Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

"""Кои корпоративни варианти имаш предвид?""" Пентагона, банките и всевъзможни фирми и учреждения ползват също защитен софтуер - нормално е той да е различен от ползвания у дома.Иначе ние и с него щяхме да си правим експерименти до омръзване... Поздрави

Тези които работят там едва ли по цял ден да не кажа нон-стоп посещават опасни сайтове за да тестват защитата която ползват.Плюс това там всичко се следи къде ходиш всяко твое цъкване се записва те го знаят и се пазят.Предполагам че тяхната защита е насочена главно срещу хакерски атаки.Имам теория защо все пак успяват да преодоляват защитите им,и тя е че тези които отговарят за сигурността не са достатъчно мотивирани,не са маниаци,не са го превърнали в начин на живот а може би е необходимо донякъде и параноично мислене което е много трудно и не всеки може да издържи дълго на напрежението.Една програма за защита не представлява нищо без добър ползвател.Убеден съм че на хакер ще му бъде много по-трудно да влезе в компютрите на повечето от участниците в този форум въпреки че не ползват корпоративни защити,в тези компютри е като джунгла никога не се знае от къде ще ти дойде края,коя от многото програми за защита(повечето безплатни) ще бъде активирана ще бъде разкрит и довършен.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

http://www.nigma.ru/index.php?s=bryk.ru%2F...=1&lang=all Не са ми искали регистрация и си е сериозно - просто се пробват ! Поздрави

fb14b40d9d20.jpg

Наистина ли е толкова опасно biggrin.gif

Тези които работят там едва ли по цял ден да не кажа нон-стоп посещават опасни сайтове за да тестват защитата която ползват.Плюс това там всичко се следи къде ходиш всяко твое цъкване се записва те го знаят и се пазят.Предполагам че тяхната защита е насочена главно срещу хакерски атаки.Имам теория защо все пак успяват да преодоляват защитите им,и тя е че тези които отговарят за сигурността не са достатъчно мотивирани,не са маниаци,не са го превърнали в начин на живот а може би е необходимо донякъде и параноично мислене което е много трудно и не всеки може да издържи дълго на напрежението.Една програма за защита не представлява нищо без добър ползвател.Убеден съм че на хакер ще му бъде много по-трудно да влезе в компютрите на повечето от участниците в този форум въпреки че не ползват корпоративни защити,в тези компютри е като джунгла никога не се знае от къде ще ти дойде края,коя от многото програми за защита(повечето безплатни) ще бъде активирана ще бъде разкрит и довършен.

Имам познати които точно с това се занимават и са по луди от мене и тебе.А,за това дали се следят...ползването на интернет,както и боравенето с всякаква информация естествено се води на отчет но пак има пропуски.Знам си го :)

Никой няма да се занимава нито с мене нито пък с тебе.На тези творци им е интересно друго и го правят без значение каква е защитата отсреща.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имам познати които точно с това се занимават и са по луди от мене и тебе.А,за това дали се следят...ползването на интернет,както и боравенето с всякаква информация естествено се води на отчет но пак има пропуски.Знам си го ;)

Никой няма да се занимава нито с мене нито пък с тебе.На тези творци им е интересно друго и го правят без значение каква е защитата отсреща.

Правят го да бъгнат компа на някое дете геймър с уиндоуска стена това могат.Не мисля че тези творци могат да са по-добри от екипа който създава защитния софтуер.Намират лесно пролуки в недобре настроена защита,но ако бъде настроена както трябва става много трудна работата.

Правят го да бъгнат компа на някое дете геймър с уиндоуска стена това могат.Не мисля че тези творци могат да са по-добри от екипа който създава защитния софтуер.Намират лесно пролуки в недобре настроена защита,но ако бъде настроена както трябва става много трудна работата.

Не бъди толкова убеден.

Всеки допуска грешки и защо според тебе се обновява софтуера и от къде идва информацията за грешките?

Как стига информацията до създателите на ОС и друг софтуер?

Не бъди толкова убеден.

Всеки допуска грешки и защо според тебе се обновява софтуера и от къде идва информацията за грешките?

Може би вече съм получил изкривяване от ползването на Комодо с качествата и възможностите които показва в сравнение с всички останали програми за защита.

• Автор
http://www.nigma.ru/index.php?s=sophos+key...=1&lang=all Ако сте готови за нови изследвания на защитните си конфигурации - можем да започваме наред с порталите от списъка на търсачката.... Поздрави
http://www.nigma.ru/index.php?s=sophos+key...=1&lang=all Ако сте готови за нови изследвания на защитните си конфигурации - можем да започваме наред с порталите от списъка на търсачката.... Поздрави

Мерси.Нямам нужда от кейгени :P Между впрочем там за да се изтегли програмата се прави акаунт,и на имейла ти пращат име и парола за активация.

При мене стана бързо защото съм се регвал :P Либерални хора ей biggrin.gif четири лиценза ми пратиха за по 30 дни в рамките на 5 минути

• Автор

"""четири лиценза ми пратиха за по 30 дни в рамките на 5 минути""" Честно казано - изобщо не разбирам за какво ти са... Поздрави

"""четири лиценза ми пратиха за по 30 дни в рамките на 5 минути""" Честно казано - изобщо не разбирам за какво ти са... Поздрави

И аз не разбирам biggrin.gif Пробвам вариации,това също е от значение доколко програмата може да е сигурна.

Виж например Panda,Fe.Secure IS2009 там почти е невъзможно ползването на пиратски лиценз.Не,че е невъзможно но...

• Автор

В мрежата е пълно с торенти, фиктивни промоции, възможности за закупуване на валиден ключ срещу неголеми суми и т. н. разни други уловки за незнаещи и наивни хора. Американците и те не могат да изкоренят пиратството - дори с Китай се надпреварват за "световно лидерство". Поздрави

Не бъди толкова убеден.

Съгласен съм, че авторите на всяка програма, биха могли /както и го правят/ да събират информация от компютъра...даже и от платените програми /сред които и твоята любима/ го правят! Е за какво да плащаме тогава? Ако погледнем реално: плащаш на Драган за да те защити от Първан! А от самия Драган кой ще те защити? И като ми влезе в компютъра какво ще вземе??? Нищо! Няма ни банкови сметки, ни кредитни карти, нито нещо кой знае какво за крадене. Разумния човек не държи такива неща в мрежата. Единственото което могат да ми "вземат" са чертежи във формат dwg. И кво ше ги правят- нищо! Всичко тия програми са с е с една единствена цел- пари, пари и пак пари..... Пускат вируси и после: купете си нашта програма ний ша въ защитим! Е няма да си купим....! cool.gif

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Автор

За ползване в домашни условия като че ли са напълно достатъчни безплатните Comodo IS или Avast . Поздрави

Съгласен съм, че авторите на всяка програма, биха могли /както и го правят/ да събират информация от компютъра...даже и от платените програми /сред които и твоята любима/ го правят! Е за какво да плащаме тогава? Ако погледнем реално: плащаш на Драган за да те защити от Първан! А от самия Драган кой ще те защити? И като ми влезе в компютъра какво ще вземе??? Нищо! Няма ни банкови сметки, ни кредитни карти, нито нещо кой знае какво за крадене. Разумния човек не държи такива неща в мрежата. Единственото което могат да ми "вземат" са чертежи във формат dwg. И кво ше ги правят- нищо! Всичко тия програми са с е с една единствена цел- пари, пари и пак пари..... Пускат вируси и после: купете си нашта програма ний ша въ защитим! Е няма да си купим....! cool.gif

Май пак не прочете какво съм писъл.

Има хора,които това правят и помагат на компаниите в тяхното развитие.Анадъмо cool.gif

Има лицензирано споразумение,ясно се упоменава с каква цел се праща информация, с цел подобряване работата на софтуера и евентуални несъвместимости с OS в последствие.Това е нормално от страна на поддръжката.Всички AV било то и тези които предлагат безплатен софтуер за защита,включително и Avira го правят.

Има и такива, които изрично можеш да забраниш изпращането на каквото и да е било.

6a965a25323e.jpg

• Автор

hxxp://antivirus.nsk.ru/ http://safeweb.norton.com/report/show?url=...;.x=11&.y=7 Имам свободен достъп със Symantec - а другите реагират ли някак? P.S. "Последнее обновление вирусной базы:

1 января 1970 в 07:00" Някои пак успешно се шегуват ...

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Има хора,които това правят и помагат на компаниите в тяхното развитие.Анадъмо cool.gif

Анадък!...И срещу това получават..... cool.gif ....или пак ше кажеш, че не е вЕрно!? cool.gif Да правиш нещо, с такъв ентусиазъм и себеотдаване, без да имаш келепир- това не го разбирам! Ей богу- не го разбирам! Добре, да кажем, че от време на време пращаш по някое случайно попаднало вирусче на Касперски- това го приемам! Но сам "да си го набиваш" за да може да пращаш /това, което правиш ти/ без да имаш някаква изгода от това- ей това не го разбирам! ohmy.gif

• Автор

Има хора с всякакви хобита - а аз му се чудя защо не се "украси" и с Касперски - зная, че може... Според Вас защо не желае ? Поздрави

Анадък!...И срещу това получават..... cool.gif ....или пак ше кажеш, че не е вЕрно!? cool.gif Да правиш нещо, с такъв ентусиазъм и себеотдаване, без да имаш келепир- това не го разбирам! Ей богу- не го разбирам! Добре, да кажем, че от време на време пращаш по някое случайно попаднало вирусче на Касперски- това го приемам! Но сам "да си го набиваш" за да може да пращаш /това, което правиш ти/ без да имаш някаква изгода от това- ей това не го разбирам! ohmy.gif

Разбира се,че не разбираш.Не съм и учуден biggrin.gif

Има хора с всякакви хобита - а аз му се чудя защо не се "украси" и с Касперски - зная, че може... Според Вас защо не желае ? Поздрави

Тодоре,не мога да се украся по простата причина,че в нактройките всичко което попада извън доверените няма шанс.В доверените са само Макрософт и ползваният от мене друг читав софтуер.

... Могу вам дать несколько бесплатных советов:

1. Работайте без админских прав и вирус не пропатчит "системмные файлы".

2. Поставьте на слабые ограничения запреты. Создайте новый объект HIPS %systemroot% и запретите группе слабые ограничения туда доступ.

Не е ли ясно

• Автор

Описваш KIS 2009 като непреодолима крепост - би било отлично - ако е вярно. Азиатците така го лъжат - той после е див, разгневен и непредсказуем. Имам спомени - но не мога да го докажа. Но и да можех - пак щяха да са налице съмнения - значи няма смисъл... Поздрави

nikssi не мога да се украся по простата причина,че в нактройките всичко което попада извън доверените няма шанс.В доверените са само Макрософт и ползваният от мене друг читав софтуер

Чудя се защо ли спазваш тези правила само когато става дума за Касперски.Ако спазваш тези правила горе при ползването на CIS безплатните съвети по долу няма да са ти необходими звучат ми като в помощ на недодялан защитен софтуер на който се чудят как да му помагат.Колкото ти си против ползването на Returnil толкова аз считам за „немачовско” ползването на неадмински права прилича на ползването на „презерватива за компютри” изкуствена работа и винаги съм с администраторски права дори не зная как се променят.

... Могу вам дать несколько бесплатных советов:

1. Работайте без админских прав и вирус не пропатчит "системмные файлы".

2. Поставьте на слабые ограничения запреты. Создайте новый объект HIPS %systemroot% и запретите группе слабые ограничения туда доступ.

• Автор

"В доверените са само Макрософт и ползваният от мене друг читав софтуер" Nikssi, помисли - това са груби грешки....

Чудя се защо ли спазваш тези правила само когато става дума за Касперски.Ако спазваш тези правила горе при ползването на CIS безплатните съвети по долу няма да са ти необходими звучат ми като в помощ на недодялан защитен софтуер на който се чудят как да му помагат.Колкото ти си против ползването на Returnil толкова аз считам за „немачовско” ползването на неадмински права прилича на ползването на „презерватива за компютри” изкуствена работа и винаги съм с администраторски права дори не зная как се променят.

Да това при мене е закон от доста време единствено при тестове не го правя.Ще добавя и Returnil НО платеният вариант.Там Няма никакви проблеми.

"В доверените са само Макрософт и ползваният от мене друг читав софтуер" Nikssi, помисли - това са груби грешки....

Там също се създават правила и естествено там важат други - НЕ тези на Майкрософт.Как не се знае това от тебе ohmy.gif

Връзка с нет - Само програмите ползващи го ,като антивирусната и други програми за сигурност,браузъри,данлоудменажера,скайп

,а всички други забрана.Лични данни - ЗАБРАНА бях публикувал съветите на MISHELL о някъде в темата за 7 версия останаха.

Поздрави

• Автор

Nikssi, собственоръчно абсолютно нищо не поставям в доверена зона - дори Comodo IS Free, а и други качествени продукти отлично разграничават нещата! Защото доста неща се имитират и откъде знаеш, че няма уязвимости в читавия според някой от нас софтуер? Проверката за уязвимости на KIS 2009 ли те подвежда ? Тя е недостатъчна гаранция и е спомагателно средство с частични възможности. Поздрави

Без анти-вирусна съм вече 2 години. Win XP ми харчи между 100 и 120 MB Ram, когато никакво пиложение не стартирано или закачено.

Отварям само доверени файлове и страници.

Умен съм, знам какво правя!

• Автор

"Умен съм, знам какво правя! " Вероятно умееш да "функционираш" и като защитен продукт - понякога няма ли забавяне ? И защо примерно не сложиш някой от безплатните ? За всеки случай - те вече пестят системни ресурси- примерно Comodo IS Free не се усеща. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.