Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Безплатният Rising заради инсталиране на драйвер блокира инсталирането на индийското чудо SysProt AntiRootkit - обаче безпроблемно прие инсталацията на PrivateFirewall 7 ! Най-леката измежду стените с качествен HIPS вече му е компания - сякаш "усети", че се добавя допълнително подсигуряваща програма.Няма загуба на пъргавина и скорост. А аз ще проверявам дали не намерих най-после най-добрата комбинация измежду безплатните за домашно ползване - досега 4000 мнения определено не ми стигнаха в това търсене... Поздрави

• Отговори 543
  • Прегледи 62,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

....сякаш "усети", че се добавя допълнително подсигуряваща програма....

Кефиш ме с тия "бисери"....Публикувано изображение

Rising 21.68.04 e на линия сега - що версии са се изредили при тези водещи азиатци...Ще проверявам дълго и продължително дали това не е най-добрата безплатна защитна програма глобално.Отсега ми е ясно - доста от платените алтернативи едва ли са по-добри от това безплатно азиатско-китайско "чудо"...Удоволствие е ползването на програмата им! Поздрави

C:\Program Files\Rising - папката тук при мен сега е 192 MB и е приблизителен ориентир - колко е с "немската" GDATA?

Виж в C/ProgramData и тогава ще разбереш реално колко е.Направи скритите папки видими. :cool:

Освен китайски,какъв друг език има достъпен;

Rising 21.68.04 e на линия сега -..

При мен друго показва,изтеглих днес безплатната версия от оф.сайта им?

Rising 21.68.04 e на линия сега - що версии са се изредили при тези водещи азиатци...Ще проверявам дълго и продължително дали това не е най-добрата безплатна защитна програма глобално.Отсега ми е ясно - доста от платените алтернативи едва ли са по-добри от това безплатно азиатско-китайско "чудо"...Удоволствие е ползването на програмата им! Поздрави

Ще е интересно да и добавиш стената на Комодо или на ПС Туулс! как ли ще се държи и дали ще се сдружат...все пак и Рисинг и Комодо имат хипс!!

По скоро е IDS. Има доста разширени настройки в случай,че желаеш по сериозна защита. Тодоре,моля те дай няколко шота на настройките да видят колегите за какво става въпрос

По скоро е IDS. Има доста разширени настройки в случай,че желаеш по сериозна защита.

Тодоре,моля те дай няколко шота на настройките да видят колегите за какво става въпрос

IDS - точно така. Толкова им харесах настройките по подразбиране при Rising - сложих им още преди 3-4 дни 10-знакова парола - никой да не може да ги променя. Версия 21.68.04 е при мен след ъпдейтите - изтеглена е от http://www.freerav.com/ Добре опознах PrivateFirewall 7 с настройките и и там ще отида на максимум! Предпочитам либерален антивирус. Поздрави P.S. English,Russian,Turkish,German and Traditional Chinese - Вграден превод!

Редактирано от TNN (преглед на промените)

а ще върви ли на Windows 7

Не. Няма поддръжка на Windows 7, според официалния сайт, справка: Rising Antivirus 2009 (виж System Requirements).

Цитат оттам за поддържаните операционни системи:

Windows OS: Windows 2000/XP/2003/Vista/64 Bit

IDS - точно така. Толкова им харесах настройките по подразбиране при Rising - сложих им още преди 3-4 дни 10-знакова парола - никой да не може да ги променя. Версия 21.68.04 е при мен след ъпдейтите - изтеглена е от http://www.freerav.com/ Добре опознах PrivateFirewall 7 с настройките и и там ще отида на максимум! Предпочитам либерален антивирус. Поздрави P.S. English,Russian,Turkish,German and Traditional Chinese - Вграден превод!

TNN, ти в какъв ред инсталира лъва и стената на Private? Мисля си ако Комодо е вече инсталирано (говоря само за стената) и после инсталираш лъва, не би трябвало да има проблеми. На гущера, при инсталацията на лъва, му казваш, че същият е доверено приложение и няма да го закача. След това гущера го добавяш в изключенията на лъва. Така си мисля...Публикувано изображение

Първо инсталирах Rising и след това защитната стена. Без посочване на доверени приложения - нека взаимно се наблюдават. В тази последователност няма конфликтности. PrivateFirewall 7 Free вече е на максимум и няма промяна в нищо - съвместиха се две от най-добрите безплатни програми за домашно ползване. Тази ОС /WIN XP SP3/ е пъргава сякаш още е с НОД 32, а промяната е налице. Поздрави

Първите ми впечатления от Rising са,че е по-лека програма от ESS NOD32.След пълно сканиране Rising не намери нищо.Нода си е свършил добре работата.Не бях доволен от нода ,че utorrenta не можеше сиидва пълноцено и когато аз пусна да свалям нещо трябва да рестартирам програмата че да почне да сваля.И сърфирането из нета беше тромаво сравнение сега с Rising.Пък вече колко ще пази програмата,времето ще покаже.

...Малко my липсват дефиниции...

Липсата или наличието на дефиниции, не бива да се счита за основен критерий за качеството на една програма! Даже бих казал, че не критерий, и за вбъдеще считам, че ще става критерий с все по-малка тежест....

Липсата или наличието на дефиниции, не бива да се счита за основен критерий за качеството на една програма! Даже бих казал, че не критерий, и за вбъдеще считам, че ще става критерий с все по-малка тежест....

Ами

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Ами има хора тук за които е критерии.....

Има вЕрно е! За тях е критерии, защото програмата, която ползват, изначално е била замислена и проектиране да разчита предимно на дефиниции...едва в последно време започнаха да обръщат повече внимание на евристиката....но спирам да пиша повече за това, за да не се наруши крехкият мир, настъпил от вчера...Публикувано изображение

Редактирано от engineer (преглед на промените)

"Antivirus & Antispyware Protection: Protection from Trojans, worms, rootkits and other malware." Комплексната защита си е налице при безплатната версия - щом и сканиранията с безплатните MBAM,SAS и a-squared съвсем нищо не откриват сега при мен.Ако не се разпознава от Security Center Antispy модул - бих търсил причините за това,вместо да повтарям неверни или недопроверени неща.С всички с Win Vista ли е така? С Win XP са си нормални нещата. Поздрави

"Antivirus & Antispyware Protection: Protection from Trojans, worms, rootkits and other malware." Комплексната защита си е налице при безплатната версия - щом и сканиранията с безплатните MBAM,SAS и a-squared съвсем нищо не откриват сега при мен.Ако не се разпознава от Security Center Antispy модул - бих търсил причините за това,вместо да повтарям неверни или недопроверени неща.С всички с Win Vista ли е така?  С Win XP са си нормални нещата. Поздрави

Да ,при Виста Security Center ми казва,ч нямам Antispy Модyл-при GDATA Antivirus също!

"Antivirus & Antispyware Protection: Protection from Trojans, worms, rootkits and other malware." Комплексната защита си е налице при безплатната версия - щом и сканиранията с безплатните MBAM,SAS и a-squared съвсем нищо не откриват сега при мен.Ако не се разпознава от Security Center Antispy модул - бих търсил причините за това,вместо да повтарям неверни или недопроверени неща.С всички с Win Vista ли е така? С Win XP са си нормални нещата. Поздрави

слОжи му варана на тоя лъв, да видим дали ще се сдружат....?

слОжи му варана на тоя лъв, да видим дали ще се сдружат....?

И защо не пробваш ти? Аз желая тази ОС да работи леко - все едно като без никакви защитни програми. Сега не ми се разваля комбинацията - твърде добра е. Да не говорим по въпроса доколко този варан е легитимно-валиден като законосъобразен софтуер... Поздрави

RISING ANTIVIRUS 2009

РЕВЮ

Параметри на компютъра до инсталацията

1. Заемана виртуална памет- 342 МВ
2. Свободна физическа памет- 615 МВ

Параметри на компютъра след инсталацията

1. Заемана виртуална памет- 423 МВ
2. Свободна физическа памет- 547 МВ

Размер на инсталационният файл- 61.5 МВ, версия- 21.28.32.0
Заеман обем от програмата след инсталацията- 192 МВ

От горните параметри, следва, че програмата заема приблизително:
Виртуална памет- 80-90 МВ (в спокойно състояние), физическса памет- 70МВ. Скороста на зареждане на Windows е около- 65-70 сек., което е повече от други програми.
Усеща се и известно "затормозяване" на системата, при отваряне на папки и сърфиране в нета...

1. След стартиране на инсталацията програма дава следният прозорец, от който трябва да се избере езика на програма. Избирам- руски! Натискам бутона- ДА

Публикувано изображение

2. Следва подтвърждение за съгласието с лиценза

Публикувано изображение

3. Следва избор на типа инсталация. Избирам пълна. Тук се вижда, че иска свободно място от 276 МВ

Публикувано изображение

4. Тук махам отметката, тъй като не искам да ме бави, като ми сканира предварително. А и по принцип, на непознати програми, не давам да ми сканират предварително, преди да имам контрол над тях!

Публикувано изображение

5. Така тече процеса на инсталация, която искам да предупредя, че е доста дълга и тромава, в сравнение с други програми

Публикувано изображение

6. В края иска рестарт

Публикувано изображение

7. Приветствие на основният екран

Публикувано изображение

8. След като му дадох да се обнови, ми даде, че има нова версия 21.68.50 и иска да се обнови до нея. дадох му, но докато чаках обновяването "брадясах"! Обновяването отне над 15 мин.!

Публикувано изображение

9. Най-после имам актуална версия. Това е основният екран

Публикувано изображение

10.1. Етикета "Проверка". Тук може да се настрои кое да се проверява, как, и какво действие да се предприеме при откриване на вирус

Публикувано изображение

10.2. При натискане на бутона "Установка" се отваря прозореца с настройките

Публикувано изображение

11. Етикета "Защита" се състои от две части:

Активна защита, включваща- укрепване на ОС, управление на приложенията, прехващач, контрол на USB, самозащита

Публикувано изображение

Автозащита, включваща: контрол над файловете и проверка на пощата

Публикувано изображение

12. Етикета "Инструменти" се състои от: Асистент Rissing, Настройки на вградената проверка, Мастер на регистрацията, Инсталация за създаване на инструменти, Карантина

Публикувано изображение

13. Етикета "Кантрол". Показва нивото на безопастност на компютъра, и подобрява допълнителни възможности за подобряване на защитата, включително и т.н. "Облак" (Rising Cloud Security)

Публикувано изображение

14. Менюто "Действия", предлага: начало и край на проверката, логове, изход

Публикувано изображение

15. Менюто "Настройки" предлага настройки на: сканирането, автозащита, активна защита, обновяването, пароли, настройка на "Облака"

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

16. Менюто "Инфо", дава достъп до: помощ, официалният сайт и до информация за лиценза

Публикувано изображение

17. Ето как изглежда лиценза

Публикувано изображение

18. Ето как изглежда процеса на бързо сканиране

Публикувано изображение

19. Ето как изглежда иконата на програмата във активно състояние и в изключено състояние. При опит за изключване на цялата защита (чрез десен бутон върху иконата), се отваря прозорче, в което се иска да се въведе показаният код (отлична опция срещу изключване)

Публикувано изображение

20. Ето как изглежда засичане на вирус. Миг преди да се появи прозореца, оповестяващ за откриването на вирус, програмата издава кратък звуков сигнал, наподобяващ "изстрел"

Публикувано изображение
------------------------------
Общото заключение е, че програмата има много красив, стилен, и "сериозно" изглеждащ интерфейс, интуитивен и удобен за работа, наличие на много опции за настройка.

Много добро ревю @engineer :help wanted3: ,разберете се с @B-boy[styLe] ,ако искате да го закачи към шапката на тази тема.

Ревюто е прилично, даже повече от прилично.А може ли и малко тестове, като така по-така? :lighter::help wanted3::)

Много добро ревю @engineer :) ,разберете се с @B-boy[styLe] ,ако искате да го закачи към шапката на тази тема.

Ами нямам нищо против...ако прецените го качете в шапката!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.