Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

след инсталиране Rising поиска рестарт после при зареждане се пусна диспечер - сложих всички настройки на максимум

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=0909af5303c352d4b7432064756eb3f4

при сканиране на архива нищо не отчете. при разархивиране също гробно мълчание

hттp://www.filehoster.ru/files/em9278

позволи свалянето на файла впоследствие за кратък момент системата заби, а аутпост поиска разрешение за модифициране на браузъра...

Да разбирам ли, че и 2010 е същата боза като 2009?

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

всеки да си прави изводите за себе си. аз моя си го направих - райзинг стоя точно 15мин на харддиска

всеки да си прави изводите за себе си. аз моя си го направих - райзинг стоя точно 15мин на харддиска

Със сигурност е имало конфликт между Предният пост и Рисинг. Това дали струва наистина всеки сам си преценява. Преди ме критикувахте,когато писах за Рисинг пък сега пеете моята песен :question:

ESS=Инженере ти също пееше в този хор и то - първи глас Едно извинявай няма ли?

• 1 месец по-късно...

Инсталирах" Rising Internet Security 2010" и"Rising PS Doctor".Минал съм през аваст,AVG,Касперски,Бит Дефендер,Авира,Масфрий и др.Изпозвам само безплатни програми или ключове.За сега много добре.Дайте инфо за тази слабо ползвана в БГ защита!

Искам да запитам по-осведомените ,какви са подобренията във версията 2010 в сравнение с версията 2009 та да знам дали да я пробвамПубликувано изображение

Редактирано от givens (преглед на промените)

Искам да запитам по-осведомените ,какви са подобренията във версията 2010 в сравнение с версията 2009 та да знам дали да я пробвамПубликувано изображение

http://rising-global.com/Information/News-Events/RISING-Security-Software-2010-Series-is-Officially-Released.html

• 1 месец по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Rising Antivirus 2011 всъщност е 23-та версия на програмата.Вече е с цифров подпис и безплатната версия /тя е пълнофункционална/ може да се изтегли от http://www.freerav.com/ Тази версия е с по-красив и опростен интерфейс спрямо предните. В Азия и Америка са доста мненията, че това е една от най-добрите безплатни програми.За мен е ясно - доста платени програми са по-зле от този безплатен и комплексно обезпечен водещ азиатец. Мнението ми е, че измежду безплатните възможности може-би единствено Comodo IS Free е още по-добра, но тези неща са си относителни. С любопитство инсталирах новата версия - първоначалните ми впечатления са добри.

Rising Antivirus 2011 всъщност е 23-та версия на програмата.Вече е с цифров подпис и безплатната версия  /тя е пълнофункционална/ може да се изтегли от http://www.freerav.com/    Тази версия е с по-красив и опростен интерфейс спрямо предните.  В Азия и Америка са доста мненията, че това е една от най-добрите безплатни програми.За мен е ясно - доста платени програми са по-зле от този безплатен и комплексно обезпечен водещ азиатец. Мнението ми е, че измежду безплатните възможности може-би единствено Comodo IS Free е още по-добра, но тези неща са си относителни.  С любопитство инсталирах новата версия - първоначалните ми впечатления са добри.

Олимпиадата онагледява китайското ниво в спорта - а този продукт-в защитния софтуер...Присъединявам мнението си към тези на многото впечатлени ...  http://www.freerav.com/ - безплатна възможност! . ... Програмата вероятно превъзхожда познатите ни безплатни програми - твърдят го съпоставящите - на мен ми е нужно още време за мнение....   Определено си струва да се пробва ....  Поздрави

Какво искаш да кажеш с тези сравнения? При мен днес при пълно сканиране Rising намира Trojan.Win32.Generic в mbam.dll>>DRIVER... Трояноподобна заплаха от най-висок риск! Ето това е интересното - азиатецът скача на файл на Malwarebytes' Anti-Malware Free. Отдавна нищо за безплатните програми не ме изненадва... И азиатецът е безплатен.

Ето това е интересното - азиатецът скача на файл на Malwarebytes' Anti-Malware Free. Отдавна нищо за безплатните програми не ме изненадва... И азиатецът е безплатен.

Кой файл по точно? Инсталационният файл или драйвера,който инсталира? Какво се опитваш да кажеш с това:

Отдавна нищо за безплатните програми не ме изненадва...

Какво разбираш под отдавна и какво означава и това "... И азиатецът е безплатен."?

Спрямо mbam.dll>>DRIVER сега никой друг антивирус не реагира и това ми е достатъчно за деинсталацията на Rising 23. Ще пробвам версия 24 когато му дойде времето...

• 6 месеца по-късно...

Сложих пак хартиеното лъвче ...2011... Идеята ми напоследък е да имам по-базова, непретенциозна защита, с ограничен акаунт под Windows 7, като досега бях с Avast! Free. Исках да обърна внимание повече на лекотата на работа на защитната програма и на системата като цяло, и да сравня прехваления китаец с чеха. Предполагах, че въпреки по-добрата детекция на Аваст, Райзинг ще ми е достатъчен за домашно ползване... да..., ама не... Че сякъш е по-лек ( но не много ), по-лек е....добре, и само това. Ужасен е откъм детекция.От последните 10- на линка от MDL и malc0de снощи файловия му скенер не засече нито един. Че той Windows Defender засича двойно повече от него. При ръчно сканиране се обади - някъде около 30 процента от 20-на файла засече...Стартирах всички незасечени под Shadow Defender. Въпреки че бехавиор се обади за няколко файла и блокира тамнякакви неща- Hitman Pro и MBAM се задавиха от логовете си. Системата се превърна в конюшна пълна освен с троянски коне и с всякаква друга гад. А в същото време при повишаване на евристиката постави под карантина Skype, utorrent и добавката за пароли към браузерите LastPass. УЖАС..... Виждам доста по-малко настройи отколкото преди в старите версии, особено на блокера (ХИПС-а). Ще го потествам още малко, ама няма да е дълго време на системата ми. Не мога да разбера как ще има толкова много ползватели в Китай... облака им не се обади нито веднъж. Как разчитат толкова много хора на него. В един друг момент системата преди да ресна Shadow mode, се държеше добре работеща, въпреки че бе заразена. Той нали блокира туй,онуй, и изглежда е предпазил и блокирал най-опасните посегателства към уиндоуса... Не знам... може би флософията на китайците за защита наистина да е съвсем различна от европейската...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Открих на Rising най-големия плюс: Детето се радва на асистента (лъвчето).Публикувано изображение Нищо, че като се включи, процеса му заема повече РАМ, отколкото останалите процеси на Rising взети заедно....

Оставам с Rising Antivirus Free засега, щото му намерих настройките на бехавиор блокера, (или ХИПС-а, или както там се казва) . Сега съм на Advancet Template, и ще се поразцъкам отново из тъмните сайтове. Сега вече "Силата" е с мен.... Лъвчето може и да не е толкова хартиено, както изглежда. С настройки по подразбиране HIPS-а му е доста блонди, даже все едно го няма....Поздрави...

пп. Между впрочем Rising с настройки по подразбиране е доста зле,но ако вдигнеш нивото на Макси става доста досаден. Изобщо не е хартиен лъв.

При мен с настройи на ХИПС-а му на Макси (Advancet Template), пази доста добре. Тука вече се конпенсира донякъде ниската детекция. От два дни не ме е питал за повече от 5-6 системни процеса, единия от които беше Task Manager - давам му Trust, и не ме занимава повече. Та на чиста машина не е толкова досаден, изглежда имат добре развит бял списък. Преди да го сложа на реалната се опитах да го инсталирам на VMwarе, но не успях - въобще не тръгваше инсталацията. Бих искал да помоля някой от вас да пробва лъвчето и да го тества с настройки на Макси, ако му се занимава и клипче да направи, че аз с клипчетата още съм скаран, а и нямам време....

При мен с настройи на ХИПС-а му на Макси (Advancet Template), пази доста добре. Тука вече се конпенсира донякъде ниската детекция. От два дни не ме е питал за повече от 5-6 системни процеса, единия от които беше Task Manager - давам му Trust, и не ме занимава повече. Та на чиста машина не е толкова досаден, изглежда имат добре развит бял списък. Преди да го сложа на реалната се опитах да го инсталирам на VMwarе, но не успях - въобще не тръгваше инсталацията. Бих искал да помоля някой от вас да пробва лъвчето и да го тества с настройки на Макси, ако му се занимава и клипче да направи, че аз с клипчетата още съм скаран, а и нямам време....

Инсталацията мина при мене успешно на VMwarе и пази доста прилично ако вдигнеш нивото на защита.

Инсталацията мина при мене успешно на VMwarе и пази доста прилично ако вдигнеш нивото на защита.

Аре пусни едно клипче с настройки на Макси, както ти си ги правиш - с нови зарази zero day, от Malc0de, от MDL..., може и стари... Може освен на ХИПС-а и евристиката да вдигнеш на High...Моля...

Аре пусни едно клипче с настройки на Макси, както ти си ги правиш - с нови зарази zero day, от Malc0de, от MDL..., може и стари... Може освен на ХИПС-а и евристиката да вдигнеш на High...Моля...

Качва се. Много хора ще бъдат изненадани. :)

Реших да е тука - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=165378&view=findpost&p=1994674

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Браво, сега се справи отлично, но по принцип не ми харесва идеята, че позволява стартирането на всичко неизвестно, чак тогава следва анализиране в облака, и ако има подозрителна активност бива блокирано и изтрито. От друга страна пък и да остане някъде нещо - някъде някой временен файл , пък и даже да е в system32, което да бъде открито от Hitman и MBAM отпосле, то може и да е с блокирани функции или ограничено. Наистина странна работа на китайския лъв...

М/у другото ТНН ме предупреди да не ползвам Rising с повишени настройки, защото може да блокира системата. Засега това не се случва, но почна да става подозрителен и да блокира собствените си процеси:

Публикувано изображение Странен азиатец....

М/у другото ТНН ме предупреди да не ползвам Rising с повишени настройки, защото може да блокира системата. Засега това не се случва, но почна да става подозрителен и да блокира собствените си процеси:

Публикувано изображение Странен азиатец....

Мисля че трябва да се поразучат. На мене ми направи впечатление,че стана доста подозрителен към всичко отварящо се до следващият рестарт. Това,че блокира процесите си не е нормално но и в във версия 7 на Касперски съм виждал такива. Съобщения на самозащитата - блокиран процес на Касперски.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Много съмнителен на високо ниво Публикувано изображение

http://www.neuber.com/taskmanager/process/dwm.exe.html

С настройки по-подразбиране обаче,нещата са много зле,най-зле от всички програми които съм пробвал до сега!

Всъщност не е било напразно! Току що разбрах,че Rising НЕ защитава регистрите!

Лека и ти благодаря! Благодарение на теб сега установих слабото място на иначе една великолепна за мен безплатна програма! :)

Ами тези тук настройки за какво са, само за красота ли....Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.