Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От къде да закупя ключове за лампа със звуково активиране

Featured Replies

Някой да знае как се казват, как се монтира, от къде могат да се купят и колко струват ключовете за лампа със звуова сигнализация ( за пляскане с ръка имам предвит защото може да има и с друга не съм запознат с това ) Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Привет! Разбираш ли от електроника? Поздрави!

• Автор

ами чесно казано не разбирам .... даже не съм сигурен че това което търся е ключ може да е някакъв датчик или към самата лампа да е незнам...

ами чесно казано не разбирам .... даже не съм сигурен че това което търся е ключ може да е някакъв датчик или към самата лампа да е незнам...

В такъв случай ти препоръчвам следния КИТ (въпреки, че не съм особено голям привържаник на КИТ-овете). Струва 3.80 лв в магазините за електроника и TV-сервизите. Сглобява се за 10-тина минути, и работи безотказно. :wors:

Поздрави!

Тактиката при монтажа е да решиш, дали искаш да имаш ключ, акустично реле, или и двете. Ако искаш само релето, махаш ключа от стената, поместваш всичко в гнездото му, покриваш с пластмасова пластинка (може и в интересна форма) с дупка за микрофона. Ами това е...за друго не се сещам. :) Ако имаш въпроси - питай.

П.п. Можеш и да си купиш готови, но идея си нямам как изглеждат, дали са достатъчно малки... А и ще ти вземат доста по-скъпо от 3.80 лв. :)

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

По-добре е да си купи готов. За да зглоби кита, най-малко трябва поялник. А готовия няма да е съществено по-скъп, като вероятно поне ще има кутийка.

По-добре е да си купи готов. За да зглоби кита, най-малко трябва поялник. А готовия няма да е съществено по-скъп, като вероятно поне ще има кутийка.

Разбира се. Като изключим факта, че кутийката струва стотинки в посочените от мен магазини, по-добрият вариант си е заводското изпълнение на акустичните релета. Все пак, авторът на темата да реши какво да направи. :) Но лично на мен някак си не ми допада идеята да имам бяла пластмасова кутия под ключа за лампата. Въпрос на вкус. Трябва да се експериментира, вариантите са много. :)

Поздрави!

• Автор

Не разбирам много но релето не е ли да се наглася след колко време да изключва?

Не разбирам много но релето не е ли да се наглася след колко време да изключва?

Акустичното реле реагира на плясване с ръце (1÷2)kHz, при което се запуска чакащ мултивибратор с настройваемо време на задържане от няколко sec до няколко min. Товарът се изключва след изтичане на това време.

В Германия в магазините Конрад подобни релета за вграждане съм виждал и струваха по около 15 евро стартова цена, включват и задържат до повторно пляскане и т.н. най-различни изпълнения. Вероятно ги има и нашите им магазини, трябва да се провери на място. не им намирам сайта нещо ;)

Konrad ги има и в Буърско... Например в русе в близост до университета има магазин именно от тея немските... kmvasilev, сайта е елементарен: www.conrad.com :speak:

Привет!

Разбираш ли от електроника?

Поздрави!

То и аз много не разбирам-но ми изгоря бушона

За ключ на лампа,който се задейства с всякакво дистанционно

Та къде се продават такива мъндзарчишки джаджи

:)

Konrad ги има и в Буърско... Например в русе в близост до университета има магазин именно от тея немските...

kmvasilev, сайта е елементарен: www.conrad.com ;)

Зная, но си нямат български сайт, това имах в предвид. Дори и една статична страничка нямат. И мисля, че съм го написал ясно в поста си :angry: А иначе на 10 градуса в ляво от монитора ми ме гледа техният голям каталог дето го мъкнах като последен чукча до Сливен. И на корицата му с големи буквички ме гледа надписа Conrad.de ;)

haidukpikaso, трябва да отидеш на място до софийския Конрад или практитер или мосьо бриколаж. Не съм ги посещавал скоро но съм 95% сигурен, че имат подобни калпазанчета :eek: Да, на времето така наричахме ключовете за нощни лаппички и мисля, че названието е подходящо...

Та, haidukpikaso, има доста видове подобни сензорни и псевдо сензорни ключове и релета за лампи. Имай в предвид преди да тръгнеш, че луксозните модели са с цена над 100 лева а и изобщо не са евтини тия играчки, пардон, калпазанчета. Е, има и по-евтини модели от порядъка на десет лева но трябва да се ходи до ключа, т.е. да си размърдаш дъто... Има модели с дистанционно, има с инфраред датчици (поостарели са вече), и т.н. Ето малко линкове за обща информация:

Конрад.де Щайнел.де малко цени и модели на нашенски Щайнел сензорно управление лампа с радио и таймер за събуждане

• Автор

Днеска ходих но Конрад но имаше само с дистанционно управление (35лв) ... обиколих голяма част от магазините за осветителни тела в Русе и нищо .... голяма част от продавачите ме гледаха като изкопаемо но все пак не съм се отказъл :hush:

Днеска ходих но Конрад но имаше само с дистанционно управление (35лв) ... обиколих голяма част от магазините за осветителни тела в Русе и нищо .... голяма част от продавачите ме гледаха като изкопаемо но все пак не съм се отказъл :wub:

Всъщност те и цялата ни държава са изкопаемите. Съзнанието на българина още е настроено, като че ли живеем през 60те години на миналия век! Публикувано изображение

То и аз много не разбирам-но ми изгоря бушона

За ключ на лампа,който се задейства с всякакво дистанционно

Та къде се продават такива мъндзарчишки джаджи

:speak:

Здрасти!

Можеш да повикаш някой познат - електрончик, за да го измери с мултицет и да види къде е проблемът. :baby: Може и да мине без подмяна с нов...

-----------

До автора на темата - Можеш да модифицираш малко схемата. Тогава ще го ползваш с пляскане за включване и изключване. :baby: Тя се изразява в следното: Усиленият сигнал от микрофона, преминава през чакащия мултивибратор и попада на запомнящия елемент - един обикновен Т-тригер.

За съжаление, съм ти дал погрешна схема. Даденото ти от мен беше само с чакащ мултивибратор. Това тук е с два режима на работа (7А / 250V). Едното е точно това, което ти трябва, а другото е, лампите да изгасват след определено време. За съжаление е пак КИТ... Но, като ти предложат сума от порядъка на 30-40 лв., помисли, дали си струва. :) По добре с другите пари да направиш парти за новата лампа. Публикувано изображение

Поздрави!

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Благодаря на човека създал тази тема. Тъкмо имах такива идеии за лампата и темподобни електрически уреди в стята ми да се включват акустично. Само не мога да разбера защо за нещо, което струва 4 лв. искат 6 лв. доставка и допълнително 3 лв. ако плащам на доставчика. И понеже доколкото разбирам магазина е в Монтана или поне разпространителят по интернет. Въпросите ми са следните: 1. Съществува ли магазин на тази фирма във Варна? 2. Елементите на КИТ-овете продават ли се отделно? 3. Ако отговирите на двата въпроса по горе са не, има ли друг алтернативен магазин за подобна техника (освен може би практикар и мр.бриколаж)във Варна? Понеже явно Вие сте по информирани за тези неща ще съм благодарен ако ми обърнете внимание.

• 2 години по-късно...

здравейте аз съм нов в сайта и във форума и видях ,че се интересувате от електроника, и затова се регистрирах. Аз живея в едно село близо до Козлодуй а там има страхотен магазин с абсолютно всякакви китове от двуканални сирени до датчици за дъжд, за движение и всякакви други неща. Ако ви трябва нещо пишете на лс и с удоволствие ще ви го потърся а ако случайно го няма готово продават и елементи на бройка дори срещу дадена схема пича в магазина прави печатна платка

здравейте аз съм нов в сайта и във форума и видях ,че се интересувате от електроника, и затова се регистрирах. Аз живея в едно село близо до Козлодуй а там има страхотен магазин с абсолютно всякакви китове от двуканални сирени до датчици за дъжд, за движение и всякакви други неща. Ако ви трябва нещо пишете на лс и с удоволствие ще ви го потърся а ако случайно го няма готово продават и елементи на бройка дори срещу дадена схема пича в магазина прави печатна платка

Добре дошъл във форума!

Темата е от 2009 година синко. Отдавна е забравил за тези ключове. Ама няма проблем, все е помощ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добре дошъл във форума! Темата е от 2009 година синко. Отдавна е забравил за тези ключове. Ама няма проблем, все е помощ!

да видях ама след като вече бях написал с какво мога да помогна .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.