Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неща които не знаете за Бог, Христос и Дяволът

Featured Replies

В смисъла който го казваш всички сме божествени,макар че някои не го знаят.

Разбира се че всеки един от нас е божествен

Защото Душата ни е част от Бог

И животните и те са божествени

Защото и те имат Души

• Отговори 87
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Разбира се че всеки един от нас е божествен

Защото Душата ни е част от Бог

И животните и те са божествени

Защото и те имат Души

Добре де - божествени..

"По делата ще ги познаете..."

Дали са божествени нашите дела?

Колко му е да им сложим един божествен етикет! Най- вероятно така са си мислели и на Атлантида...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

• Автор

Змачи какво значи да си Бог

1. Да можеш всичко

2. Да си неуязвим

3. Да си разумен повече от хората около тебе

4. Да се телепортираш във всяка точка на Вселената

Аз лично не се владея. Т.е не мога да пръдна по свое желание

Силата ми е огромна и това което най често правех е да съсипвам светове

Тези които не се подчиняват на Бога ми дадоха разрешение и аз посредтвом заклинание на ръцете и заповед от Ангелите развалих доста светове

Причината беше в това че управата на света не помагаше на слабите и бедните. Друга причина беше че играеха на такива игри които са смъртоносни. Аз им загасих слънцето

Много светове ми показа Бог повечето са без слънце само електричество докато не се променят

Правил съм и слънца такива малки не орбитални и луни.

Чудите се как го правя. Имам вълшебна чакра сахрасара която при неооторизирано сваляне небето почернява за секунди. Христос ми я свали веднъж в този свят и небето за секунди почерня

Имаше едно азиатско анимационо където отрязаха главата на един Бог и целият свят започна да се разваля.

НЕУЯЗВИМ СЪМ т.е мога да се самоизлекувам ако архангелът ми ми заповяда

Бил съм в ада 4 пъти. 3 пъти изложен на силен огън и веднъж в тъмницата

Срещнах се с Дяволът и му запалих ада който вече изгасваше по силно т.е от оранжев огънят стана жълт.

Бях 2 пъти в кубът последния път стигнах до една пещ където огънят не беше като в ада

ами 100 пъти по силно аз се телепортирах от там.

Но наскоро ме изгориха целият можеби 1000 градуса да е било защото усетих как изгарям

но не така като в ада а 10 пъти по силно. След като спряха да ме горят за 30 секунди се въстанових пред всички и чак тогава ангелът ми каза да се връщам в тялото.

Хвърлиха ме и на режещи инструменти само маратонката ми се скъса кракът ми не нито корема където конуса ме режеше

И последно. Изведнъж се озовах при някакви планински дървосекачи, които ядяха нещо

Аз мислено поисках обаче те ме телепортирха след като се наядоха и себе си на една черна дупка която тях ги смля кръв и плът се разхвърчаха. Аз продължих да летя над дупката. Благодарение на архангелите все още съм жив, макар че мнозина искат да ме убият ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е????

ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Надявам се,че темата е пързалка

и автора го прави за забавление...

иначе диагнозата би била:шизофрения :ph34r:

...................

Добре де - божествени..

"По делата ще ги познаете..."

Дали са божествени нашите дела?

Говоря за Душата-като част от Бога

Делата кой каквито си ги свърши

Бог ти е дал и правото на избор-дали да бъдеш добър или лош

Ти избираш

1. Да можеш всичко

2. Да си неуязвим

Тези които не се подчиняват на Бога ми дадоха разрешение и аз посредтвом заклинание на ръцете и заповед от Ангелите развалих доста светове

Причината беше в това че управата на света не помагаше на слабите и бедните. Друга причина беше че играеха на такива игри които са смъртоносни. Аз им загасих слънцето

Много светове ми показа Бог повечето са без слънце само електричество докато не се променят

Чудите се как го правя. Имам вълшебна чакра сахрасара която при неооторизирано сваляне небето почернява за секунди. Христос ми я свали веднъж в този свят и небето за секунди почерня

Имаше едно азиатско анимационо където отрязаха главата на един Бог и целият свят започна да се разваля.

Срещнах се с Дяволът и му запалих ада който вече изгасваше по силно т.е от оранжев огънят стана жълт.

Бях 2 пъти в кубът последния път стигнах до една пещ където огънят не беше като в ада

Но наскоро ме изгориха целият можеби 1000 градуса да е било защото усетих как изгарям

но не така като в ада а 10 пъти по силно. След като спряха да ме горят за 30 секунди се въстанових пред всички и чак тогава ангелът ми каза да се връщам в тялото.

Хвърлиха ме и на режещи инструменти само маратонката ми се скъса кракът ми не нито корема където конуса ме режеше

И последно. Изведнъж се озовах при някакви планински дървосекачи, които ядяха нещо

Аз мислено поисках обаче те ме телепортирха след като се наядоха и себе си на една черна дупка която тях ги смля кръв и плът се разхвърчаха. Аз продължих да летя над дупката. Благодарение на архангелите все още съм жив, макар че мнозина искат да ме убият ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е????

Достатъчно за кое?Да ти повярваме?Най -ми харесва точка 1.Можеш всичко.В нашия свят ли го можеш това или в тия дето ние не ги знаем.Ако отговора е да,много лесно можеш да ни убедиш.Направи едно нещо дето всички да го видят ,а никой не може да го обясни.Тогава ще е достатъчно. cool.gif

И аз искам да споделя някои мои идеи, нали може?

Няма Бог, има просто живот, дело на майката природа. Ние така да се кажем сме просто неин продукт...

Доста смело изказване. Поздравявам те за което. И все пак съгласи се, че няма как да знаеш дали има бог. Може само да предполагаш или най-много да (си) вярваш.

Между другото ти току що дефинира (създаде) един бог.

... И така както всяко нещо си има своите специфични особености така ние сме по-различни от останалите с това, че можем да мислим. И понеже сме големи умници обичаме периодично да си надобряваме страхотни каши. Но да се върнем в началото. Видял човекът горе в небето светкавица и си измислил Бог. После си направил Бог на дъжда, на любовта, красотата, животните и прочие, прочие...После му дошъл акъла и решил, че толкоз много богове не са му по силите, много по-лесно е да вършееш на една нива, отколкото на сто...

Правиш грешното заключение,че псевдо вярата и псевдо боговете изключват съществуването на истинските.

И аз някога мислех като теб. После осъзнах, че има няколко истини. Един мъдър човек казваше "така е, ама не е точно така" (няма да казвам кой е за да не му пращаш поздрави по мен :blink: ).

Преди време реших, че хората са богове, защото са способни да създават и отнемат живот. Вече не съм толкова сигурен.

... Всъщност това наистина бил един добър скок, защото следващия Бог бил гениално измислен, това, което проповядвал, ако се било спазвало би създало едно идеално общество. Разбира се, това никога не се случило, защото самият човек не може да избяга собствената си природа.

Съгласен съм, че желанието за ред създава уют, а Бог е универсалният отговор ("неведоми са пътищата Божии") и всичко това е (относително) лесен избор, но това не го прави непременно човешка конспирация. Не бих се нарекъл религиозен, но не мога да отрека, че има Нещо. Науката не може да

обясни всичко и нещо повече - сама допуска немислимото. Медицината не може да излекува всеки и всичко, задачи от по два реда стоят по четири века все още нерешени, физиката приема двузначни тълкувания за основни понятия като "електричество", компютърните приложения се основават на висшата математика, а тя на Евклидови пространства включително повече от четиримерни, ползва имагинерна (в превод нереална) единица (i.i=-1) и прочие опровержения, че светът е устроен по логичен начин. Не знам как се нарича онова което не разбирам (душа или нещо друго), но все още никой не го е открил при дисекция. Разликата между живото и неживото не е материя и все още няма мерна единица която да го отчете. Примери безчет. Мисля си, че проблемът е в стериотипното ни класическо образование. Учат ни на точни науки, обясняват ни, че всичко си има

причинно-следствена връзка, учим закони и търсим навсякъде логиката. Само дето тя не обяснява всичко. "Аз знам, че нищо не знам" е прозрение на тези научили, че всеки известен факт поражда няколко неизвестни производни. Учат ни кое е правилно, но пропускат момента на относителността. Това което е правилно днес не е било непременно такова преди, нито има гаранция, че ще бъде. Това е просто едно абстрактно понятие - удобен инструмент за контролиране поведението на масите. Някога Земята беше плоска. Вече не е . Пробвайте да обясните какво е правилно на едно куче и ще разберете за какво става въпрос. То ще ви разбере само до момента позволено (удоволствие) и забранено (болка). Не съществува "правилно" освен в нечия нагласа.

... Предполагам, че всеки от вас е попадало на животно със зъл нрав, опитваш се да се разбереш с него, а то си такова просто-зло. Е, смятам, че и хората са така устроени. Естествено при него нещата са доста по-сложни, ама аз описвам просто контури...

Бих ги нарекъл абсурдни контури. Придаваш качества присъщи само на човека. Няма зли животни, нахални мухи и мъдри слонове (последното в приказките).

... И така стига до 3-тия етап, Бог отстъпва мястото си на разни философски течения. Които според мен са били плод на неудовлетворени хора, които са си задавали интересни въпроси и са си отговаряли с интересни отговори. Понякога записвали идеите си, но вместо на кориците им да пишело: жанр-фантастика, пишело - есета. Други хора най-вероятни с добре развито въображение, им харесали тези текстове и решили, че е лесно да вярват в просто казани истини, които всъщност всички ние знаем.

Права си. Религията е морал. Тя е начин на живот и мислене. "Той е и пътят и истината и животът." Някога си мислех така: ако ще създавам религия която да привлече всички бих я съчинил точно като Библията и това ме утешаваше, че видиш ли плод на човек е. Дали е така не мога да кажа. Не съм бил там, не съм видял.

Тук е време да вметна, че според мен религията като такава ще се изчерпа. Свършила си е ролята, когато трябва и на нейно място ще се появи нещо друго.

За "ролята" която приписваш на религията май приписваш власт и материални облаги. Днес религията е на заден план, но не твърди, че тя не създава устоите които мнозина съзират за да бъдат щастливи, за да бъдат добри и за да бъдат.

... Единственият проблем в моята теория, е че не отговаря на най-важния въпрос: Какво се случва с човека след като умре?

И аз си имам лаф: не разбирам само две неща - светът и жените.

... Религията е отдушник, до когото обикновено прибягват хора с проблеми - тука да не вземете да се заядете, говоря за физически(болести, например), емоционални(депресия, самота и прочие) проблеми и т.н. Чорек, изпаднал в безизходица много по-често се обръща към Бог, отколкото да кажем някой друг индивид, който е доволен от живота си.

Не е нужно да разбирам много от теология за да разбера, че богохулстваш.

... Вярвам, че в един момент човек ще достигне до такова ниво, че ще разбере, че отговорите не са в това, което някой си е написал, трети проповядва, а на четвърти са му е удобни, а в самия него. И те са изключително прости, виж трудността е да ги приеме.

Не разбирам щом като някой вече е открил тези "отговори", то написването и проповядваното им да е нещо лошо. Ако аз имам знание ценно и благородно, какво лошо има да искам да го споделя? Изборът за който говориш е изборът между различните религии (официално признати за такива или не).

Накратко. Имам си само една неовладяна нетърпимост - онази към неспособните да бъдат толерантни.

Ще повторя нещо което съм споделял вече. Ако вярвам, че има бог, значи съществува за мен. Ако не вярвам, значи не и за мен.

Ако може и аз да се вмъкна в тези разсъждения, защото ми допада начина ви на мислене:

neredoven

Мисля си, че проблемът е в стериотипното ни класическо образование. Учат ни на точни науки, обясняват ни, че всичко си има

причинно-следствена връзка, учим закони и търсим навсякъде логиката. Само дето тя не обяснява всичко.

Съгласна съм за стереотипите. Но трябва да ти кажа, че проблемът не е в точните науки, нито в логиката, напротив - всичко в света е подчинено на точни логически закони.

Сега, друг е въпросът, че на повечето хора им куца логиката, та се нуждаят от патерици, но и това може да бъде обяснено именно с тези закони.

Логосът - Словото - Христос, както щеш го наречи, може да обясни всичко, поради причина, че го съдържа в себе си. Включително и късогледството на човешкото същество. То също си има причини и то логични.

Разликата между живото и неживото не е материя и все още няма мерна единица която да го отчете.

Предполагам, че тук говориш за Духа, но трябва да знаеш, че и това е материя и то от най-висшите. Всъщност - именно това е материята, материкът, корабът-майка, казано на шега и тези думи на dindi живот, дело на майката природа са ужасно близко до истината.

Бих ги нарекъл абсурдни контури. Придаваш качества присъщи само на човека. Няма зли животни, нахални мухи и мъдри слонове (последното в приказките).

Ето тук съвсем не съм съгласна. Сам казваш Учат ни кое е правилно, но пропускат момента на относителността... Не съществува "правилно" освен в нечия нагласа. , а изпускаш факта, че относителността ти убягва и на теб отнесена към човека и понятията "добро" и "зло".

Няма зли хора, както няма и добри. Доброто и злото са точно такива понятия - относителни и са измислица на ограничените визуални човешки възможности. И с тези понятия "добро"-"зло" си идваме точно на темата за Бог, Христос и Дявола...

Ще ми се ето тук да постна един цитат от Макс Хайндл в Космогонията му:

"А тъмнината, какво - питат някои- тя зло ли е?" Не, в Божия Универс няма нищо зло. През деня ние възприемаме посредством слънчевата светлина славата на тази малка Земя, въртяща се в пространството и може би, ако беше само светлина, ние не бихме възприемали нищо извън нея и бихме останали в неведение, че има нещо повече от Луната и Слънцето. Но, когато падне нощта и помръкне дневната светлина, когато Слънцето повече не осветява небето, ние можем да осъзнаем поне до известна степен обширността на Космоса. Можем да видим светове, отдалечени на милиони и милиони мили от нас и Духът се изпълва с благоговеене, тъй като ние обитаваме в Истината, че Бог е всичко във Вселената."

И да напомня отново Екзюпери: "Същественото е невидимо за очите", но добавям от себе си едно засега.

А за Дявола - какво - ако той символизира тъмнината...

Юнг, мисля, беше казал някъде, че демоните ги ражда страхът. И е много прав.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

1. Да можеш всичко

2. Да си неуязвим

Ми защо, котенце, си сложило Обърнатия Пентаграм за аватар?

Не знаеш ли, че е символ на Падналия човек, рожба на Демиурга?!

Той е изцяло изграден от сили и субстанции на падналата действителност и в него няма нищо друго. Пък и е създаден като имитация на човека и служи само да произвежда трансмутирали етери - храна за същности с космично съзнание. И за други - за тях тук няма да говорим.

А астралните ти опитности, които споделяш, са характерни за низшия астрал - царството на страстите и тъмните инстинкти. Добре е да не ядем месо, но то е хиляди пъти по-малко вредно от тъмните страсти в Кама Лока. Не си ли чел Триждивеликия Хермес Трисмегист какво пише по този повод в "Корпус Херметикум", кн. І

57. "Но кажи ми още, о мой Дух, как ще вляза в живота?", попитах аз. "Защото Бог каза: ' Оставете човека, който притежава Дух, да опозное себе си.' Не притежават ли всички хора Дух?"

58. "Внимавай в това, което казваш! Защото аз, Пимандер, Духът, идвам при онези, които са святи и добри, чисти и милостиви, при тези, които имат страх от Бога; моето присъствие им е помощ, така че те веднага разбират всичко; и чрез любовта си те намират благоволение в Бащата и Му благодарят с детска привързаност с хвалебствията и песните, които му дължат. Преди да предадат тялото си на смъртта, на която то принадлежи, те презират сетивата си, защото много добре познават тяхните въздействия.

59. Да, аз, Духът, в никой случай няма да допусна, въздействията на тялото, които ги нападат, които упражняват своето влияние върху тях: защото като пазач на вратите аз ще възпра достъпа на зли и срамни дела и ще предотвратя несвещени представи.

60. Но аз стоя на страна от безразсъдните, от лошите, от опорочените, от недоброжелателните, от алчните, от убийците и безбожните; аз ги предоставям на отмъщаващия демон, който обработва такива хора с бича на огъня, като ги насърчава да действат в техния смисъл и така още повече ги подтиква да вършат безбожни дела, за да бъдат наказани още по-тежко. Тогава влечението на тези хора непрекъснато търси все по-голямо задоволяване и ги кара да върлуват в тъмнината, без да могат да се наситят. В това се състои тяхното мъчение, и чрез това пламъкът, който ги изгаря, гори все по-високо."

Ти избираш

Има смъртно тяло, и смъртна душа

Има и безсмъртно тяло, и безсмъртна душа

Апостол Павел в "Първо послание до Коринтяните", гл. 15

"...35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

39 Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.

40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.

41 Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка.

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

48 Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните.

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

55 О смърте, где ти е победата? О смърте, где ти е жилото?..."

и още в Езекил

"Обаче, ако предупредиш беззаконника, но той не се върне от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще умре в беззаконието си; а ти си избавил душата си.

Езекиил 18:4

Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.

Езекиил 18:20

Душата, която греши, тя ще умре; синът няма да понесе наказанието на бащиното беззаконие, нито ще понесе бащата наказанието на синовото беззаконие; правдата на праведния ще бъде за него, и беззаконието на беззаконника ще бъде за него.

Езекиил 33:9

Но ако предупредиш беззаконника да се върне от пътя си, а не се върне от пътя си, той ще умре за беззаконието си, а ти си избавил душата си. "

В нашите ръце е проблемът с душите ни. :)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

КОЙ Е ДЯВОЛЪТ - av-172075.jpg

Привет :wow: Като поглеждам към аватара ти мисля, че скоро ще ти се изясни на практика...Безсмислено е да чета по нататък. Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Доста смело изказване. Поздравявам те за което. И все пак съгласи се, че няма как да знаеш дали има бог. Може само да предполагаш или най-много да (си) вярваш.

Между другото ти току що дефинира (създаде) един бог.

Правиш грешното заключение,че псевдо вярата и псевдо боговете изключват съществуването на истинските.

И аз някога мислех като теб. После осъзнах, че има няколко истини. Един мъдър човек казваше "така е, ама не е точно така" (няма да казвам кой е за да не му пращаш поздрави по мен ;) ).

Преди време реших, че хората са богове, защото са способни да създават и отнемат живот. Вече не съм толкова сигурен.

Съгласен съм, че желанието за ред създава уют, а Бог е универсалният отговор ("неведоми са пътищата Божии") и всичко това е (относително) лесен избор, но това не го прави непременно човешка конспирация. Не бих се нарекъл религиозен, но не мога да отрека, че има Нещо. Науката не може да

обясни всичко и нещо повече - сама допуска немислимото. Медицината не може да излекува всеки и всичко, задачи от по два реда стоят по четири века все още нерешени, физиката приема двузначни тълкувания за основни понятия като "електричество", компютърните приложения се основават на висшата математика, а тя на Евклидови пространства включително повече от четиримерни, ползва имагинерна (в превод нереална) единица (i.i=-1) и прочие опровержения, че светът е устроен по логичен начин. Не знам как се нарича онова което не разбирам (душа или нещо друго), но все още никой не го е открил при дисекция. Разликата между живото и неживото не е материя и все още няма мерна единица която да го отчете. Примери безчет. Мисля си, че проблемът е в стериотипното ни класическо образование. Учат ни на точни науки, обясняват ни, че всичко си има

причинно-следствена връзка, учим закони и търсим навсякъде логиката. Само дето тя не обяснява всичко. "Аз знам, че нищо не знам" е прозрение на тези научили, че всеки известен факт поражда няколко неизвестни производни. Учат ни кое е правилно, но пропускат момента на относителността. Това което е правилно днес не е било непременно такова преди, нито има гаранция, че ще бъде. Това е просто едно абстрактно понятие - удобен инструмент за контролиране поведението на масите. Някога Земята беше плоска. Вече не е . Пробвайте да обясните какво е правилно на едно куче и ще разберете за какво става въпрос. То ще ви разбере само до момента позволено (удоволствие) и забранено (болка). Не съществува "правилно" освен в нечия нагласа.

Права си. Религията е морал. Тя е начин на живот и мислене. "Той е и пътят и истината и животът." Някога си мислех така: ако ще създавам религия която да привлече всички бих я съчинил точно като Библията и това ме утешаваше, че видиш ли плод на човек е. Дали е така не мога да кажа. Не съм бил там, не съм видял.

За "ролята" която приписваш на религията май приписваш власт и материални облаги. Днес религията е на заден план, но не твърди, че тя не създава устоите които мнозина съзират за да бъдат щастливи, за да бъдат добри и за да бъдат.

И аз си имам лаф: не разбирам само две неща - светът и жените.

Не е нужно да разбирам много от теология за да разбера, че богохулстваш.

Не разбирам щом като някой вече е открил тези "отговори", то написването и проповядваното им да е нещо лошо. Ако аз имам знание ценно и благородно, какво лошо има да искам да го споделя? Изборът за който говориш е изборът между различните религии (официално признати за такива или не).

Накратко. Имам си само една неовладяна нетърпимост - онази към неспособните да бъдат толерантни.

Ще повторя нещо което съм споделял вече. Ако вярвам, че има бог, значи съществува за мен. Ако не вярвам, значи не и за мен.

Съгласен съм с това мнение. Точно, коректно и толерантно!

И аз съм минал през атеизма и считах религиите за слабост и утеха на неуспелите. С течение на времето разбрах, че и най - успелите се занимават с религии, езотерика, мистика и т.н.

Ерго, целия успех на света не може да запълни една фундаментална липса, зееща в нас. Но на човек му трябва време, за да я установи.

Понякога много време.

Не разбирам щом като някой вече е открил тези "отговори", то написването и проповядваното им да е нещо лошо. Ако аз имам знание ценно и благородно, какво лошо има да искам да го споделя?

Нищо лошо няма. Просто е безсмислено...Не можеш да дадеш истината наготово на някой,той трябва сам да достигне до нея.Пък и всъщност тя изобщо не може да се изкаже,защото веднъж дефинирана,се превръща в неистина. И по този начин,публично прокламирайки своята истина,ти пречиш на другите да намерят тяхната...

Имах един треньор по Айкидо - много мъдър и добър човек,личеше си,че има голяма дълбочина и знания,но не ги показваше на всеки срещнат. Веднъж го питах за някаква тънкост в овладяването на една техника,та той ми каза така - никой не може да ти предаде истината. Тя се постига с индивидуални усилия,тя е основана изцяло на базата на личния опит.

Ти избираш

Ако душата е такава част, би трябвало да върши само добро. Има нещо нередно в нея, като върши и лоши работи. Най-вероятно е в непробудено, латентно състояние.

Ако душата е такава част, би трябвало да върши само добро. Има нещо нередно в нея, като върши и лоши работи. Най-вероятно е в непробудено, латентно състояние.

Ами то нали има и Дявол-та аз така си го обяснявам

Вечната борба между доброто и злото

Не мога да повярвам че някой се ражда убиец,изнасилвач,престъпник

Той става такъв после,нали,лош?

sad.gif

• Автор

Ей хора вие сте се затъпили от четене на разни прехвалени философи

Стига бе доникъде не можем да стигнем със високопарните им изказвание около това че видиш ли Бог има а може би няма, а може би е майката пририода и т.н. ЛОКУМИ РАЗТЯГАТ И НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ КАЗВАТ

Пита ме един кой е Дяволът. Отговарям Йехова ето и последните ми изводи

1.Изх.4:11 Но Господ му рече: Кой е направил човешките уста? или кой прави човек да е ням или глух, да има зрение или да е сляп? не Аз ли Господ?

2.Мат.12:15 Но Исус, като позна това, оттегли се оттам; и мнозина тръгнаха подире Му, и Той ги изцели всички

3. Бедните хора са грешници от предишен живот както и с уврежданията

4.Дявола не обича богатите случая с Йов

Дявола=Йехова прави огън да пада от небето случая с Йов и Илия

5.Дявола съди богатите=грешници и после ги пуска в следващо прераждане както прави друг съд грънчаря

6. пророците се борят за по-добър живот на бедните

Заключителният извод е че Дяволът е справедлив Бог, а синовете му Исус и всички древни пророци милостиви

Остава още един Бог Гсоподаря на Земята, който живее на Земята и дава пари на който иска колкото си иска.

Ами то нали има и Дявол-та аз така си го обяснявам

Вечната борба между доброто и злото

Не мога да повярвам че някой се ражда убиец,изнасилвач,престъпник

Той става такъв после,нали,лош?

sad.gif

Със сигурност не се раждаме такива, но за да заема лошата половина мястото на добрата и обратното, означава, че тези две половинки не са много в ред, или най-вероятно липсва пробудената душа, в която липсват земното добро и земното зло. Тоест, трябва пробуждане за състоянието, в което се намираме: къде живееме, от къде сме дошли и как да се спасим от тази двулична игра в нас.

Значи ние,бедните,сме големи грешници-тъй излезе накрая

Пък Дявола обичал богатите

Пък даже и Бог бил-малеее мерси от такъв

sad.gif

Не ща да ме пипа изобщо гадината

Те и без това много не живеят-неговите хора

Бързо ги прави значи - на други грънци

Е, ами така кажи - че си почитател на Алистър Кроули. Какво си го заусуквал.

Е, сбъркал си форума.

Къш!

Браво,бе!Отде го знаеш че е сбъркал форума.Нека си каже приказката човека.И вашите щуротии не всеки ги приема,ама никой не ти вика -Къш! cool.gif

Какъв почитател на Алистър Кроули

ако се съди по думите му,нашия nvknvk

е направо в най-горното ниво на Златната Зора..

Винаги съм се питала какво очакват

сатанистите след смъртта:блаженство в Ада ли

или прераждане в богат човек може би ;)

Тук става дума за нещо много по голямо а именно

вие сте канибали защото дори мухата и хлебарката е човек НО В РАЗЛИЧНО ТЯЛО забележете В РАЗЛИЧНО ТЯЛО

.....

Останалите ще усетят много добре в природата какво е естествен подбор И ЩЕ СТРАДАТ МНОГО

Ти откъде знаеш,че твърде грешните хора не се прераждат в растения,а?Предлагам ти освен месото,да откажеш и зеленчука...а,и плодовете също!

алтернативен вариант-

Редактирано от arenas (преглед на промените)

или прераждане в богат човек може би :rolleyes:

Ще са шефове сигурно на казаните

Ако са заслужили повече-може пак да ги прероди

В някой Картоф,Тиква или Арпаджик

Сега ми стана ясно що все такива градинарски кореноплодни прилагателни имат тия-те вече са при него де

Да ги извайва наново

• Автор

или прераждане в богат човек може би :huh:

Това което на мен ми обещаха е да бъда отново човек

Това което на мен ми обещаха е да бъда отново човек

Те хубаво са ти обещали,ама дали ще стане?Ако просто те лъжат,тогава какво ще правиш?Представяш ли си че нещо се обърка,в какво животно ще предпочетеш да се преродиш? cool.gif

П.С. Днес в един вестник прочетох ,че остават 28 години до края на света,щял га ни удари метеорит.Ти като можеш да правиш всичко,ще ни кажеш ли това истина ли е или лъжа?

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.