Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геена огнена,преизподня,пъкъл, вярвате ли в ада ?

Featured Replies

• Автор

http://healmenow.files.wordpress.com/2007/12/hell2.jpg

http://nerue.com/images/Gehenna_Fire.jpg

това е огнената геена!

http://religion-cults.com/Eastern/Hinduism/hell-11g.jpg

езерото на прокажените

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t...x-HellBosch.jpg

картина от Еномов дол

немога да намеря снимка за дерето Гином!

мое мнение че това ми изглежда прекалено дори за ужасно грешния! Като е убивал тук на Земята,нека и него убият горе примерно с удар в главата и толкоз! А не да ми седи на един камък гол а зад него демон! Тоя Исус,ако го създал тия неща е за психиятър!

Редактирано от Амигоса (преглед на промените)

• Отговори 116
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Това не е така, света е такъв какъвто е, не можем да променяме реалността. Поне не в смисъла за който говориш.

Предполагам, че е така.За света, в който живееш със сигурност е така.

Ако не вярваме в Исус, то ние със сигурност ще отидем в ада.

Да.

Тук сме на едно мнение-и по-горе точно това и казах.

Ако вярваме и правим всичко възможно да си спасим душата, има голяма възможност, да я спасим.

Разбира се.Адът за това и съществува-за тези, които не си правят този труд.

Бог има, то не е просто факт, то е поредица от изследвания във всички науки и света като цяло. Дори и не само света а и вселената. Действителността, показва и факта, който е напълно реален всъщност, че съществува и дявола.

Предполагам че си виждала последния, щом го сочиш, като доказателство за съществуването на Бог.

Прочети Кант и Блез Паскал.Ще са ти от полза.

Вземи за пример екзорсизма.

ohmy.gif Е тук вече ме разби biggrin.gif

Данчоооо, Данчо....дявол будистки си ти-вземи за пример екзорсизма и ще разбереш къде ти е мястото и на теб laugh.gif

http://healmenow.files.wordpress.com/2007/12/hell2.jpg

http://nerue.com/images/Gehenna_Fire.jpg

това е огнената геена!

http://religion-cults.com/Eastern/Hinduism/hell-11g.jpg

езерото на прокажените

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/t...x-HellBosch.jpg

картина от Еномов дол

немога да намеря снимка за дерето Гином!

мое мнение че това ми изглежда прекалено дори за ужасно грешния! Като е убивал тук на Земята,нека и него убият горе примерно с удар в главата и толкоз! А не да ми седи на един камък гол а зад него демон! Тоя Исус,ако го създал тия неща е за психиятър!

За мене ти си за психиатър.

Предполагам, че е така.За света, в който живееш със сигурност е така.

Да.

Тук сме на едно мнение-и по-горе точно това и казах.

Разбира се.Адът за това и съществува-за тези, които не си правят този труд.

Предполагам че си виждала последния, щом го сочиш, като доказателство за съществуването на Бог.

Прочети Кант и Блез Паскал.Ще са ти от полза.

ohmy.gif Е тук вече ме разби biggrin.gif

Данчоооо, Данчо....дявол будистки си ти-вземи за пример екзорсизма и ще разбереш къде ти е мястото и на теб laugh.gif

Мъж съм, не жена и света в който живеем е един и същ братко.

Редактирано от raketata2 (преглед на промените)

• Автор
2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Нали питахте за ада - ей го на!

Де го ? :rolleyes:

Нали не си яла гъби ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хайде сега! Лекар си! Това, което правим, живеене ли го наричаш?!?

...не съм очаквала, че ще изпиша мислите си ...ама явно има още какво да узная за себе си...

...та живот е това, което правим

...живот е

докато мога да се грижа за дъщеря си

да й варя шоколадов крем

и да ядем в захлас от вкуса

докато виждам синьото в небето

да усещам парченцата праскова по небцето си

и изпитвам удоволствие, когато се любя

...защото съм била и на легло, и в болница и с хора в терминален стадий,

които през нощта, когато преминава действието на болкоуспокояващите

започват да вият ...от болките си ...а други плачат, защото вече

нямат сили...

Ама ти чул ли си го като го казва? cool.gif

Защо трябва да вярваме на неща,казани някога някъде от някого...Може би защото е по-лесно да следваме някой друг,отколкото сами да си проправяме път...

Aз също не съм Го чувала (пиша "Го" с главна буква, защото другите така правят, а и ще ви е по-лесно да разберете кого визирам).Аз вярвам на неща, които мога да видя и докосна, да усетя по някакъв начин. Именно поради тази причина не вярвам и във феите :rolleyes:

Това не е така, света е такъв какъвто е, не можем да променяме реалността. Поне не в смисъла за който говориш.. Ако вярваме и правим всичко възможно да си спасим душата, има голяма възможност, да я спасим. Бог има, то не е просто факт, то е поредица от изследвания във всички науки и света като цяло. Дори и не само света а и вселената. Действителността, показва и факта, който е напълно реален всъщност, че съществува и дявола. Вземи за пример екзорсизма.

Мда, светът си е такъв, ама едни го виждат по един начин, други-по друг. За всеки реалността е различна. Всеки си живее в неговата си реалност и вярва в, каквото си иска.

Казваш, ако вярваме, има вероятност да спасим душата си. Значи, въпреки вярата, може да не я спасим??? Е, тогава питам-има ли смисъл да вярваш, като това не ти гарантира спасение. Колко хора само вярват, а умират, молейки се...

Хмм, забравям май, че за някои хора там е по-важно. Добре, а тук и сега не е ли важно? Не е ли важно да се борим, за да не е живеенето ни на тая земя ад? Аз поне така мисля. Искам тук да усещам, че съм жива...

Ако не вярваме в Исус, то ние със сигурност ще отидем в ада

Тежко им и горко на няколкото милиарда мюсюлмани,будисти,хиндуисти и т.н. biggrin.gif

Значи по твоята логика и аз съм за така наречения Ад. Зачитам Християнските празници, може да се каже, че съм християнка, но мога смело да твърдя, че не вярвам в Рая и Ада.

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Де го ? :rolleyes:

Нали не си яла гъби ?

Тогава що триеш ... благословиите от рая? :angel19: Дай ги тук, малко да се погъбаркаме. :)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Тогава що триеш ... благословиите от рая? :) Дай ги тук, малко да се погъбаркаме. :rolleyes:

Pax Vobiscum, чадо мое, Pax Vobiscum d040.gif

Aз също не съм Го чувала (пиша "Го" с главна буква, защото другите така правят, а и ще ви е по-лесно да разберете кого визирам).Аз вярвам на неща, които мога да видя и докосна, да усетя по някакъв начин. Именно поради тази причина не вярвам и във феите :rolleyes:

Мда, светът си е такъв, ама едни го виждат по един начин, други-по друг. За всеки реалността е различна. Всеки си живее в неговата си реалност и вярва в, каквото си иска.

Казваш, ако вярваме, има вероятност да спасим душата си. Значи, въпреки вярата, може да не я спасим??? Е, тогава питам-има ли смисъл да вярваш, като това не ти гарантира спасение. Колко хора само вярват, а умират, молейки се...

Хмм, забравям май, че за някои хора там е по-важно. Добре, а тук и сега не е ли важно? Не е ли важно да се борим, за да не е живеенето ни на тая земя ад? Аз поне така мисля. Искам тук да усещам, че съм жива...

Значи по твоята логика и аз съм за така наречения Ад. Зачитам Християнските празници, може да се каже, че съм християнка, но мога смело да твърдя, че вярвам в Рая и Ада.

Защото не е само вярата, ако спазваме божиите заповеди, ако правим така, както Исус бе казал, то ние пускаме Бог в сърцето си.

Питаш защо, не живеем без граници, да правим каквото искаме, за да не бъде живота ни "Ад". Отговора е простичък. Бог не ни прави живота "Ад". Ако живеем така, както той иска и се борим за душата си, то живота ни ще бъде Рай. Но истинския Рай ще бъде след това. И все пак, тялото не е най-важно, душата ни е по-важна. Може да ни убият, но душата ни ще е жива.

мога смело да твърдя, че вярвам в Рая и Ада.

А аз не вярвам нито в ад, нито в рай. Виждам ги, какво да вярвам в тях.

Вярвам в друго, далеч по-силно от ада и далеч по-красиво от рая. В самия живот.

А аз не вярвам нито в ад, нито в рай. Виждам ги, какво да вярвам в тях.

Вярвам в друго, далеч по-силно от ада и далеч по-красиво от рая. В самия живот.

Опс, извинявам се. Благодарение на поста ти видях, че съм проспуснала много важното тук НЕ, Коригирах се.

Имах предвид, че не вярвам в тях. И съм съгласна с теб за живота. И аз вярвам в него, защото го усещам, а другото...

.....

Имах предвид, че не вярвам в тях. И съм съгласна с теб за живота. И аз вярвам в него, защото го усещам, а другото...

Друго ще го/или няма да го видиш, като умреш :P

Защото не е само вярата, ако спазваме божиите заповеди, ако правим така, както Исус бе казал, то ние пускаме Бог в сърцето си.

Питаш защо, не живеем без граници, да правим каквото искаме, за да не бъде живота ни "Ад". Отговора е простичък. Бог не ни прави живота "Ад". Ако живеем така, както той иска и се борим за душата си, то живота ни ще бъде Рай. Но истинския Рай ще бъде след това. И все пак, тялото не е най-важно, душата ни е по-важна. Може да ни убият, но душата ни ще е жива.

Животът ни не е никак лесен, макар че на много хора е такъв. Но според мен животът ни не е Ад и се обезсмисля стараенето да го превръщам в Рай, пък камо ли някога си, евентуално. На мен ми харесва такъв и сега и го живея така, както на мен и на моята душа й харесва ;) Пък дали е угодно някому, това е друг въпрос. Но определено не вярвам, че животът е ад

Друго ще го/или няма да го видиш, като умреш :P

Е, то това си е ясно, ама няма да мога да ти кажа тогава дали съм, или не съм видяла нещо

Pax Vobiscum, чадо мое, Pax Vobiscum d040.gif

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Като триенето и скриването на нещата - такива, каквито са.

:Pbiggrin.gif

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Като триенето и скриването на нещата - такива, каквито са.

;)biggrin.gif

Плагиатсваш :P

Джансън го е казал преди тебе. Нещата стават такива, каквито аз искам.Тогава са такива, каквито са.

Плагиатсваш :P

Джансън го е казал преди тебе. Нещата стават такива, каквито аз искам.Тогава са такива, каквито са.

Сега разбирам вече защо толкова много държиш на това, че живеем в илюзии. cool.gif

Животът ни не е никак лесен, макар че на много хора е такъв. Но според мен животът ни не е Ад и се обезсмисля стараенето да го превръщам в Рай, пък камо ли някога си, евентуално. На мен ми харесва такъв и сега и го живея така, както на мен и на моята душа й харесва :P Пък дали е угодно някому, това е друг въпрос. Но определено не вярвам, че животът е ад

Е, то това си е ясно, ама няма да мога да ти кажа тогава дали съм, или не съм видяла нещо

Въпроса, не е сега живота да ти е Рай. А след това. Не бъди толкова сигурна, че живота ти трябва да бъде или ад или рай, защото той не може да е нито едното нито другото, може да прилича само на него. Истинското предназначение на тази дума идва едва след като умре физическото тяло на човек. Това което правиш сега, наистина, можеш да постигнеш и състояние на екстаз, от дрогата, но след това си има последствия върху твоето тяло, което е временно, а душата е вечна, за това се старай да спазваш божиите закони и това което правиш, добро или лошо ще ти се върне и тук и след това. Когато го няма материалното, душата ти става по-силна и се издигаш към духовното, към Бог. Именно затова, е важно всичко това. Ако примерно, крадеш тук и си мислиш че живееш в Рай, почакай да умреш и ще видиш. Ако мислиш че живота и смъртта са отделни и че смъртта е края на душата ти, като твоето същество като цяло умира, тогава ти не само ще мислиш грешно, но и ще се страхуваш от нея. А страхуваш ли се от смъртта, то ти се страхуваш от живота.

И нека да обобщим:всички със 100% сигурност

ще се уверим има ли Рай и Ад,не се бойте.

Спора е излишен,напълно безсмислен

Потресоха ме думите ,,Аз съм християнка,но не вярвам в Ад и Рай,,

Ти не си християнка potrebitel,не може да отричаш

което не ти изнася а да приемаш друго.

Яйчица боядисваш и носиш кръсче и си мислиш,че си религиозна ли?!

В заблуда си,дано не се обидиш,а помислиш над последните постове

на raketata2 и каво означава Християнска религия.

:P

...не съм очаквала, че ще изпиша мислите си ...ама явно има още какво да узная за себе си...

... жалко, че не пишеш по често ...

Въпроса, не е сега живота да ти е Рай. А след това. Не бъди толкова сигурна, че живота ти трябва да бъде или ад или рай, защото той не може да е нито едното нито другото, може да прилича само на него. Истинското предназначение на тази дума идва едва след като умре физическото тяло на човек. Това което правиш сега, наистина, можеш да постигнеш и състояние на екстаз, от дрогата, но след това си има последствия върху твоето тяло, което е временно, а душата е вечна, за това се старай да спазваш божиите закони и това което правиш, добро или лошо ще ти се върне и тук и след това. Когато го няма материалното, душата ти става по-силна и се издигаш към духовното, към Бог. Именно затова, е важно всичко това. Ако примерно, крадеш тук и си мислиш че живееш в Рай, почакай да умреш и ще видиш. Ако мислиш че живота и смъртта са отделни и че смъртта е края на душата ти, като твоето същество като цяло умира, тогава ти не само ще мислиш грешно, но и ще се страхуваш от нея. А страхуваш ли се от смъртта, то ти се страхуваш от живота.

Животът ни и да искаме не може да бъде чак Рай. Аз съм усещала чувство на екстаз, но не е било породено от наркотици, а от други нещица, на които душата ми се наслаждава ;) Не съм тръгнала и да крада, да убивам и прочее. Повечето Божии заповеди ги спазвам, но защото са и закони тук, на Земята, а не заради вяра в него...Живея така, че душата ми да е доволна, а дали се издига към духовното кой знае, аз не знам и не искам да знам. Не се страхувам от смъртта, само не искам да знам кога ще настъпи. Значи по твоята логика не се страхувам и от живота, а и защо да го правя след като го обичам :P Каквото и да си говорим, ако наистина има ад и рай, някой ден всички ще разберем...Обаче, ако няма, все едно нищо не сме разбрали. Няма как да си кажем: Ето-видяхте ли, че няма такива неща...Ако пък има, може и да се срещнем някъде там

А, да! "Човече, познай себе си! " :P

...та живот е това, което правим

...живот е

Всъщност за сега нямаме друго. Единствен ни е. И е повече от скъпоценен!

докато мога да се грижа за дъщеря си

да й варя шоколадов крем

и да ядем в захлас от вкуса

докато виждам синьото в небето

да усещам парченцата праскова по небцето си

и изпитвам удоволствие, когато се любя

Това са част от вълшебствата на единственото, с което разполагаме!

...защото съм била и на легло, и в болница и с хора в терминален стадий,

които през нощта, когато преминава действието на болкоуспокояващите

започват да вият ...от болките си ...а други плачат, защото вече

нямат сили...

Като не можем да се поучим от живота- и смъртта ни дава шанс. А като и от нея не можем... Обратно на колелото.

Имаше един филм- "Последните 13 %". Финалната сцена е с една птица. Паднала в едно хвостохранилище. Не може да бъде извадена. Не е умряла веднага. Седи олепена в съдържанието на хвостохранилището, и отвреме- навреме се опитва да размърда омазаните си и безпомщни вече криле и надава пронизващ вопъл. Гледа с обречените си очи към камерата на оператора. И към зрителите.

Ако някой наистина умее да се радва на вълшебния вкус на прасковата (ох, колко ги обичам!!!!) , ако иска и децата му да се радват и на нея, и на синьото небе, и на кристалните води и на какво ли още не, ако иска и те да се любят, и да могат да имат деца ... Ако не иска целият свят да се превърне в едно хвостохранилище, а всички ние да грачим като тази птица и да помръдваме крилата, които никога вече няма да полетят ... Ще види още ... още ...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Повечето Божии заповеди ги спазвам, но защото са и закони тук, на Земята, а не заради вяра в него...

Казарма ли е-не ми я хвали! ;) и искаш да кажеш, че спазваш доброволно заповеди, които са предназначе САМО са казармена институация.

Където има 'заповед' НЯМА свободна воля. cool.gifА ти искаш да изкараш, че свободната си воля си я подчинила на Заповедта. laugh.gif Бог 'издава заповеди' САМО НА НАЙ-НИЗШОТО СЪЗНАНИЕ. Когато Съзнанието е разширено, то няма заповеди, а ВЕДИ ;) , сиреч-съвети.

Проблемът с 'издаването на заповеди' днес е сложен, тъй като всеки 2-ри срещнат демон ти издава заповеди. А днешното време не е за заповеди! cool.gif Мисля, че и съшото е станало с яхве и 'богоизбрания ;) му народец'... ;)

:P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.