Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2009 - част 1

Featured Replies

Защо не махнеш Mamutu.Искаш да пробваш дали си пречат ли?Пречат ли си? :clap:

Знам че с Касперски не си пречат,но с Trend Micro IS 2009 имаше Mamutu успя да го блокира.Не съм си и представял Mamutu да успее да забрани на Касперски каквото и да било въпреки че не съм го поставял в доверената му зона.Как можа да си помислиш че Mamutu ще успее да подчини на себе си и манипулира Касперски?Ако беше така нямаше да ползвам Касперски,винаги съм знаел че той е най-добрия от всички антивирусни програми.Как можа да си помислиш че Руснаците ще допуснат на каквато и да било програма да налага забрани и да бъде над техен продукт :speak: аз не го вярвам.Kaspersky е изключително мощна програма на която трудно може да се налагат ограничения отвън,въпреки че аз още не знам за такива.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

С ето този браузър няма никакво забавяне, дори по-бързо ми отваря и от операта http://www.download.bg/index.php?cls=progr...p;g=&order=

Сложих 3.04 на лисицата и никакви проблеми.Дори е по бърза от предната с която бях 2.18 laugh.gif Харесва ми повече дори. Мерси на Михнев и Джедая за навременните съвети :P

Kaspersky е изключително мощна програма на която трудно може да се налагат ограничения отвън,въпреки че аз още не знам за такива.

Вярно е.Вярно е също,че обикновенно обича да е ТОЙ над всичко и да владее положението сам.Затова се сработва трудно с някои защитни стени.Шампоана например още отначало го блокира biggrin.gif OM я харесва,не съм го пробвал със ZA.За Comodo не искам и да чувам.Лична преценка :P предпочитам само платените продукти.

Виж Мамута Кис 2009 къде си го е сложил.В доверените приложения cool.gif

Сложих 3.04 на лисицата и никакви проблеми.Дори е по бърза от предната с която бях 2.18 laugh.gif Харесва ми повече дори. Мерси на Михнев и Джедая за навременните съвети :)

Вярно е.Вярно е също,че обикновенно обича да е ТОЙ над всичко и да владее положението сам.Затова се сработва трудно с някои защитни стени.Шампоана например още отначало го блокира biggrin.gif OM я харесва,не съм го пробвал със ZA.За Comodo не искам и да чувам.Лична преценка ;) предпочитам само платените продукти.

Виж Мамута Кис 2009 къде си го е сложил.В доверените приложения cool.gif

По мои наблюдения стените различни от Уиндоуската пречат на антивирусните да си вършат работата както трябва затова ползвам интегрирания пакет на Касперски.Интересно ми е как Шампоана е успял да блокира чичо Ванчо.Спрял е ъпдейтите ли?

По мои наблюдения стените различни от Уиндоуската пречат на антивирусните да си вършат работата както трябва затова ползвам интегрирания пакет на Касперски.Интересно ми е как Шампоана е успял да блокира чичо Ванчо.Спрял е ъпдейтите ли?

Не обратното.Касперски не даде на Шампоана изобщо да се инсталира biggrin.gif

Не обратното.Касперски не даде на Шампоана изобщо да се инсталира biggrin.gif

Така може съгласен съм.

По мои наблюдения стените различни от Уиндоуската пречат на антивирусните да си вършат работата както трябва...

Това можеш ли да го обясниш по-подробно, базирано върху KAV, за да не излизаме от темата?

Очаквайки новата, вече появила се финална версия .506 на KIS, от няколко дни пробвам поведението на KAV .454 аb в комбинация с различни стени без вградената. Дръжи се нормално, не забавя трафика, не тормози системата. През компютъра минаха PC Tools Free Firewall Plus, Comodo 2, Comodo 3, Webroot Firewall и ZA 8 Pro.

KAV не се конфронтира с никоя от тях, само със ZA имаше малко проблеми - руснакът отказа да се инсталира там, където работи ZA, та се наложи да "обърна" инсталацията - първо KAV, а после ZA - супер комбинация! Много добра работа на PC Tools Firewall и Webroot Firewall (леко понатежава, но това не е ново за фирмата). Средна оценка за Comodo 2 и слаба за Comodo 3.

Оценките ми са персонални и са изградени предимно върху времето, необходимо за настройки и удобния за работа интерфейс.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Сега видях, че има вече и финал на новата версия.

http://www.kaspersky.com/productupdates cool.gif

Бих искал да знам, дали е нужна първо деинсталация на 454 и после да сложа 506, или може да инсталирам новата в/у старата версия.

И също така, дали ще мога да позвам старото ключе.....

Въобще заслужава ли си, или да продължавам със 454 ( не успях да схвана разликите, подобренията на новата версия, тестващите я в бета стадий, биха ли изказали мнението си, дали е по-добра, по-лека, по......?)

Бих искал да знам, дали е нужна първо деинсталация на 454 и после да сложа 506, или може да инсталирам новата в/у старата версия.

Въобще заслужава ли си, или да продължавам със 454 ( не успях да схвана разликите, подобренията на новата версия, тестващите я в бета стадий, биха ли изказали мнението си, дали е по-добра, по-лека, по......?)

1.Има проблем още със звукът.Макар и изнесени на официалните сървари,не е зле да изчакате малко.

2.Деинсталирате старата версия и слагате новата на чисто.Макар,че и ъпгрейд пробвах но някъде може да има конфликт.

3.Да ще ползва старият лиценз.При мене още като бета си прие лиценза от раз.

Ползвам все още 454/а/ с тестовият емулатор.По интересно ми е това.

Поздрави

Не е нужно да махаш 454,обновяването става чрез замяна на модулите.

Ще се обновят модулите online при ъпдейт (изчакай няколко дни) понеже сървърите им ще се запалят,ако веднага след излизането на новата версия, вземе да се обновява.

Ще ти поиска рестарт и си вече с новите модули на версия 506,което всъщност е най-важното.

Не е нужно да махаш 454,обновяването става чрез замяна на модулите.

Ще се обновят модулите online при ъпдейт (изчакай няколко дни) понеже сървърите им ще се запалят,ако веднага след излизането на новата версия, вземе да се обновява.

Ще ти поиска рестарт и си вече с новите модули на версия 506,което всъщност е най-важното.

Не е патч.Друга версия е.

Не е патч.Друга версия е.

Версията е 2009 8.0.0.......

Модулите,така или иначе ще се обновят.

Никъде не съм споменавал,че ще се добавят нови функции,казах че ще се заменят наличните модули,ако има нужда разбира се.Така или иначе не виждам на къде повече за нови значими функции било то добавки.Ще я сложа днес и ще разбера.

stefanvalja няма да имаш проблем с ключа,ако е от промоцията, която беше скоро.Спокойно можеш да го прехвърлиш на версия 506.

Нови правила,нови настройки.......и пр.

Nikssi заслужава ли си тази рокада на този етап?

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Това можеш ли да го обясниш по-подробно, базирано върху KAV, за да не излизаме от темата?

Очаквайки новата, вече появила се финална версия .506 на KIS, от няколко дни пробвам поведението на KAV .454 аb в комбинация с различни стени без вградената. Дръжи се нормално, не забавя трафика, не тормози системата. През компютъра минаха PC Tools Free Firewall Plus, Comodo 2, Comodo 3, Webroot Firewall и ZA 8 Pro.

KAV не се конфронтира с никоя от тях, само със ZA имаше малко проблеми - руснакът отказа да се инсталира там, където работи ZA, та се наложи да "обърна" инсталацията - първо KAV, а после ZA - супер комбинация! Много добра работа на PC Tools Firewall и Webroot Firewall (леко понатежава, но това не е ново за фирмата). Средна оценка за Comodo 2 и слаба за Comodo 3.

Оценките ми са персонални и са изградени предимно върху времето, необходимо за настройки и удобния за работа интерфейс.

Преди два месеца когато тествах NAV 2009 Comodo Firewall попречи на навременната реакция при опит с вирус и останаха инфекции.Аз не бях забелязал показа ми го РЕНЕГАТ тогава M_Power че стената е попречила въпреки че бях сложил NAV в доверената зона.Повторих опита без COMODO и нямаше никакви остатъци.Същото се случи преди седмица само че м-у KAV и Outpost Firewall.И в двата случая антивирусните бяха в доверената зона на стените.

С новата версия компютъра е сравнително по-бърз. Сякаш взима по-малко ресурси. cool.gif

С новата версия компютъра е сравнително по-бърз. Сякаш взима по-малко ресурси. cool.gif

Аз пък не виждам разлика, връзката си е както предишната ми. А и при инсталирането и след всички рестарти компютърът отново заби тотално, както при всички досегашни 8-ци на KIS и само с reset се оправя. После си пое нормално, сега си работи ОК.

Любопитното е, че това забиване го няма при KAV, а само при KIS, та ме спохождат разни мисли за стената на пакета.

Аз пък не виждам разлика, връзката си е както предишната ми. А и при инсталирането и след всички рестарти компютърът отново заби тотално, както при всички досегашни 8-ци на KIS и само с reset се оправя. После си пое нормално, сега си работи ОК.

Любопитното е, че това забиване го няма при KAV, а само при KIS, та ме спохождат разни мисли за стената на пакета.

Имах подобен проблем с предишния уиндоус. За щастие с този не ми се е случвало.

...И в двата случая антивирусните бяха в доверената зона на стените.

Това защо го правиш, какво целиш?

Имах подобен проблем с предишния уиндоус. За щастие с този не ми се е случвало.

В случая няма този и онзи - имам два съвсем истински. А и не виждам причина инсталирането на KAV да се различава от това на KIS, едва ли русницате правят различни инсталатори.

Това защо го правиш, какво целиш?

В случая няма този и онзи - имам два съвсем истински. А и не виждам причина инсталирането на KAV да се различава от това на KIS, едва ли русницате правят различни инсталатори.

Кое за какво правя не те разбирам бъди по-ясен.

Никъде не съм споменавал,че ще се добавят нови функции,казах че ще се заменят наличните модули,ако има нужда разбира се.Така или иначе не виждам на къде повече за нови значими функции било то добавки.Ще я сложа днес и ще разбера.

stefanvalja няма да имаш проблем с ключа,ако е от промоцията, която беше скоро.Спокойно можеш да го прехвърлиш на версия 506.

Нови правила,нови настройки.......и пр.

Nikssi заслужава ли си тази рокада на този етап?

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=807876

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/ нещо не я виждам тук?

Все още не според мене.Нека оправят някои неща в движение.Макар,че я слагах и единствено имах проблем със звукът.Оправих го но поради това,че не беше достатъчно адекватна върнах 454.

Звукът - трябва да се махне отметката за самозащита-да не се ползва звуковата схема на Уиндоус-и после се стартира наново Каспера и му се включва самозащитата.

Вышел Critical Fix 2 для Kaspersky Internet Security и Антивируса Касперского 2009 (версия 8.0.0.506)

Улучшено:

1. Самозащита приложения для противодействия модификации собственных файлов вредоносными программами.

2. Взаимодействие с Центром обеспечения безопасности Microsoft Windows.

3. Реакция приложения на перевод времени вперед вредоносными программами.

Както решиш ти.Аз бих изчакал да качат всичко тестващо се и тогава.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Кое за какво правя не те разбирам бъди по-ясен.

Извинявам се, съчетах два поста и затова май стана малко неясно какво питам, макар че умишлено оставих един ред интервал.

Въпросът ми бе: защо поставяш антивирусните програми в доверената зона на стените (а вероятно и обратното), какво целиш с това и практически какъв е ефектът върху защитата на системата?

Питам, защото не съм давал подобни разрешения при никаква комбинация. Ако разреша на антивируса и стената (без значение коя ще поставя в доверената зона, обикновено и двете взаимно), то това би означавало да се доверя почти сляпо на двете програми с всички негативни последствия от това.

Греша ли?

"Греша ли?" Според мен грешат тези, които разсъждават различно от теб - добре е да се замислят. Няма значение кои са продуктите. Поздрави

Извинявам се, съчетах два поста и затова май стана малко неясно какво питам, макар че умишлено оставих един ред интервал.

Въпросът ми бе: защо поставяш антивирусните програми в доверената зона на стените (а вероятно и обратното), какво целиш с това и практически какъв е ефектът върху защитата на системата?

Питам, защото не съм давал подобни разрешения при никаква комбинация. Ако разреша на антивируса и стената (без значение коя ще поставя в доверената зона, обикновено и двете взаимно), то това би означавало да се доверя почти сляпо на двете програми с всички негативни последствия от това.

Греша ли?

Kaspersky AntiVirus 2009 и Outpost просто това е най удачният вариант.Ако не се изпълни условието КАВ да бъде поставен в сигурната зона инсталацията НЕ е възможна.И двете програми са доста независими и не търпят вмешателство.За ZA нямам впечатления но ПРИНЦИПНО си прав.Не може да се предоверяваш на,който и да е продукт за защита.

Поздрави

...За ZA нямам впечатления...

Аз имам:

...През компютъра минаха PC Tools Free Firewall Plus, Comodo 2, Comodo 3, Webroot Firewall и ZA 8 Pro.

KAV не се конфронтира с никоя от тях, само със ZA имаше малко проблеми - руснакът отказа да се инсталира там, където работи ZA, та се наложи да "обърна" инсталацията - първо KAV, а после ZA - супер комбинация! ...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.