Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Хм....появява се проблем при инсталация на КАВ 2009 /и двете версии/ на Virtual Box. Дава син екран!!! Много странно! Дейнсталирах, пак инсталирах- все същото: започва да се ъпдейтва и след 5-6 сек- син екран и виртуалката се рестартирва сама..и после пак същото.

Дайте съвети....!

Не става май на виртуалката.Аз инсталирах КИС нормално като в процес на самата инсталация го обнових.При рестарта почва да проверява и заби тотално.Изтрих си целия Уин на виртуалката вчера заради това.Най вероятно заради драйверите които инсталира и проверката на мрежата.Скайпа също не се стартира на виртуалката ;)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не става май на виртуалката.Аз инсталирах КИС нормално като в процес на самата инсталация го обнових.При рестарта почва да проверява и заби тотално.Изтрих си целия Уин на виртуалката вчера заради това.Най вероятно заради драйверите които инсталира и проверката на мрежата.Скайпа също не се стартира на виртуалката :rolleyes:

Хм..е не се сърди, ама една от причините да не харесвам Касап-а е именно тази негова "капризност" и "специфичност" при инсталацията: първо ми поиска да разкарам Pc Tools Firewall, че му пречела, сега пък се оказва, че не ще и виртуално да тръгва, а нещо не ми се иска да го пускам в "реала"... много е капризен....и преди време като го имах за месец и половина "реално" пак нещо ми се беше "закучило" в компа. Винаги имам "притеснения" с програми, които все нещо не им уйдисва или не могат да "съжителстват"...McAfee е същата и за туй и нея не я що.... sad.gif

Между другото ей сега сложих на виртуала животното наречено Rising. То пък почна да сканира още преди да се зареди Ундоуса, че на всичко отгоре, като спря, екрана си остана син със надпис горе в дясно Windows. Абе сбъркана работа- разкарвам го и това животно! :angry: Най-мразя програми, които почват да си сканират още преди зареждането на Уиндоуса и то без да съм им задал нищо. Май ще си се спра окончателно на Авирата- тя си е най-ефективна, лека и най-важното не е капризна и "живее" спокойно със всяка стена!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Според мен Kaspersky и Symantec може би ще имат винаги проблем при някои виртуализации заради високата степен на интеграция в операционната система и вероятно заради някои по-дребни детайли и хардуерни връзки, които се пропускат.

Според мен Kaspersky и Symantec може би ще имат винаги проблем при някои виртуализации заради високата степен на интеграция в операционната система и вероятно заради някои по-дребни детайли и хардуерни връзки, които се пропускат.

Е точно една от причините да не харесвам Касап-а е именно това негово "дълбоко" интегриране в компютъра.... sad.gif Не ми харесва една програма да получава чак такива "правомощия" върху компютъра, да се интергрира толкова на дълбоко и да "коли и беси" както намери за добре...просто не ми пасва на характера такъв тип програма. Край- окончателно оставам с Авирата!

Е точно една от причините да не харесвам Касап-а е именно това негово "дълбоко" интегриране в компютъра.... sad.gif Не ми харесва една програма да получава чак такива "правомощия" върху компютъра, да се интергрира толкова на дълбоко и да "коли и беси" както намери за добре...просто не ми пасва на характера такъв тип програма. Край- окончателно оставам с Авирата!

Kaspersky е направо либерален спрямо блокиранията на Symantec при правилни настройки. Rising ги изпревари при виртуалните разработки и грешиш, ако мислиш че си го пробвал. И при Аваст има предварително сканиране - правилно - проверяват при какво започват охраната си. Поздрави

Kaspersky е направо либерален спрямо блокиранията на Symantec при правилни настройки. Rising ги изпревари при виртуалните разработки и грешиш, ако мислиш че си го пробвал. И при Аваст има предварително сканиране - правилно - проверяват при какво започват охраната си. Поздрави

Нека си проверяват, НО...не и на моя компютър! На моя проверките се извършват когато...АЗ кажа...все пак нали ЧОВЕКА е този, който трябва да казва какво да става и как да става по негово желание, а не обратното! Въпрос на характер и предпочитания! ;)

Поздрави! cool.gif

Нека си проверяват, НО...не и на моя компютър! На моя проверките се извършват когато...АЗ кажа...все пак нали ЧОВЕКА е този, който трябва да казва какво да става и как да става по негово желание, а не обратното! Въпрос на характер и предпочитания! :blink:

Поздрави! cool.gif

Виждам,че си хвалипръцко,не познаваш ,нито едната, нито другата програма за защита.Помисли малко,от къде идва защитеността на една ОС от блокиране на вътрешни атаки?

За да имаш ръководна длъжност и всичко да е под контрол ,трябва да си колкото се може по-вътре в нещата на дадена система.

"""Между другото ей сега сложих на виртуала животното наречено Rising. То пък почна да сканира още преди да се зареди Ундоуса, че на всичко отгоре, като спря, екрана си остана син със надпис горе в дясно Windows. Абе сбъркана работа- разкарвам го и това животно!""" Китайци ти подсказват - твоята ОС не е чиста! Няма значение Касперски ли ще инсталираш или нещо друго. Авира е добра - но и тя не е вездесъща... Помисли ... Поздрави

Виждам,че си хвалипръцко...

Хе...пак почваме с обидите...абе някаква такава склонност имате тук...не търпите хорското мнение, което е в разрез с вашето. Между другото да ти кажа, че обидата и нападката, към някого, от психологическа гледна точка, е признак на безсилие....ама както е да е.

Помисли малко,от къде идва защитеността на една ОС от блокиране на вътрешни атаки...
Абе момче, не ми казвай какво да правя! Имаш си свое мнение, аз- също. Не мисля, че една програма, трябва да ми определя какво да деинсталирам, за да можела тя да работи, или пък да почва да ми сканира още преди да е завършила инсталациятата. Има няколко такива програми, които правят подобно нещо, НО това просто не би допада. "Нормалната" програма трябва да си се инсталира без проблем, да си обнови, потребителя да си настрои както му прилага и тогава ако реши да и пусне да сканира. Ето ТОВА за мен е приемливата програма, като начин на функциониране! Въпрос на предпочитание! Точка по въпроса!

За да имаш ръководна длъжност и всичко да е под контрол...

Ръководителя трябва да е, в общия случай, ПОТРЕБИТЕЛЯ, а не програмата. Програмата би трябвало да го насочи и да го "посъветва" какво да предприеме, но крайното решение трябва да е на "задклавиатурното устройство"! Пак казвам- въпрос на предпочитание е всичко. И се научи да уважаваш чуждото мнение, а не да се опитваш да налагаш своето!

Ръководителя трябва да е, в общия случай, ПОТРЕБИТЕЛЯ, а не програмата. Програмата би трябвало да го насочи и да го "посъветва" какво да предприеме, но крайното решение трябва да е на "задклавиатурното устройство"! Пак казвам- въпрос на предпочитание е всичко. И се научи да уважаваш чуждото мнение, а не да се опитваш да налагаш своето!

Аз не налагам мнение,вътрешната атака е предпоставка за пробив от вън,за това почти всички АV в последно време се насочват именно към този вид: Анализиране на поведението и пълен контрол на приложенията.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Хе...пак почваме с обидите...абе някаква такава склонност имате тук...не търпите хорското мнение, което е в разрез с вашето. Между другото да ти кажа, че обидата и нападката, към някого, от психологическа гледна точка, е признак на безсилие....ама както е да е.

Абе момче, не ми казвай какво да правя! Имаш си свое мнение, аз- също. Не мисля, че една програма, трябва да ми определя какво да деинсталирам, за да можела тя да работи, или пък да почва да ми сканира още преди да е завършила инсталациятата. Има няколко такива програми, които правят подобно нещо, НО това просто не би допада. "Нормалната" програма трябва да си се инсталира без проблем, да си обнови, потребителя да си настрои както му прилага и тогава ако реши да и пусне да сканира. Ето ТОВА за мен е приемливата програма, като начин на функциониране! Въпрос на предпочитание! Точка по въпроса!

Аз не помня да съм те обиждал но май забрави какви определения и препоръки ми даваше вчера.А това което си написал кое как трябва да става и да се инсталира една антивирусна не е вярно,ако продължаваш да тестваш антивирусни програми ще дойде време да го разбереш.

...или пък да почва да ми сканира още преди да е завършила инсталациятата. Има няколко такива програми, които правят подобно нещо, НО това просто не би допада...

Уважавам мнението ти, но съм и доволен, че ги има тия програми, дето сканират още по врече на инсталацията си. На теб може да не ти допада, но е много полезно, повярвай ми. При това Kaspersky прави първоначално и без изрично позволение само една проверка на критичните зони, протичаща за секунди. После всеки може да регулира тия проверки "по свой образ и подобие".

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Уважавам мнението ти, но съм и доволен, че ги има тия програми, дето сканират още по врече на инсталацията си. На теб може да не ти допада, но е много полезно, повярвай ми. При това Kaspersky прави първоначално и без изрично позволение само една проверка на критичните зони, протичаща за секунди. После всеки може да регулира тия проверки "по свой образ и подобие".

Ами не ми харесва това "първоначално сканиране" по простата причина, че дето се вика, аз още не съм "видял" програмата, а те вече почва да ми сканира, а не при такова сканиране не знам какви поразии може да ми направи ако хване нещо...дали автоматично ще предприеме действие, дали първо ще ме информира.....просто оставаш без контрол над процеса, а точно това най-много ме притеснява! За Касперски може да не почва да сканира, ама ей тоя Рисинг веднага почна, още преди да е завършила инсталацията, а аз дето се вика, още не съм му видял интерфейса, а той вече си ми сканира. При Аваст май имаше същото, ама там май още при инсталацията можеши да се изключи това сканиране, докато при рисинга не видях подобно нещо.

http://www.kaspersky.ru/news?id=207732860 Как бихте преценили и коментирали !? Поздрави

Ами то е ясно... те си го казват- "ретроспективно", т.е. без ъпдейт, т.е. разчитайки най-вече на домашната заготовка на всяка програма или с други думи "дефинициите". А всички знаем, че точно тук е силата на Касапа! Нищо нелогично като резултат.... cool.gif

avcomp_nov2008_news.png

Тия май ги гони грандоманя

F-secure....ha ha ha

enginier ,baby не се гневи за Каспер.Добра програма е ама и на мен не ми допада нейната властност.Не ти дава нищо да правиш-само сърф....ха-ха-ха.

Нали има Avira ;)

enginier ,baby не се гневи за Каспер.Добра програма е ама и на мен не ми допада нейната властност.Не ти дава нищо да правиш-само сърф....ха-ха-ха.

Нали има Avira ;)

Най-после, и то жена, да каже нещо позитивно! Никога не съм казвал, че Касапа е лоша програма, напротив, отлична програма е, но както и ти го каза, не ми допада като тертип на действие и контрол върху системата, или както казват руснаците: "слишком неуживчивая и своенравная программа". Другото, което много не ми харесва, а за мен е много важно, това е, че "тежи" колкото НОД-а и Авира-та взети заедно...а това е мноого голям минус /поне за мен/!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Тия май ги гони грандоманя

F-secure....ha ha ha

Нали има Avira :help:

Какво по-точно не ти позволява да правиш Касперски?Досега не ми е забранявал да ползвам каквото и да било е разбира се след като е било проверено от него.Предпочитам програмата ми за защита да не проявява овчедушие,нали трябва да ме защитава от неща които никой човек не може да види.До сега от всички пробвани антивирусни единствено с Касперски влизам където ми попадне,защото съм се убедил че дори да пропусне нещо пораженията ще са незначителни.

Какво по-точно не ти позволява да правиш Касперски?Досега не ми е забранявал да ползвам каквото и да било е разбира се след като е било проверено от него.Предпочитам програмата ми за защита да не проявява овчедушие,нали трябва да ме защитава от неща които никой човек не може да види.До сега от всички пробвани антивирусни единствено с Касперски влизам където ми попадне,защото съм се убедил че дори да пропусне нещо пораженията ще са незначителни.

1-то нещо за което се сещам е прейнстал защото не ми пyскаше DVD-то по-никакъв начин(никога не съм прейнсталирала заради Avira)USB key и до ден днешен не ми се отваря аutomat....трябва да ходя да си го пyскам аз.Махна ми Spybot,.....не дава и да се прави formatage(Ретурнил)за да може само той да властва а не друга програма да властва и той да е на 2 място.....и такива ти му разни важни

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

1-то нещо за което се сещам е прейнстал защото не ми пyскаше DVD-то по-никакъв начин(никога не съм прейнсталирала заради Avira)USB key и до ден днешен не ми се отваря аutomat....трябва да ходя да си го пyскам аз.Махна ми Spybot,.....не дава и да се прави formatage(Ретурнил)за да може само той да властва а не друга програма да властва и той да е на 2 място.....и такива ти му разни важни

И на мене ми изтри Spybot при инсталирането му но го отчитам като плюс,с Returnil не ми е създавал проблеми.Изглежда всеки има различен критерий какво трябва да прави програмата за защита че да я харесва.

И на мене ми изтри Spybot при инсталирането му но го отчитам като плюс,с Returnil не ми е създавал проблеми.Изглежда всеки има различен критерий какво трябва да прави програмата за защита че да я харесва.

Ами той действа като Антивирусна и като АntiSystem!!!

За мен 1 Антивирусна трябва да следи -Да не се допyскат Вируси в компа да стигат до харда(тоес още при download-ване да го спре), а не да следи Systemата ми-той да не TuneUp biggrin.gif

Ами той действа като Антивирусна и като АntiSystem!!!

За мен 1 Антивирусна трябва да следи -Да не се допyскат Вируси в компа да стигат до харда(тоес още при download-ване да го спре), а не да следи Systemата ми-той да не TuneUp biggrin.gif

Не мога да приема подобно сравнение.Точно това,че трябва да следят/анализирират поведенията на всички приложения инсталирани на ОС,нали на това се набляга в последно време. Не мисля да се повтарям,защо е нужно и какви рискове може да крият.Все пак това е цялостен пакет за защита,не го забравяйте.За да се запознаете с поведението и начина на работа на определена програма и още повече на IS било то КИС/ESET/AVIRA/AVG,изисква повечко време.

...а не да следи Systemата ми-той да не TuneUp biggrin.gif

Определено е за препоръчване пред TuneUp, с която можеш да омацаш пейзажа до преинсталация.

Определено е за препоръчване пред TuneUp, с която можеш да омацаш пейзажа до преинсталация.

Да ...съгласна съм,че трябва да следи(нали това и е работата),но от Каспер искат да имат контрол над всички PC-та за да виждат какво става там.Чак пък толкова следене от Каспер.... cool.gif

1 програма Антивирус трябва да е лека с богата база данни,да може да познава вредоносниа код и да разпознава fals.Да не допyска влизането на неща които са my съмнителни и да те пита навреме,да сканира всичко което сваляш(без значение досие,Рар и т.н).

Да сканира снимки,мyзика,филми(UTube и сие) и да следи останалите приложения.Спетсялно стената на Каспер в интерактивен режим е страшно досадна за мен.Може да попита,да запомни и точка.

Смятам,че има какво да се иска от всички програми без изключениа!!!

А това там с сравненята за кой банки ползвали Есет-ами това са глyпости кой ще си сложи Windows в Банка!!!!Да се напълни с гадини и да ги хаkкват NON STOP

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Е, може би малко прекалява, но са възможни доста вериации по темата:

kiskontr1fm2.jpg

...това са глyпости кой ще си сложи Windows в Банка!!!!Да се напълни с гадини и да ги хаkкват NON STOP

Всъщност, не си спомням да съм влизал в банка, в която не се работи под Windows.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.