Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 3

Featured Replies

Само за мобилни устройства ли се отнася или и за PC, защото аз не ползвам телефони, скайпа ми се включва с пускането на лаптопа и спира с изключването му без да се разлогвам и абонатите ме виждат коректно кога съм на линия.

Както казах, някои от абонатите ми които виждам постоянно на линия нямат телефони, освен случайно някога да са се логвали на чуждо мобилно устройство, да не са се разлогнали и да са забравили като ги питам.

И нарочно ли е направено така или е бъг? Скайп не може да не знае за това.

Това съсипва функционалността на скайпа- например някои абонати се включват рядко, примерно 1 път в седмицата за малко- как да знам кога са на линия за да ги търся...?

Това е направено тенденциозно, не е бъг!. За това дали е добро, лошо, умно, глупаво се обърнете към Майкрософт

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 247,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма угодия. Преди години основния минус на Скайп бе липсата на офлайн съобщения. Това се дължеше на децентрализирана р2р структура на мрежата им. Сега след като гу купиха М$ явно има централизирани сървъри (за удобство на НСА) и неафиширано, има офлайн съобщения...ама пък са решили да не променят статуса на потребителя! Винаги ще има недоволни ;-)

Няма угодия.================Винаги ще има недоволни ;-)

Така е за всичко, но искам да чуя аргументите на един доволен от това...Когато се прави нещо, се прави с някаква мисъл и логика.

Зеления статус би трябвало да означава единствено, че си достъпен в момента за контакт. В случая не означава абсолютно нищо (само, че някога си бил на линия)...

Така е за всичко, но искам да чуя аргументите на един доволен от това...Когато се прави нещо, се прави с някаква мисъл и логика.

Зеления статус би трябвало да означава единствено, че си достъпен в момента за контакт. В случая не означава абсолютно нищо (само, че някога си бил на линия)...

Напротив. Означава че този абонат може да приема съобщения. Кога ще ги прочете е отделна тема. И както ви казах по-горе:

Това е направено тенденциозно, не е бъг!. За това дали е добро, лошо, умно, глупаво се обърнете към Майкрософт

Напротив. Означава че този абонат може да приема съобщения.:

Ако това е целта, не са я постигнали, например можеха да добавят син цвят за това в статуса , зеленият да си остане за "достъпен в момента".

С MS нямам намерение да контактувам, вероятно маркетингът им знае мнението на потребителите по всеки въпрос...

Реших си въпроса:

4.2 е любимата ми версия с която бях свикнал и стоях до последно докато не бях принуден да ъпдейтвам.

Случайно я намерих (вероятно лекувана за да работи)  в руски сайт...ако не противоречи на правилата бих дал линк само за изтегляне на ZIP файла.
Инсталирах я (май е portable) на резервния лаптоп и работи отлично, на първо четене няма функция която ми липсва. Вече се виждат реалните абонати "на линия". В един и същ момент с нея виждам 5-6 абоната на линия, а с новата са около 15-20...

Реших си въпроса:

4.2 е любимата ми версия с която бях свикнал и стоях до последно докато не бях принуден да ъпдейтвам.

Случайно я намерих (вероятно лекувана за да работи)  в руски сайт...ако не противоречи на правилата бих дал линк само за изтегляне на ZIP файла.

Инсталирах я (май е portable) на резервния лаптоп и работи отлично, на първо четене няма функция която ми липсва. Вече се виждат реалните абонати "на линия". В един и същ момент с нея виждам 5-6 абоната на линия, а с новата са около 15-20...

Прегледайте правилата на форума, особено точка 2.10! Само линкове към сайтове на производителя

От доста време ползвам USB модул Trust ST-1200 с домашен телефон и skype 3.8 на компютъра. Сега като спряха старите версии обаче всичко се скапа. В старата версия на skype имаше опция Set speed dial и беше възможно да се поставя двуцифрен номер на всеки контакт и от там чрез избиране на 00 съответния номер на абоната и # от обикновен телефон през USB модула на Trust компютъра да се свързва с абоната и обратното - можех да получавам обаждания от абонати. Сега с новата версия 6.20... това не е възможно понеже функцията за присвояване на номер за бързо избиране не е налична.

Някой знае ли програма, която може да ми свърши работа.

Някой знае ли програма, която може да ми свърши работа.

Не знам програма, но виж поста 1181. Пробвай и кажи резултата.

Не знам какво са правили братушките обаче всичко тръгна без проблем. Пуснах версия 3.8 и всичко е ОК.

Колега Kibik Благодаря!

Не знам какво са правили братушките обаче всичко тръгна без проблем. Пуснах версия 3.8 и всичко е ОК.

Колега Kibik Благодаря!

За нищо. Нали за това са форумите, за полезна информация и взаимопомощ!

Много чудна работа става при мен с този скайп.От 2 дена не мога да се логна,на телефона се логвам,през сайта му,също,а през самата програма не става и не става.

Някой има ли такъв проблем и как го е разрешил....

:offtopic_s: Чудя се колко още могат да го о*ерат... Всичко на всичко на старата версия (6.21) се виждат 14 абоната, докато на новата (6.22) са...5 и се налага едно въртене на скрола / дърпане на слайдера. Кому е нужно толкова неизползваемо място и такива големи бутони.

NR6ykHW.png

DEyzOAl.png

За тези, които искат да забранят рекламите и да изключат режима supernode:

Start->Search-> пишете cmd и като се появи черната иконка, щраквате с десен бутон по нея. Избирате Run as administrator. Копирате получерния текст по-долу, щраквате с десен бутон в черния прозорец, избирате Paste и натисате клавиш Enter.

taskkill /im skype.exe /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Skype\Phone" /f /v "DisableSupernode" /t REG_DWORD /d 1
reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\skype.com\apps" /f /v "https" /t REG_DWORD /d 4

Стартирате скайп.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

За тези, които искат да забранят реламите и да изключат режима supernode:

Start->Search-> пишете cmd и като се появи черната иконка щраквате с десен бутон по нея. Избирате Run as administrator. Копирате получерния текст по-долу, щраквате с десен бутон в черния прозорец, избирате Paste и натисате клавиш Enter. Рестартирате скайп.

reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Skype\Phone" /f /v "DisableSupernode" /t REG_DWORD /d 1

reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\skype.com\apps" /f /v "https" /t REG_DWORD /d 4

Забраната за супернод е излишна. ДОста отдавна скайп промениха политиката си и вече клиентски машини никога не стават супернодове

Забраната за супернод е излишна. ДОста отдавна скайп промениха политиката си и вече клиентски машини никога не стават супернодове

Това съм го пропуснал. А аз си вдигам флага. :shy11: От кога е това?

Но блокирането на рекламите със сигурност работи.

Това съм го пропуснал. А аз си вдигам флага. :shy11: От кога е това?

Но блокирането на рекламите със сигурност работи.

Мисля от повече от година и отгоре. И няма никакъв проблем, човек не може да знае (и да следи) всичко :)

От как ги купиха М$ и направиха интерфейс за NSA...

http://en.wikipedia.org/wiki/Skype_protocol

Долу се говори за местене в облака, но ми звучи малко с недомлъвки

http://www.zdnet.com/forget-the-conspiracy-theories-skypes-supernodes-belong-in-the-cloud-7000001720/

• 1 месец по-късно...

Моля да дадете някаква пачната и действаща версия на Скайп от версия 5 или 6!

Пишете на лични! 

Вече нищо не спира реклами, ъпдейти. Пачнатите версии не работят коректно!

Май темата трябва да започне отново защото всички дадени съвети вече са абсолютно безполезни!

Моля да дадете някаква пачната и действаща версия на Скайп от версия 5 или 6!

Пишете на лични! 

Вече нищо не спира реклами, ъпдейти. Пачнатите версии не работят коректно!

Май темата трябва да започне отново защото всички дадени съвети вече са абсолютно безполезни!

Влизаш в C:\Windows\System32\drivers\etc и във файла HOSTS добавяш:

за блокиране на рекламите

0.0.0.0 rad.msn.com

за блокиране на Портал-а

0.0.0.0 apps.skype.com

за блокиране на ъпдейтите

0.0.0.0 download.skype.com

Вместо 0.0.0.0 може да се използва и 127.0.0.1. От настройките на скайпа също махаш отметките за рекламите. За ъпдейтите недостатък е, че ако след време решиш да теглиш скайпа от сайта, трябва да отблокираш последния адрес.

Пичове,с версия 6.21.0.104 съм и от 2 седмици забелязвам някакъв странен проблем,ако пиша на човек,получава съобщенията но в групов чат ( на който аз съм създателя) само върти и не изпраща съобщенията,но ако пиша на лс на въпросните хора в чата ги получават веднага,някой да има подобен проблем ?

Влизаш в C:\Windows\System32\drivers\etc и във файла HOSTS добавяш:

за блокиране на рекламите

0.0.0.0 rad.msn.com

за блокиране на Портал-а

0.0.0.0 apps.skype.com

за блокиране на ъпдейтите

0.0.0.0 download.skype.com

Вместо 0.0.0.0 може да се използва и 127.0.0.1. От настройките на скайпа също махаш отметките за рекламите. За ъпдейтите недостатък е, че ако след време решиш да теглиш скайпа от сайта, трябва да отблокираш последния адрес.

Както казах това са глупости.  Нищо не помага!

Ще потърся съвети в други форуми

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Да почна и аз, че и тази тема ще се превърне в многократно предъвкване на едни и същи неща като предишните. Съвети към тинейджъри и подобни:

1. Теглете си програмата от официалния сайт. http://www.skype.com/intl/en/download

Стари версии при нужда може да намерите например тук

2. Ако има нещо безплатно и ново то се обявява на него.

3. Не кликайте на линкове и не препредавайте съобщения от други, дори и да са на хора от контактите ви. Особено обещаващи разни безплатни неща и водещи не към официалния сайт, а към други, съдържащи "skype" в името и хоствани по разни безплатни места като hit.bg например. Безплатни минути и кредити НЯМА И НЯМА ДА ИМА.

4. Емотиконите са вградени в програмата и допълнителни няма и не могат да се инсталират. Разни линкове, обещаващи това са измама и ще ви докарат проблеми. А и за да се показва емотиконът трябва да е и при двамата контактуващи. В този смисъл някои стари версии може и да не показват някои от тях.

5. Skype никога няма да ви пишат персонално в чата каквото и да е, още повече пък на олигофреница или български. Игнорирайте всякакви съобщения за натискане на линкове, логване и проверки на акаунти.

6. Поддържайте валидни E-mail в профилите си, за да може да получите успешно служебна парола ако случайно забравите текущата, например при преинсталация.

7. Пазете си паролата, защото който я знае може да се логне от друг компютър. Вие няма да получите предупреждение за това, и вашето писане (чат) ще му станат известни. Включително и съобщения от предишни дни, когато стане синхронизиране на чатовете.

Преди да инсталирате и използвате - прочетете много внимателно с какво се съгласявате. Въпреки многократно изявеното ми желание официален превод няма.

Накратко - съъгласявате се програмата да използва колкото и както намери за добре ресурса на вашия компютър и интернет канал. Използва се P2P технология и през вас преминава трафик на други потребители. Няма достоверни данни, но след примерно 2 дни непрекъснато логнати ставате сървър в P2P мрежата им за обществено ползване. Така че поне когато спите гасете компютъра - ще икономисате поне ток.

Всяка нова версия оправя някои проблеми и създава други, но това се отнася и за други програми. Ако компютъра ви е твърде стар или с недостатъчни ресурси може би е по-добре да ползвате по-стара версия - преценете сами.

Последните версии вече сами могат да променят настройките на защитни стени (firewall) БЕЗ ДА ВИ ПИТАТ - така че направете преценка. Или сменете стената с по-читава.

После ще допиша - отворено е за предложения и линкове към решените проблеми, за да не се дъвче повече.

FAQ:

1. Как да пусна 2 (или повече) Skype на 1 компютър.

a.) Чрез програмата SkypeLauncher http://www.download.com/SkypeLauncher/3000...4-10844575.html

b.) Чрез стартиране под различни потребители (user).

2.

Моля да ми препоръчате някоя читава стара версия. В дадения линк последната е 6.13

Моля да ми препоръчате някоя читава стара версия. В дадения линк последната е 6.13

Виж пост 1181 и някои следващи. Друг колега намери руските линкове на кракнатите 3.8 и 4.2 и е доволен, както и аз.

Редактирано от Kibik (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.