Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Благодаря на всички отзовали се, но проблема ми продължава с пълна пара. От последния път, когато пуснах тази теми си преинсталирах 3 пъти Windows-а, веднъж дори сложих Vista и ми изписа същото! Сега си инсталирах ХР в точния дял, но проблемът ми не се оправя дори след толкова преинсталации. Знае ли някой каква може да е причината?

Ъпдейтни до Windows_installer_3

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 211,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте!Извинявам се,че обърках раздела първия път.Може ли някой да ми обясни как да инсталирам ХР на лаптоп LENOVO 3000 N200 TY2BRMH и откъде да сваля драйвери?Онзи ден го купихме за една жена от Техномаркет с инсталирана виста,но му е малко тежка,и освен това спря да работи DVD-то,нещо проблем с драйвера.Със зареждането на вистата се стартират 15-на приложения и 85 процеса и не знам как да ги спра.Т.е. като отметна в startup да не се стартират,вистата изважда постоянно някакви съобщения и предупреждения.Искам да го махна това чудо.Четох много по въпроса и разбрах,че трябва в BIOS да му задам HDD да е на IDE,но как се влиза в BIOS?С лаптопа няма нито диск със софтуер,нито ръководство за разни настройки.Драйвери търсих на сайта на производителя,обаче там няма такъв модел лаптоп.За дънната платка в Интел видях едно-друго,но пък процесор Т2310 няма.Моля ви,помагайте,благодаря предварително.

При доста лаптопи(говоря за новите модели) съществува един проблем с инсталирането на ХП,а той е че като тръгнеш да го инсталираш ти казва че няма хард...това е защото в базата данни на хп-то няма драйвери за новите чипсети...този проблем се решава като си дръпнеш една програмка(казва се nLite и с нея си вкараш драйверите в хп-то(за целта трябва да имаш имидж файл на хп на диска)

• 3 седмици по-късно...

Еми пише ми следното

AN INTERNAL ERROR OCCURRED

SERVICE PACK 3 INSTALLATION DID NOT COMPLETE

и то още в началото на какво се дължи това и как да го оправя?

Ами или не си издърпал нормално SERVICE PACK 3 или имаш някаква измислена(кракната) версия на XP.

Дали SP3 е нормален, провери хешовете:

Размер: 316mb (331,805,736 bytes)

MD5: BB25707C919DD835A9D9706B5725AF58

SHA1: C81472F7EEEA2ECA421E116CD4C03E2300EBFDE4

Втората част на горния отговор да не те безпокои. Виж долу Прикачени миниатюри:

Ако ти е променен boot loader-а, го възстанови (с десен клик на My Computer -> Properties -> Advanced -> "Startup and Recovery" -> "Settings" -> Edit и трябва да изглежда така

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Рестартирай и тогава инсталирай SP3!

biggrin.gif От вчера съм с него. И нещо, което го отличава от RC-версиите, не се развали българския интерфейс!!! laugh.gif Успех! cool.gif

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

Купих следния лаптоп: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF...15-3442856.html

Като заредя инсталацията на windows ми изписва че не е намерен харддиск или няма драйвъри. Смятам че е заради sata-та, само че драйварите в сайта са за флопи. Така че ако някой може да ми даде подробна инфорамция какво точно да правя ще му бъда благодарен

Тва става въпрос ако инсталваш ХР - то ше ти реве така че няма хард диск, трябва да си сложиш ЦЯЛА виста и после на една флашка да си качиш сата драйвърите от диска, който ти е даден и преди инстал на ХР буташ флашката и като ти зарежда инсталацията на ХР натискаш F2 и после му указваш пътя до флашката :clap:

Редактирано от alexbigojin (преглед на промените)

така е по лесно да пускаш тема и да чакаш да ти отговорят, а подобни теми във форума колко щеш

Значии мисля да си взема тази малка машинка :write a letter:http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1341 Някой би ли ми обяснил как му се инсталира Windows или каквато и да е OS след като няма оптично устройство.

Чрез какво - външно ЦД, флашка незнам нямам си на представа, със карт четеца ???

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Значии мисля да си взема тази малка машинка :write a letter:http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1341 Някой би ли ми обяснил как му се инсталира Windows или каквато и да е OS след като няма оптично устройство.

Чрез какво - външно ЦД, флашка незнам нямам си на представа, със карт четеца ???

Този модел си идва с инсталиран Windows? За какво ти е да инсталираш наново?

Ако по неведоми причини ти се наложи, има начини да се сложи през USB(XP USB Stick Edition примерно). Трябва да стане и ако закачиш USB оптично у-во. Има и варианти за инсталация през мрежата, има мрежова карта все пак.

Еми незнам виж се пак компютър си е сичко може да стани, може му се нацака някаф вирус да неможе да се оправи........

И значи може би с флашка :)

Този модел си идва с инсталиран Windows? За какво ти е да инсталираш наново?

наистина няма смисъл ако идва с уин.

Еми незнам виж се пак компютър си е сичко може да стани, може му се нацака някаф вирус да неможе да се оправи........

И значи може би с флашка :)

та по темата , закачаш му що ти е кеф CD , флашка или карта стартираш го , от esc влизаш в буут менюто и избираш от къде искаш да буутваш , в зависимост какво имаш закачено ти излиза само то, ако нищо нямаш ти показва само HDD

ами като го купиш веднага му направи едно копие на HDD и няма да ти се налага да инсталирваш.

моя дойде с линукс , направих си една флашка бутваща с Acronis комбинирана с диск директор и True Image и се кефиш . Впрочем на тебе диск директор не ти трябва , аз го ползвам ако минавам от линукс на уин защото преоразмерявам дялове

ама ти трябва да имаш и рековери dvd към комплекта

iiyl5.jpg

39609566lz9.jpg

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Що не си вземеш нормален лаптоп с харддиск и CD, няма да струва с тия параметри повече от 800 лева. И си имаш всичко.

А аз съм виждал модели с един отделен дял, в който е с инсталационната ОС, ако пма проблем от там се инсталира(боот чрез БИОС), но не зная дали тук е така. (впредвид малкото пространство може и да не е така),...

Иначе няма да имаш проблеми и без това ще ти трябва да си вземеш USB-DVD....

П.П. Никъде не въждам, да има USB :)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

А аз съм виждал модели с един отделен дял, в който е с инсталационната ОС, ако пма проблем от там се инсталира(боот чрез БИОС), но не зная дали тук е така. (впредвид малкото пространство може и да не е така),...

Иначе няма да имаш проблеми и без това ще ти трябва да си вземеш USB-DVD....

П.П. Никъде не въждам, да има USB :help:

Проблем с очите? :help:

А за другото което си писал, този модел няма. Освен това забрави да добавиш че някои модели имат и рекавъри сиди от което може да се инсталира ОС без да има значение какво се е случило с харда...ама този модел няма.

четете, четете и гледайте

Що не си вземеш нормален лаптоп с харддиск и CD, няма да струва с тия параметри повече от 800 лева. И си имаш всичко.

Хм, това също е вариант. Но по-добре без CD! Това е нова тенденция, ползите от която те първа ще почнат да се усещат. Плочи не ви трябват на лаптоп.

По-темата за инсталиране на Windows:

http://www.mobiew.com/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D...asus-eee-pc-32/

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=5306&pn=9

Конкретно на твоят въпрос - има начини. От USB флашка. Мисля, че @izabel1 има такова лаптопче и го е правил. Като гледам в тази тема и друг колега се е справил.

Обаче съвсем скоро това EeePC ще е остаряло (виж тук). Скоро новият Eee PC 900 ( с малко по-висока цена от този) ще го има и в България. Сам си прецени дали и какво да купуваш.

Супер. Отидох в другата тема, а там ме пращаш да търся в друг форум :P . Това много наподобява обслужване по нашенски.

Не че ми трябва, но исках да видя дали MS са предложили конкретен начин.

Оффф той на това няма и как да му стартирам дос, няма и дискети.....

Оффф той на това няма и как да му стартирам дос, няма и дискети.....

кой ти стартира DOS от дискети CD няма ли за тебе

98lw2.jpg

честно интересно ми е за какво ще работиш под дос щом като питаш как се инсталирва уин ама как да е

хаиде кефи се , дано ти свърши работа , ако ме питаш какво е това на линка по добре се откажи от идеята си да пускаш дос

http://www.zshare.net/download/11373635d87ef140/

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Здравейте !От вчера моята машина ме тормози -гледам пуснали най после СП3 през уиндоус ъпдейт и си го тегля -почна идеално изтегли се ,почна инсталация.Направи проверка на номера на мястото на харда почна да прави бекъп и да създава точка на възтановяване -тука се позабави доста и накрая изкара грешка нещо от рода че не може да качи файловете от каталога и спря.нещо повече програмата ми за деинсталация показва че има сървис пак 3 но евереста и разбира се my computer казвата друго че съм още на сървис пак 2.Тоест системата се омаза здраво.Четох съпорта и даже намерих грешката но неи как да се оправи .Опитах нова инсталация и пак същото сега мисля да пробвам ънинстал и чистене на регистъра за да се върна обратно към сървис пак 2.Та да помоля за съвет че не смея да омажа още повече положението?!

Само да добавя че бях спрял всички програми даже и антивируса.

Редактирано от marty_mcfly (преглед на промените)

Здравейте !От вчера моята машина ме тормози -гледам пуснали най после СП3 през уиндоус ъпдейт и си го тегля -почна идеално изтегли се ,почна инсталация.Направи проверка на номера на мястото на харда почна да прави бекъп и да създава точка на възтановяване -тука се позабави доста и накрая изкара грешка нещо от рода че не може да качи файловете от каталога и спря.нещо повече програмата ми за деинсталация показва че има сървис пак 3 но евереста и разбира се my computer казвата друго че съм още на сървис пак 2.Тоест системата се омаза здраво.Четох съпорта и даже намерих грешката но неи как да се оправи .Опитах нова инсталация и пак същото сега мисля да пробвам ънинстал и чистене на регистъра за да се върна обратно към сървис пак 2.Та да помоля за съвет че не смея да омажа още повече положението?!

Само да добавя че бях спрял всички програми даже и антивируса.

Принципно всичко е правилно, ако става въпрос за лицензно копие естествено. Може да се обадиш на съпорта на Майкрософт, длъжни са да ти помогнат. Ако не си потърси такова с вграден сервизен пакет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.