Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Ами тези тук настройки за какво са, само за красота ли....Публикувано изображение

Ти как мислиш,установил ли си че пази регистрите? Покажи ми съобщение от Rising за промени в регистъра?

Много добре знам с какви настройки разполагам, когато тествам!-----------------------------------------------

Това е профила който съм избрал :

Публикувано изображение

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

------------------------------------------------------------------... И аз съм разочаровам от това. Мисля, че преди видях няколко съобщения за достъп на файл за промяна на регистър, но не се сещам сега, нямам шот... П.П. Лошото е, че не може да се добавят за защита нови регистри и групи от регистри (както е при KIS - AntiWinLock, при Comodo и др.)

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Не проявявам фенщина, чк малко, не ме разбра...

Мнението ми е че и аз съм разочаровам от това. Мисля, че преди видях няколко съобщения за достъп на файл за промяна на регистър, но не се сещам сега, нямам шот...

Оффф радвам се! Викам айде и теб те хвана синдрома! :)

Ще видим тази работа,вчера имаше допуск само там,никъде другаде! Виж лога който съм дал в темата с подпомагането!

Странно!

Редактирам си горния коментар и си връщам думите назад! :)

Лошото е, че не може да се добавят за защита нови регистри и групи от регистри (както е при KIS - AntiWinLock, при Comodo и др.)

Тук има нещо за добавяне

Публикувано изображение

..или copy/paste директно в празното поле ключа

А, да.... Ама дава възможност за добавяне на папки и файлове. Някой по-запознат ще каже ли къде беше достъпа до регистрите през експлорера...

А, да.... Ама дава възможност за добавяне на папки и файлове. Някой по-запознат ще каже ли къде беше достъпа до регистрите през експлорера...

Ето например при startup-a

Публикувано изображение

Тук има нещо за добавяне

Публикувано изображение

..или copy/paste директно в празното поле ключа

Направих някои допълнителни настройки сега ще издирвам нещо подходящо. От тук може да си сложите каквото иска да наблюдава.

Публикувано изображение

Тука трябва да е така но дава невалиден ключ

*\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

Сложих го така

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Да, видях - сбъркал съм, защото бях цъкнал на Open File в бързината и затова ми дава да правя правила за файлове и папки. Ако може някой да предложи кои ключове може да се сложат за защита за да се вдигне нивото на сигурност. Дали ако сложим там ключовете които се защитават от КИС с правилата AntiWin Lock ще се получи нещо... П.П. е Никси пак ме изпревари..

Сложих го така

Така няма да стане,виж предния ми коментар,то си отваря регистъра да избираш!

Да, видях - сбъркал съм, защото бях цъкнал на Open File в бързината и затова ми дава да правя правила за файлове и папки.

Ако може някой да предложи кои ключове може да се сложат за защита за да се вдигне нивото на сигурност.

Дали ако сложим там ключовете които се защитават от КИС с правилата AntiWin Lock ще се получи нещо...

П.П. е Никси пак ме изпревари..

Следя темата ама мене пък Lost in...ме превари :)

Така няма да стане,виж предния ми коментар,то си отваря регистъра да избираш!

Кое няма да стане? Стана

Име - въвеждаш

Ключ - слагаш

Маркираш - отметки

Слагаш и стойност отдолу и става.

Давайте блокери да пробвам

Слагаш и стойност отдолу и става.

Не разбрах къде слагаш стойност.

Настройките за AntiWinLock пак от първата страница от темата за KIS 2011 ли ги взе...

copy/paste ??

Не на всички от правилата за WinLock. На повечето трябва да им задавам директорията по дървото,после трябва да се внимава с значенията - там дето пише key name виж на шота как изглеждат.

Не на всички от правилата за WinLock. На повечето трябва да им задавам директорията по дървото,после трябва да се внимава с значенията - там дето пише key name виж на шота как изглеждат.

Добре,давай да вкараме тогава ключовете както при Касапа да видим какво ще стане! :)

Не разбрах къде слагаш стойност.

Настройките за AntiWinLock пак от първата страница от темата за KIS 2011 ли ги взе...

Не помня там какво е. Имам ги на текстов документ. Ето както изглеждат при мене. Слагаш името отгоре и после сложи ключа. Слагаш отметките за действията - стойност на ключа не слагаш:

Копирате ключовете както са. Надявам се да няма някъде грешка. Проверявайте ги.

Winlock.Shell

Winlock.AppInit_DLLs

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_DLLs

Winlock.Userinit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit

Winlock.Appverifier

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\*

Winlock.Policies.Values

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\*

Winlock.Policies.Keys

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\*\

Winlock.Policies.Values.Sub

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\*\*

SafeBoot.Values

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\*

SafeBoot.Keys

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\*\

SafeBoot.Values.Sub

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\*\*

Публикувано изображение

Така копирате отгоре името на правилото и после ключът и задавате правилата. В мястото на съобщението може да пишете каквото се сетите.

И накрая имаме това

Публикувано изображение

Има още нещо, което ме дразни в Rising, и което се вижда и при тестовете. Става въпрос за File Monitor. Защо при сваляне и записване в/у харда, според Вас, този монитор не реагира адекватно на заразите за които има дефиниция? Чак при сканиране от контекстното меню се засичат и трият, или карантинират файловете.Мисълта ми е, че при сваляне на вирусите Rising не реагира винаги, а чак при старитиране, или при ръчен скан. Това се вижда и на един от клиповете на @Uriel (ли беше, или на @Nikssi)), където разархивира архив със зарази, Rising изтрива няколко, но после при ръчен скан още 48 (ли бяха) засича, и изтрива... Мисълта ми е, да не би някои от "екстрите" на лъвчето (евристика, облак) да не работят при файловия монитор, или нещо друго -само определени формати да сканира в реално време, а не всички... @Nikksi, успя ли да намериш гад, заключваща уиндоуса, за да тестваш Rising с допълнителните правила AntiWinLock....

Има още нещо, което ме дразни в Rising, и което се вижда и при тестовете. Става въпрос за File Monitor. Защо при сваляне и записване в/у харда, според Вас, този монитор не реагира адекватно на заразите за които има дефиниция? Чак при сканиране от контекстното меню се засичат и трият,

При мен си ги засича винаги в движение,непосредствено преди запис!

Публикувано изображение

Защо е така при теб :rolleyes:

Някои да, но не всички. Ех че не се сещам точно кой клип беше... ше ги изгледам пак и ще ти покажа какво имам впредвид - при разархивиране на архив с парола засича туй-онуй, но после при ръчен скан на разархивираната папка засича още. Защо не одялква всичките още при разархивиране, като се записват на харда.... П.П. Може да е от браузера. С Google Chrome не ми съобщава, че ми защитава браузера като го отварям. С IE9, а както видях и с Mаxthon излиза това съобщение и сканира още в кеша, а при мен може и да не е така... ше видя довечера....

Сложи Maxthon и виж разликите! :ph34r:

Мозила не е в полезрението му да я защитава,може би политика някаква,а за Хрома не знам,присъства ли изобщо там?

Публикувано изображение

да, това проверих, два браузера имам (IE9 и Google chrome) - и двата са там и на двата имам отметка, ще проверя довечера, както казах...

да, това проверих, два браузера имам (IE9 и Google chrome) - и двата са там и на двата имам отметка, ще проверя довечера, както казах...

Maxthon ползва два двигателя. Този на WebKid и този на IE за по добра съвместимост. Доколкото знам Хрома ползва също WebKid оттам и впечатлението за бързо бразуване. На мене не ми харесва,когато деинсталирам нещо то после да оставя файлове които да търсят връзка с интернет. Затова и Хрома го разкарах.

Внимавай с Maxthon да не литнеш,седни удобно и стабилно на стола. :)

пп. Имаше такъв троянец в архива ама нищо не стана.

Давайте блокери да пробвам

Аз снощи пробвах, но клипче не успях да направя, понеже Rising се проваля и на трите файла, с настройки на макси и AntiWinLock правилата. Ако не е късно може ли някой друг да пробва. Три файла, парола на архивите 123:

blockers

Аз снощи пробвах, но клипче не успях да направя, понеже Rising се проваля и на трите файла, с настройки на макси и AntiWinLock правилата. Ако не е късно може ли някой друг да пробва. Три файла, парола на архивите 123:

blockers

Нещо Rising не бачка при теб както трябва!

Публикувано изображение Публикувано изображение

Третия файл при мен не се стартира!

Благодаря, да, знам че ги засича. Снощи спрях File Monitor за малко и под защитата на SD стартирах файловете за да проверя ХИПС-а как действа, и дали настройките,които направихме с @Nikssi за WinLock ще опазят машината от заключване. На първия файл - Lockscreen лъвът не реагира въобще и ми се заключи екрана. На втория и на третия изписа няколко съобщения (които въобще не бяха свързани с регистрите), блокирах, но пак се заключи уиндоуса.Не знам, но си мисля, че тези настройки за WinLock нещо не бацат при Rising...Или Rising се отнася по друг начин с регистрите... или при изключен File Monitor не работи пълноценно и ХИПС-а..., знам ли.. затова исках някой друг да пробва....А що се отнася за това, дали работи коректно при мен лъвчето - добре е, засича си в реално време, заблудил съм се изглежда....

Или Rising се отнася по друг начин с регистрите... или при изключен File Monitor не работи пълноценно и ХИПС-а...

:mad:

Благодаря, да, знам че ги засича. Снощи спрях File Monitor за малко и под защитата на SD стартирах файловете за да проверя ХИПС-а как действа, и дали настройките,които направихме с @Nikssi за WinLock ще опазят машината от заключване. На първия файл - Lockscreen лъвът не реагира въобще и ми се заключи екрана. На втория и на третия изписа няколко съобщения (които въобще не бяха свързани с регистрите), блокирах, но пак се заключи уиндоуса.Не знам, но си мисля, че тези настройки за WinLock нещо не бацат при Rising...Или Rising се отнася по друг начин с регистрите... или при изключен File Monitor не работи пълноценно и ХИПС-а..., знам ли.. затова исках някой друг да пробва....А що се отнася за това, дали работи коректно при мен лъвчето - добре е, засича си в реално време, заблудил съм се изглежда....

Затова имам съмнения защото

Сложих го така

Заключва системата при стартиране но след принудителен ресет,заключена ли е? Това трябва да се пробва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.