Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Сега няма как да стигна до форматирането. Няма важни данни, но като му сложа да буут-ва от диска и както казах стигам да избор на това какво искам да правя и когато му дам, че искам инсталация, а не поправка и ми излиза съобщение, че ненамира диск в/у който да инсталира и ми казва да си проверявам дали правилно са включени. Ето този етап немога да прескоча, за да стигна до форматиране и разделяне на диска. Неможах да те разбера какво да изключа от БИОС-а : "Вероятно има включен нейтив режим в БИОС-а за САТА, сменяш и го на ИДЕ и действаш по познатия сценарий"

Само да допълня, че след като реших малко да поизчистя машината и същевременно се качиха няколко ъпдейта на уиндоус-а и след поредният рестарт вече не тръгва нищо. Стига до избора на това какво че зарежда (Уиндоус нормал или Уиндоус сетъпа) и след като му дам да зареди уиндоуса се рестартира. И така постоянно - нещо здрвао се е омотало и явно твърдо е за преинстал, но как да стигна до там. Помогнете!

Намери си инсталация на Windows XP със Service Pack 2 или потърси как се изключва SATA режима за твоя модел дъно.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Най-вероятно са необходими драйвери за sata-контролера (голяма част от старите евтини дъна s.A и 478 са с via8237), за да се види харда при инсталацията.

Отвори кутията , виж модела на дъното , и свали sata драйверите за него от сайта на производителя.

Успех cool.gif

p.s. ще ти трябва флопи

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Е как е инсталиран предният Уиндоус?! Флопи няма. Добре ако стигна някакси да дам на SATA-IDE дали ще се получи или ако успея да подкарам пак някакси уиндоус-а и да се пробвам да кача драйверите на дъното дали може да се оправи този проблем с ненамирането на диска?!? И последно да попитам, ако пусна Linux Live CD и да се пробвам с него да разделя харда - какво ще стане?!?

Напиши модела на дънната платка , тук няма врачки

А ако искаш без флопи , си интегрираш драйверите за sata-та в уиндоса , сатава с n-lite, има купища теми във форума с такава тематика.

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Виж тук как да си направиш инсталационен диск с драйвери за SATA, ако предпочиташ по-мързеливия начин, пиши ЛС.

Като стигнеш до избор на дял за инсталация, изтрий всичко и създай наново каквито дялове са ти необходими.

Виж тук как да си направиш инсталационен диск с драйвери за SATA, ако предпочиташ по-мързеливия начин, пиши ЛС.

Като стигнеш до избор на дял за инсталация, изтрий всичко и създай наново каквито дялове са ти необходими.

Може би аз не съм бил ясен, но немога въобще да стигна до някакво разделяне на дялове или прочие. То ако стигна до там лесна работа. Проблемът е, че след зареждане от boot CD-то и след като посоча нова инсталация и ми казва, че не отркива хард диск, където да инсталира?!?

Може би аз не съм бил ясен, но немога въобще да стигна до някакво разделяне на дялове или прочие. То ако стигна до там лесна работа. Проблемът е, че след зареждане от boot CD-то и след като посоча нова инсталация и ми казва, че не отркива хард диск, където да инсталира?!?

Е да де, идеята беше как да направиш инсталационен диск, който да "вижда" SATA харддиск.

Да да dixi - това ще го пробвам по-късно, дано да се получи. Пък ако стигна до разделяне на дялове знам какво да правя cool.gif

Добре,де опечи един Хирен(hiren's boot cd) на него има всичко и за форматиране и за диагностика и за разделяне.А ако ти трябва модела на дъното не е нужно да отваряш кутията(тя може и да е с гаранционна лепенка :huh: ,ползвай еверест(everest ultimate edition) ще ти каже и майчиното мляко на компа.

Накратко:

Слагаш инсталационния диск на WindowsXP, влизаш в "To repair a Windows XP installation using the Recovery Console, press R"

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\

COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\

ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini

DEL C:\boot.ini

BootCfg /Rebuild

Опциите: /fastdetect /NoExecute=OptIn

Reboot

Малко преди да дойде моментът за търсене на HDD, натискаш F6. Ще ти поиска дискета, която трябва да си създал предварително / специфична САМО за тази серия дъна. Създава се като пуснеш диска с драйверите на дъното на работещо РС, търсиш дир, silicon drive...там вече се ориентирай. :) /

ПОставяш дискетата, ENTER. Така се зарежда драйвер за SATA котролера, той е закл. и затова не се разпознава HDD. ПОсле .. както каза колега по-горе..." по познатия сценарии"... успех

Много Ви благодаря. Получи се с САТА драйвери вградени в боот-ващ диска на Уиндоус, но диска си го изтеглих от нета, защото по начина описан по-горе не се получи. Както и да е - дъното неможахме да разберем какво е, тъй като не намерихме надписи по него, но за щастие се получи с този диск и с вградените драйвери които изтеглихме. Аз го бях отписал!

Благодаря на всички и на explorer, че поне ми обясни как да си направя боот-ваща дискета - да знам за друг път.

Сега в момента сам с Windows XP SP2 а пък изкам да си инсталирам Windows XP SP3 и вапросат ми е дали програмите които имам и филми музики и т.н дали ще се запазят!!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ако го направиш по инструкциите - да

П.П. И инсталираш само SP3, а не Windows със SP3

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Уиндоуса е на по-малко от час. Инсталирах всички драйвери, антивирусни глупости и т.н. При първото стартиране на нета, минута след това извади тази грешка:

http://i.data.bg/08/07/11/1048169_orig.jpg

http://img.data.bg/i.php?id=1048170

И интерента и локалната мрежа падат. Рестартирам пускам нета, пак няколко минути - и хоп грешката. Преди време се беше случило у един приятел и нямам идея как си реши проблема. Мисля че занесе компютъра на сервиз. Някакви идеи как да го оправя ?

Благодаря. Ако темата не отговаря на правилата много се извинявам, но я пиша възможно най - бързо защото очаквам всеки момент да извади грешката пак..

Бях инсталирал много некадърно, диска не беше форматиран и бяха останали остатъци от предния уиндоус и от там идваше проблема.

Благодаря на всички

аз искам да кажа че си свалих sp3 с windows-a от сайта на маикрософт.Искам да питам дали те съдържат маикрософт офис пакет.защото на моя sp2 нямаше.И трябваше да търся хора да ми го качат. sad.gif

аз искам да кажа че си свалих sp3 с windows-a от сайта на маикрософт.Искам да питам дали те съдържат маикрософт офис пакет.защото на моя sp2 нямаше.И трябваше да търся хора да ми го качат. sad.gif

Ами няма. Офис пакета си е отделен и струва колкото уиндоуса че и отгоре.

http://OpenOffice.org biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Това достатъчно добър отговор ли е?

Стига се правихте на интересни!

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.