Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ходите ли на църква?

Featured Replies

Ще ме прощавате ако темата е пускана-задавам я от чисто любопитство.Тъй като родителите ми и моя милост сме расли по комунистическо време(когато беше забранено да се ходи на църква) сега ми са интересни само от архитектурна гледна точка.Там ми харесва единствено тишината.При вас как е?

• Отговори 87
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, както казах, ходя но рядко. Иначе уважението към Бог може да си го има човек винаги и навсякъде. Ако имам добър приятел, трябва ли всеки ден да му ходя на гости? Някой може и да ходи. Но за прият

• Да , аз лично ходя и чувството е като, че летиш свободен си и щастлив от поучителните думи, които са ти казали и самата атмосфера. Невероятно е чувстваш се защитен, но все пак в света извън църквата ц

• Наблизо нямаме църква,но винаги ако срещна по пътя си и влизам По празници не ходя-имам фобия от тълпи и не се чувствам добре Искам да съм сама Винаги,когато вляза,и започвам да плача Нямам обясне

Публикувани изображения

Да!! И то не само по празниците, както правят повечето "християни"!

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

• Автор

И какво става вътре,как се чувстваш,имаш ли нужда да ходиш пак и пак

Чувството..не мога да ти го опиша, просто като вляза вътре и...като че нещо в мен оживява...Вярата ми в Бог е силна и смятам, че човек не трябва да се моли само когато иска да получи нещо.Когато паля свещ за любимите ми хора не го правя просто, защото така е прието.Дори вкъщи имам много икони и от време на време паля свещ.Никой не ми е налагал религията и Бог!И да-имам нужда да ходя и пак, и пак.. В днешно време хората са толкова роботизирани, че за тях вярата, надеждата и любовта са напълно забравени чувства, а не трябва да е така!

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

По принцип ми е интересно там, но лошото е че ходя само при "сватба-погребение".

Ходя, но за жалост рядко!

По принцип храмовете са с красива архитектура!

Най-много ми харесват католическите църкви!

Хубава тема!

Хубав въпрос...И за какво трябва да ходя на църква?Какво значи да ходиш на църква,.аз влизам понякога в църква ама по покрива на църква още не съм ходил. cool.gif

Любимото ми упражнение е ходенето по вода или на вода..... :)

Редактирано от N e o (преглед на промените)

:huh: Така, де!

"Ходенето на църква" може да е част от търсенето на египетската земя за клетницата Йо ... Обаче и там не е египетската земя. Стършелът продължава да жили...

Не ходя на църква дори по празниците. Само в краен случай ако съм с една приятелка, която от време на време ме кара да запалим по някоя свещичка, минавайки покрай църква.

Колкото течения има в християнството със съответните църкви, стига да са отворени - влизам с желание. Съвременните църкви са бетон и желязо и те не са интересни като архитектура, изпълнение и графика. Католическите са фаворитни. Там има орган, пищни орнаменти, статуи на божества и картини (икони) на отделни художници, творили преди повече от век. Не случайно Рим е вечен.

Стиловете на отделните църкви са предизвикателство към панорамната фотография.

Комунизмът, преходът и наличната мизерия уби вярата. В добавка всичките проявления на XXI век: интернет, клонирането, секс-разкрепостяването, нано-роботите и т.н. не може да се очаква нещо повече от българинът по този въпрос. Не че някой се е върнал оттам, но без вяра българинът в момента е машина за л@йна и хишник за себе-подобните си. Имам братовчедка в Канада и тя ми заявява, че жителите на града запълват всяка неделя църквите. Изпратих й малка икона и всички нейни познати се изредили, да докоснат иконата.

манастир в Бейт-Лехем (Къща на хляба (Витлеем))

t_beitlehemm_79d0cb4.jpg

руска православна църква

t_jerusalemm_5f60198.jpg

лютерианска църква

t_martinluterm_766f2f0.jpg

Това е една своеобразна църква "кнесиат Иоханан ба хаим" (църквата от планината на Йоан Предтеча). Вътре е като художествена галерия. 14 огромни фрески проследяват пътят към Голгота. Една от тях.

t_seconfallm_643fbc8.jpg

Много зле се чуствам в църквата , може би САТАНАТА е в мен.И никога не бих отишъл !

• Автор

никога не съм влизала в католическа църква.а в БГ коя е най-хубавата?аз харесвам онази до с.Шипка-тя каква е?

За последно ходих на Велик Ден. Интересно, все едно бяха получили банани през комунистическо. Лично на мен, най-ми харесват православните църкви. Обичам да снимам такива.

m_DSC00653.jpg

m_DSC01177.jpg

DSC00842_70.jpg

Image00001-2.jpg

Да , аз лично ходя и чувството е като, че летиш свободен си и щастлив от поучителните думи, които са ти казали и самата атмосфера. Невероятно е чувстваш се защитен, но все пак в света извън църквата цената да следваш Исус е нещо много трудно, но нали за това вярваме за да се уповаваме на Исус и да се молим да бъде до нас в трудните моменти, защото те са ни дадени, зада бъде изпитана вярата ни :)

опитах се да вляза в църква в Испания.

Всички бяха затворени през деня ohmy.gif Кога ходят на църква тези хора-не разбрах....

Наблизо нямаме църква,но винаги ако срещна по пътя си и влизам

По празници не ходя-имам фобия от тълпи и не се чувствам добре

Искам да съм сама

Винаги,когато вляза,и започвам да плача

Нямам обяснение-просто сълзите ми тръгват

В един момент просто спират и ми олеква много

Църквата е дом на Бог,но по-важното е да го носиш в Душата си

И там винаги да гори твоята свещичка-Любов-за Него

Да , аз лично ходя и чувството е като, че летиш свободен си и щастлив от поучителните думи, които са ти казали и самата атмосфера. Невероятно е чувстваш се защитен, но все пак в света извън църквата цената да следваш Исус е нещо много трудно, но нали за това вярваме за да се уповаваме на Исус и да се молим да бъде до нас в трудните моменти, защото те са ни дадени, зада бъде изпитана вярата ни :angry22:

Нали знаеш, щом пътят пред тебе се вие в мъгла запей и нагоре тръгни...в Присъствието Му винаги бъди и никога не забравяй Лотовата жена cool.gif

Църквата е дом на Бог,но по-важното е да го носиш в Душата си

И там винаги да гори твоята свещичка-Любов-за Него

kiss.gif

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Не ходя. Животът е нещо толкова прекрасно и грандиозно,че ще е срамота да го оковавам в рамките на една църква... Църквите налагат догми и стереотипи...А в животът такива неща няма... :)

никога не съм влизала в католическа църква.а в БГ коя е най-хубавата?аз харесвам онази до с.Шипка-тя каква е?

f138784b0c8d.jpg

Това е в Русия!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...ic_Church_2.jpg

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F

Виж горните два линка!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...aint_Joseph.jpg

Ходила съм в тази, малко странна ми беше, понеже вътре има само една статуя и столове! Моята представа за католически храм не е точно такава, но!

Опитах се да намеря католическа църква в Бг, която отговоря на моите представи, но не намерих за сега!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...B0:Ruse_053.jpg

И тази не е никак лоша, макар, че нямам си и на идея как изглежда отвътре!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...%80%D0%B8%D1%8F

Тук има още информация!

Лично аз не съм католик, но въпреки това нищо не ми пречи да харесвам този вид църкви, архитектура и изобщо излъчването на самата постройка! Няма да издавам тайната, защо най-вече ми харесват тези църкви, за сега поне... ;)

175250209022.jpg

• Автор

Боже,каква красота!!!!!!!!!Ти си щастливка,че си видяла това!И без това мечтата ми е да посетя Русия-ако разгледам църквите и ще съм много щастлива!

Боже,каква красота!!!!!!!!!Ти си щастливка,че си видяла това!И без това мечтата ми е да посетя Русия-ако разгледам църквите и ще съм много щастлива!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...aint_Joseph.jpg

Ходила съм в тази, малко странна ми беше, понеже вътре има само една статуя и столове! Моята представа за католически храм не е точно такава, но!

Опитах се да намеря католическа църква в Бг, която отговоря на моите представи, но не намерих за сега!

Ходила съм само тук! Това е София!

Saint_Joseph.jpg

На другите места не съм ходила, за жалост! Повечето католически храмове, които съм виждала са тези по телевизията-филмите! За жалост, не съм имала този шанс да ги видя наживо! Но въпреки това ми харесват!

И без това мечтата ми е да посетя Русия-ако разгледам църквите и ще съм много щастлива!

Пожелавам ти, от сърце да имаш тази възможност да посетиш Русия и да видиш всичко това! :)

аз харесвам онази до с.Шипка-тя каква е?

Отностно това:

Шипченски манастир

Признателният български народ е издигнал величествен храм-паметник на южния склон на Балкана, непосредствено над с. Шипка, в памет на загиналите руски войни и български опълченци в Освободителната Руско-Турска война (1877-1878). Строежът започва в края на 1896 г. под ръководството на руски архитекти и завършва в края на 1902 г. Планът на Храма и неговата външна и вътрешна архитектура е в стила на големите руски катедрали от 17-ти век. Отвън той блести с многоцветна украса. Върху стените на Църквата са поставени 34 мраморни плочи с имената на загинали във войната руски войни и български опълченци.

bg_mShip4enski.jpg

Мисля, че говориш за този храм, но не съм сигурна?!?! :rolleyes: Понеже не съм го виждала! Мога само да гадая!

http://vmro-rousse.hit.bg/Turizum/BG_manastiri.htm

Виж това!

P1080014(1).jpgP1080012(1).jpg

Живописно разположен по горното течение на река Янтра, високо сред северните склонове на Стара планина, се намира Соколският манастир " Успение Богородично".

• Автор

Безкрайни благодарности на Анжелис!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.