Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

нали така е прието да се казва при представянето но продукт..."ревю". не съм влагал нищо негативно в това. Пробвах Касперски за около месец. Знам, че е една от най-най-добрите програми, има много добър интерфейс, ефектни графики и диаграми, обаче нещо не мога да привъжа към нея, нещо ме отблъсква...не знам какво, не мога да го обясня. Живял съм и съм учил 7г в Русия и познавам отлично руснаците като манталитет и голям национализъм. Това по някакъв начин е "пренесено" е в програмата им и може би то ме отблъсква на подсъзнателно ниво, както тази прекалена "Касперизация" на цяла Русия, а и извън нея.... не знам..не мога да го обясня, но не ми е присърце Касперски.

Темата е за обсъждане на програмата.Не за лични пристрастия.Също мислех,че познавам манталитета руски но явно доста съм сгрешил.Типичното за тях е тяхната пристрастеност към силовите методи.Затова и продукта им е такъв предполагам.Но да се говори,че е неинтелигентна една програма с опит само от месец...не е сериозно.

От едно представяне такива изводи и мнения...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Забелязвам два проблема при версия .506 и на двете програми:

1. Веднага след ъпдейт системата "увисва" за около 8-10 секунди, през което време нищо не работи. При ръчен ъпдейт и предварително отворен таск менажер не се установява кой знае какво натоварване на системата, не и на 100%. Проблемът като че ли (не съм сигурен в последното) при версия .454 бе по-силно изразен, но повече при KIS, отколкото при KAV.

В момента ползвам комбинация KAV .506 + Webroot Desktop Firewall (безплатен лиценз в съответната тема). Системата се държи добре, стената като че ли не е правена от същата фирма, създала ефикасната, но безкрайно тромава SpySweeper. Не съм сигурен дали досега съм ползвал стена с по-малко настройки. Видимо се стиковат безпроблемно с KAV .506, но "увисването" си остава.

2. След всеки старт/рестарт на системата иконката на KIS/KAV .506 в трея (Current Items) се зарежда в състояние "Hide when inactive", та се налага все път да прави корекции, които явно не се запомнят трайно. При версия .454 този проблем липсва, т.е. "К" си е на мястото.

На някого може това да му се стори едва ли като каприз, но след като вече веднъж ми се случи гад да изключи KIS .454 с всичките й защити, предпочитам да установявам присъствието на буквичката К с един поглед - "парен каша духа".

Някой има ли описаните два проблема, колеги?

Аз съм с KAV .506 от 2-3 дена и не съм забелязал проблеми. Не знам дали те разбрах за стартирането на иконката.. Но ако съм разбрал правилно - и при мен не се появява веднага (utorrent се появява преди KAV), преди бях с Avast и той се стартираше преди всичко останало. След ъпдейт нямам посочения проблем с увисването, но когато сканирам ужасно ме дразни защото CPU не пада под 50-60% и доста често e на 100%.. Но ако прозореца на програмата не on top - CPU пада под 50%. Това е на OS Vista Ultimate, Athlon 5200+, 2 GB RAM. В останалото време изобщо не забелязвам натоварване. Засега това са ми наблюденията.

...Не знам дали те разбрах за стартирането на иконката..

Имам предвид това:

kaspprobl1oa8.jpg

При стартиране иконката е в трея, но след малко изчезва, опцията "Hide inactivate icons" я скрива, защото е със статут "Hide when inactive". Това е пълен абсурд, какво означава, че една антивирусна програма не е активна?

Проблемът е характерен само за KIS/KAV .506, а зависването - от .357 насам, то май тя бе първата от версия 2009, не помня вече.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Едва ли спира да работи. По скоро уина приема процеса като бекграунд. btw При мен не се е случвало това откак съм с версия KAV 2009(8.0.0.454). :clap:

Progres, опасявам се, че изобщо не си чел какво съм написал:

...Проблемът е характерен само за KIS/KAV .506...

Progres, опасявам се, че изобщо не си чел какво съм написал:

Хм.. стана ми интересно и реших да пробвам. Преди си спомням че със някоя от 6-ците имаше такъв проблем... Все пак сложих KIS 8.0.0.506 за сверка. Засега е наред.

Все пак когато се "покрие" въведи линка от 2-рия шот. Това е стандартен antivirus/malware тест, напълно безопасен. Ако не се отзове имаш проблем! :whist:

Имам предвид това:

.........................

При стартиране иконката е в трея, но след малко изчезва, опцията "Hide inactivate icons" я скрива, защото е със статут "Hide when inactive". Това е пълен абсурд, какво означава, че една антивирусна програма не е активна?

Проблемът е характерен само за KIS/KAV .506, а зависването - от .357 насам, то май тя бе първата от версия 2009, не помня вече.

hlevoust, може ли да уточниш следното: независимо от всичко има ли икона на Kaspersky в трея? Скриването на неактивните икони в трея се деактивира с Show Hidden Icons: 14w3zg1.jpg.

Може би при теб иконата на Kaspersky: 30u4w20.jpg изчезва от трея, след като кликнеш на стрелките Show Hidden Icons? Съвсем нормално е иконката "K" на Kaspersky да се скрие, ако не е използвана скоро. Това въобще не означава, че програмата не е активна. Става дума за иконата.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

hlevoust, може ли да уточниш следното: независимо от всичко има ли икона на Kaspersky в трея? Скриването на неактивните икони...

nologo, знам това, дори умишлено ненужните иконки в трея, не че са много. Иконката си е там, разбира се, но идеята бе друга - не е възможно резидентна антивирусна програма да не е активна и да придобива такъв статут. И щом останалите й подобни държат постоянно активни иконки в трея, то остава, че проблемът е характерен за .506.

Силно се надявам, че при проблем все пак ще се включи вградената аларма (Security Center) и да ме уведоми за проблем, вече го направи когато трябваше.

Progres, тестът е прекалено елементарен, че KAV да не се справи, блокира го, разбира се, но целта на запитването ми бе друга. Освен това, точно ти ми даде нужния отговор с първата си прикачена картинка - благодаря ти за нея.

... но идеята бе друга - не е възможно резидентна антивирусна програма да не е активна и да придобива такъв статут. И щом останалите й подобни държат постоянно активни иконки в трея, то остава, че проблемът е характерен за .506...

Аз също не бих търпял такъв проблем. При мен с Авирата го няма, но съм забелязал, че при някои програми го има, т.е. както и да ги настройваш за иконката им в трея те си правят каквото си знаят. Ми много неприятно че това става с новата версия на Касперски, но незнам дали е проблем на разработчиците на програмата или на Уиндоуса ти. Пробвай да преинсталираш антивируса.

...но незнам дали е проблем на разработчиците на програмата или на Уиндоуса ти. Пробвай да преинсталираш антивируса.

От приложената картинка на Progres става ясно, че проблемът явно не е в Windows-а, а в руската програма, дано го отстранят. Не знам колко потребители биха обърнали внимание на този проблем, но той е прекалено сериозен, защото подвежда, пък макар и само на пръв поглед. Не е възможно KIS/KAV да не е активна дори за миг, освен ако няма крайно сериозен проблем, разбира се.

Сега съм отново с пълния пакет (тия дни се щурам с разни комбинации, търсейки изход от проблема със секундното увисване на системата, за което също писах по-горе) на .506, но нищо не се е променило.

П.П. Ще потвърдя казаното от delig, защото в единични случаи чадърчето на Avira AntiVir Premium, която ползвам на друг компютър понякога не се разтваря, остава си свито. Процесите на програмата са активни в таск менажера, менюто показва, че всичко е наред със защитата, но кой би търпял затворения прозорец? Само че, след рестарт на системата чадърът трайно се отваря.

От приложената картинка на Progres става ясно, че проблемът явно не е в Windows-а, а в руската програма, дано го отстранят.

При мен е със същата настройка (Hide when inactive). Обаче не съм виждал да се скрива. Освен това, като го променя на Show настройката си се запомня. OS Windows Vista Ultimate.

При мен е със същата настройка (Hide when inactive). Обаче не съм виждал да се скрива. Освен това, като го променя на Show настройката си се запомня. OS Windows Vista Ultimate.

При мен обаче иконката "К" се се скрива: 14wq71s.jpg Няма значение дали е Kaspersky или друго. Като кликна на стрелките, за да се покаже - показва се: b52x36.jpg

Все още не мога да разбера какъв е проблемът. Според мен проблем няма.

...Все още не мога да разбера какъв е проблемът. Според мен проблем няма.

Ще опитам отново да обясня - иконката на KAV/KIS (според случая) .506 си е там, в трея, но вместо да стои винаги със статут "Always show", който се налага да й задавам при всеки старт на системата, тя по някаква причина става "Hide when inactive" и съответно не фигурира сред активните иконки в трей зоната. Успокояващото в случая е, че като кликна върху "<" за показване на скритите икони "К-то" си е там (оставаше и да го няма!), при това червено, а не сиво.

Това е. Може би, т.е. най-вероятно няма никаква причина за безпокойство по повод безопасността на системата, но не мисля, че е допустимо една от двете най-важни икони в трея да си губи статута.

П.П. Едва ли е нужно да коментирам зададения въпрос защо не сменя програмата и да върна вървящата добре в това отношение версия .454 или да си инсталирам програмата Х, защото е "подобра"*

---

* при степенуване се използва тире, но очевидно не всеки знае това

Хм, странно. Записването на настройки след изход от Windows XP може да бъде възстановено, ако по някаква причина не е активно. Ето линк за това:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"NoSaveSettings"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"SystemTray"="SysTray.Exe"

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU]

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\Bags]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell]

"BagMRU Size"=dword:00001f40

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam]

"BagMRU Size"=dword:00001f40

Aз ще пробвам все пак дали това се получава и при мен. Тоест ако задам Always show на иконата на Kaspersky дали след рестарт ще се получи Hide when inactive.

P.S. hlevoust, прав си. Възвръща се Hide when inactive след рестарт за иконата на Kaspersky, ако преди рестарта е зададено Always show. Ще пробвам някои техники. :P

Редактирано от nologo (преглед на промените)

защо не сменя програмата и да върна вървящата добре в това отношение версия .454 или да си инсталирам програмата Х, защото е "подобра"*

Версия 506 според моето мнение е все още в стадий БЕТА 1 sad.gif Всички проблеми с програмата са от подобрената самозащита от несанкционирани действия...454 си остава версията коята предпочитам пък и не само аз...

...раз здесь тема Обсуждение 8.0.0.506 CF2 - то после всех "изысканий", считаю 506 CF2 просто недоработанной.

Непонятно, тестируем-тестируем, обсуждаем-обсуждаем - а в итоге сборка получилась просто сырой. К многим мнениям разработчики не захотели прислушаться, вот и результат.

Прошу не обижаться, кто сильно обидчивый, но это так.

Ко всему прочему, у меня к примеру, с недавнего времени, 506-я ещё и ОСЬ (MS Windows Vista Home Premium, SP1) стала и тормозить, да и в и-нете скорось не та.

Вернул 454 - теперь просто летает.

Сега пък се дивя защо е с буквичките "a.c" след версията,след като на другият комп е само "a" ohmy.gif

Версия 506 според моето мнение е все още в стадий БЕТА 1 sad.gif Всички проблеми с програмата са от подобрената самозащита от несанкционирани действия...454 си остава версията коята предпочитам.Сега пък се дивя защо е с буквичките "a.c" след версията,след като на другият комп е само "a" ohmy.gif

Изпитвам същите съмнения, nikssi. А що се отнася до .454ab, то май по някое време програмата стана само .454а, но помислих, че може би съм се заблудил, а след което преминах на .506. А сега казваш, че е е вече .454ас.

Изпитвам същите съмнения, nikssi. А що се отнася до .454ab, то май по някое време програмата стана само .454а, но помислих, че може би съм се заблудил, а след което преминах на .506. А сега казваш, че е е вече .454ас.

Само на един комп.Това ме удиви.Още при инсталирането и дадох да се обнови и опа...Още една буква.На другите машини е само с "а"

Да ви кажа аз какво съм забелязала...

Първо Kaspersky не се зарежда първа ако сте забелязали...При Avast например първо излиза Avast и после всичко останало...При Avira първо излиза паното Avira и после след излизането на други програми изкача в трея,но това не е винаги разбира се ....на другия комп съм с Kаспер версия 506 и иконата си е винаги там.

Само при Avast винаги се зарежда първо Avast(може и при други програми да е така,но при тези ми е направило впечатление)

Първо Kaspersky не се зарежда първа ако сте забелязали...При Avast например първо излиза Avast и после всичко останало...При Avira първо излиза паното Avira и после след излизането на други програми изкача в трея,но това не е винаги разбира се ....на другия комп съм с Kаспер версия 506 и иконата си е винаги там.

Само при Avast винаги се зарежда първо Avast(може и при други програми да е така,но при тези ми е направило впечатление)

Голяма работа, нали се зарежда :angry: Касперски е малко по-тежка за това, но пък защитава по-добре (лично мнение). cool.gif

Голяма работа, нали се зарежда :angry: Касперски е малко по-тежка за това, но пък защитава по-добре (лично мнение). cool.gif

Наистина ли?....За пръв път го чyвам....а дали говорихме коя колко защитава или за иконките!!!!

Наистина ли?....За пръв път го чyвам....а дали говорихме коя колко защитава или за иконките!!!!

не е първа, защото други програми се зареждат преди нея.

не е първа, защото други програми се зареждат преди нея.

А защо?... би трябвало всяка Антивирусна първо тя да излиза

А защо?... би трябвало всяка Антивирусна първо тя да излиза

Как стигнахте до този извод? При мен нито една антивирусна не зарежда първо.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

1. Иконата на Касперски се появява в трея когато стартиращите процеси са проверени.Това,че я няма не значи че не работи biggrin.gif Работи.

2. При Авира не съм съгласен напълно.При нея например всички процеси стартират почти преди нея или заедно с нея.

3.Касперски стартира още преди да се е показал екрана за приветствието.Ако ползваш повече акаунти ще видиш,че докато зареди акаунта,той вече се е обновил и дори е направил проверката на стартиращите обекти.

Това съм забелязъл от доста време е така.Още от версия 5 имам спомени...

PS. Леле като гледам с какво съм заобиколен...какви са тия мадами по аватарите бре.Губя си фокуса biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.