програмата TeamViewer но без успех дори не успяха да го стартират от иконата в трея.Интересно лидера по "статистика" как ще реагира.

83db058a6481c3e2.jpg

Качествата на програмата за защита не се свежда само до отброяване на вируси,а и справяне при опит за проникване в компютъра от разстояние.Чудя се как може да поставят програми за сигурност на първите местта без проактивна защита,за мен това е несериозно,абсурдно та даже и смешно.

KAV/KIS не могат да бъдат управлявани от разстояние,вчера го пробваха да му разгледат настройките с програмата TeamViewer но без успех дори не успяха да го стартират от иконата в трея.

:grimace: Мпже да го е било срам да се покаже. След като е допуснал все пак отдалечен достъп.

:yanim: Мпже да го е било срам да се покаже. След като е допуснал все пак отдалечен достъп.

KAV няма стена,в случая преди да получат достъп давах няколко наставления на Comodo Firewall та чак тогава.Важното е че не могат да го изключат за да правят поразии по ОС.

Важното е че не могат да го изключат за да правят поразии по ОС.

Абе кой пък точно на теб ще тръгне да прави "поразии"...точно пък на твоя компютър? потрябвал му е на някого твоя компютър...то поне да имаше нещо... ;) Ако трябва да се погледне по реално- ако някой те е набелязал умишлено и е професионалист, ще намери начин как да пробие и Касапа и Комодото. А ако е аматьор-любител или пробва "в час по трудово" то и стената на ХР-то ще го поеме, както и някоя по келява антивирусна ще се справи. cool.gif

Абе кой пък точно на теб ще тръгне да прави "поразии"...точно пък на твоя компютър? потрябвал му е на някого твоя компютър...то поне да имаше нещо... ;) Ако трябва да се погледне по реално- ако някой те е набелязал умишлено и е професионалист, ще намери начин как да пробие и Касапа и Комодото. А ако е аматьор-любител или пробва "в час по трудово" то и стената на ХР-то ще го поеме, както и някоя по келява антивирусна ще се справи. cool.gif

Говориме принципно на какво са способни програмите за защита,всички са наясно с това което казваш.Келавия НОД32 наистина може да се ползва вместо даунлоуд мениджър,на мене такива безхарактерни жалки подобия на програма за защита не ми допадът.Аз може да нямам ценна информация на компютъра си но друг може да има и би трябвало преди да си избере защитата да е наясно коя какво може и не може.Нещата са принципни сигурен съм че ако изпаднеш в трудно положение ще ти се иска човека до теб да има характер да не е мекотело (в случая пакета за защита на компютъра ти) това имам предвид.

Аз може да нямам ценна информация на компютъра си ....

Спокойно...знам, че нямаш (личи си) и няма да те атакувам....не се притеснявай.... :wors:

Абе кой пък точно на теб ще тръгне да прави "поразии"...точно пък на твоя компютър? потрябвал му е на някого твоя компютър...то поне да имаше нещо... :) Ако трябва да се погледне по реално- ако някой те е набелязал умишлено и е професионалист, ще намери начин как да пробие и Касапа и Комодото. А ако е аматьор-любител или пробва "в час по трудово" то и стената на ХР-то ще го поеме, както и някоя по келява антивирусна ще се справи. cool.gif

Под "имам нищо ценно" може да се разбират редица дейности и файлове на компютъра. Дори съм сигурен че и ти имаш "ценни" неща. Всяка една инсталация на платено приложение влиза в това число, но ти едва ли ще го оцениш защото силно се съмнявам че ползваш лицензиран софтуер за който си дал пари. Едва ли пазариш от интернет, за да подценяваш необходимостта от стени. Дори явно си нямаш и най малка представа една локална мрежа колко може да е опасна.

Отделно че по новините тръбят, че края на тази година ше бъде хитова по злонамерена активност в интернет и честно казано съм склонен да им вярвам.

Под "имам нищо ценно" може да се разбират редица дейности и файлове на компютъра. Дори съм сигурен че и ти имаш "ценни" неща. Всяка една инсталация на платено приложение влиза в това число, но ти едва ли ще го оцениш защото силно се съмнявам че ползваш лицензиран софтуер за който си дал пари. Едва ли пазариш от интернет, за да подценяваш необходимостта от стени. Дори явно си нямаш и най малка представа една локална мрежа колко може да е опасна.

Отделно че по новините тръбят, че края на тази година ше бъде хитова по злонамерена активност в интернет и честно казано съм склонен да им вярвам.

Напълно си прав.На компютъра всеки,повтарям всеки има ценна информация.Още повече тези които посещават този подфорум :eek: на Калдата или друг подобен.Освен това да добавя,че ТВОЯТ компютър или който и да е друг може да бъде използван и за не дотам законни цели това дали е маловажно?Самозащитата на програмата е особенно важна,защото пробие ли се тя на практика си мортоз...А,за хакването ...необходимо е време и знания Не става само с гледане на телевизия и четене на статистики.Знанията се придобиват НО времето може да не стигне.

engineer ако не ти харесва характера на програмата не я слагай.А,за обсъждането има друга тема май.

Toва дали има нещо свързано с идентичността на потребителя в този случай може да се провери (и не само) с някоя програмка. Например: Identity Finder. Ето как на една система Identity Finder не намира нищо, свързано с разни данни за потребителя:

2qk2xwy.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

KAV/KIS не могат да бъдат управлявани от разстояние,вчера го пробваха да му разгледат настройките с програмата TeamViewer но без успех дори не успяха да го стартират от иконата в трея.

Той не е ли бил стартиран ? Или имаш предвид да отворят прозореца му ?

KAV няма стена,в случая преди да получат достъп давах няколко наставления на Comodo Firewall та чак тогава.Важното е че не могат да го изключат за да правят поразии по ОС.

След като вече са влезли в системата, каква още поразия искаш ?

А при спиране на сервизите и процесите какъв беше резултата ?

Сервизите на Комодо ли имаш впредвид?Защо да се спира нещо може да се разреши само достъпа.

След като вече са влезли в системата, каква още поразия искаш ?.....

Ами предполагам,че има впредвид ако успее да се промъкне през стената на Комодото,макар че това е само предположение.

Той не е ли бил стартиран ? Или имаш предвид да отворят прозореца му ?...

То на шота се вижда ясно.Отдалечен достъп.

Той не е ли бил стартиран ? Или имаш предвид да отворят прозореца му ?

След като вече са влезли в системата, каква още поразия искаш ?

Да не можеха да отварят прозореца му,курсора на мишката въобще не можеше да бъде поставен в-у иконата му в трея или когато аз я бях отворил прозореца му върху десктопа.Не е спирал програмата само не разрешаваше да правят каквото и да било с него.Те са влезли в системата но не защото той е разрешил,нали антивируса няма функция на стена а пази от вкарване на вреден код в системата и промени които биха я повредили.Трябва да го тествам когато с помощтта на TeamViewer се опитат да правят поразии по ОС.Лошото в случая е че позволяваше да променят настройките на Comodo Firewall можеха да изключат стената напълно и тогава става лошо.Но ако бях със КИС вече нямаше да могат да му спрат/променят настройките на стената или да дават разрешения вместо мен.

Сервизите на Комодо ли имаш впредвид?Защо да се спира нещо може да се разреши само достъпа.

Ами предполагам,че има впредвид ако успее да се промъкне през стената на Комодото,макар че това е само предположение.

То на шота се вижда ясно.Отдалечен достъп.

1. Ако са искали да спират Comodo - да , неговите сервизи.

2. Но те вече са имали достъп до десктопа на системата му.

Ами то е ясно: когато нещо не се продава добре, се комбинира с друго, по-известно...само и само да се пробута.....

/не уточнявам кое повече върви от двете :super: /

Сравнявайки по ползвани ресурси не установявам осезаема разлика между ESET SS v.3 и K I S 2009. Досега обаче и двете трайно не са ми харесали заради загуба на функционалност при някои атаки. При последната версия на KIS 2009 не зная дали това ще се случи отново. Ще пробвам. Поздрави

Ами то е ясно: когато нещо не се продава добре, се комбинира с друго, по-известно...само и само да се пробута.....

/не уточнявам кое повече върви от двете :cant believe: /

Мисля,че е признание от страна на Майкрософт за надежността на продукта.Защо ли не присъства там ЕСЕТ ...Все още е неадекватна програмата и е пров TNN ,че видимо изостава назад.

Сравнявайки по ползвани ресурси не установявам осезаема разлика между ESET SS v.3 и K I S 2009. Досега обаче и двете трайно не са ми харесали заради загуба на функционалност при някои атаки. При последната версия на KIS 2009 не зная дали това ще се случи отново. Ще пробвам. Поздрави

Че,как така нали Шампиона на годините е с най бърз скенер и най добра евристика...знаеш кой имам впредвид.

Пробвай и обезателно пиши и те моля поне една снимка пусни.Без значение какво е впечатлението ти.Аз ти вярвам НО други не ти вярват :)

Мисля,че е признание от страна на Майкрософт за надежността на продукта.Защо ли не присъства там ЕСЕТ ...Все още е неадекватна програмата и е пров TNN ,че видимо изостава назад.

Че,как така нали Шампиона на годините е с най бърз скенер и най добра евристика...знаеш кой имам впредвид.

Пробвай и обезателно пиши и те моля поне една снимка пусни.Без значение какво е впечатлението ти.Аз ти вярвам НО други не ти вярват :rolleyes:

честно казано не разбирам какъв ти е проблема и какво се опитваш да доказваш и на кого? Постоянно плюеш по една единствена програма! Какъв ти е проблема? Чепика ли те стяга нещо, що ли? Когато се регистрирах в този форум, нямах абсолютно никакво намерение, даже и не съм си и мислел да влизам в полемики за каквато и да е програма. Даже може да се каже, че съвсем случайно попаднах на този форум, даже до скоро изобщо не знаех за съществуването на сайта. Обаче като четох известно време темите, забелязах /а то се хваща с невъоръжено око/, че какво са прави, какво се струва, какво се обсъжда, но винаги разговора се свежда до оплюване на програма, и то на една единствена. И като човек, който е ползвал програмата, това много ме подразни! А програмата си е една от най-добрите! Защо не плюеш срещу другите, а само срещу НОД32? Да не би другите да са по-добри я? В никакъв случай! И забележи, че никога не съм казвал нищо лошо за Касперски, като качества на програмата, докато ти се скъса да повтаряш колко лоша била НОД. Аз показах в нагледен вид резултатите от дългогодишното тестване на една компания, и ти и още 2-3 скочихте като ужилени? каква е тая реакция не мога да разбера. Комплекси ли избиваш, болен ли си, що ли? Но начина по който "скачаш" не е изглежда много "здрав". Честно ти казвам! Подхвърляш някое друго файлче или линкче и се радваш като децата, колко много хващала любимата ти програма. Добре, хубаво, нека хваща, ама защо правиш веднага сравнение с НОД-а? Твоето пристрастие към любимата ти програма, за която очевидно и в "огъня ще се хвърлиш", от страни изглежда "не здраво". Само човек който е материално заинтересован може така да реагира. А ако нямаж финансова изгода, значи си фанатик, но се опасявам...."в клинични размери". По-спокойно бе човек...това е само една програма.....поредица от 1 и 0 най-грубо казано, и нищо повече! По спокойно!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.