Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

C-Media CM6501 Like Sound Devic

Драйвърите са ми от диска към дъното / ASRock 939Dual-VSTA (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Ами на сайта на асрок драйверите са "C-Media audio driver ver:5.12.2.4219" от 11/2006. Пробвай с тях, освен ако твойте са по-нови.

ПП. Ako това не помогне, както подозирам, можеш да пробваш да изключиш аудиокартата нацяло (disable от Device Manager-a) и да поиграеш малко без звук. Ако играта не крашва, извода е ясен.

Редактирано от yanpet (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 211,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

:) Деинсталирах C-Media CM6501 драйвърите а на тяхно място изкочиха тези PnP Audio Device незнам как но работят добре ! Играх повече от час и нямах проблеми благодарение на вас които ми дадохте едно рамо :)
  • 2 седмици по-късно...

Здравйте,

от няколко дни се мъча и не мога да си инсталирам windows на лаптопа- Toshiba satellite L-40-17 Q разбрах че ми трябват sata драйвъри за да го кача,намерих драйвъри и ги качих на дискета обаче стига до форматирането и ми исписва че иска "intel matrix storage manager driver" и мисля че не ми чете както трябва флопито понеже устройството е "нек" а разбрах че за инсталиране не е желателно да е на "нек". Реших да кача драйвърите заедно с windows на диск и си свалих xp iso-builder и направих iso файл но като го записвам на диск с неро се не става пише ми "fail" въпреки това го вкарах диска в лаптопа той започва да го чете и стига до :"File viaide.sys caused an unexpected error (4096) at line 5964 in d: \xpsprtm\base\boot\setup\setup.c.

Някой може ли да ми помогне

Мерси предварително.

Мерси но вече всичко е ок намерих си друго флопи устройство и стана :clap:

Моя приятелка си купи комп с windows vista. Да ама не и харесва.И аз реших.че ще го преинсталирам и ще сложа XP.Всичко беше ок, докато не реших да сцепя харда с partiton magic 8.Всичко беше ок.Да ама след един рестарт вече неможа да тръгне. Опитах и да го преинсталирам, но ми пише че няма дял на който да сложи операционната система, че изобщо няма на какво да го сложи.А в биоса харда се засича. Немога да разбера какъв е проблема.Мислех да вляза с дискета ама няма флопи.И съм до тук....Помагайте!!!

Благодаря предварително!

Този проблем и доста разпространен. Ето малко обяснения по въпроса. http://support.microsoft.com/kb/919529#appliesto Бил Гейтс е решил да всее смут навсякъде с тази гадна Виста. Добре че умни хора са помислили и за това че лаптопите НЯМАТ дискетно устройство и на този адрес има сборен диск със всичко което работи през DOS и е ултра необходимо. Изтегля се като ISO файл и СЕ ОСТАВЯ КАТО ТАКЪВ !!!! Как се записва за да е бутабълен??? С Неро даваме че ще записваме CD и даваме опцията Make data CD след това в отвореният вече прозорец избираме папката горе ляво от лентата със задачите Opens an existing compilation избираме ISO файла така както сме го свалили и се появява нов прозорец със малък в него Burn compilation за по добре избираме в прозорчето Write method - Disc at once и после Burn. Това е!!! Вътре има ВСИЧКО КОЕТО НЯКОЙ НЯКОГА СИ Е ПРЕДСТАВЯЛ ЧЕ МУ Е НЕОБХОДИМО!!!! Ето и адреса - http://www.hiren.info/pages/bootcd

Дано с нещо съм бил от полза!

Този проблем и доста разпространен. Ето малко обяснения по въпроса. http://support.microsoft.com/kb/919529#appliesto Бил Гейтс е решил да всее смут навсякъде с тази гадна Виста. Добре че умни хора са помислили и за това че лаптопите НЯМАТ дискетно устройство и на този адрес има сборен диск със всичко което работи през DOS и е ултра необходимо. Изтегля се като ISO файл и СЕ ОСТАВЯ КАТО ТАКЪВ !!!! Как се записва за да е бутабълен??? С Неро даваме че ще записваме CD и даваме опцията Make data CD след това в отвореният вече прозорец избираме папката горе ляво от лентата със задачите Opens an existing compilation избираме ISO файла така както сме го свалили и се появява нов прозорец със малък в него Burn compilation за по добре избираме в прозорчето Write method - Disc at once и после Burn. Това е!!! Вътре има ВСИЧКО КОЕТО НЯКОЙ НЯКОГА СИ Е ПРЕДСТАВЯЛ ЧЕ МУ Е НЕОБХОДИМО!!!! Ето и адреса - http://www.hiren.info/pages/bootcd

Дано с нещо съм бил от полза!

Tи определено откри топлата вода с Hirens BootCD.

A пробвал ли си го този "метод" за записване на имидж. Защото "ISO file" и "compilation" са различни неща и правилната опция според мен е "Burn Image"

Един приятел имаше същият проблем,реши го по много странен и малко бавен начин.Първо си изтегли Linux Ubuntu,записа го на диск и даде да се инсталира.Не го питаше в кой дял да го сложи,защото той ти дава избор какво да направиш(дали сам да си направиш дяла,или автоматично го инсталира на целият хард.Независимо колко дяла си имал преди това).След като вече има създаден дял,можеш да преинсталираш и да сложиш вече XP или каквото искаш.Ако няма друго решение на проблема,пробвай този вариант.Може и при тебе да се получи.Успех.

Някой може ли да ме насочи дали това упражнение може да стане или да продължавам да казвам на комшийката ми да си купува нов комп.

Компютара е някакъв измислен DEL набор на баща ми, win xp си разпознава всичко сам по хардуера, отдавна е трябвало да е на боклука ама не искат да се разделят с него.

Няколко пъти съм му преинсталирвал ОС , проблема е сега че му се скапа и клавиатурата (ама проблема е в дъното), и работи само с електронната клавиатура на XP.

Може би ще тръгне с USB клавиатура ама много ме съмнява бутващия диск да я разпознае до момента в които изкарва онова съобщение да се натисне

бутон за да продължи с инсталацията на win

Сега кошийката ми ме врънка ела го преинсталирай , ако беше по хубава да и бях купил някой нов и да забравя ама не е .

Никога не съм преинсталирвал Win XP . от win среда някои има ли идея дали ще се получи с USB клавиатура през Win . Има и друг проблем ако само реша да го поправя а не пълна инсталация диска му е 5gb разделен на 2 и 3 и има само 50 мб свободни в момента. Тя преди гледаше само филми на него ама отскоро има и нет и след ъпдеитите са останали само 50 свободни.

Давай те идеи ама само сигурни , не ми се занимава с експерименти.

Благодаря.

в биос трябва да има опция ако може да разпознава usb устройства преди уин

Някой може ли да ме насочи дали това упражнение може да стане или да продължавам да казвам на комшийката ми да си купува нов комп.

Компютара е някакъв измислен DEL набор на баща ми, win xp си разпознава всичко сам по хардуера, отдавна е трябвало да е на боклука ама не искат да се разделят с него.

Няколко пъти съм му преинсталирвал ОС , проблема е сега че му се скапа и клавиатурата (ама проблема е в дъното), и работи само с електронната клавиатура на XP.

Може би ще тръгне с USB клавиатура ама много ме съмнява бутващия диск да я разпознае до момента в които изкарва онова съобщение да се натисне

бутон за да продължи с инсталацията на win

Сега кошийката ми ме врънка ела го преинсталирай , ако беше по хубава да и бях купил някой нов и да забравя ама не е .

Никога не съм преинсталирвал Win XP . от win среда някои има ли идея дали ще се получи с USB клавиатура през Win . Има и друг проблем ако само реша да го поправя а не пълна инсталация диска му е 5gb разделен на 2 и 3 и има само 50 мб свободни в момента. Тя преди гледаше само филми на него ама отскоро има и нет и след ъпдеитите са останали само 50 свободни.

Давай те идеи ама само сигурни , не ми се занимава с експерименти.

Благодаря.

Не би трябвало да има никакъв проблем, че е с USB клавиатура.

Още преди да почнеш инсталацията ще ти се наложи да натиснеш бутон за зареждане от CD, а след това и за разни други неща.

Не би трябвало да има никакъв проблем, че е с USB клавиатура.

Още преди да почнеш инсталацията ще ти се наложи да натиснеш бутон за зареждане от CD, а след това и за разни други неща.

Ти мислиш ли че преди да е почнала инсталацията компа ще е разпознал USB клавиатурата и ще разпознае натиснат бутон за да продължи инсталацията.

Ти мислиш ли че преди да е почнала инсталацията компа ще е разпознал USB клавиатурата и ще разпознае натиснат бутон за да продължи инсталацията.

аз съм с USB клавиатура при това безжична и нямам проблеми както няма да имаш и ти !

Като не вярваш, пробвай да влезеш в сетъпа на BIOS-а с USB клавиатура.

Ok ще пробвам с USB макар че съм песимист защото дъното е много ама много старо ,имат го от 2001. И ще пиша.

Аз преди имах един не помня с какво дъно беше ама някакво интелско от 2005 и не ми разпознаваше USB клавиатурата и Acronis Boot Manager-a трябваше да стартира с нея на дефаулс настроики и после чак под win тръгваше.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Възможно е, по-пронцип. Има много ако-та, обаче.

А, ако успееш да инсталираш Windows XP и на компютър с без процесор или без RAM, свирни.

Една клавиатура е няма и 10 лв. То бива икономично бива, ама безплатен обяд няма /по дефиниция/.

Сложи твоята клавиатура, само за инсталацията. Интересно ми е, те за какво го ползват без клавиатура ?

Момчета и момичета а първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ , и да ви понатрия носовете.

Такам

този ноутбук на снимката няма ЦД , ДВД или Флопи.

Питането е как да се направи флашката или картата за кард рийдера да е бутващ иначе си има опция биоса разпознава второто като диск ама флаша или картата като не са бутабъл преинстала не става.

Иначе скачате кат цигани на шкембе и бира: старо та старо.... Лично моя със външно ДВД го преинсталирах имам същия модел ама 8 гигабайтовия и съм доволен.

Всичко добро

Пробвах няколко версии и всяка от тях, когато се Boot-ва ми пуска някаква калдера др-дос...

И...нищо не става повече,какво трябва да направя за да си инстална някоя 64 битова версия?

Иначе 32 си ги инсталва без проблем...

Това ми е конфигурацията-трябва да е 64 бит нали:

Дънна платка GB P35C-DS3L

Процесор C2 DUO Е6750

Памет 2x2GB DDR2 800 А-DATA

Видео SAPPHIRE HD3850 512M GDDR3

Захранване фоксконн420W

хард 250гб СГ сата

ДВД ASUS DRW-1814BL LS BLACK

Редактирано от hooliganm (преглед на промените)

От написаното оставам с впечатление, че нямаш правилен диск, дръпни си една х64 от замундата или арената набързо и пак пробвай ?

Тази калдера " бойлер " нямам на идея какво е, но мога да ти предложа на лично линк към торент с читава 64 битова версия на Windows XP pro.

Който няма разни излишни програми в него и не е кастрен с nLite. Лично аз го ползвам на една от машинките ми. Ако искаш мога и на някакъв BG mirror да измисля, но преди това ми пиши на лично.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

някой знае ли как мога да инсталирам Windows ако нямам CD но имам инсталационните файлове на някой дял от хард диска или на преносима амет,моля ви помогнете,защото ми се счупи ДВД-то,а трябва да си преинсталирам компютъра.

Здравейте,

някой знае ли как мога да инсталирам Windows ако нямам CD но имам инсталационните файлове на някой дял от хард диска или на преносима амет,моля ви помогнете,защото ми се счупи ДВД-то,а трябва да си преинсталирам компютъра.

Стартираш си ДОС и от там в i386 директорията имаше едно setup.exe или setup32.exe

инсталирам вече второ копие (първо февруарското, после и октомврийскито - на ЕТН0) и продължава да ми дажа следното шокиращо съобщение ohmy.gif

Error:

Instalation Failed: E:\I386\asms. The Parameter Is Incorrect

Fatal Error:

One Of The Components that Windows needs to continue setup could not be installed.

The Parameter is incorrect.

това става след формат както си му е реда, точно в момента в който инсталацията минава в графичен режим. давам му close и се рестартира.

ХЕЛП ;)

и друго нещо ми направи впечатление - освен C:\ и D:\ имам и 8mb Unpartitioned Space. това нормално ли е?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.