Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

В характеристиките на програмата Rising Antivirus, видях, че тя има и ХИПС, което ме накара да се заинтересувам от нея малко по-подробно.

Какви са особеностите на програмата, тежка ли е, как се отразява върху скоростта на компютъра, ефективен ли е ХИПС-а и, "лови" ли, конфликтна към други програми за сигурност, лесно ли се деинсталира...и т.н... TNN, май ти я беше проверявал по-обстойно?

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Отговори 543
  • Прегледи 62,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Rising Antivirus Free Edition 2009 Functions and Advantages Zero day protection with Rising Cloud Security: Rising Cloud Security users communicate with the Rising virus lab to form a rapid response network which quickly catches Trojans and other malware. Antivirus & Antispyware Protection: Protection from Trojans, worms, rootkits and other malware. With unparalleled expertise in combating malware, Rising offers you actual protection against today’s cyber threats without putting a strain on your computer’s resources. File Monitor: Automatically detects viruses in active files and prevents them from infecting your computer. Email Monitor: Scans inbound (POP3) and outbound (SMTP) emails for malware. Application Control: Monitor the operational status of applications and block suspicious activities. Malicious Behavior Interceptor: Monitors programs in the system for possible malicious behavior. USB/CD/DVD Monitor: Blocks malware on USB storage media, CDs/DVDs and network drives. Embedded Scan: Provides integrated protection for instant messengers, download managers and other popular tools. Web Trojan Defense: Automatically blocks malicious web scripts and viruses while you are browsing the web. Self-Protection: Prevents malware from making changes to the Rising Antivirus software." Преди около половин година съм писал за свои впечатления и констатации. Лесно се деинсталираше - обаче оставаха "остатъци". Поздрави

"Rising Antivirus Free Edition 2009 Functions and Advantages

.............

Self-Protection: Prevents malware from making changes to the Rising Antivirus software." Преди около половин година съм писал за свои впечатления и констатации. Лесно се деинсталираше - обаче оставаха "остатъци". Поздрави

А каква е разликата между платената и фрий версията. Видях, че платената има и руски интерфейс.... какви са ти личните впечатления за програмата- натоварване на компютъра, скорост на системата, конфликтност, детекция и т.н....??

Разглеждайки ревюто и в Softpedia.com, ми направи впечатление нали(ието на огромно количество опции, настройки, поднастройки...повече от на Комодо са....

Системните изисквания са минимални и не забавя системата, има руски език, детекцията не е на ниво - рядко се обажда.Но не е и нужно да бъде "башловец" примерно като Comodo... Окомплектован е за справяне с непознати кодове.Безплатната версия е пълнофункционална и не е поорязана! Обаче китайското любопитство се движеше заедно с него. Сега не зная дали е пак така.Поздрави

Системните изисквания са минимални и не забавя системата, има руски език, детекцията не е на ниво - рядко се обажда.Но не е и нужно да бъде "башловец" примерно като Comodo... Окомплектован е за справяне с непознати кодове.Безплатната версия е пълнофункционална и не е поорязана! Обаче китайското любопитство се движеше заедно с него. Сега не зная дали е пак така.Поздрави

Попаднах в един руски форум, на коментари за програмата. Направи ми впечатление преобладаващото положително мнение и възхваляване на програма. доста "зарибяващи" са тия коментари...май ще я пробвам като остана по-свободен покрай празниците...

Ето няколко цитата на коментари:

Rising - The Best!!!!! Самый лучший антивирус из всех. Каспер и Avast ему в подметки не годится. Молодцы-китайцы. Так держать!

QU@NTO, 21.11.2009 10:55, для RISING Antivirus Free Edition 21.22.30.0

Отличный антивирус!Красивый интерфейс,на русском,все понятно.После AVG Internet Security 2009 нашел 3 вируса и комп стал просто летать!Rising Antivirus считают китайским Касперским,только в отличие от Касперского этот памяти потребляет гораздо меньше.А показатели у обоих одинаковые: из 100 вирусов находят оба 96.Ставлю 5+

Baltika, 17.11.2009 21:41, для RISING Antivirus Free Edition 21.22.30.0

Для kudoji.

Я не хочу вступать в полемику. Я говорю о результате 6-месячного пользования даным продуктом. Те не многочисленные кейлогеры или вирусы, которые пробовали прорваться в мою систему RisingAV ловил на лету. Может я не по тем сайтам хожу? =). Ради интереса еще раз попробовал тестовый вирус(и в текстовом, и в архивном, и в исполнительном файлах), даный продукт сразу выдает информационное окошко, что делать с даным вирусом и дает шанс решить нам что делать с даным файлом(при чем если мы даже не обратим внимание на информокошко он через несколько секунд автоматически удалит этот вирус). В итоге меня, как конечного пользователя интересует одно, чтобы моя операционная система работала как швейцарские часы - чисто, точно и без тормозов. И даный антивирус RISING Antivirus Free Edition в связке с COMODO Internet Security(пользуюсь только файерволом)-это место рекламы!!! - справляются на отлично. Спасибо разработчикам за даные продукты. Кстати существует и Rising Internet Security Free Edition на подобии CIS.

HELPERBOY, 14.08.2009 20:47, для RISING Antivirus Free Edition 21.22.30.0

Использую даный продукт в связке с CIS 3.10.* 6 месяцев; на компьютере ХР3, в инете по 14 часов. Проблем с загрузкой или подвисанием системы не наблюдается. Сканирование в реальном времени выставлены у обоих продуктов плюс RisingAV выставлен как антивирус для сканирования только-что закачаных файлов(паранойя-однако):whist:. Радует что разрабы доработали сканирование архивов - имеется ввиду образы дисков. Да и между прочим вирусный eicar-тест он прошел на лету :). Твердая 5.

HELPERBOY, 07.08.2009 16:50, для RISING Antivirus Free Edition 21.22.30.0

я не просто удивлен. я потрясен. +10. моя эволюция теперь выглядит так: НОД-(Авира-Каспер)-RISING

reaman, 03.05.2009 13:39, для RISING Antivirus Free Edition

[i]Из бесплатных-просто лучший..настоящая машина для убийства..вирусов..+10.

z2z60, 18.04.2009 10:15, для RISING Antivirus Free Edition

http://soft.softodrom.ru/scr/getc.php?id=7435 Можеше просто да посочиш линка с коментарите. В руски форуми съм срещал мнения, че пази на ниво спрямо всякакви чужди творения /с изключение на доста свои китайски/... Програмата не е лоша - но чак така да я възвеличават няма причини.Може да се ползва с някоя от добрите стени.Поздрави

http://soft.softodro...etc.php?id=7435 Можеше просто да посочиш линка с коментарите. В руски форуми съм срещал мнения, че пази на ниво спрямо всякакви чужди творения /с изключение на доста свои китайски/... Програмата не е лоша - но чак така да я възвеличават няма причини.Може да се ползва с някоя от добрите стени.Поздрави

Това са пълни глупости които ги пишеш,чак ме ядоса!!!

Как ще сложиш стена на Defence модула на Рисинг?

С коя стена му предлагаш?

Престани вече да се излагаш-...а уж си го ползвал!!!

Рисинг не може да се слага с никаква стена.

Безплатната версия няма вграждане в системата за Antispy Модул(което не означава,че не лови)

Платената версия има такава(то за без пари е идеален)

Антивируса е по-лек от болшинството Антивируси.

Обновява се често.

Силата не е в Евристиката а точно Defence модула.

Засичането му като Антивируса е около 95\96 %!!!

Обаче аз го препоръчвам за домашно ползване него от колкото Авира Free(поне за сега)

Новата Бета 2010 тече в момента.

Във Версия 2010 е наблегнато на HIPS модула.Предполагам има и вече Antispy в Free версията.

Пуснала съм link в Промоциите само за Новата версия на Стената 2010(безплатно 6м.)В нея има разработката на Хипс Модула!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Rising Antivirus Free Edition 2009 е нормално съвместим с много защитни стени - потвърждавам го.Прочетохте ли мненията на руските му ползватели?

Rising Antivirus Free Edition 2009 е нормално съвместим с много защитни стени - потвърждавам го.Прочетохте ли мненията на руските му ползватели?

Да браво,предлагам на Hips-а на Рисинг да му добавим като стена Комодо.

Така 2 HIPS-а ще работят в комбина :)

Как ще сложиш стена на Defence модула на Рисинг?

В един от цитатите, които дадох, човека пише, че работала перфектно в компанията на Комодо! И на мен ми се струва, че не би трябвало да има проблем с повечето стени....

някой има ли мнение за индийската PROTECTOR PLUS......няколко месеца е ползвам и съм доволен...толкова е лека и незабележима с реално временна защита е ....вирус не ме е полазил...ако някой друг е ползвал нека сподели мнението си.

Има логика в това, което казваш, ама...де да знам...ако дефанс модула на комодо е изключен и се остави чистата стена, не би трябвало да има проблем...

При добре преценени настройки ще работят с взаимно подпомагане - пробвал съм с няколко стени. Зарязах програмата единствено заради китайското любопитство тогава. Rising е с проактивно IDS окомплектоване и съчетаване със стени с HIPS дори е целесъобразно. Може просто да пробвате. Поздрави

Има логика в това, което казваш, ама...де да знам...ако дефанс модула на комодо е изключен и се остави чистата стена, не би трябвало да има проблем...

Аз съм го слагала на Вистата ми!Тоес със стената на Виста.Може би с нормална стена да работи добре(но без хипсове-мипсове)Защо не го сложиш? Tака ще имаш самостоятелна преценка.

В един от цитатите, които дадох, човека пише, че работала перфектно в компанията на Комодо! И на мен ми се струва, че не би трябвало да има проблем с повечето стени....

То и аз чета че ползват Комодо с Авира Premium +Spyware Терминатор,но .....

Направи ми впечатление преобладаващото положително мнение и възхваляване на програма. доста "зарибяващи" са тия коментари...май ще я пробвам като остана по-свободен покрай празниците...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92505&view=findpost&p=1335339

След този екшън малко вероятно е да повярвам на разни писаници из братските форуми :wors: Новата версия,как ли ще се представи? Да и сложа ли защитна стена и каква. Ползвам XP SP3

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92505&view=findpost&p=1335339

След този екшън малко вероятно е да повярвам на разни писаници из братските форуми :wors: Новата версия,как ли ще се представи? Да и сложа ли защитна стена и каква. Ползвам XP SP3

Не съм ползвал все още програмата (ще го направя в близко време), но винаги когато правиш някакви сравнения между програми, в които учавства и твоята "любов", се отнасям с голяма доза недоверие, подозрителност и съмнение за стъкмистика, и то по простичката причина, че до сега не съм видял да показваш провал на Касапа, а такъв има по другите форуми... Ти и Нортон в близкото минало оплюваше, пък сега се оказва, че го харесваш, да не говорим за НОД... По съм склонен да вярвам на мнения на независими потребители от независими форуми....Публикувано изображение

Лека вечер! :)

http://www.kaldata.c...dpost&p=1335339

Е стига де !

То на нови зарази почти всички се дънят!!!!

Ти си дал link към неща които са доста нови били!

Ако съдим за Антивирусите по новите зарази то няма да ползвам нито един.

Важно е дали един АВ се обновява често как реагират компанията на новите зарази(дали бързо ги добавят)това е!

Също е важно какви способности има програмата,дали издържа на вирус атаките и т.н.

Това което си дал нищо не означава.

Не съм ползвал все още програмата (ще го направя в близко време), но винаги когато правиш някакви сравнения между програми, в които учавства и твоята "любов", се отнасям с голяма доза недоверие, подозрителност и съмнение за стъкмистика, и то по простичката причина, че до сега не съм видял да показваш провал на Касапа....

Не исках да се меся,но просто няма как да не го направя!

Точно там и Kaspersky 7.0.0 се проваля , заедно с Avira и Rsing,не бързай да нападаш,като изопачаваш нещата!

Важно е дали един АВ се обновява често как реагират компанията на новите зарази(дали бързо ги добавят)това е!

Също е важно какви способности има програмата,дали издържа на вирус атаките и т.н.

1.Чист антивирус,да!

2.Нови,разбира се,какъв е смисъла да са стари, че и с дефиниция?

3.Борбата с новите заплахи без HIPS е загубена кауза (мое мнение).

4.Това не е най-важно за една AV програма да защитава!

5.Какво имаш на в предвид под "издържа" на вирус атаки,не разбирам какво искаш да кажеш?

6.Високото грозде,било кисело,айде сега има стартиране на напълно непозната заплаха,ако на това му викаш нищо не знам,какво да съдя по останалите.

Имайте уважавайте един към друг към труда на колегите,подобни мнителности, които се всяват от някои хора, единствено с оборване и аргументи се разсейват или доказват,а аз не виждам нито едното нито другото нито от теб нито от @engineer!

............P.s. Айде какво чакате............................светофара в дясно забил на червена светлина !!

Не съм ползвал все още програмата (ще го направя в близко време), но винаги когато правиш някакви сравнения между програми, в които учавства и твоята "любов", се отнасям с голяма доза недоверие, подозрителност и съмнение за стъкмистика, и то по простичката причина, че до сега не съм видял да показваш провал на Касапа, а такъв има по другите форуми... Ти и Нортон в близкото минало оплюваше, пък сега се оказва, че го харесваш, да не говорим за НОД... По съм склонен да вярвам на мнения на независими потребители от независими форуми....Публикувано изображение

Лека вечер! :wors:

Абе в случая по-добре е да вземеш да му повярваш. Не, че съвсем не лови, ама е далеч от от навременно реагиране при стартиран troyan-downloader и много далеч от почистването на мизериите впоследствие. Уж сериозно въоръжение, ама от пластмаса.

Е стига де !

Виж на непознат файл как се представя KIS 2009 при правилни настройки :wors:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=136893&view=findpost&p=1564214

Rising Internet Security 2009 дали ще устиска на тези файлове? Ще го поразуча.Доста настройки има в сравнение с други шампиони в евристиката.

Браво на Китайците :)

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Браво Nikssi! Пожелавам ти успешни преценки с RIS ! Доста ми е интересно. Поздрави

Абе в случая по-добре е да вземеш да му повярваш. Не, че съвсем не лови, ама е далеч от от навременно реагиране при стартиран troyan-downloader и много далеч от почистването на мизериите впоследствие. Уж сериозно въоръжение, ама от пластмаса.

Мерси за доверието но смятам,че е по добре да провери сам. На реална машина,защото аз го правя в момента и то с IS не със безплатната версия на RAV

Този тежкоатлет с маса 231 мб. наистина не товари много системата.При вдигнати настройки на макс и включени всички модули системата е пъргава.Обаче се очертава едно шоу...Няма да го натискам засега просто ще му отделя повечко време.

Инженере не вярвай на написаното от мене,ама хич не вярвай :wors:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Инженере не вярвай на написаното от мене,ама хич не вярвай :P

Да ти кажа ли как изглежда, малко по общо погледнато, този форум:

1. Потребител "Х" изразява положително мнение, отзиви, симпатия към програма "А", без да споменава каквото и да било за друга програма

2. Появява се потребителят Nikssi, който със "здрави" доводи, аргументи, снимки, "тестове" показва, че програмата "А" не струва, не се справя с нищо, докато в същото време, на същите тия "тестове" програмата "Касперски" показва блестящи резултати.

Потребителят "Х" е сразен, желанието му да се довери на програмата "Х" е попарено...

3. Потребител "У" изразява положително мнение, отзиви, симпатия към програма "Б", без да споменава каквото и да било за друга програма

4. Отново се появява се потребителят Nikssi, който със "здрави" доводи, аргументи, снимки, "тестове" показва, че програмата "Б" не струва, не се справя с нищо, докато в същото време, на същите тия "тестове" програмата "Касперски" показва блестящи резултати.

Потребителят "У" е сразен, желанието му да се довери на програмата "У" е попарено...

и т.н....и т.н....нещата се повтарят до безкрай! Неофициалният форум на "Касперски Лаб" действа безупречно!

...

П.с. Съжалявам, но....отдавна се канех да напиша това, защото това е и самата истина!

1. Потребител "Х" изразява положително мнение, отзиви, симпатия към програма "А", без да споменава каквото и да било за друга програма

2. Появява се потребителят Nikssi, който със "здрави" доводи, аргументи, снимки, "тестове" показва, че програмата "А" не струва, не се справя с нищо, докато в същото време, на същите тия "тестове" програмата "Касперски" показва блестящи резултати.

Потребителят "Х" е сразен, желанието му да се довери на програмата "Х" е попарено...

3. Потребител "У" изразява положително мнение, отзиви, симпатия към програма "Б", без да споменава каквото и да било за друга програма

4. Отново се появява се потребителят Nikssi, който със "здрави" доводи, аргументи, снимки, "тестове" показва, че програмата "Б" не струва, не се справя с нищо, докато в същото време, на същите тия "тестове" програмата "Касперски" показва блестящи резултати.

Потребителят "У" е сразен, желанието му да се довери на програмата "У" е попарено...

и т.н....и т.н....нещата се повтарят до безкрай! Неофициалният форум на "Касперски Лаб" действа безупречно!

...

П.с. Съжалявам, но....отдавна се канех да напиша това, защото това е и самата истина!

И защо? Касперски Лаб и те са при догонващите - като всички останали... Нека си го направим интересно. Поздрави

...

Rising Internet Security 2009

Тестван файл

instruction.exe

http://silamagii.ru/
http://www.virustotal.com/analisis/466059f14e8570d79611515b1f22758954e07c8275f3567a994882a07daac1e4-1259012619

Няма за какво да съжаляваш. Инсталирай програмата,стартирай този файл и после приказвай.

Сега с какво да сканирам и да се чистя ...за твоя радост ще избера ЕСЕТ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.