Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Браво Инженере :) Препоръчвам до го закачите към шапката естествено със дадена връзка за сваляне и т.н. и ...чакаме шоуто =>> искаме тестове :cool:

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Крайния извод е не дърпайте Лъва за опашката въпреки че е Китайски,владее Кунг-Фу !

Човек, като дадеш това всичко на refuse и трябва да забравиш да инсталираш игри и доста приложения, защото много от тях инсталират global hooks, най-малкото.Забележи, най-малкото.Ако оставиш настройките така, че да те пита винаги, освен, че ще откачиш от въпроси, няма как да си сигурен в отговорите.Тия настройки, които показваш, биха свършили работа, ако оставя 5-6 годишно лапе на компютъра, за да съм сигурен, че няма да стане фал, но на мен не ми вършат никаква работа.По същата логика, мога да си създам един хипер ограничен акаунт в windows, на който да му е позволено само да разглежда из нета, без да инсталира, сваля и т.н. и ще постигна абсолютно същия, че дори и по-голям успех, без да ползвам антивирус.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

.................................................................

Крайния извод е не дърпайте Лъва за опашката въпреки че е Китайски,владее Кунг-Фу !

Танганика, всички компании, провеждащи тестове, тестват с настройки по подразбиране, т.е. с настрайки които ще стоят при 90% от ползвателите! това ясно ли ти е? Мнението ми за лъва е противоречиво, с уклон към отрицателно, по простата причина, че на най-елементарно ръчно сканиране или при сваляне на файл- НЕ РЕАГИРА! което аз считам за силно отрицателно явление! Кел файлда от това, че има "хиляда" настройки и , че 0частично се обажда, когато вече си стартирал за инсталация вредоносният код! Качествената програма (като НОД32 например, нищо, че няма ХИПС) засича файла още в процеса на сваляне от мрежата, недопускайки го до машината, което е отлична реакция! Докато мнението ми за Рисинг (до момента) е, че е доста противоречива програма!

А аз когато говорех,че Rising е най-добрата Free програма...кой ли ме слуша.Само да видите и Sandbox-а в новата 2010...но това е изненада.

А аз когато говорех,че Rising е най-добрата Free програма...кой ли ме слуша.Само да видите и Sandbox-а в новата 2010...но това е изненада.

Не съм на това мнение!

<br />Човек, като дадеш това всичко на refuse и трябва да забравиш да инсталираш игри и доста приложения, защото много от тях инсталират global hooks, най-малкото.Забележи, най-малкото.Ако оставиш настройките така, че да те пита винаги, освен, че ще откачиш от въпроси, няма как да си сигурен в отговорите.Тия настройки, които показваш, биха свършили работа, ако оставя 5-6 годишно лапе на компютъра, за да съм сигурен, че няма да стане фал, но на мен не ми вършат никаква работа.По същата логика, мога да си създам един хипер ограничен акаунт в windows, на който да му е позволено само да разглежда из нета, без да инсталира, сваля и т.н. и ще постигна абсолютно същия, че дори и по-голям успех, без да ползвам антивирус.<br />

Тази програма е за експерти.Ти всеки ден/всяка минута ли инсталираш нова програма ?

Нали все пак говорим принципно за възможностите на Rising а не на кой му върши работа и на кой не.

Не съм на това мнение!

Проактивното му куца,но и това ще оправят

Нали все пак говорим принципно за възможностите на Rising а не на кой му върши работа и на кой не.

Именно, че принципно- лъвът не върши работата както трябва да я върши! Мнението ми за момента е, че Лъвът е "пасивна" програма, задействаща се постфактум, а не превантивно и агресивно, както НОД32, да речем....

Тази програма е за експерти.Ти всеки ден/всяка минута ли инсталираш нова програма ?

Е, именно.Възможностите на windows са по-големи, значи.За какво ми е антивирус?

Хайде сега, rising била за експерти.Ясно е, че ще ме въвлечеш в спор, който аз не желая, затова-ОК, Rising е номер 1.;)

Тази безплатна програма се оказва по-добра и от доста небезплатни.Кое е това "превантивно и агресивно, както НОД32"- платеният НОД няма никакъв шанс при реални съпоставки срещу Rising! Някои обаче явно не желаят да се позадълбочат... Поздрави

Тази безплатна програма се оказва по-добра и от доста небезплатни

Човече, можеш ли ми каза- как се оказва? Като не лови абсолятно нищо при сваляне и при ръчно сканиране ли? Ами то това е "а,б-то" на антивирусната защита! Какъв е смисълът да допуснеш да се стартира инсталация на вредоносен код, и чак след това- я засечеш , я не! Не го разбирам това??? Вярно, има множество най-различни настройки и възможности за защита на файлове, ама не владее на необходимото ниво, най-елементарното: ефективно сканиране при сваляне, както и при ръчен скан! Няма какво повече да коментираме! Ако докарат това, поне до нивото на Комодо, тогава наистина ще стане много ценна програма! За момента обаче не е! Категоричен съм!

Проактивното му куца,но и това ще оправят

Радикално несъгласен съм с теб. Най-добрия антивирус го прецаква смешен червей като printer.exe

Танганика, говориш клишета! Какъв е практическият смисъл от голямата "сложност", ако програмата просто не е ефективна за основното и предназначение- да засича при сканиране, и да засича през уеб брауезера. От 10-итана файлове, които се сканира тук, само на два файла програмата реагира, и то чак когато се стигна до най-опасното- стартиране на вредоностият код! За какви "сложности%, за какви 5 лева ми говориш? Мирише ми, че и тоя тик ще отиде в небитието скоро!

Редактирано от mihnev_sz
Цитата : 2.13 от правилата (преглед на промените)

Деисталирах Rising - e имаше само 939 остатъци в регистрите... Сега пак Нод32 съм инсталирал и го чакам да се насканира след цялостно обновяване.Триал бе само в началото-вече е пълнофункционалната версия 4.0.437.0. Сега нещо се бави след китаеца - а той си беше на този компютър инсталиран преди него. PrivateFirewall 7.0 Free e отново с предишната си любов и сега ще я върна към настройки по подразбиране. Поздрави

Може и да има доста опции за блокиране но антивируса прекалено много куца и дърпа назад целия пакет. Танганайка доста разчупи настройките на някои програми, за което всички сме му благодарни. Но смятам, че старата му "любов" гущера е доста по-добър от новата рисинг. Това е мое мнение. Койхто иска да пробва да тества рисиг на printer.exe.

Може и да има доста опции за блокиране но антивируса прекалено много куца и дърпа назад целия пакет. Танганайка доста разчупи настройките на някои програми, за което всички сме му благодарни. Но смятам, че старата му "любов" гущера е доста по-добър от новата рисинг. Това е мое мнение. Койхто иска да пробва да тества рисиг на printer.exe.

Съгласен съм! Комодо-то е по-стойностната програма във всяко едно отношение...има какво и при нея да се желая, но се справя много, много по-добре със засичането на вируси...а то това е и работата!

Дам, някои хора се нахвърлиха да обиждат и, макар, че мненията им са изтрити, това не променя нещата.Човек напада и започва да обижда, когато остане без стойностни аргументи.Ако ги мерим програмите по това, коя може да забранява повече неща, то тогава ще се окаже, че е пълно с програми, осигуряващи стопроцентова защита.Да, пълно е, но, ако забраниш всяка дейност на компютъра, ще можеш да го ползваш за печка, евентуално.

"Брой на сканираните обекти: 215980 Брой открити заплахи: 1 Общо почистени обекти:1 D:\Pictures\PROGRAMI\DRUGI\Nero 8.3.13.0\Nero 8.3.13.0.exe » 7ZIP » Toolbar.exe - Win32/Toolbar.AskSBar потенциално нежелано приложение - бе част от изтрит обект Час на завършване: 19:12:47 Общо време на сканиране: 5536 сек. (01:32:16)" Rising правилно не е реагирал - НОД 32 няма да го коментирам. Десет дни този компютър бе охраняван от китаеца с големия Облак. Сега пак Нод32 е тук - реален оригинал и без фиксове.Нелошо е пазил лъвът, нали? Поздрави

"Брой на сканираните обекти: 215980

Брой открити заплахи: 1

Общо почистени обекти:1 D:\Pictures\PROGRAMI\DRUGI\Nero 8.3.13.0\Nero 8.3.13.0.exe » 7ZIP » Toolbar.exe - Win32/Toolbar.AskSBar потенциално нежелано приложение - бе част от изтрит обект

Час на завършване: 19:12:47 Общо време на сканиране: 5536 сек. (01:32:16)" Rising правилно не е реагирал - НОД 32 няма да го коментирам. Десет дни този компютър бе охраняван от китаеца с големия Облак. Сега пак Нод32 е тук - реален оригинал и без фиксове.Нелошо е пазил лъвът, нали? Поздрави

Просто не си попадал на printer.exe.

Просто не си попадал на printer.exe.

Къде е този смешен червей - посочи го.Вероятно съм попадал на по-сериозни творения. Лъвът не е пласмасов. NOD 32 никак не реагира при инсталиране на драйвер -сега пак пробвах - тези неща са много по-различни при китаеца. Как да го нарека Nod 32 - заспал, липсващ или нещо друго? Хайде - стига с тези глупави определения!

дай снимки за да се види черно на бяло! само с приказки не може да се докаже че не реагира

Лъвът не е пласмасов.

Добре де...няма ли да се съгласиш (а и ти сам си го твърдял), че "малкото лъвче с големите настройки" е много, даже би казал доста, по-мълчаливо от другите програми? Вярно, и всички програми понякога "мълчат" и това е нормално, но лъвчето мълчи 2 пъти повече, което вече не е нормално! Как да се съгладя с "големите" му възможности, като цял ден беше инсталиран при мен, и го тествах на доста файлове, качени в темата "Подпомагане на АВ...". Как ще го обясниш това? Нали основното предназначение на една АВ програма е да засича вируси! Да, ама "пластмасовият" герой го прави 2 пъти по рядко в сравнение с другите! Хайде- обясни ми го!

Колега, защо не коментираш пост 370 - това е след 10 дни с Rising 21 Free Edition? Предоставят пълнофункционалната си версия за домашно ползване безплално, а ти пускаш линк може-би към псевдопромоция...Не съм я проверявал - а нужно ли е? Контролира и блокира с въпроси инсталацията и стартирането на драйвери и процеси - това е достатъчно за донякъде осведомен потребител.Създава доста свои промени в регистрите. Основното предназначение на една АВ програма е не да засича и отброява вируси, а да възпрепятствува вредоносния код! Ако инсталираш Twister ще се възхитиш от засичанията му - ако това желаеш. Зависи кой ползвател какво предпочита.Досега не съм видял FP с Rising - а подобни случаи например с НОД32 мога да ги колекционирам. Искаш ли да покажа още такива? Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.