Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Колега, защо не коментираш пост 370 - това е след 10 дни с Rising 21 Free Edition? Предоставят пълнофункционалната си версия за домашно ползване безплално, а ти пускаш линк може-би към псевдопромоция...Не съм я проверявал - а нужно ли е? Контролира и блокира с въпроси инсталацията и стартирането на драйвери и процеси - това е достатъчно за донякъде осведомен потребител.Създава доста свои промени в регистрите. Основното предназначение на една АВ програма е не да засича и отброява вируси, а да възпрепятствува вредоносния код! Ако инсталираш Twister ще се възхитиш от засичанията му - ако това желаеш. Зависи кой ползвател какво предпочита.Досега не съм видял FP с Rising - а подобни случаи например с НОД32 мога да ги колекционирам. Искаш ли да покажа още такива? Поздрави

Добре, щом е пълнофункционална, защо не открива неща, които се откриват от Rising IS ? Продължавам да се съмнявам, че ъпдейтите за платената и безплатната версии съдържат различна информация.

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, щом е пълнофункционална, защо не открива неща, които се откриват от Rising IS ? Продължавам да се съмнявам, че ъпдейтите за платената и безплатната версии съдържат различна информация.

Едва ли.Обаче конкретно може да се провери - но пак трябва да ги инсталираме. Нямам нищо напротив - ако желаеш. Доста настройки са възможни - аз го ползвах на най-либералните на средна сигурност и ми беше интересно доколко ще ми опази компютъра.Знаех, че ще мълчи. Според a-squared,Nod 32,MBAM и SAS се е справил съвсем прилично.Поздрави

Основното предназначение на една АВ програма е не да засича и отброява вируси, а да възпрепятствува вредоносния код!

Аз пък мисля, че основното предназначение на една АВ програма е:

1. Да не допусне изобщо вредоносен код да влезе "незабелязан" в машината, т.е. наличие на активен, ефективен и превантивно действащ уеб скенер

2. Ако все пак се допусне сваляне на вревоностният код на машината, то прогрмата трябва да го засече при ръчно сканиране

3. Ако при горните две точки нямаме реакция, то остава последното- идентифициране на заразата при опит за стартиране и инсталация!

Така си представям аз трите степени на защита на един компютър.

При НОД 32 са отлично изразени 1-а и 2-а точки...особено 1-а, докато 3-а точка е по-слабото звено. Но до трета точка е почти изключено да се стигне при ефективено противодействие по първите две.

Касперски е добър и по трите точки, но ефективността по 1-а и 2-а точки се постига чрез яко "блъскане" на дефиниции, за сметка на слаба евристика, което го отличава коренно от НОД32.

Рисинг, поне до колкото разбирам, е точно противоположен на НОД-а, а и на повечето "нормални" програми- слаби 1 и 2-а точки, и по добра ефективност по 3-а точка. Това обаче е доста опасно и рисковано! Затова казах, че Рисинг го усещам, като "пасивна" програма. Не ме разбирай погрешно- не казвам, че прогпрамата трябва да се хвърли "в коша"! Като за безплатна алтернатива за домашно ползване и то от по-обикновени потребители, ще свърши работа, но за по- претенциозни потребители, свикнали с други програми- НЕ! Ако някога, остана без лицензи за платени програми, може бих се спрял (от няма и къде) на нея, но при възможност да се ползват платени програми- никога!

И защо никога? С какво те разочарова - установи ли пропуски и какви? Покажи ми ги - както аз се опитах - чрез резултати от проверка с други програми. На мен това ми е интересно - защото често мълчанието е злато.Поздрави

И защо никога? С какво те разочарова - установи ли пропуски и какви? Покажи ми ги - както аз се опитах - чрез резултати от проверка с други програми. На мен това ми е интересно - защото често мълчанието е злато.Поздрави

Абе момче...ти в ред ли си...почваш да ме нервиш! Публикувано изображение

колко файла трябва да тествам още от темата "подпомагане...." за да ти стане ясно, че "кухият" лъв НЕ ЗАСИЧА! Другите засичат, но той- НЕ! Колко по ясно да ти го кажа! И статистиката го показва ясно! Н Е З А С И Ч А!

Абе момче...ти в ред ли си...почваш да ме нервиш! Публикувано изображение

колко файла трябва да тествам още от темата "подпомагане...." за да ти стане ясно, че "кухият" лъв НЕ ЗАСИЧА! Другите засичат, но той- НЕ! Колко по ясно да ти го кажа! И статистиката го показва ясно! Н Е З А С И Ч А!

Благодаря - нищо, че "момчето" ти е батко с доста години...Желая ти успехи със абстрактната статистика. Искаш ли още лицензи за платените версии на ESET? Защото няма пак да ми трябват - връщам си безплатния Rising на този компютър.Къде ще сравнявам НОД32 с този азиатец - трябва да не съм и аз в час..."Мълчанието си е злато"... Поздрави

'Азиатецът' мълчи на почти всички архиви дадени от Никсси. Да си призная ме е шубе да ги разархивирам, за да не стане гаф (все пак е работен компютър и целта му не са тестове на антивируси). Интересно какво му е толкова великото ? Има множество настройки и какво като ги има. Възможно в другата част на планетата да не са засегнати от вирусите в дефинициите за Европа и затова да не засича. Аз друго обяснение нямам.

За вирусите няма граници. Rising-трояноподобният е много интересен и е безплатен.Искам изобщо да не се обажда и да работи ефективно - ето това е задание. Ако искам обратното - инсталирам A-squared Antimalware или Twister и се наслаждавам на най-ловящите.Обаче един Господ знае какво ли "в повече" пак са уловили... Поздрави

само веднъж ще е достатъчно да не се обади спящия лъв и всичко ще иде на кино. с удоволствие обаче ще изпробвам райзинг 2010 да видим ще ли дреме пак като тазгодишния си събрат. (може ли някой да даде линк за него ?) пп: ето още нещо интересно свързано с "интернационалността" на вирусите - в сайта http://www.eset.eu/home threat level - normal в сайта http://www.rising-global.com/ warning level - dangerous

Благодаря - нищо, че "момчето" ти е батко с доста години...Желая ти успехи със абстрактната статистика. Искаш ли още лицензи за платените версии на ESET? Защото няма пак да ми трябват - връщам си безплатния Rising на този компютър.Къде ще сравнявам НОД32 с този азиатец - трябва да не съм и аз в час..."Мълчанието си е злато"... Поздрави

Извинявай, ако съм те обидил! Но ме нервиш с упорството си, пред очевадни неща....!

Къде е този смешен червей - посочи го.Вероятно съм попадал на по-сериозни творения. Лъвът не е пласмасов. NOD 32 никак не реагира при инсталиране на драйвер -сега пак пробвах - тези неща са много по-различни при китаеца. Как да го нарека Nod 32 - заспал, липсващ или нещо друго? Хайде - стига с тези глупави определения!

Червея обикновено се налепя по флашки. Лови ли autorun.inf?Да ти кажа честно колега незнам къде можешь да го намериш ама още помня бях с китаеца и този вирус ме прецека компа ми се рестартираше постоянно през 2 минути. Пълен ад е. Касперски спаси положението тогава от диска на Alkid Live CD

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Извинявай, ако съм те обидил! Но ме нервиш с упорството си, пред очевадни неща....!

Свързан съм с випуск 1989 от ВИАС. Очевадни неща и упорство липсват- необходими са факти за допроверяване.Затова отново инсталирам впечатляващия безмълвен безплатен Rising.Nod 32 ми е скучен в сравнение с този азиатец. Има и още интересни азиатци - пробвай ги като мен - изобщо не са скучни! Поздрави

'Азиатецът' мълчи на почти всички архиви дадени от Никсси. Да си призная ме е шубе да ги разархивирам, за да не стане гаф (все пак е работен компютър и целта му не са тестове на антивируси). Интересно какво му е толкова великото ? Има множество настройки и какво като ги има. Възможно в другата част на планетата да не са засегнати от вирусите в дефинициите за Европа и затова да не засича. Аз друго обяснение нямам.

Особенно на последните линкове прехваленият НОд мълча като риба :) Сега вече наистина ме е шубе да давам инфо и линкове,че рейтинга ми пада заплашително само при споменаване на някой недостатък на НОД...Тука ултрасите на НОД освиниха Рисинг,като преди това нееднократно правиха опити за манипулация на мнението във форума - сиреч ето nikssi бил необективен и затова форума едва ли не загивал...Това инДЖенерче ще се извинили най сетне...

Вярно Рисинг се надъни яко,вярно е и че и НОД и Касперски се дънят - това поне съм го показал.

Стига с това плюене бре ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

абсурд да ме убедиш, че райзинг е по-добър от нод! ти си имаш едни пристрастия за дадена програма, аз вероятно други. в момента въобще не стана и дума за касперски, незнам изобщо защо го намесваш. и ти също спри да нападаш нод, защото в някои отношения инжинера наистина е прав.

Nikssi, то отдавна Iovi ме посъветва да не си гледам рейтинга и аз това правя- така е по-интересно. Сега ще търся кусури пак на Rising 21 Free Edition. Да намеря кусури на Нод32 изобщо не ми е трудно - различно е с азиатеца! Поздрави

Nikssi, то отдавна Iovi ме посъветва да не си гледам рейтинга и аз това правя- така е по-интересно. Сега ще търся кусури пак на Rising 21 Free Edition. Да намеря кусури на Нод32 изобщо не ми е трудно - различно е с азиатеца! Поздрави

Какво ще кажеш да направим един тест. Рисинг срещу НОД 32 Тъкмо ще си направим веселото :handshake: Знаеш,че не харесвам НОД,не харесвам и Рисинг...с други думи съм обективен в такъв тест.

The Graverobber имах впредвид,че НОД-а мълчеше днес като риба,както и мълчеше преди

Публикувано изображение

Дали инженера е прав не знам,но знам че аз като критикувах Рисинг мене той ме обвини без дори да е пробвал пък сега пише дори по кофти неща от мене.

Ще завърша така.

И...излиза потребителя Инжинер и с графики и сладки приказки прави на пух и прах програми,и всички му ръкопляскат... :cant believe:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi, аз всичките ги харесвам. Rising може да разгроми и Касперски - особено, ако му помагам с данни от американските Symantec-McAfee. Искам да търся кусури на безплатната им версия, а не да се занимавам с труднодоказуеми неща.Помагай - но внимавай да не злепоставиш руския гранд...Rising 21 Free Edition е пълнофункционална версия на китайския лидер. Поздрави

Nikssi, аз всичките ги харесвам.

И аз съм така: една я харесвам на 90%, друга на 50%, трета на 5%...но всички си ги харесвам......Публикувано изображение

И аз съм така: една я харесвам на 90%, друга на 50%, трета на 5%...но всички си ги харесвам......Публикувано изображение

Правилно - пробвай и непробваните досега и си ги добави съобразно лична преценка в подобен списък - и пак ще е субективно или относително... Поздрави

Nikssi, аз всичките ги харесвам. Rising може да разгроми и Касперски - особено, ако му помагам с данни от американските Symantec-McAfee. Искам да търся кусури на безплатната им версия, а не да се занимавам с труднодоказуеми неща.Помагай - но внимавай да не злепоставиш руския гранд...Rising 21 Free Edition е пълнофункционална версия на китайския лидер. Поздрави

Колега, уважавам много твоите постове, защото постоянно си в търсене, но на моменти мисля че се отклоняваш от истината. Фразата, че рисинг ще разгроми Касперски е от научната фантастика. Касперски е програма от друго измерение. Аз лично мисля че той и twister не може да разгроми. Мисля че антивируса на рисинг не е на ниво. Ако искаш само проактивно засичане да си потготвят една стена и инсталирайте само нея. От анивируса им никаква полза няма.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Правилно - пробвай и непробваните досега и си ги добави съобразно лична преценка в подобен списък - и пак ще е субективно или относително... Поздрави

Ами може разбира се. Обаче офертата беше към тебе - Ти с Рисинг, Аз със НОД анадъмо?

пп.Писна ми от поправки на рейтинга или ще правим макскарад или да спрем дотук :cool:

Ами може разбира се. Обаче офертата беше към тебе - Ти с Рисинг, Аз със НОД анадъмо?

пп.Писна ми от поправки на рейтинга или ще правим макскарад или да спрем дотук :cool:

Нод 32 е неравностоен на мълчаливия китаец! Знаеш го. За всички ще е по-интересно Rising-Kaspersky! RAV-KAV имам предвид - защото е ясно при стените - руската е доста по-добра! Но мога да го дооборудвам с някоя от най-добрите... Поздрави

Нод 32 е неравностоен на мълчаливия китаец! Знаеш го. За всички ще е по-интересно Rising-Kaspersky! RAV-KAV имам предвид - защото е ясно при стените - руската е доста по-добра! Но мога да го дооборудвам с някоя от най-добрите... Поздрави

Залагам на Каспера.

Rising 21 Free Edition явно и той като всичките други също може да допуска пропуски. PrivateFirewall 7.0 Free си я възстанових до антивируса.Според мен това е най-добрата възможна безплатна комбинация -защото защитната стена блокира със своя HIPS всички нововъзникващи процеси.С настройки на високо ниво на сигурност при стената и най-либералните при антивируса лекотата на функциониране се запазва и имам достъп до всякакви сайтове. При мен Rising е версия 21, при Вирустотал е 22, а при Вирскан е версия 20 - да се чуди човек защо е така? Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.