Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Аз имам:

В това съм убеден.Ще съм ти благодарен за малко инфо на ЛС относно ZA и KAV 2009

Кис 8.0.0.506 отново проблем със звукът.

Оправи се със изключване на самозащитата и затваряне на програмата.После пробвах и работи.Не засича файлове,които засичаше с предната версия.Вярно с тестовият емулатор НО...писах на Касперски Лаб по въпроса.

Отново минавам на тестовият емулатор - така съм по сигурен в програмата :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Zone Alarm Security Suite нали е с антивирусния енджин на Касперски - пробвах я наскоро за кратко на инфектирана ОС - не успях да си създам реални впечатления- защото се наложи преинсталация. Явно трябва да се пробва на свеж Win . Поздрави

Извинявам се, съчетах два поста и затова май стана малко неясно какво питам, макар че умишлено оставих един ред интервал.

Въпросът ми бе: защо поставяш антивирусните програми в доверената зона на стените (а вероятно и обратното), какво целиш с това и практически какъв е ефектът върху защитата на системата?

Питам, защото не съм давал подобни разрешения при никаква комбинация. Ако разреша на антивируса и стената (без значение коя ще поставя в доверената зона, обикновено и двете взаимно), то това би означавало да се доверя почти сляпо на двете програми с всички негативни последствия от това.

Греша ли?

Какви негативни последствия може да има ако и двете са в доверените си зони?Нали работата им е да ме защитава,а не да се следят една друга това ми е целта да не си пречат и в същото време да ме пазят.Ти не си обърнал никакво внимание на това което съм писал че Comodo попречи на правилната работа на NAV а пък Outpost на KAV,какво оставаше ако не бяха в доверените им зони.Ако имаш нещо конкретно предвид обясни го подробно и другите да знаят вместо да гадаят.Ако дойде време да се съмнявам и във програмите за защита които ползвам по-добре да ги махам.

Някой с версия 8.0.0.506 може ли да каже дали има проблем със звука на програмата?

Защото при мене се появява само когато изключа самозащитата и стартирам отново програмата ;) Това не ме устройва.

То бива самозащита ама пък толкова ...

Някой с версия 8.0.0.506 може ли да каже дали има проблем със звука на програмата?

Защото при мене се появява само когато изключа самозащитата и стартирам отново програмата ;) Това не ме устройва.

То бива самозащита ама пък толкова ...

От 2 дни съм с тази версия и не съм чул никакъв звук от Каспереца. може би наистина е бъг.

Nikssi, нормално ли е при роботеща ми антивирусна, центъра за защита на Уиндоуса да ме уведомява, че нямам включена защитна стена и антивирусна програма? И с предишната версия на KIS /мисля, че беше 454/ беше същото, а антивира се работеше перфектно. Имам ли основания да се притеснявам, че нещо не е наред?

Nikssi, нормално ли е при роботеща ми антивирусна, центъра за защита на Уиндоуса да ме уведомява, че нямам включена защитна стена и антивирусна програма? И с предишната версия на KIS /мисля, че беше 454/ беше същото, а антивира се работеше перфектно. Имам ли основания да се притеснявам, че нещо не е наред?

Не съм nikssi, но ще ти отговоря - имам този проблем с всички последни версии на KIS (при KAV няма такъв проблем), но с течение на времето, т.е. след няколко дни проблемът се саморазрешава по някакъв начин. Този проблем е коментиран някъде из темата, дори в началото си мислех, че причината е в българския превод, но явно не бе там. Въпреки тия съобщения обаче, двете .avp.exe-та са си "на линия" в таск менажера и би следвало да няма проблем.

nikssi, не съм установявал проблем със звука при KIS по простата причина, че го изключвам още при настройването на програмата. При честотата, с която KIS вади съобщения на екрана, дори и да е изключена опцията за мрежова атака (стотици, че и хиляди понякога на ден) не бих могъл да си представя как ще я и слушам да ми бибитка.

tanganika, много държа да те уверя, че за разлика от мнозина пишещи тук и в други теми аз чета внимателно написаното и се старая да го осмисля, защото много често има написано и между редовете, то понякога е по-същественото.

Прочетох за проблемите с NAV+Comodo и KIS+Outpost, за които ме атакуваш, че съм пропуснал и точно заради тях ти зададох въпроса на чист български език защо ги поставяш една друга в доверените зони. Какво неясно има тука? Споделих достъчно четливо, че този вариант е неприемлив, поне за мен (питаш какви негативи може да има от това) - как така ще оставя двете си най-важни програми в компютъра безконтролно да правят каквото си поискат, след като има и други решения. Значи ти правиш компромис, за да бъдеш точно с определена комбинация, това е моята гледна точка, пък може и да е грешна. Ей това те попитах, но вече е без значение. А и изборът си е твой, уважавам това.

А като ме трясна rootkit-а преди няколко дни, ни стени помогнаха, ни антивируси, ни проактивни защити, ни нищо. При това без да са в доверени зони.

TNN, ти знаеш не по-зле от всички ни, че по принцип защитата има повече превантивни, отколкото последващи функции. И затова е нормално ZASS, независимо, че е съставена от (да приемем) най-добрите елементи да не се справи със заразената система - механичното елиминиране на заразите често не решава проблемите, защото не е ясно коя програма и в каква степен е увредена. А и заразите понякога се "срастват" с жертвата си и общото им елеминиране е с предрешен край. Затова и предпочитам да прибегна до крайната мярка - преинсталация (разбирай и използването на имидж), отколкото да се трепя да гоня Михаля из компютъра.

Пропуснах ли нещо?

Не съм nikssi, но ще ти отговоря - имам този проблем с всички последни версии на KIS (при KAV няма такъв проблем), но с течение на времето, т.е. след няколко дни проблемът се саморазрешава по някакъв начин. Този проблем е коментиран някъде из темата, дори в началото си мислех, че причината е в българския превод, но явно не бе там. Въпреки тия съобщения обаче, двете .avp.exe-та са си "на линия" в таск менажера и би следвало да няма проблем.

nikssi, не съм установявал проблем със звука при KIS по простата причина, че го изключвам още при настройването на програмата. При честотата, с която KIS вади съобщения на екрана, дори и да е изключена опцията за мрежова атака (стотици, че и хиляди понякога на ден) не бих могъл да си представя как ще я и слушам да ми бибитка.

Пропуснах ли нещо?

Нищо не си пропуснал както винаги ;) Понякога ме учудваш понякога знам отговора ти...За звукът...искам да чувам като работя на единият комп какво става на другият,защото там барат всякакви и знам ли какво правят sad.gif Ще се обоснова възможно по-кратко.Моите колежки са малко ...как да кажа неумели ;) Преди месец един клиент беше затворил чадъра на Авира ( безплатната версия) и си ровеше из флашката и записваше на диска файловете си.Той това и трябва да прави,но като видях затворен чадъра и после какви файлове има там във флашката... :angry: Резултата - извадих му флашката минах на моят комп и Касперски издялка 42 гадини ;) Наложи се преинсталация ЧИСТА с формат на двата диска sad.gif

Това е...затова там пази вече Кав и трие наред каквото попадне biggrin.gif

hlevoust

Прав си, не е чак толкова важно колко вируса ще открие в безопасен архив, а не практика да се справи с 1-2 атакуващи.

Не мисля, че F-Secure е способна да се справи с хакерска атака, но ще се радвам ако някой ми покаже изобщо такава програма.

Новият KAV 506 може би ще се справя с хакерски атаки.Не разрешава дефрагментиране на диска,почистване на регистри при условие че аз задавам тези команди камо ли външна намеса.Ще бъде интересно някой да го пробва как ще се справи,почти 100% съм сигурен че ще устои на хакерска атака.nikssi трябва ти да го пробваш с твоя приятел поставете го в екстремни условия,опитайте се да му разкажете играта cool.gif ако успеете :beer:

hlevoust

Прав си, не е чак толкова важно колко вируса ще открие в безопасен архив, а не практика да се справи с 1-2 атакуващи.

Не мисля, че F-Secure е способна да се справи с хакерска атака, но ще се радвам ако някой ми покаже изобщо такава програма.

Новият KAV 506 може би ще се справя с хакерски атаки.Не разрешава дефрагментиране на диска,почистване на регистри при условие че аз задавам тези команди камо ли външна намеса.Ще бъде интересно някой да го пробва как ще се справи,почти 100% съм сигурен че ще устои на хакерска атака.nikssi трябва ти да го пробваш с твоя приятел поставете го в екстремни условия,опитайте се да му разкажете играта cool.gif ако успеете :beer:

При мен позволява дефрагментиране на диска и почистване на регистри/ хард / Задал съм му само да си разрешава когато пита, иначе много досадно laugh.gif

При мен позволява дефрагментиране на диска и почистване на регистри/ хард / Задал съм му само да си разрешава когато пита, иначе много досадно laugh.gif

Може би защото ползваш вградените в уиндоус.Имаш предвид KAV 506 или KIS?

Може би защото ползваш вградените в уиндоус.Имаш предвид KAV 506 или KIS?

KIS 506 и ползвам Ultimate Defrag

Новият KAV 506 може би ще се справя с хакерски атаки.Не разрешава дефрагментиране на диска,почистване на регистри при условие че аз задавам тези команди камо ли външна намеса...

Не знам, дори не ме и попита за разрешение - CCleaner, Registry Repair и TuneUp Utilities 2008 си чистят безпроблемно, а няма никави проблеми и с JkDefrag и Contig & Power Defragmenter.

Изобщо KIS .506, също както и предишните си събратя се държи съвсем демократично, дори бих казал, че допуска всеки да си прави каквото си поиска, а това си е жива анархия (в кръга на шегата, разбира се). Не прекалявам с нивото на настройките, всичко е на препоръчително ниво с леки корекции - средно ниво на евристичния анализ. Все пак този компютър ще го ползвам и за работа...

Мисля, че при настройки по подразбиране KIS ще се справи с всякакви подривни дейности, като изключим някои по-специални зарази, които се откриват с друг софтуер*.

Дори ще си позволя едно уточнение, което е за друга тема - под ХР под опеката на Panda, Kaspersky и F-Secure вирус в компютъра ми не е влизал, последният гад бе под Windows 2000 и защита от страна на втория най-голям производител на защитен софтуер - американска фирма с шотландско звучение.

---

* Тук може би ще ме упрекне някой, че все този гвоздей (пропуснатия rootkit) кова, но заразата по-скоро ме обиди лично, отколкото ми причини поражения.

Не знам, дори не ме и попита за разрешение - CCleaner, Registry Repair и TuneUp Utilities 2008 си чистят безпроблемно, а няма никави проблеми и с JkDefrag и Contig & Power Defragmenter.

Изобщо KIS .506, също както и предишните си събратя се държи съвсем демократично, дори бих казал, че допуска всеки да си прави каквото си поиска, а това си е жива анархия (в кръга на шегата, разбира се). Не прекалявам с нивото на настройките, всичко е на препоръчително ниво с леки корекции - средно ниво на евристичния анализ. Все пак този компютър ще го ползвам и за работа...

Мисля, че при настройки по подразбиране KIS ще се справи с всякакви подривни дейности, като изключим някои по-специални зарази, които се откриват с друг софтуер*.

Дори ще си позволя едно уточнение, което е за друга тема - под ХР под опеката на Panda, Kaspersky и F-Secure вирус в компютъра ми не е влизал, последният гад бе под Windows 2000 и защита от страна на втория най-голям производител на защитен софтуер - американска фирма с шотландско звучение.

---

* Тук може би ще ме упрекне някой, че все този гвоздей (пропуснатия rootkit) кова, но заразата по-скоро ме обиди лично, отколкото ми причини поражения.

На OODefrag Pro. и Ace Utilities не разрешава никаква намеса по ОС.При мен KAV е на макс. настройки и не ми пречи да работя нито забавя нета.Ако се посещават само доверени сайтове и с безплатна програма пак не вярвам да се заразиш.Ако Касперски допуска да има анархия какво да кажем за останалите антивирусни програми.При мене под опеката само на Аваст за две години също не е влизал вирус.

...Ако Касперски допуска да има анархия какво да кажем за останалите антивирусни програми...

Прав си, а и тази анархия е привидна, разбира се.

А що се отнася до сайтовете - невъзможно е да се посещават само доверени сайтове, доколкото изобщо има такива. Затова и държа непременно защитата ми да включва модул за уеб сканиране.

hlevoust

Новият KAV 506 може би ще се справя с хакерски атаки.Не разрешава дефрагментиране на диска,почистване на регистри при условие че аз задавам тези команди камо ли външна намеса.Ще бъде интересно някой да го пробва как ще се справи,почти 100% съм сигурен че ще устои на хакерска атака.nikssi трябва ти да го пробваш с твоя приятел поставете го в екстремни условия,опитайте се да му разкажете играта cool.gif ако успеете :shake_puter:

Няма невъзможни неща.Просто няма.За съжаление.Но е вярно също че трябва време за това и отсреща да спят.На практика така е с повечето продукти.

---

Потвърждавам.С тези програми няма никакви проблеми.Никакви.

На OODefrag Pro...

Затова и го изхвърлих този инструмент и ползвам Raxco PerfectDisk ;)

...При мен KAV е на макс. настройки и не ми пречи...

Все пак, има разлика между KAV и KIS. Ако при KIS заложа настройки на стената на макс, то се получава твърде неприятна ситуация при влизане в някой ДС хъб, тогава всеки адрес иска разрешение за достъп, та познай какво става с 1500-2000 потребителя... За мен ползването на такъв източник е далеч по за предпочитане от торенти, защото скоростта е несравнимо по-висока, а и StrongDC++ натоварва системата много по-малко отколкото uTorrent, например.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

KAV 506 вече разрешава дефрагментиране със OODefrag и чистене на регистрите със Ace Utilities вероятно е било временно явление.нали все пак е бета версия и още не са изчистили всичко,но за съжаление звук все още няма и минах на версия KAV 454

Колеги моля за малко помощ

Въпрос относно Kaspersky.

Моя брат живее в Испания и е кyпил Комп на детето си(момче на 10 г.)за 1200 Е.

Понеже моя брат не разбира апсолутно нищо и е оставил Компа напълно в ръцете на детето.Аз имах лиценз за КИС (за 1 PC.)и заедно го настройвахме по Skype(на испански-той ми превежда и т.н.)Отне ме много нерви и 2 часа време да го настроим.(той ми показва екрана с камерата,превежда....големи мъки .)

Онзи ден неговият комшия(мъж на 26 г.)отива в тях(той постоянно им рови в компа)и маха Kaspersky като казал на детето,че не бил хубав и бил тежък.Той е видял,че лиценза е за 1 PC.и отива в тях и си го слага на своя комп.

Сега компа е без Антивирусна в ръцете на дете!!!

Въпроса ми e:

Може ли да се направя нещо(защото ще ходя при брат ми за Коледа)така,че да се има ограничен достъп до комп.да не може да слагат и махат програми и за какво точно е родителския контрол на Кис.

Аз си мислех да създам 2 ползвател на компа и да вклиy4а родителски контрол.

Моля за идеи.Благодаря!

p.s.извинявам се ако въпроса не е поставен в дадената тема

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Джентълмени моля за мнение!Сложих новата 506 на чисто та да ми е уж спокойно!!!!Баца си,няма проблем,до момента в който и дам пълно сканиране.Стига до 30% complete и изведнъж замръзва,престава да отговаря,обелва очи(в случая джама"и изчезва!Влизам аз в контрол панел,цъквам и на екрана ми КИС-а излиза, при това продължавайки да си сканира?Обяснете ми моля тая загадка!Направи ми впечатление,че замръзва като ми сканира Driver Scanner-a,а тя ми е свалена от Пиратите,проверена и нема уж буби!Настройките въобще не съм пипал.Всичко си е девствено(препоръчителни).С Виста Basic SP1 съм !Благодаря!

Колеги моля за малко помощ

Въпрос относно Kaspersky.

Моя брат живее в Испания и е кyпил Комп на детето си(момче на 10 г.)за 1200 Е.

Понеже моя брат не разбира апсолутно нищо и е оставил Компа напълно в ръцете на детето.Аз имах лиценз за КИС (за 1 PC.)и заедно го настройвахме по Skype(на испански-той ми превежда и т.н.)Отне ме много нерви и 2 часа време да го настроим.(той ми показва екрана с камерата,превежда....големи мъки .)

Онзи ден неговият комшия(мъж на 26 г.)отива в тях(той постоянно им рови в компа)и маха Kaspersky като казал на детето,че не бил хубав и бил тежък.Той е видял,че лиценза е за 1 PC.и отива в тях и си го слага на своя комп.

Сега компа е без Антивирусна в ръцете на дете!!!

Въпроса ми e:

Може ли да се направя нещо(защото ще ходя при брат ми за Коледа)така,че да се има ограничен достъп до комп.да не може да слагат и махат програми и за какво точно е родителския контрол на Кис.

Аз си мислех да създам 2 ползвател на компа и да вклиy4а родителски контрол.

Моля за идеи.Благодаря!

p.s.извинявам се ако въпроса не е поставен в дадената тема

Елементално.

1.Просто трябва да му се сложи парола за защита на програмата.Колкото по дълга толкова по добре.

2.Детето да ползва само ограничен акаунт - дори това препоръчвам на всички познати.Да си ползват ограничен и администраторски + другите защити

3.Родителският контрол - какво ще му ограничаваш ползването на интернета или да не гледа забранени страници?

При сложена парола - при деинсталация ще иска паролата за да се затвори програмата и няма да може да продължи докато не я изпише :ill:

Джентълмени моля за мнение!Сложих новата 506 на чисто та да ми е уж спокойно!!!!Баца си,няма проблем,до момента в който и дам пълно сканиране.Стига до 30% complete и изведнъж замръзва,престава да отговаря,обелва очи(в случая джама"и изчезва!Влизам аз в контрол панел,цъквам и на екрана ми КИС-а излиза, при това продължавайки да си сканира?Обяснете ми моля тая загадка!Направи ми впечатление,че замръзва като ми сканира Driver Scanner-a,а тя ми е свалена от Пиратите,проверена и нема уж буби!Настройките въобще не съм пипал.Всичко си е девствено(препоръчителни).С Виста Basic SP1 съм !Благодаря!

Пробва ли версия 454 ? Сканирай в SAVE MODE Версия 454 според мене е с по добра вункционалност :P

Нещо не ми стана ясно.Как така начисто и същевременно с програма свалена от ПИРАТИТЕ...къде е гаранта,че е чиста?

Елементално.

1.Просто трябва да му се сложи парола за защита на програмата.Колкото по дълга толкова по добре.

2.Детето да ползва само ограничен акаунт - дори това препоръчвам на всички познати.Да си ползват ограничен и администраторски + другите защити

3.Родителският контрол - какво ще му ограничаваш ползването на интернета или да не гледа забранени страници?

При сложена парола - при деинсталация ще иска паролата за да се затвори програмата и няма да може да продължи докато не я изпише ;)

Пробва ли версия 454 ? Сканирай в SAVE MODE Версия 454 според мене е с по добра вункционалност :ph34r:

Нещо не ми стана ясно.Как така начисто и същевременно с програма свалена от ПИРАТИТЕ...къде е гаранта,че е чиста?

Eми минах я с 454,и всичко О.К.Въпроса тук е по скоро за поведение на КИС-а нали!!!

Eми минах я с 454,и всичко О.К.Въпроса тук е по скоро за поведение на КИС-а нали!!!

506 е все още БЕТА според мене.Има доста бъгове.Да прав си темата е за обкъждане,което и правим.

"ревю"! Наистина ли смяташ Нод 32 за по-добра !? Помисли при колко още продукти от различни държави се използва енджина на Касперски - това си е международно признание за ниво. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.