Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ходите ли на църква?

Featured Replies

Няма. На пръв поглед. Има общо с откъсването. На втори открива мита за Сизиф, например. На трети се опитва да намери друго занимание, по- смислено от търкаляне на канара по планински склон и търчане след нея обратно, когато за пореден път се срути. Ако много търси, казват даже, че и намирал. Така се открива нуждата на човека от религия. След това човекът открива, че нещата с религиите са по- различни от готвенето по готварска книга. При това -ако има късмет.

Така като го чета тва излиза, че човека измислил религията от скуката, ми лошо няма...

И в двата случая продукта винаги е калпав...ето, защо аз лично не готвя по готварски книги...

• Отговори 87
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами, както казах, ходя но рядко. Иначе уважението към Бог може да си го има човек винаги и навсякъде. Ако имам добър приятел, трябва ли всеки ден да му ходя на гости? Някой може и да ходи. Но за прият

• Да , аз лично ходя и чувството е като, че летиш свободен си и щастлив от поучителните думи, които са ти казали и самата атмосфера. Невероятно е чувстваш се защитен, но все пак в света извън църквата ц

• Наблизо нямаме църква,но винаги ако срещна по пътя си и влизам По празници не ходя-имам фобия от тълпи и не се чувствам добре Искам да съм сама Винаги,когато вляза,и започвам да плача Нямам обясне

Публикувани изображения

Така като го чета тва излиза, че човека измислил религията от скуката, ми лошо няма...

И в двата случая продукта винаги е калпав...ето, защо аз лично не готвя по готварски книги...

Е, тогава при бог Пан - всред природата, при изворчетата на "силите на този свят".

Лошо няма.

Докъдето - дотам.

защото като ни порастнат копитцата си ги харесваме

и не помним, че сме имали крилца

О... продават се крилати пантофки навсякъде... :)

Докъдето - дотам.

Движението не винаги е положително действие, особено при въртенето в кръг...

Надушвам тук известно презрение към нещата,които някои хора смятат за първични и елементарни...Но може просто да ми е запушен носът... :)

Ти вече можеш и да кълвеш и да драскаш и стана много ербап.

Признавам, че у мен често се забелязват подобни нагласи, но то е предимно заради отраженията в собствената личност.

Надушвам тук известно презрение към нещата,които някои хора смятат за първични и елементарни...Но може просто да ми е запушен носът... :)

Не се учудвам, при тази непоследователност. Когато пропагандираш нещо, самият ти трябва да даваш пример, тогава може и някой да те последва.

Недоразуменията се раждат тогава когато казваме едно, правим съвсем друго, а дупката между тях и слепец би видял.

:) Не точно от скука, а поради изгубено знание. Не бих го нарекла скука, но определено е липса и чудене какво да се прави. Щом не готвиш по готварска книга, ако все пак готвиш, значи поне едното знание го имаш! По подобен начин някои нямат нужда от религии пак защото може и да имат Онова Знание, но също така може и да не подозират, че им липсва.

• Автор

На последния Великден всички градски мутри бяха заели първите редици в нашата църква.То мерцедеси,аудита,ако можеше с колите си да влязат в църквата!!!!!!!!!!!А простия човечец при вида на гледката се връщаше обратно вкъщи-дали от страх,дали от позор или срам???????

Ахам и селските бабички да си разменят някоя друга клюка, за това аз спрях да ходя.

Нито ме зареждат, нито ме изпълват със спокойствие...прекалено са опошлени от човешкото присъствие...Въпреки че обожавам да ходя в манастири, но не заради религията, а заради любопитството ми.

Моята бензиностанция е някъде сред природата, където е тихо и спокойно и наистина се чувстваш далеч от хората.

...

dindi, църквата е просто спирка. Не си длъжна да спираш на нея. Който може да я оцени, може и да се облагодетелства душевно от нея. Свещените места не са задължение, а улеснение. Ако виждаш в едно църква досадата от присъствието на бабички и затова я подминаваш обаче, не очаквай планината да дойде при теб.

Именно (:

Оправдаваш непосещаването си на църкви с ограниченията които откриваш в това, а всъщност бягал си към къде по-ограничаващо свободата ти място-тоалетната. ИЛЮСТРАЦИЯ. Едва ли има значение коя тоалетна и къде се намира и колко е използвана. Защото ти не бягаш към тоалетната, а към нещо повече от това понятие като място. Ти бягаш, вървиш, лазиш... към една потребност. Мнозина не я осъзнават, пренебрегват я, а тялото не търпи да бъде разстроено. Нищо добро няма да се пръкне от това непукистично въздържание към крещящите нужди. Вярно и глухи има де.

не е важно къде си, а защо си там...

------------------------------------------------

не е важно къде си, а с кого си...

Заприлича на монолог, ама с това безсъние имам проблем със самоизразяването...

dindi, църквата е просто спирка. Не си длъжна да спираш на нея. Който може да я оцени, може и да се облагодетелства душевно от нея.

Ето, тук няма как да не бъда на едно мнение с теб, просто защото мисля по същия начин!!!Което е рядкост!

Който може да я оцени, намира сили в нея!!!

Добре си го написал!!!

не е важно къде си, а защо си там...

------------------------------------------------

Заприлича на монолог, ама с това безсъние имам проблем със самоизразяването...

Да, не е важно къде си, по важно е защо си точно там, а не другаде!

Да, не е важно къде си, а с кого си там където си!

Да то при безсъние така се получава...и координацията става лоша!

Безкрайни благодарности на Анжелис!

И аз безкрайно благодаря за темата!!!

Православните църкви, католическите катедрали, будистките храмове... не са ли прекрасни и грандиозни?

Са.

Но се замислям кой храм е по-важен?! Или по-ценен?! Или по-грандиозен?!Или по-прекрасен?! :baby:

:baby: Не точно от скука, а поради изгубено знание. Не бих го нарекла скука, но определено е липса и чудене какво да се прави. Щом не готвиш по готварска книга, ако все пак готвиш, значи поне едното знание го имаш! По подобен начин някои нямат нужда от религии пак защото може и да имат Онова Знание, но също така може и да не подозират, че им липсва.

Нямя какво да опонирам тук. Хареса ми мисълта ти, че това е закодирано в човека. Не съм съгласна по 1млн. причини, но това не ми пречи да се възхищавам от добре поднесените алтернативни отговори.

dindi, църквата е просто спирка. Не си длъжна да спираш на нея. Който може да я оцени, може и да се облагодетелства душевно от нея. Свещените места не са задължение, а улеснение. Ако виждаш в едно църква досадата от присъствието на бабички и затова я подминаваш обаче, не очаквай планината да дойде при теб.

Именно (:

За теб може и да е спирка, за мен не е...Проблемът, е че аз не мога да докажа своите тези, но пък и ти също...

И всъщност църквата институция, една доходоносна институция, която храни хиляди гърла(и определено, не тези на бедните). Дори да се съглася с приемането на Бог, не бих приела църквата като проводник.

Естествено, че съм я оценила, прекалено подобаващо при това.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Ахам и селските бабички да си разменят някоя друга клюка, за това аз спрях да ходя.

Нито ме зареждат, нито ме изпълват със спокойствие...прекалено са опошлени от човешкото присъствие...Въпреки че обожавам да ходя в манастири, но не заради религията, а заради любопитството ми.

Моята бензиностанция е някъде сред природата, където е тихо и спокойно и наистина се чувстваш далеч от хората.

Та на една сватба, не моята...седи попа и си пее ли пее...

Вади един гост камера да снима и така както попа си пее за божите раби, така се обръща и казва: " За втора камера още 30 лв"

Амин!

Да, жалко е че всичко превръщат в търговия дори и духовните неща и Бог!!! Продават всичко, за да имат пари!!!

А по принцип човек ходи на църква заради себе си, а не заради другите! Така, че много важно кой какво клюкарствал, мен това не ме вълнува никак!

Движението не винаги е положително действие, особено при въртенето в кръг...

Да, така е. Може и свят да ти се завърти, при движение по този начин!

N e o Истината ще ни направи свободни.

Позволявам си малко оффтопик: N e o позволи ми да направя лека корекция на подписа ти, харесва ми, но е непълен!

Познайте Истината и Истината, ще ви направи свободни! - без да познаваш истината няма как да си свободен!

Оставям с впечетление, че се обърква институцията църква с храма (не само този който си създаваме).

Оставям с впечетление, че се обърква институцията църква с храма (не само този който си създаваме).

Ами някои така я възприемат църквата-като институция

Жалко

мен винаги ме побиват тръпки като вляза в църква... неуютно ми е, започвам да се задушавам, връхлитат ме философски мисли на съмнение... да ви кажа не обичам да ходя, съвсем искренно... само по големите християнски празници по задължение... не че не вярвам в Бог, не съм сигурна обаче че вярвам в библията, а църквата се е появила заради нея,изобщооооо дълга и широка е. и все пак смятам че ако се моля е по-важно да се моля със сърцето си, а не в църквата

За институцията църква бих казала думи, за които ще ме модерират.

Аз обичам да ходя в църкви. Винаги когато отида в друг град търся къде е църквата, но не във всички се чувствам добре, дори имаше една регистрирана незнамсикъде която ме отблъсна с грозотата си - за първи път видях в православна църква СИВИ стени!

Обичам да ходя в Александър Невски, това е много специално място някакъв мини вариант на езерата така го усещам аз.

...

За теб може и да е спирка, за мен не е...Проблемът, е че аз не мога да докажа своите тези, но пък и ти също...

И за мен не е спирка, но не я пренебрегвам като такава за другите. Писал съм ти за това.

Аз не опитвам да доказвам нищо и затова няма как да се проваля в начинанието си. Виж, когато някой като теб каже "няма бог" запецва на доказателствената част.

dindi, самичка си. И тълпата не може да го промени...

...интересното е защо църквата отхвъля хомосексоализма, а в същото време светци има такива - светото писание. Въпроса е на кой трябва да се молиш?

П.П. ...и, ако чуя още една молитва ще със сигурност припадна

Редактирано от andrian.ivanov (преглед на промените)

dindi, самичка си. И тълпата не може да го промени...

Човек по принцип винаги е сам...

А ако говорим конкретно за темата, нормално е, рядко здравомислещи хора пишат в подобни теми.

...интересното е защо църквата отхвъля хомосексоализма, а в същото време светци има такива - светото писание. Въпроса е на кой трябва да се молиш?

П.П. ...и, ако чуя още една молитва ще със сигурност припадна

Ами прочети Библията и ще ти стане ясно, защо се отхвъля хомосексоализма! Тук, не е точно тема за този въпрос!

Ако има такива уж светци, а аз не знам такова нещо-не съм чувала...то има кой да ги съди тях! При условие, че знаят истината! Оправдание вече нямат!

пп. няма да припаднеш, но зависи какво иаш предвид под молитва-ако става дума за песнопенията?!

Човек по принцип винаги е сам...

А ако говорим конкретно за темата, нормално е, рядко здравомислещи хора пишат в подобни теми.

Надали здравомислието е типична българска черта, при условие, че няма никаква култура, никаква вяра и думата изкуство просто не съществува!!!

самичка си. И тълпата не може да го промени...

Самички сме, това никой не може да го промени! Различни сме и отхвърлени заради различието! Не сме ли еднакви, не се котираме!!! Ако на някой му пука за котировката в тоя свят! На мен вече не...

Всъщност, ако сега имаше някой с мен- буден, щях да се намирам в някоя църква, ако е отворена!!! Отдавна не съм ходила!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.