Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

последно срещнах такъв проблем локнат биос или нещо подобно беше,F6 помпаш и трябва да стане,възможна е размяна на бутоните за достъп до биоса,все гадни проблеми!

Изключи компа от контакта, махни батерийката за БИОС-а и пак я постави . Включи щепсела, а после и компа - БИОС-ът би трябвало да се появи. Успех ! :clap:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 211,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Изключи компа от контакта, махни батерийката за БИОС-а и пак я постави . Включи щепсела, а после и компа - БИОС-ът би трябвало да се появи. Успех ! :clap:

Пробвах така,но нищо не стана.

Абе то може и малко тъпо да прозвучи ама пробвай и с друга клавиатура че знае ли човек

Абе то може и малко тъпо да прозвучи ама пробвай и с друга клавиатура че знае ли човек

И за това се сетих и пробвах,но пак същото.

Аз имах случай за влизане в БИОС да се натиска бутона Це „С“, макар изрично в инструкцията както на компютъра (лаптоп Тошиба Сателит) така и на възтоновителния диск да пишеше съвсем друго. Моят съвет е пробвай всичките налични клавиши (един по един разбира се) като почнеш с по-известните F, Esc, Del докато налучкаш кой извиква нужната ти функция.

намираш джъмпер-J1 обикновенно е с 3 пина и един джъмпер на два от тях , преместваш го да окъсиш другият свободен след това натискаш POWER .връщаш джъмпера на мястото му вкючваш си кабела и трябва да се рестартира БИОСА

Успех

пропуснах да ти кажа да свалиш буксата на харда наи вероятно си качил някои упдеит за биоса си

другият вариант да инсталираш уиндоус на друг дял в харда няма значение кои и как се казва и тогава да истриеш Ц -то

Редактирано от milens (преглед на промените)

1.Кажи какъв ти е комптюра/дъното поне!

2.Клавиатурата с която си пробвал USB или PS/2 беше?

3.Пробвай да откачиш кабела на HDD-то - може пък случайно да ти е активирано TRY OTHER BOOT DEVICES... тогава има варианти...

Много често само вадене на батерията не помага , намираш джъмпер-J1 обикновенно е с 3 пина и един джъмпер на два от тях , преместваш го да окъсиш другият свободен пин за 3-5 мин . Ако не го намериш може да извадиш батерията ( намерил си я вече ) и да я монтираш наобратно за да окъсиш контактните и пластини , изпушваш една цигара - ако не пушиш правиш 20 лицеви опори и си готов да върнеш батерията в нормалната и позиция . Окъсява се защото кондензаторите които са по дъното задържат остаъчно напрежение и БИОС-а не се нулира напълно .

Поздрави

Не мога да намера джъмпера. :yanim:

Лелее... колко човека се изредиха да ти помогнат и все не става.

Опитай да закараш компютъра на този сервис и им обясни, че от последния път когато си взел компютъра от тук, BIOS-а не се отваря. Ако се правят на много умни, накарай ги да отворят BIOS-а.

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Носих го пак още преди да пиша тук.Казаха,че това си било така още когато го занесох.

ПО ПРИНЦИП ДЖЪМПЕРА Е ЧЕРВЕН ДО БАТЕРИАТА

после

намираш джъмпер-J1 обикновенно е с 3 пина и един джъмпер на два от тях , преместваш го да окъсиш другият свободен след това натискаш POWER .връщаш джъмпера на мястото му вкючваш си кабела и трябва да се рестартира БИОСА

Успех

пропуснах да ти кажа да свалиш буксата на харда наи вероятно си качил някои упдеит за биоса си

другият вариант да инсталираш уиндоус на друг дял в харда няма значение кои и как се казва и тогава да истриеш Ц -то

Добре стартира ли изобщо: казваш,че при стартиране се попявяват двете опции :start windows xp professional" "start windows xp professional setup" Ако избереш първото зарежда ли се докрай операционната система? кажи ни какво е дъното и каккво е оптичното устройство...може да е повече от едно ...

намери boot.ini файла и го редактирай...изтрий реда със start windows xp professional setup

bobi_k.b., случайно да си с USB клавиатура? Ако си, я пробвай с една PS2 дали случайно няма да успееш да влезеш в BIOS-a. Aма все пак да вземеш да ни кажеш какво е прословутото дъно или е тайна?

bobi_k.b., случайно да си с USB клавиатура? Ако си, я пробвай с една PS2 дали случайно няма да успееш да влезеш в BIOS-a. Aма все пак да вземеш да ни кажеш какво е прословутото дъно или е тайна?

В момента не съм вкъщи,когато имам възможност ще го вида и ще кажа.

за премахване на двата реда с виндовс при стартиране - отваряш My computer, Local Disk С, отгоре от Tools - Folder options, View, махаш отметката на Hide protected system files, потвърждаваш, местиш отметката на Show hiden files and folders. ОК

С десен бутон на мишката щракаш на boot.ini, Properties, и махаш (ако има) отметка на Read-only. OK

Отваряш файла с текстови редактор - notepad по подразбиране, и текста трябва да ти изглежда по следния начин:

[boot loader]

timeout=20

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

запазваш, и на дял C може да изтриеш папките които не знаеш за какво са ;) - в смисъл важни са Windows, Program files, Documents and Settings - тях не пипаш, а останалите или са са твои, или са от новата инсталация, която е недовършена.

Възстановяваш си предишните отметки и следващия старт няма да те пита коя операционна система да зарежда - директо нормалния си виндовс, който може и да не е съвсем нормален, щом е започнато преинсталиране....

За биоса- аз съм с дъно на asus и има опция в биоса той да не се показва при зареждане - с цел ускоряване на стартирането на компа. Отвори си книжката на дъното и прочети опциите на биоса - аз мога от Esc да променям настройките на биоса изцяло,но мога и от F8 да избирам само кое устройство да ботва.

Само че при лаптопите не е така...но сега не се сещам как беше.

В общи линий - вади книжката и търси

редакция 19.07: Извинявай, снощи съм писал малко на изуст - не е Esc, a Del клавиша...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Отвори си книжката на дъното и прочети опциите на биоса - аз мога от Esc да променям настройките на биоса изцяло,но мога и от F8 да избирам само кое устройство да ботва.

Само че при лаптопите не е така...но сега не се сещам как беше.

В общи линий - вади книжката и търси

редакция 19.07: Извинявай, снощи съм писал малко на изуст - не е Esc, a Del клавиша...

Аз по-горе писах за един мой случай с Тошиба Саталит. Беше при мен за пълна преинсталация. Дойде си с рековъри диск. В книжката и в упътването към самия диск пишеше за смяна на бутващото устройство и за влизане в БИОС-а две комбинации които сега не ги помня, но мисля, че бяха стандартните F2,F8 или Del. В случая не е важно, защото с никоя от тях не можах да вляза в БИОС-а. Пуснах тема в няколко форума (включително и този) и някой ми отговори че имал такъв лаптоп, но при него се влизало с бутон „C"(Це) и наистина така стана. Идея ми беше, че може това което го пише в книжката да не отговаря в действителност. Тогава да пробва всичките бутони.

Успех! :)Ето темата тук във форума

P.P.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Намерих Джъмпера,но не знам на къде да го бутна та да се оправи. sad.gif

Дъното е ASRock K8NF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Моля ви,кажете как да го оправя. sad.gif

П.П.Оправих се.Благодаря много на всички,които писаха в темата. :wors:

П.П. 2Имам друг проблем сега.Не може да се стартира инсталацията - стои си на Start Windows Setup и отдолу дето зарежда стои на едно място и не иска да се зареди.Моля помогнете. sad.gif

Редактирано от bobi_k.b. (преглед на промените)

Използвам темата за да попитам - има ли смисъл от Windows XP SP3 ? Подобрява ли пройзводителността ? Има ли видими подобрения и какви ?

Има много голям смисъл при нова инсталация да си си го интегрирала предварително в инсталационния диск т.е. да ти е станало ХП + СП3.

При мене не забавя нищо, при всичките инсталации които съм пробвал:

- на първоначално кракната после активирана версия

- на активирана при СП2 и после добавен по-късно СП3

- на ново и на чисто инсталирани ХП + СП3

- на нарочно кракната два пъти нова инсталация, един път за wpa и втори път за wga

Si ton Windows n'est pas activé n'installe pas le SP3, sinon il va te redemander encore une nouvelle activation.

Ако ползвате легален Windows и авт.ъпдейт то sp3 се инсталира за около 28 мин. без да пипате нищо по компа.Поздрави.....

Търсих из форума, но не успях да намеря, първоначалния проблем със SP3 при АМД машини оправен ли е? Може ли да се инсталира спокойно, без да се притеснявам от син екран и постоянен рестарт?

Ако е извън темата моля за извинение, не исках да пускам нова тема, но не успях да намеря отговор на въпроса и затова питам.

Търсих из форума, но не успях да намеря, първоначалния проблем със SP3 при АМД машини оправен ли е? Може ли да се инсталира спокойно, без да се притеснявам от син екран и постоянен рестарт?

Keine probleme, както казват братята германци, аз съм с него от първия ден на неговото излизане, всички АМД (и Интел) машинки в офиса и т.н. действай смело :)

Благодаря много,

исках да си сложа Widgets, като във Вистата, и ми искаше SP3, като най лесно за инсталация, ще се пробвам biggrin.gif

off-topic:

Widgets на ХР се слагат и без Сп3 и скин, но тва е без значение

• 3 седмици по-късно...

Имам проблем със инсталацията на SP3 инсталацията си върви нормално и накрая на инсталацията ми дава "грешка сп3 отказан достъп" и всичко се де инсталира и ми се загубиха 2гб от диск С. С Windows Xp Home Etition съм и е легален/оригинален/ ако някой знае нещо по проблема да пише, предварително Благодаря.!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.