Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Попаднах на интересна статия, от която (чрез Гугъл преводача) става ясно, какви са разликите между платената и безплатната версии 2009

На кратко най-съществената разлика е само една: при платената ъпдейтите са с висока скорост и то всеки ден. Докато при безплатната това не така!

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

При безплатната 21-ва версия ъпдейтите са автоматични с висока скорост всеки ден поне по 4-5 пъти за денонощието.Не зная защо предоставят безплатно версия 21.60. Вдигнах настройките на максимум и вече по-малко мълчи.Засега трайно я задържам на единия от домашните компютри - точно на най-рисковия. Около 3 седмици засега ОС с Win XP SP3 стабилно си работи. Миналата година и при инфектирана система компютърът пак си работеше стабилно- сега това още не съм го пробвал.Осигурява свободен достъп до всякакви сайтове - същото е и със SEP 11. По други критерии е абсурдно да сравнявам безплатен антивирус с корпоративен продукт. Поздрави

При безплатната 21-ва версия ъпдейтите са автоматични с висока скорост всеки ден поне по 4-5 пъти за денонощието.Не зная защо предоставят безплатно версия 21.60. Вдигнах настройките на максимум и вече по-малко мълчи.Засега трайно я задържам на единия от домашните компютри - точно на най-рисковия. Около 3 седмици засега ОС с Win XP SP3 стабилно си работи. Миналата година и при инфектирана система компютърът пак си работеше стабилно- сега това още не съм го пробвал.Осигурява свободен достъп до всякакви сайтове - същото е и със SEP 11. По други критерии е абсурдно да сравнявам безплатен антивирус с корпоративен продукт. Поздрави

Просто от любопитство, на SEP позволил ли си му IP traffic или?

@TNN, открих само този инсталационен файл на компютъра:

Публикувано изображение

Възможно е, след инсталация, сам да се е ъпдейтнал до 22, може и да не е този файлът.Не мога да ти кажа със сигурност.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

21.67 е била при теб още на 11 декември. Безплатната версия още не е достигнала до там - излиза, че е малко по-стара версия. Благодаря

Възможно е, след инсталация, сам да се е ъпдейтнал до 22

В десятката :yanim:

При обновяването ако е спирал и после отново стартирал модулите си се е обновил до следващата версия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"RISING Antivirus Free Edition- из бесплатных-просто лучший..настоящая машина для убийства вирусов" Май е вярно. С Comodo IS Free тези машини вече са две. Rising Cloud обаче е голямо предимство за азиатеца.Пласмасов бил... Може-би през миналата година е било така - тогава го нямаше гигантският им Облак...Сега ми изглежда доста променен в положителен аспект. Поздрави

<br />"RISING Antivirus Free Edition- из бесплатных-просто лучший..настоящая машина для убийства вирусов" Май е вярно. С Comodo IS Free тези машини вече са две. Rising Cloud обаче е голямо предимство за азиатеца.Пласмасов бил...  Може-би през миналата година е било така - тогава го нямаше гигантският им Облак...Сега ми изглежда доста променен в положителен аспект.  Поздрави<br />

Ако Лъва е пластмасов то другите са гумени ?

Лошото е че като ти омръзне да го ползваш както винаги ще започнеш да твърдиш че братята от Китай те шпионират.Поздрави

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Ако Лъва е пластмасов то другите са гумени ?

Лошото е че като ти омръзне да го ползваш както винаги ще започнеш да твърдиш че братята от Китай те шпионират.Поздрави

Сега няма как да стане това. Сам съм го настроил автоматично да им изпраща към Rising Cloud данни за съмнителни файлове, сайтове и резултати от проверки. В замяна безплатно Облакът им е "надвиснал" над единият от домашните компютри и има автоматична намеса и когато все пак успея нарочно да го инфектирам. То това е като мечта - все пак е без пари и е напълно законно.Браво на тези водещи азиатци. Мълчи и няма фалшиви тревоги. А a-squared Anti-Malware 4.5, за която имам няколко едногодишни кода е отлична - обаче ме засипва със съобщения за блокирани вредоносни хостове и бисквити...Бих я предпочел,само ако желая защитната ми програма да е нещо като "централен главен герой"... Нещо сродно е и при Авира, Аваст, Касперски. Не са гумени и също ми харесват с по нещо - но азиатецът ги е изпреварил най-вече с Облака. Поздрави

В замяна безплатно Облакът им е "надвиснал" над единият от домашните компютри и има автоматична намеса и когато все пак успея нарочно да го инфектирам. ........Мълчи и няма фалшиви тревоги.

Не знам какви облаци са ти надвиснали над компа, но къде я видя тази "автоматична намеса". Какво значи "мълчи и няма фалшиви тревоги"? Кога ще стигнеш до извода, че антивирусната част, на хартиеното лъвче, сериозно издиша? През колко файла, давани тук за сканиране, трябва да минеш, за да разбереш, че НЕ засича! А нали се води "антивирус", чиято работа е да засича вируси! Може да е много добър благодарение, на контрола на поведението (не го знам, и не го оспорвам), в последващото блокиране на стартиращ се вредоносен код, но при сканиране (ръчно или онлайн) на същият този вредоносен код- НЕ реагира! Мен лично такова поведение на антивирусна програма НЕ ме устройва! Предпочитам вредоносният код да НЕ бъде изобщо допуснат до компютъра, камо ли да бъде стартиран! За това казвам, че за мен, лъвчето, като антивирус, е "хартиено"!

Engineer,интересуват ме крайните резултати - блокирането е далеч по-ефективно от ловенето. Все някога ще се убедиш.Ползването на тази програма е и удоволствие за мен.Знаеш - мога и без никакъв антивирус. Ще ползвам Rising докато ми е интересно - а такива като теб не зная дали могат с нещо да ме заинтересоват. Може-би само с някоя новост при някой от продуктите, на която са се натъкнали между първите. Поздрави

Предпочитам вредоносният код да НЕ бъде изобщо допуснат до компютъра, камо ли да бъде стартиран!

Пожелавам ти, да си намериш антивирусна, която сканира още на сайта на разпространителя !

Пожелавам ти, да си намериш антивирусна, която сканира още на сайта на разпространителя !

Това сега как да го третирам: като бъзик, заяждане, или нещо друго...?

Engineer,интересуват ме крайните резултати - блокирането е далеч по-ефективно от ловенето.

Нали ти казвам и аз същото- да го блокира още при опит за сваляне, а не чак когато направиш опит за стартиране и инсталиране! Все пак това се води антивирус, нали...а не HIPS/ IDS програма? Разбира се една АВ програма имаща и HIPS/ IDS контрол е голямо предимство, но ако дефакто HIPS/ IDS контрола се явява единственото и оръжие, то това вече се явява недостатък. HIPS/ IDS реакцията би трябвало да се явява като допълнителна, подпомагаща реакция и то в краен случай, но ако тя се явява единствената реакция, това вече е недостатък на АВ програмата!

На какво основание антивируса ще блокира нещо още при опит за сваляне ?

На основание наличието на вредоносен код, ако в процеса на сканиране при сваляне, успее да го установи. Защо задаваш глупави въпроси, при положение, че знаеш отговора. Проверяваш ли ме?

На основание наличието на вредоносен код, ако в процеса на сканиране при сваляне, успее да го установи. Защо задаваш глупави въпроси, при положение, че знаеш отговора. Проверяваш ли ме?

Защото си противоречиш.

За да сканира антивируса нещо, първо трябва да го допусне до компютъра.

Защото си противоречиш.

За да сканира антивируса нещо, първо трябва да го допусне до компютъра.

Групости на търкалета! Не знам водеща АВ програма, която не извършва уеб сканиране, на страницата която отваряш или на това, което се опитваш да свалиш. нещо се опитваш да ме пързаляш май....

"HIPS/ IDS реакцията би трябвало да се явява като допълнителна, подпомагаща реакция и то в краен случай, но ако тя се явява единствената реакция, това вече е недостатък на АВ програмата!" На база какви факти или личен опит го твърдиш? Месеци наред карах само с програми IDS+ HIPS. Пробвах 4-5 варианта без антивирус. Дори Ви досаждах с мненията си примерно за комбинирането на Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 7 Free - те са си чудесно съвместно решение за ползване -нали имам едногодишни лицензи от промоцията на мамута. Многомодулният безплатен Rising обаче е сериозно комплексно подсигурен и с много възможни настройки. А уж го инсталира и спретна добро ревю - защо го направи? Поздрави

Групости на търкалета! Не знам водеща АВ програма, която не извършва уеб сканиране, на страницата която отваряш или на това, което се опитваш да свалиш. нещо се опитваш да ме пързаляш май....

И къде го сканира ? В web ли ?

А уж го инсталира и спретна добро ревю - защо го направи?

Какво общо има ревюто, с мнението ми за програмата? Програмата нямаше такова, а аз имах малко свободно време и реших да го направя. Това обаче, няма нищо общо с мненинето, което ми се сформира, за програмата. Както се казва- "за всеки влак си има пътници". На мен програма с такова "пасивно" и "изчакващо" поведение НЕ ми допада! Харесва ми, още когато свалям нещо от нета, ако то е вредно, да ми светне червения прозорец, а не да го сваля безмълвно и чак след това да чакам "я камилата, я камиларя"....

И къде го сканира ? В web ли ?

Мдаааа....диалога с теб приключи!

Защото не можеш да отговориш, или защото не искаш ? Какво ти пречи да обясниш ? Но щом предпочиташ да си запазиш знанията само за себе си - добре.

"Харесва ми, още когато свалям нещо от нета, ако то е вредно, да ми светне червения прозорец, а не да го сваля безмълвно и чак след това да чакам "я камилата, я камиларя"...." При липса на дефиниция нищо няма да ти светне и ти го знаеш. Не разбирам само защо се пробваш да спориш с някои хора и влизаш в "диспут-диалог" с тях , когато засега те знаят доста повече от теб.Ken ти поставя въпроси с умерена ирония - те обаче са точни. Не бих могъл да събирам непознат вредоносен код, ако съм с твоето мислене - той просто ще ми "разкаже играта" - защото липсват правила.Искаш ли да се разходим заедно на няколко интересни места и да пишем после в подходящите теми? Поздрави

"При липса на дефиниция нищо няма да ти светне и ти го знаеш."

Може да ти "светне" и чрез евристично засичане

Ken ти поставя въпроси с умерена ирония - те обаче са точни.

Това ми беше прозрачно още с първия въпрос. И бих казал, че не е ирония, а си е заяждане, защото той много добре знае какво имам впредвид под "уеб сканирне" но понеже си мисли, че аз много "умен", реши да ме пързаля.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.