Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Като имаш предвид, че още през лятото диска ти правеше проблеми , в момента вероятно има лоши сектори при МВR ( Master Boot Record ) - затова ти дава и този

нещо от рода ,, Update 3 нули MBR ,, и даде няква грешка и
. От Hiren,s Boot Cd пусни HDD Regenerator - дано успее да ти го закърпи за още известно време .
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Като имаш предвид, че още през лятото диска ти правеше проблеми , в момента вероятно има лоши сектори при МВR ( Master Boot Record ) - затова ти дава и този . От Hiren,s Boot Cd пусни HDD Regenerator - дано успее да ти го закърпи за още известно време .

Нямам ПЦ на разположение , за да си запиша Hiren,s Boot Cd-то , защото го нямам , но ще го потърся . Значи аз имах проблем със форматирането и преди и го носих и ми казаха нещо за някакъв МАСТЕР , но не можах да разбера точно за какво ми говорят . От този хард трябва да си взема 50гб. музика и го изхвъргам cool.gif

Нямам ПЦ на разположение , за да си запиша Hiren,s Boot Cd-то , защото го нямам , но ще го потърся . Значи аз имах проблем със форматирането и преди и го носих и ми казаха нещо за някакъв МАСТЕР , но не можах да разбера точно за какво ми говорят . От този хард трябва да си взема 50гб. музика и го изхвъргам cool.gif

По-нагоре във форума (при новите програми ) днес има линк към последната версия на Hiren,s Boot Cd 8.4 cool.gif Свали си го,разархивирай файла,вътре в него има друг файл с описание как да го запишеш.Записваш го,стартираш и избираш ХДД Регенератор .Програмата е твърде вероятно да успее да ти закрепи харда поне за малко )да си свалиш каквото ти трябва от него ).

А иначе в сервиза са ти казвали точно за същия MBR ( Мастър Буут Рекорд ) ,който е повреден (сигурно от лоши сектори ) и заради това не може да се инсталне Уиндоус . :)

• 3 седмици по-късно...

При инсталация на Windows XP SP2 се копират файловете от CD-то, компютъра се рестартира и вместо да започне същинската инсталация отново се започва от Windows setup -> setup is loading files

Може ли някой да помогне ?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Когато се рестартира, помпаш да влезе пак в биоса и го настрой да не бутва от CD-то.

Когато приключи с копирането се появява една лентичка и ти отброява секунди до рестарта. След като компютъра се рестартира би трябвало отново да ти изпише Pres any key to boot from cd , но ти НЕ ТРЯБВА ДА НАТИСКАШ НИЩО, а да изчакаш да започне същинската инсталация. :)

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Не става!

Кое не става?

След като се ресне компа трябва да зареди от харда, а не от СД-то. В биоса настройваш да ти е първото устройство харда.

Може да направиш, както и bozko ти казва да не натискаш никакъв клавиш да изчакаш. Може също в момента, когато трябва да зарежда да извадиш сд-то и като потрябва да го пъхнеш пак. Все тая. Важното е да бутнеш от харда.

Кое не става?

След като се ресне компа трябва да зареди от харда, а не от СД-то. В биоса настройваш да ти е първото устройство харда.

Може да направиш, както и bozko ти казва да не натискаш никакъв клавиш да изчакаш. Може също в момента, когато трябва да зарежда да извадиш сд-то и като потрябва да го пъхнеш пак. Все тая. Важното е да бутнеш от харда.

Изписва Invalid Partition table

Този хард да не би да е чисто нов? Форамтирай го на ново.

Харда не е нов. Проблема възникна след прекъснато ресторване на backup създаден с Acronis True Image

Форматирай го под DOS ,за да поправиш файловата ситема.

Незнам на онзи компютър как върви и дали изобщо върви все още,но го тествах на комп със 300Mhz 64RAM 5Gb+4Gb и резултатите бяха много лоши.Определено няма смисъл от такива неща,но както и да е според мен по добре ще е да се ползва един 98 вместо XP много по бързо ще ти е с 98

Незнам на онзи компютър как върви и дали изобщо върви все още,но го тествах на комп със 300Mhz 64RAM 5Gb+4Gb и резултатите бяха много лоши.Определено няма смисъл от такива неща,но както и да е според мен по добре ще е да се ползва един 98 вместо XP много по бързо ще ти е с 98

Горе написаното въобще не е вярно.ИНСТАЛИРАЛ съм WindowsXP pro corporated на компютри с 333мхзCPU и 128mb. и работят много добре.Ако Windows-а е unatended и е направен добре при старт заема около 40-45 мб. от паметта.Опитай да си намериш Tiny WindowsXP VER.5(201мб.инсталира се за 8 мин. и си има всичко) и гарантирам,че компютъра ще "литне". ;)

Редактирано от milpetm (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

При поставяне на боотващ диск всичко си стартира като трябва докато в един момент след като му дам или да направи нова инсталация или да поправи (repair) с-мата , изписва това: Examining starup environment …. Стой така и не иска да инсталира! Не ми се е случвало това досега от какво е и какво трябва да се направи за да го преинсталирам ?

Проблема ти е вероятно от Антивирусната програма,задължително я UNINSTALL-ни преди да започнеш с инсталацията.Мисля че няма да имаш проблем след това.Нямам време сега да ти обясня защо се получава така.

Защо не инсталираш Уйндоуса на ниско ниво, тогава няма да имаш проблеми!

Ами аз го инсталирам с бутващ диск!Какво имаш предвид под ниско ниво с дискета ли?

Редактирано от androjel (преглед на промените)

Проблема ти е вероятно от Антивирусната програма,задължително я UNINSTALL-ни преди да започнеш с инсталацията.Мисля че няма да имаш проблем след това.Нямам време сега да ти обясня защо се получава така.

А стига бе!!!!!!!

На същия дял ли инсталираш? Препоръчвам да не е на един и същ с предния Win!

MELL,сефте чувам за инсталация на ниско ниво?????? ;)

MELL,сефте чувам за инсталация на ниско ниво?????? ;)

Явно е имала предвид преинсталация чрез форматиране. Просто не е прочела както трябва първия коментар по темата. Бързата работа - срам за майстора. ;)

androjel, от този диск инсталирал ли друг път Windows на този или друг компютър? Възможно е самият диск да е скапан.

Има ли други операционни системи освен WinXP, която искаш да преинсталираш?

Явно е имала предвид преинсталация чрез форматиране. Просто не е прочела както трябва първия коментар по темата. Бързата работа - срам за майстора. :angry:

androjel, от този диск инсталирал ли друг път Windows на този или друг компютър? Възможно е самият диск да е скапан.

Има ли други операционни системи освен WinXP, която искаш да преинсталираш?

Не е от диска ,с този диск съм инсталирал и на моя и на други компютри ,пробвах с още две копия но все същата работа!

Компютъра е на комшията освен ХР имаше и Линукс но той каза че го е махнал но по какъв начин не знам, сега зарежда само ХР а понякога и не го зарежда!Опитах да възстановя -смата но резултат никакъв!Сега си мисля дали няма да стане първо да му инсталирам минимална версия на 98 и след това ХР малко ще трябва да си “поиграя” но ако няма друг начин.......

Да не би да е с USB клавиатура и мишка.Новата инсталация на Windows не може да си разпознае устройствата и прави номера.Ако е така,смени клавиатурата и мишката на PS2 и ще тръгне.

Не е от диска ,с този диск съм инсталирал и на моя и на други компютри ,пробвах с още две копия но все същата работа!

Компютъра е на комшията освен ХР имаше и Линукс но той каза че го е махнал но по какъв начин не знам, сега зарежда само ХР а понякога и не го зарежда!Опитах да възстановя -смата но резултат никакъв!Сега си мисля дали няма да стане първо да му инсталирам минимална версия на 98 и след това ХР малко ще трябва да си “поиграя” но ако няма друг начин.......

Аз те съветвам направо да форматнеш дисковия дял и да инсталираш Уйндоуса на чисто, досега щеше да си забравил за този проблем, вместо да четеш врели-некипели и да си губиш времето! Слагаш инсталационното CD на Windows в CD-ROM, рестартваш и влизаш в биосите, оттам променяш да буутне от CD-ROM, а не от HDD и вече процесът започва да те води. Също така те съветвам, да олекотиш Windows XP, чрез програмата - nLite, като премехнеш ненужните по твоя преценка неща от ОС. Тогава му инсталирай олекотения Windows, който ще работи много по-бързо и по-леко; колкото и да слаб компа на комшията ти, гарантирам, че ако го направиш това, ще останете и двамата много доволни!

Разгледай темите за програмата nLite, ако проявяваш интерес:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...82&hl=nLite

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.