Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Не съм съгласен, защото превенцията на Comodo IS е доста зле. За ментетата - разбрахме. За троянците - видяхме. По едно време заедно с TNN се опитвате да обвините nikssi в спам затова, че е развенчал един мит, наречен Comodo IS. За този мит четохме какви ли не хвалби от вас, но за съжаление действителността е съвсем друга. Разбирам защитната ви реакция, но въобще не сте убедителни...

Все още Comodo IS е базирана на доста добра защитна стена с изключително слаб антивирус. Преимущество на тази програма за сигурност е това, че е безплатна и има някакво добро развитие. Но засега е много зле. Разходи се из форумите на Comodo, виж мненията и проблемите на потребителите. Например това: Virtuemonde and Smithfraud help...

Винаги може да се намери някой недоволен от една програма дори и най-добрата стига с тези чужди форуми.Защо се подкрепяш с това че някой писал еди какво си в онзи или друг форум.Не искам да убеждавам никой в нищо не ми се спори какъв е смисъла.Щом ти казваш че CIS е на това ниво значи е така.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 107,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Винаги може да се намери някой недоволен от една програма дори и най-добрата стига с тези чужди форуми.Защо се подкрепяш с това че някой писал еди какво си в онзи или друг форум.Не искам да убеждавам никой в нищо не ми се спори какъв е смисъла.Щом ти казваш че CIS е на това ниво значи е така.

А защо да не давам линк към форумите на Comodo? Това не е писано от този или онзи в друг форум, както се опитваш пак да се извъртиш. Във форумите на Comodo е реалната информация, както и тук. За съжаление...

• Автор

"един мит, наречен Comodo IS" Едва ли е имало такъв - все пак коментираме първия безплатен интегриран пакет ... Какво от това, че доста ми е харесал и допаднал - при различни хора същото се случва с всички програми - не е ли така ? Поздрави

Сканирането с Avira Premium 8 след деинсталация на Comodo IS Free при мен нищо не установи . Очаквах го. Поздрави

Важно е че не лови ментетата с които се заразяват малко информираните никой друг.Нормално е да е така защото е безплатна и няма нужда от шоу за публиката колко много лови че да си я купуват.С какви настройки ползва CIS в процеса на изследването му ?

"един мит, наречен Comodo IS" Едва ли е имало такъв - все пак коментираме първия безплатен интегриран пакет ... Какво от това, че доста ми е харесал и допаднал - при различни хора същото се случва с всички програми - не е ли така ? Поздрави

Не, при теб се получават различни резултати. При другите като нас, които пробваме реално CIS резултатите са повече от плачевни...

• Автор
Важно е че не лови ментетата с които се заразяват малко информираните никой друг.Нормално е да е така защото е безплатна и няма нужда от шоу за публиката колко много лови че да си я купуват.С какви настройки ползва CIS в процеса на изследването му ?

С различни настройки - най ми харесаха тези по подразбиране - но аз съчетавам с имунизации и специфични настройки на браузърите и понякога се чудя кое на кое се дължи. Засега поскоро бих се върнал към Comodo IS Free отколкото към ESET SS или K I S 2009. Поздрави

С различни настройки - най ми харесаха тези по подразбиране - но аз съчетавам с имунизации и специфични настройки на браузърите и понякога се чудя кое на кое се дължи. Засега поскоро бих се върнал към Comodo IS Free отколкото към ESET SS или K I S 2009. Поздрави

Знаем прекрасно за настройките и блокировките ти, нямаше нужда от обяснения. Това, че не желаеш да използваш приложение на Касперски или на ESET е най-важното в коментара ти. И в този си коментар пак не се казваш абсолютно нищо. Нормално, свикнахме с липсата на аргумент при теб. Оттук нататък иди доказвай, че не си предубеден в коментарите си.

• Автор
Знаем прекрасно за настройките и блокировките ти, нямаше нужда от обяснения. Това, че не желаеш да използваш приложение на Касперски или на ESET е най-важното в коментара ти. И в този си коментар пак не се казваш абсолютно нищо. Нормално, свикнахме с липсата на аргумент при теб. Оттук нататък иди доказвай, че не си предубеден в коментарите си.

Всеки в нещо е убеден - но чак да съм предубеден, не съм. Отговорих на Tanganika - без двусмислия. Поздрави

Ето отговора и от Авира за рууткитоподобния файл hgGxVMEt.dll. вярно малко късно не е като в Касперски за 15 мин.но...

Thank you for your email to Avira's virus lab.

Tracking number: INC00245348.

A listing of files alongside their results can be found below:File ID Filename Size (Byte) Result

25228667 hgGxVMEt.dll 874 Byte CLEAN

Please find a detailed report concerning each individual sample below: Filename Result

hgGxVMEt.dll CLEAN

The file 'hgGxVMEt.dll' has been determined to be 'CLEAN'. Our analysts did not discover any malicious content.

Alternatively you can see the analysis result here:

http://analysis.avira.com/samples/details....cidentid=245348

An overview of all your submissions can be found here:

http://analysis.avira.com/samples/details....HBAEEj7mKg28X2U

Please note: The detection of Spy/Adware is not available in the product "AntiVir PersonalEdition Classic". Please address specific questions to [email protected]

Kind regards

Avira Virus Lab

nikssi

http://www.oral8.cn/viruscom/viruscom_23806.html

HGGXVMET.DLL remove instruction

1. Temporarily Disable System Restore, Reboot computer in SafeMode;

2. Locate HGGXVMET.DLL virus files and uninstall HGGXVMET.DLL files program. Follow the screen step-by-step screen instructions to

complete uninstallation of HGGXVMET.DLL.

3. Delete/Modify any values added to the registry related with HGGXVMET.DLL,Exit registry editor and restart the computer;

4.Clean/delete all HGGXVMET.DLLinfected file(s):HGGXVMET.DLL and related,or rename HGGXVMET.DLL virus files;

5.Please delete all your IE temp files with HGGXVMET.DLL manually,run a whole scan with antivirus program ;

Не ти върви тая година мамицата му.Прочети тук и се консултирай може би с Би Бой на ЛС

Съжалявам че те разочарова за пореден път Comodo IS Free.Ако бях прибързал с препоръките от този сайт и тази година щеше да има „Спасяването на редник Раян” и повод за оплюване на CIS прибързано.

Ето отговора и от Авира за рууткитоподобния файл hgGxVMEt.dll. вярно малко късно не е като в Касперски за 15 мин.но...

Съжалявам че те разочарова за пореден път Comodo IS Free.Ако бях прибързал с препоръките от този сайт и тази година щеше да има „Спасяването на редник Раян” и повод за оплюване на CIS прибързано.

Помоли ме да пратя файла в Касперски Лаб.Сторих го.

Май беше по добре да си легна,а не да пиша за нещо което НЕ ме касае лично

Приятна седмица

• Автор

hxxp://mscracks.com/get.php?id=271918 http://scanner.virus.org/scan/tnbVBJSfF/3b...2ee33689e3d0ebb Symantec не реагира при изтегляне на файла и при единичното му сканиране -те смениха кода и стана интересно... Как са останалите?

hxxp://mscracks.com/get.php?id=271918 http://scanner.virus.org/scan/tnbVBJSfF/3b...2ee33689e3d0ebb Symantec не реагира при изтегляне на файла и при единичното му сканиране -те смениха кода и стана интересно... Как са останалите?

http://prikachi.com/files/540437Q.jpg това като стане аз спирам до там ......а инъче нито авира нито мвам откриват нещо http://prikachi.com/files/540450b.jpg

Редактирано от comodo (преглед на промените)

Помоли ме да пратя файла в Касперски Лаб.Сторих го.

Май беше по добре да си легна,а не да пиша за нещо което НЕ ме касае лично

Приятна седмица

Защо се обиждаш исках само да стане ясно че CIS не се е провалил и принципа му на защита е друг.От вчера съм със KAV 2009 + Comodo Firewall.След пълен скан със KAV няма открито нищо,въпреки че преди това съм отварял всеки линк посочен като опасен а другите защитни програми реагираха с какви ли не съобщения за инжектиране на зарази,спираха какви ли не атаки шоуто беше голямо а CIS мълчеше навсякъде но инфекции няма.Щом правя контролно сканиране с Касперски значи че имам доверие на продукта.Защо всеки път приемаш всичко лично не зная.

• Автор

hxxp://mscracks.com/get.php?id=51574 http://scanner.virus.org/scan/dLAtDAb2Q/b8...7fc58b595b7fb42 Чак пък никой това да не го установява. Вижте http://safeweb.norton.com/report/show?url=...p;.x=9&.y=8 Има ли и други с добро реагиране ? Поздрави

Хайде не се излагай! Това е помощен ключ в Windows Registry на rootkit-а hgGxVMEt.dll. Ясно е, че без наличието на hgGxVMEt.dll не е опасен, защото той дава указания на rootkit-а кои приложения да изключва/избягва и все пак не мисля, че е редно да им се извиняваш, при положение, че не се е погрижил за него. За втория път, онзи път нали помниш лога на HiJackThis, тогава отново заради CIS се е получила, може би тази уязвимост. И ще им се извиняваш....

Хайде не се излагай! Това е помощен ключ в Windows Registry на rootkit-а hgGxVMEt.dll. Ясно е, че без наличието на hgGxVMEt.dll не е опасен, защото той дава указания на rootkit-а кои приложения да изключва/избягва и все пак не мисля, че е редно да им се извиняваш, при положение, че не се е погрижил за него. За втория път, онзи път нали помниш лога на HiJackThis, тогава отново заради CIS се е получила, може би тази уязвимост. И ще им се извиняваш....

Тази уязвимост hgGxVMEt още не съм я махнал http://prikachi.com/files/540583c.jpg и не мисля да го правя нека бъде по-трудно на защитата ми нали за това я тествам искам да знам на какво ниво е реално,но наистина се е справила щом не е допуснала dll файла до харда важен е крайния резултат че няма действащ rootkit.

Ако имаш предвид тези REG:win.ini: load= и REG:win.ini: run= кой мислиш че ги е създал,проникване в системата ли е?

Тази уязвимост hgGxVMEt още не съм я махнал http://prikachi.com/files/540583c.jpg и не мисля да го правя нека бъде по-трудно на защитата ми нали за това я тествам искам да знам на какво ниво е реално,но наистина се е справила щом не е допуснала dll файла до харда важен е крайния резултат че няма действащ rootkit.

Ако имаш предвид тези REG:win.ini: load= и REG:win.ini: run= кой мислиш че ги е създал,проникване в системата ли е?

Доколкото си спомням, ти имаше проблеми навръх Нова Година с операционната система. После преинсталира Windows. Според мен това е огромна грешка, след съмнения за скрити процеси във Windows. По-добре щеше да изтриеш партишъните си, да ги създадеш наново, после - формат и чиста инсталация на Windows. Това, което правеше досега - работа с две антивирусни програми (Аvira и CIS) едновременно на една ОС, създаване на митове за "неуязвимост" на CIS просто беше просто излишно. Според мен все още си жертва или на някое менте или на хакер...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Доколкото си спомням, ти имаше проблеми навръх Нова Година с операционната система. После преинсталира Windows. Според мен това е огромна грешка, след съмнения за скрити процеси във Windows. По-добре щеше да изтриеш партишъните си, да ги създадеш наново, после - формат и чиста инсталация на Windows. Това, което правеше досега - работа с две антивирусни програми (Аvira и CIS) едновременно на една ОС, създаване на митове за "неуязвимост" на CIS просто беше просто излишно. Според мен все още си жертва или на някое менте или на хакер...

Кажи с коя програма да сканирам и проверявам ще го направя и ще пусна логфайл.Съмнявам се да има нещо въпреки че преинстала беше заради RemoveIT Pro.

Кажи с коя програма да сканирам и проверявам ще го направя и ще пусна логфайл.Съмнявам се да има нещо въпреки че преинстала беше заради RemoveIT Pro.

Пробвай с autoruns: File -> Export Аs и дай линк към текстовия файл. Пусни Windows Explorer и Internet Explorer, после GMER и му дай да сканира. Направи скан най-малко два пъти.

Пробвай с autoruns: File -> Export Аs и дай линк към текстовия файл. Пусни Windows Explorer и Internet Explorer, после GMER и му дай да сканира. Направи скан най-малко два пъти.

Gmer не открива нищо а от логфайла на autoruns не се чете нищо няма букви нещо объркано има в ОС.

Gmer не открива нищо а от логфайла на autoruns не се чете нищо няма букви нещо объркано има в ОС.

Хм, залавянето на рууткит не е лесно. Ще помисля по твоя въпрос, но се чудя дали има смисъл. Досега имаше възможност да започнеш начисто, но не си го направил. Твърдиш, че си "чист", а имаш остатъци от rootkit...

Хм, залавянето на рууткит не е лесно. Ще помисля по твоя въпрос, но се чудя дали има смисъл. Досега имаше възможност да започнеш начисто, но не си го направил. Твърдиш, че си "чист", а имаш остатъци от rootkit...

Да не са ми форматирали диска само са ми качили нов уин.Под ръководството на B-boy[styLe] правих проверка с Combofix пратих му логфайловете и чакам да каже резултата.

Да не са ми форматирали диска само са ми качили нов уин.Под ръководството на B-boy[styLe] правих проверка с Combofix пратих му логфайловете и чакам да каже резултата.

Ей тoва е приказка. Радвам се, че вече разбираш за какво става дума. Успех!

542091O.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

hxxp://www.4shared.com/file/62515382/7ee88797/faelzs_UCE.html?dirPwdVerified=e42eb115 Тук също уж файловете били "проверени" с Касперски - а той вижда ли заплаха? По-късно и сам ще проверя. Според Symantec става въпрос за Hacktool.Rootkit . A-squared 4 Free го класифицира като Virus.Win32.Rootkit!IK Вероятно и други вярно ще реагират - кои ли ще са те ? P.S. Заради имунизации и настройки на IE 8 Beta 2 не мога да изтегля файла на компютъра с Касперски и да проверя ще отреагира ли. Нямам желание да ги развалям - аз сега и на руската програма ще помагам....

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.