Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

• Автор

Twister разполага с допълнителни настройки и при включването им става различен - днес при пълно сканиране на тази ОС той "измете" 23 инфекции - всички в безплатен или в нелицензиран софтуер. Вирус Hoax.Agent.fu.pgcv при mbam-dor.exe от безплатната MBAM - единомислието с Panda продължава. Деинсталирах спорните програми - въпреки липсата на реакция спрямо тях от доста други защитни продукти. Уникалният китаец е станал още по-добър. Съгласен съм с поляците. Поздрави

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 107,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Twister разполага с допълнителни настройки и при включването им става различен - днес при пълно сканиране на тази ОС той "измете" 23 инфекции - всички в безплатен или в нелицензиран софтуер. Вирус Hoax.Agent.fu.pgcv при mbam-dor.exe от безплатната MBAM - единомислието с Panda продължава. Деинсталирах спорните програми - въпреки липсата на реакция спрямо тях от доста други защитни продукти. Уникалният китаец е станал още по-добър. Съгласен съм с поляците. Поздрави

пробвай да сканираш с Twister на макс настройки за "експерти" вероятно ще изкара и още неща.установих че дори при настройки "normal sensitiv mode" не може да се инсталира нито една програма каквато и да бъде докато не минеш в настройки по подразбиране.с настройки на подразбиране трябва да се внимава къде се влиза почти е сляп.последния път когато го ползвах също установих че има много подобрения.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

• Автор

Да така е . Изчистих всичко съобразно констатациите на Twister и сега тази ОС функционира оптимално бързо. Обаче в движение установявам несправяне с Trojan.Vundo . Няма идеален продукт. Поздрави

Да така е . Изчистих всичко съобразно констатациите на Twister и сега тази ОС функционира оптимално бързо. Обаче в движение установявам несправяне с Trojan.Vundo . Няма идеален продукт. Поздрави

също имах такова творение в ОС мисля че го прихванах от тук

http://allinone-scanner.com/2009/1/en/_fre...n.php?nu=880147

докато бях с KAV 2009 инжектира се автоматично.

http://prikachi.com/files/455840b.jpg

http://prikachi.com/files/455843T.jpg

http://prikachi.com/files/455845i.jpg

а след като си инсталирах KIS 2009 го лови атаката продължава докато не се затвори сайта.

http://prikachi.com/files/455854z.jpg

http://prikachi.com/files/455856c.jpg

http://prikachi.com/files/455857C.jpg

http://prikachi.com/files/455858C.jpg

които не установяват нищо при отваряне на сайта вече притежават инфекцията така че внимавайте.

KIS 2009 е изключителна програма много ми допада и си мисля че ще бъде чудо ако нещо успее да се инсталира невидимо.

• Автор

Не бързай - при мен Removelt Pro се справи - изненадан съм, че Twister и нея не я класифицира като непрепоръчителна и я пожали при своето си почистване.Не бих надценявал Касперски ! Поздрави

Не бързай - при мен Removelt Pro се справи - изненадан съм, че Twister и нея не я класифицира като непрепоръчителна и я пожали при своето си почистване.Не бих надценявал Касперски ! Поздрави

Не го надценявам но притежава всичко което другите които съм пробвал им липсва по нещо и това ги прави слаби в определени случаи.

• Автор

Уникалният китаец е станал още "по-добър" във всички посоки - пак е склонен към поразии спрямо Win и определено подпомага ползвателя си към пълно изчистване чрез преинсталиране. Така и не са го научили да не забравя какво точно охранява. Твори смесица от атрактивни изяви и абсолютни неадекватности. Поздрави

Уникалният китаец е станал още "по-добър" във всички посоки - пак е склонен към поразии спрямо Win и определено подпомага ползвателя си към пълно изчистване чрез преинсталиране. Така и не са го научили да не забравя какво точно охранява. Твори смесица от атрактивни изяви и абсолютни неадекватности. Поздрави

Да не би да ти се налага да преинсталираш?Набележи ли си нещо рано или късно бива изтрито колкото и пъти да маркираш като доверено. За съжаление е своеволен и много опасен за работни компютри с инсталирани малко известни програми набелязва си ги и пораженията не закъсняват.Поради тази причина го махнах от работния компютър преди да е извършил злина.

• Автор

Преинсталацията си е прочистване от неизвестни вируси и други заплахи - а Twister никога не бих го инсталирал на работен компютър - там са засега Symantec и McAfee - работят си стабилно. Поздрави

Преинсталацията си е прочистване от неизвестни вируси и други заплахи - а Twister никога не бих го инсталирал на работен компютър - там са засега Symantec и McAfee - работят си стабилно. Поздрави

Лично не съм преинсталирал заради Twister но работата с него е Руска рулетка

• Автор

А аз съм свидетел на несправянето на Avira Premium Security Suite 8, при настройки на максимум, с "наследството след Twister" - изглежда китайците си вярват, че по този начин убеждават за предимствата на своите програми... Подобно на Nikssi пак временно добавих Comodo Firewall Pro 2.4-3.0 - веднъж на 2 ракии установих доброто съвместяване на двете защитни стени. Установяват се вътрешни атаки при "самоиниацитивен опит" за свързване чрез Интернет.По-късно ще заместя немската програма с a-squared Anti-Malware 4.0 - искам да се доубедя дали австрийската ще се справи по-добре. По-нататък и бетата на Dr WEB 5.0 е интересна за пробване. Поздрави

http://www.antivirus.ru/AntiVirPS.html

Още мнения за тестове ;)

- Существует немало "коллекций" вирусов, которые включают в себя программные модули, похожие только на вирусы, а на самом деле не способные нанести какого было вреда. Чаще всего это программы, которые были заражены вирусом, но в последствии вирус, находящийся в них, был стерилизован, то есть программа была видоизменена и код вируса уже не получает управления. Такая программа уже не является вредоносным объектом, но содержит следы (сигнатуры) присутствия вируса. Если она проверяется антивирусом с примитивными алгоритмами распознавания вируса, например, методом сканирования тела проверяемого объекта на наличие неких сигнатур, то этот "антивирус" издаст победный клич, и его автор будет гордиться тем, что другой антивирус "пропускает" вирус. Таких примеров можно привести огромное множество, поэтому если качество коллекции не проверено и не подтверждено независимыми специалистами, цена тестирования на такой коллекции будет не высокой. Таким образом, примитивные антивирусы будет казаться лучше более совершенных антивирусов, умеющих моделировать исполняемый код программы.

- Еще один немаловажный аспект заключается в том, насколько выбранный состав коллекции вирусов адекватен существующей угрозе. Опять же существует огромное множество коллекций, состоящих из вирусов, вероятность попадания которых на компьютеры равна нулю. Приходится сталкиваться с результатами "тестирования" на коллекционных вирусах, находящихся только у автора антивируса, который очень горд тем, что этот набор вирусов определяет только его антивирус и больше никто! Реальная ценность такого "антивируса" также равна нулю.

На самом деле истинная ценность антивируса заключается в его способности предотвратить атаки вредоносных объектов, которые реально и сейчас угрожают Вашему компьютеру. К сожалению, все существующие методы тестирования антивирусов такой оценки дать не могут!

Не превеждам. Цитата си е цитат :clap: никога не може точно да се преведе.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

a-squared Anti-Malware - Версия 4.0

Последно обновяване: 11/20/2008 6:17:26 PM

Настройки на проверката:

Обекти: Памет, Следи, Бисквитки, C:\, D:\

Проверка на архиви: Включено

Евристика: Включено

ADS Проверка: Включено

Начало на проверката: 11/20/2008 6:18:02 PM

C:\IAInstall.exe Открити: Generic.Win32.Malware.InternetAntivirus!IK

D:\Pictures\PROGRAMI\KONFIGURACIA\BGPhon09.zip/BGPhon.exe Открити: Trojan-PWS.Win32.Delf!IK

D:\Pictures\PROGRAMI\KONFIGURACIA\BGPhon09.zip Открити: Infected

Проверени

Файлове: 43836

Следи: 537951

Бисквитки: 13

Процеси: 21

Открити

Файлове: 3

Следи: 0

Бисквитки: 0

Процеси: 0

Записи в регистъра: 0

Край на проверката: 11/20/2008 7:01:12 PM

Време за проверката: 0:43:10

Това е лог от проверката на австрийската програма след германската AVIRA. Няма да коментирам . Поздрави

a-squared Free - Версия 3.5

Последно обновяване: 19.11.2008 г. 18:29:52

Настройки на проверката:

Обекти: C:\Program Files\BGPhon.exe

Проверка на архиви: Включено

Евристика: Включено

ADS Проверка: Включено

Начало на проверката:	20.11.2008 г. 19:36:12

Проверени

Файлове: 	1

Следи: 	0

Бисквитки: 	0

Процеси: 	0

Открити

Файлове: 	0

Следи: 	0

Бисквитки: 	0

Процеси: 	0

Записи в регистъра: 	0

Край на проверката:	20.11.2008 г. 19:36:12

Време за проверката:	0:00:00

Това е лог от проверката на австрийската програма след: AVIRA/AVAST/KIS/KAV/NOD32/ AVG и още няколко не ми се изброяват.

VIRUSTOTAL

То и няма какво да се коментира,от ясно по-ясно false pozitive

Suspicious file=Съмнителни файлове,това не означава заплаха.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Това е лог от проверката на австрийската програма след германската AVIRA. Няма да коментирам . Поздрави

Какво има да се коментира. Още вчера пратих за анализ IAInstall.exe (благодаря на nologo, че го предостави и на King_Of_Kings, че ми прати файла понеже имах проблеми с неговото изтегляне) и ще бъде добавен в най-скоро време.

Не съм ползвал BGPhon09.zip, но съм ползвал Install_Phonetic_BG.exe на Boyan Boychev и нямах проблеми с него.

Ако ставаше за Windows Vista още щях да съм с него, но уви не става.

Най-вероятно е проблем с пакетирането или е фалшива тревога.

Аз и nologo сме ти казвали, че трябва да започнеш да ги отсяваш лека от лека. Няма перфектен антивирусен продукт и затова има "Exceptions и Ignore Lists"

http://www.virustotal.com/analisis/f684c81...04ca19d7c688e64

http://www.virustotal.com/analisis/3c2ff1f...22626e6b0451548

Все пак щe пратя BGPhon09.zip за анализ, че VirusTotal показва, че Ikarus вижда trojan.

Не, че ще тръгна да го използван, и не че в последно време може да се вярва и на VirusTotal, но все пак...

(За мен IKARUS e от доста параноичните програми, с доста чести фалшиви аларми - наскоро Androcure06 бе дала линк към тест с резултати, където имаше цели 3 такива. Даже се учудих, че a-squared има 0 false positives...Защото по принцип и тя е малко като Ikarus. Неслучайно Night_Raven в една негова темичка в един друг форум я беше сложил в графата на непрепоръчителните програми а ти ако искаш продължавай да ги смяташ за по-виждащи от останалите)...

Поздрави !

• Автор

a-squared Free - Версия 3.5 е спомагателно средство - не може да се сравнява с версия 4 - там вече е налице комплексен продукт-той не е безплатен. Защо ли нямам такива въпросителни на ОС с Mc Afee или Symantec - там е реална стабилност, а и тях ги разхождах насам-натам. Пак няма да коментирам. Поздрави

a-squared Free - Версия 3.5 е спомагателно средство - не може да се сравнява с версия 4 - там вече е налице комплексен продукт-той не е безплатен. Защо ли нямам такива въпросителни на ОС с Mc Afee или Symantec - там е реална стабилност, а и тях ги разхождах насам-натам. Пак няма да коментирам. Поздрави

Сканиращия модул е един и същ,какво значение има в случая дали е "комплексен продукт"?

• Автор

a-squared Free - Версия 3.5 e без енджина на Икарус и това предопределя значителна разлика. А американските програми явно работят като доста добри блокатори при запазена стабилност. При тях е чисто засега. Поздрави

• Автор

""" Неслучайно Night_Raven в една негова темичка в един друг форум я беше сложил в графата на непрепоръчителните програми а ти ако искаш продължавай да ги смяташ за по-виждащи от останалите)...""" - """ a-squared е кралят на фалшивите тревоги. Крайно непрепоръчителна. Да не говорим, че е и мудна""" Очаквам да си промени мнението след пробване на новата версия 4.0 -защото просто не е вярно. Би бой, защо ни я пробваш и ти ? Явно австрийците са коригирали някак нещата по въпроса с фалшивите аларми и сложните сработвания. Поздрави

""" Неслучайно Night_Raven в една негова темичка в един друг форум я беше сложил в графата на непрепоръчителните програми а ти ако искаш продължавай да ги смяташ за по-виждащи от останалите)...""" - """ a-squared е кралят на фалшивите тревоги. Крайно непрепоръчителна. Да не говорим, че е и мудна""" Очаквам да си промени мнението след пробване на новата версия 4.0 -защото просто не е вярно. Би бой, защо ни я пробваш и ти ? Явно австрийците са коригирали някак нещата по въпроса с фалшивите аларми и сложните сработвания. Поздрави

И все пак ми е странно, че засича същите обекти, които засича и Ikarus, при това с едни и същи наименования и класификации.

Да не би Ikarus да използва енджина на a-squared (или обратното) ? Ще следя и австрийските продукти, защото са едни от малкото, които имат натрупан много опит през годините с гадините с които се занимават основно => троянците...Все пак предишното име на програмате бе Anti-Trojan 5.5.4xx...Почти никоя програма от това време не остана...The Cleaner 5 го развалиха, PC DoorGuard 4.1 на AstonSoft също.

PS: Не че има нужда много от такива инструмети. Антивирусните скенери се развиха достатъчно, за да ги заместят. А програма за HIPS може да не е задължително интегрираната в платения продукт на a-squared anti-malware 4

Интересно е да се отбелижи, че преди време масово се копираха продукти...Специално този PC DoorGuard 4.1 съм го срещал с доста имена...с единтичен интерфейс и дефиниции...

Поне клонингите не заразяваха...а в днешно време виж какво правят fake приложенията... biggrin.gif

Вече нищо не ме учудва...

Антивирусната на Ashampoo => прилича досущ на Avira...Преди 2 години си направих един експеримент и се убедих в това. Даже намерените инфекции бяха с едни и същи имена...

(може нещо да са се разбрали немците помежду си) ;)

Антишпионската на Ashampoo => прилича на ewido/AVG Anti-spyware и донякъде на a-squared...И все пак...AVG Anti-spyware не я поддържат както преди и затова вече оставя в сянка на продукти като (SUPERantispyware, Spybot S & D и MBAM)...Дори в по специализираните форуми не е предлагат (за разлика от преди)...

Ashampoo пък има и добри продукти, но точно тези за защита, скоро не биха били мой избор. Изключителен интерфейс и дотам...Стената им е слаба, а антивирусната и анти-шпионската не са на чак такова ниво, че да заслужават да се закупят (защото нямат безплатни версии), а при толкова безплатни алтернативи...не могат да изкласят. Все пак е въпрос на вкус и ще продължа да следя И тяхното развитие.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

При a-squared Anti-Malware - Версия 4.0 се ползват двата енджина - техния и този на Икарус. Не се чувства загуба на скорост- не е мудна програмата, а днес ме впечатли с класифициране при китайски новости. С вграден БГ превод . Не зная дали продължава купона с тримесечните ключове - аз си изтеглих на 9 ноември и е валиден до 9 февруари. Препоръчвам пробване и оформяне на лична преценка без предубедености. Поздрави

Правилния цитат е този:

- a-squared Free (Безплатна) - приятен интерфейс, по-скоро слаба ефективност, много мудна при сканиране, инсталира собствена услуга (нужна за работата на програмата), много параноична - засича доста безвредни обекти като опасни. Последното ме кара да препоръчвам да се избягва, освен ако и вие не сте 100% пълен параноик. Непрепоръчителен продукт.

Не съм с предрасъдъци. Просто за момента мненията ни съвпадат. Все пак ще пробвам и версия 4.

А ето ти доклада от лабораторията на немците. Явно са им различни критериите за оценка...или Ikarus-чо леко се увлича... biggrin.gif

41512670hj2.jpg

Поздрави !

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.