Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Драйверите от диска с дъното инсталира ли ?

Това е отговора на проблема ти.kokomil е прав.Понякога мрежовата карта,особенно в случейте когато е вградена на дъното или е по нов модел,не се разпознава при инсталацията на уиндоус.Инсталирай си драйверите от диска,който ти е даден с дъното и ще се разпознае.

Редактирано от Features (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте,

Инсталирах Windows XP SP2 и забелязах, че нямам никаква мрежа, която да е направена от Windows при инсталацията му. По време на инсталацията забелязах, че подмина момента в който се въвежда работната група(WORKGROUP) и просто един вид все едно компютъра няма мрежова карта. Сега като влезна през Control Panel в Network Connections вътре няма нищо. Преди да инсталирам Windows, когато беше предишния, тогава си имаше всичко, но след като преинсталирах няма. Пробвах да го инсталирам пак, но проблема си стой. Къде може да е проблема и има ли начин да се оправи? Благодаря.

Ще повторя някои потребители:

1) В Device Manager мрежовата карта засича ли се?

2) Ако да, инсталирани ли са драйверите?

3) Ако и предното да, като кликнеш два пъти върху нея в полето Device status какво пише?

4) Windows-ът някоя самоделка ли е или чист?

5) Опита ли с refresh в Network Connections?

6) Да не е изключена мрежовата карта от BIOS-а?

Така, видях много въпроси. Ето как ще отговоря. Като за начало Windows-a, който инсталирам е легален и не е орязан, даже е със SP2. Същия Windows беше инсталиран и преди да започна да инсталирам на ново. Преди това нямаше този проблем и всичко си се разпознаваше. За това и ми стана чудно, защо не разпознава мрежовата карта. Пробвах и с рефреш в Network Connection. Драйверите не съм ги инсталирал, защото не мога да ги намеря нещо. Пък и предишния път, преди да преинсталирам, когато нямах този проблем, тогава пак не ги бях инсталирал. А как мога да проверя дали мрежовата карта е изключена от BIOS?

Привет, защо не пробваш от, Control Panel=> Add Hardware да опиташ от там да добавиш драйвера ако ти е трудно дивайс менежера. Ако в Windows ги няма драйверите кажи ще ти помогнем.

А как мога да проверя дали мрежовата карта е изключена от BIOS? Рестартираш и помпиш клавиш DELETE това е най често.

Успех!!

Редактирано от Tihichko (преглед на промените)

Start -> Run, пишеш cmd. В командния ред пишеш:

regsvr32 netman.dll
излиза прозорец и потвърждаваш с OK, след което (за всеки случай) пишеш:
regsvr32 netcfgx.dll

Рестартираш компютъра.

Тукущо намерих CD-то от дъното и инсталирах драйверите. Сега вече всичко си работи както трябва. Проблема е решен. Много благодаря на всички за обърнатото внимание и най-вече на kokomil и Night_Raven :yanim:

Преинсталирах наскоро, но без SP2. Сега си го слагам и ми прекъсва setup-а с тази грешка:

78781_249_s.JPG

Търсих в support.microsoft.com и google за "asf2cvgj" - нищо. някой знае ли от къде мога да го изкопая тоя файл или някво решение да предложи - ще съм му благодарен

Ако опиташ със Skip File?

И на мен ми се е случвало само,че не този файл.Давам му skip ...

И за това по добре си изтегли Windows с вграден SP2,аз даже си свалих един официален релийз от януари 2007 с всички ъпдейти.

Проблема ми е следния - без да искам си инсталирах линдолса в д: вместо в Ц: и сега ми останаха файлове които немога да изтрия каквото и да правя, даже пробвах и с unlocker и пак не се изтриват.

Някой знае ли как да ги изтрия

Проблема ми е следния - без да искам си инсталирах линдолса в д: вместо в Ц: и сега ми останаха файлове които немога да изтрия каквото и да правя, даже пробвах и с unlocker и пак не се изтриват.

Форматирай и си сложи Winux

Малко повече информация ще може ли, че тази е малко оскъдна?

Форматирай и си сложи Winux

Не зная шега ли е или не, но не помага особено в случая. Нека не спамим излишно.

в момента на кои дял ти е вина и от кои дял искаш да триеш, и на какав формат са ти дяловете .

Предполагам че става дума за Windows XP...ако е имало инсталация в дял "С" и неволно е инсталирано ново копие в дял "Д", решението деиствително е формат на ненужния дял, като предварително се прехвърлят необходимите неща в другия дял.

Едва ли е от значение файловата система, тъй като кои ползва дискета от Windows 98...с инсталационния диск на Windows XP се ботва и започва инсталация до момента на форматиране, и след това се рестартира с изваден инсталационен диск. Ако при зареждането на останалия единствен вече Windows в черен екран има запитване от кой дял да стартира, след посочване на верния и зареждане от Start меню се отваря Run и се въвежда msconfig. От там на език Boot се натиска за премахване на липсващи записи в boot.ini.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Предполагам че става дума за Windows XP...ако е имало инсталация в дял "С" и неволно е инсталирано ново копие в дял "Д", решението деиствително е формат на ненужния дял, като предварително се прехвърлят необходимите неща в другия дял.

Едва ли е от значение файловата система, тъй като кои ползва дискета от Windows 98...с инсталационния диск на Windows XP се ботва и започва инсталация до момента на форматиране, и след това се рестартира с изваден инсталационен диск. Ако при зареждането на останалия единствен вече Windows в черен екран има запитване от кой дял да стартира, след посочване на верния и зареждане от Start меню се отваря Run и се въвежда msconfig. От там на език Boot се натиска за премахване на липсващи записи в boot.ini.

да излиза ми кой линдолс да избета даже ми излиза и tuneup backup как мога да ги премахна

Значи, доколкото разбрах си искал да преинсталираш WINDOWS, а не "линдолс" и си объркал дяловете и си го инсталирал на друго място.Така сега взимаш отново диска с WINSOWSA , буутваш го и когато стигнеш до дяловете на WINDOWSA , форматираш дяла, който си объркал в случая " D " , форматираш и съответно " C " и тоя път гледаш каде инсталираш windowsa.

Здравейте,

имам следния проблем: Инсталирах си Win XP на друг партишън и се опитах да форматирам C:, на който ми е стария Win. Да, ама не! angry.gif Сега не само, че не го форматирах, ами имам и два инсталирани Win XP на два партишъна. Моля, който разбира, да ми помогне. Благодаря ви предварително! :)

Елена

Здравейте,

имам следния проблем: Инсталирах си Win XP на друг партишън и се опитах да форматирам C:, на който ми е стария Win. Да, ама не! angry.gif Сега не само, че не го форматирах, ами имам и два инсталирани Win XP на два партишъна. Моля, който разбира, да ми помогне. Благодаря ви предварително! :)

Елена

Можеш да погледнеш тук:

http://www.ehow.com/how_6026_format-hard-drive.html

Качи си Acronis Disk Director Suite 10 и ще си решиш проблемите...

http://www.acronis.com/homecomputing/downl...te10.0_d_en.exe

ДЕМО ВЕРСИЯ!!!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Преди инсталацията Виндовс ХП има и опция за форматиране - вземи я използвай а недей натиска само "напред... напред..."

прочети това :)

Можеш да погледнеш тук:

http://www.ehow.com/how_6026_format-hard-drive.html

Качи си Acronis Disk Director Suite 10 и ще си решиш проблемите...

http://www.acronis.com/homecomputing/downl...te10.0_d_en.exe

ДЕМО ВЕРСИЯ!!!

Много благодаря за бързия отклик и за помощта. Свършихме работата! :clap:

прочети това ;)

Благодаря ти! Ще го прочета! :)

Здравейте всички!

Имам два проблема с Windows XP, първия е че като отворя какъвто и да е файл при преместване на курсора всичко става дразнещо плавно все едно че преминават вълни, не знам дали го обяснявам добре, ама това ме побърква и второ не мога да си инсталирам никакви програми, с изключение на безплатните, излиза ми съобщение от сорта, че имам някаква забрана и не знам къде да пипна в настройките за да я дезактивирам. Благодаря предварително за помощта, която ще ми окажете!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте всички!

Имам два проблема с Windows XP, първия е че като отворя какъвто и да е файл при преместване на курсора всичко става дразнещо плавно все едно че преминават вълни, не знам дали го обяснявам добре, ама това ме побърква

Боя се, че не разбирам за какво говориш. Ако може, дай скрийншот.

и второ не мога да си инсталирам никакви програми, с изключение на безплатните, излиза ми съобщение от сорта, че имам някаква забрана и не знам къде да пипна в настройките за да я дезактивирам. Благодаря предварително за помощта, която ще ми окажете!

Може би ползваш ограничен акаунт. Можеш да помолиш този, който ти го е направил, да ти го смени или да си го смениш ти, като влезеш под Safe Mode във вградения администраторски акаунт.

Здравейте всички!

Имам два проблема с Windows XP, първия е че като отворя какъвто и да е файл при преместване на курсора всичко става дразнещо плавно все едно че преминават вълни, не знам дали го обяснявам добре, ама това ме побърква и второ не мога да си инсталирам никакви програми, с изключение на безплатните, излиза ми съобщение от сорта, че имам някаква забрана и не знам къде да пипна в настройките за да я дезактивирам. Благодаря предварително за помощта, която ще ми окажете!

За първия ти проблем мисля, че нямаш инсталирани драйвери за видеото. А за второто както казва Night_Raven сигурно си на ограничен акаунт и затова не можеш да инсталираш приложения.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.