Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геена огнена,преизподня,пъкъл, вярвате ли в ада ?

Featured Replies

Казарма ли е-не ми я хвали! ;) и искаш да кажеш, че спазваш доброволно заповеди, които са предназначе САМО са казармена институация.

Където има 'заповед' НЯМА свободна воля. cool.gifА ти искаш да изкараш, че свободната си воля си я подчинила на Заповедта. laugh.gif Бог 'издава заповеди' САМО НА НАЙ-НИЗШОТО СЪЗНАНИЕ. Когато Съзнанието е разширено, то няма заповеди, а ВЕДИ ;) , сиреч-съвети.

Проблемът с 'издаването на заповеди' днес е сложен, тъй като всеки 2-ри срещнат демон ти издава заповеди. А днешното време не е за заповеди! cool.gif Мисля, че и съшото е станало с яхве и 'богоизбрания ;) му народец'... ;)

:P

Не знам какви са разпоредбите в казармата, защото не съм била там ;)

Но не крада и не убивам, защото:

1.Не ми харесва и не искам да го правя, а не за да спасявам душата си

2.Ако те хванат, има затвор, а там едва ли ще ми е свободна дори душата...

Други заповеди засега не се сещам да спазвам. Аааа имаше май една;"Не пожелавай жената на ближния си". Ами аз не си падам по жени, така че...(това беше в кръга на шегата, да не ме разберете пак погрешно)

• Отговори 116
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не знам какви са разпоредбите в казармата, защото не съм била там ;)

Но не крада и не убивам, защото:

1.Не ми харесва и не искам да го правя, а не за да спасявам душата си

2.Ако те хванат, има затвор, а там едва ли ще ми е свободна дори душата...

Други заповеди засега не се сещам да спазвам. Аааа имаше май една;"Не пожелавай жената на ближния си". Ами аз не си падам по жени, така че...(това беше в кръга на шегата, да не ме разберете пак погрешно)

....ами, похвали за това, което правиш-спазваш закона, не дразниш Лъва :yanim: . Но за да Излезеш от постоянното му спазване ти трябва СЪЗНАТЕЛНО да правиш и нещо допълнително. :lock: Само заповеди ти осигуряват безметежно циркулиране в матрицата....като риба в басеин...

"Затворът" е друг...това дето евреите са измисли е матрица в ПЪРВОНАЧАЛНАТА МАТРИЦА. :computer2::shake_puter: Спазвайки си техните закони им позволява 'безпроблемно пребиваване в клетката на изкуствената матрица?... А друга, по-голяма?.. cool.gif

Исус имаше един случай с един,който дошъл и Го питал какво да прави, като спазва закона буква по б уква, а сещаш ли се какво Исус го посъветва а той се отказал?....., че оттам иде притчата за камилата и игленето ушенце.. :singer::dancing18:

ДобрУтро, Hot, и Black! :computer2: Поздравявам те с Hot, но Red. cool.gif

http://uk.youtube.com/watch?v=hjIlOjwKfoo

biggrin.gif

О, Джими Пейдж ли виждам тук!!! Густо, купонът започва, значи, in Sunday morning. :shake_puter:

http://uk.youtube.com/watch?v=3vIn2gYoLZ0&...feature=related

Темата е за ада, но предлагам ние да я откараме на друго място )))

http://uk.youtube.com/watch?v=3AXh7aMFoP8&...feature=related

О, Джими Пейдж ли виждам тук!!! Густо, купонът започва, значи, in Sunday morning. :super:

http://uk.youtube.com/watch?v=3vIn2gYoLZ0&...feature=related

Обърни вниамние колко е перефектна имитацията!!! Джими е "джентайл"(gentile) с това, че съчетава изпълнителското си творящото начало. :question: Белег на девите.:super: Обърни внимание, как, макар и материална, макар и по-грубичка енергия, тази енергия хем е градивна, хем предразполага за напускане на матрицата фино и без деструкция(за разлика от по-късния рок от 80

-те насам!!):beat:

Винаги модел за фино напускане на матрицата съм имал финалните корди на Джими тука, след финалното барабанно соло на Бонзо! Просто е класика как се напуска матрица, където си се позабавлявал малко :tease:.... многоо малко хора умеят да се забалвляват в матрицата. Обикновено се стига до деструкция и провал при излизането от нея... cool.gif:)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Обърни вниамние колко е перефектна имитацията!!! Джими е "джентайл"(gentile) с това, че съчетава изпълнителското си творящото начало. :question: Белег на девите.:super: Обърни внимание, как, макар и материална, макар и по-грубичка енергия, тази енергия хем е градивна, хем предразполага за напускане на матрицата фино и без деструкция(за разлика от по-късния рок от 80

-те насам!!):super:

Винаги модел за фино напускане на матрицата съм имал финалните корди на Джими тука, след финалното барабанно соло на Бонзо! Просто е класика как се напуска матрица, където си се позабавлявал малко :tease:.... многоо малко хора умеят да се забалвляват в матрицата. Обикновено се стига до деструкция и провал при излизането от нея... cool.gif:)

Обърнала съм внимание още преди години. biggrin.gif

Много малко хора го могат това - винаги да са готови да напуснат елегантно, дори в разгара на забавлението, на повечето им се услажда и преяждат. Барабанното соло е любимата ми част от парчето, т`ва го чукам яко (свирела съм на ударни - с ритъма съм ОК biggrin.gif:beat: )

А какво ще кажеш за тези? Аз щото се ... от кеф.

http://uk.youtube.com/watch?v=tah0OnS3nBU

ДобрУтро, Hot, и Black! :) Поздравявам те с Hot, но Red. cool.gif

http://uk.youtube.com/watch?v=hjIlOjwKfoo

biggrin.gif

Благодаря, Ура! :wors:

Да се обичаме по-малко, а повече да се уважаваме. - К. Вонегът

който ми спира времето и понятията изчезват.

пп Луната ми е във Водолей, ха сега?!

Редактирано от еси (преглед на промените)

абе дали вярвате в ада се питам

Не.Ад няма.Когато душата е прегрешила много,просто прекарва известно време в изолация за да се "изчисти".Но Ад в смисъла на наказание няма.

> Геена огнена,преизподня,пъкъл, вярвате ли в ада ?

абе дали вярвате в ада се питам

Давам си сметка ,че след всички тези тинейджърско-майтапчийски постове моят ще прозвучи сухарски,но съжалявам,а темата не е съвсем безинтересна.Имам един въпрос,който бих желал да задам на всички ,които се определят като християни(Христос-последователи на Христос и учението му!)

Нали според християнската традиция(въздържам се от кавичките) ада,пъкъла,преизподнята е мястото ,където (забележете!)-грешните отиват след смъртта си ,за да получат справедливо наказание за грешния живот,който са водили приживе.Нали така?Тогава питам- Исус Христос ,поради какви грехове е бил там? ohmy.gif Нима Исус е бил грешник? :speak: Деяния 2:22-27

В Библията се появяват две понятия,които се превеждат различно от почти всички преводачи и естествено означават различни неща.Едното е "геена",от една страна и "ад","пъкъл","преизподня","бездна"и др.,от друга.Ако на някой му е интересно може да ги обсъдим по-подробно и двете.Второто понятие,което на български се превежда "ад","пъкъл","преизподня","бездна" е превод от 'шеол'(иврит) и 'хадес'(гръцки) , а геена най-често не е преведена.

Давам си сметка ,че след всички тези тинейджърско-майтапчийски постове моят ще прозвучи сухарски,но съжалявам,а темата не е съвсем безинтересна.Имам един въпрос,който бих желал да задам на всички ,които се определят като християни(Христос-последователи на Христос и учението му!)

Нали според християнската традиция(въздържам се от кавичките) ада,пъкъла,преизподнята е мястото ,където (забележете!)-грешните отиват след смъртта си ,за да получат справедливо наказание за грешния живот,който са водили приживе.Нали така?Тогава питам- Исус Христос ,поради какви грехове е бил там? ohmy.gif Нима Исус е бил грешник? ;) Деяния 2:22-27

В Библията се появяват две понятия,които се превеждат различно от почти всички преводачи и естествено означават различни неща.Едното е "геена",от една страна и "ад","пъкъл","преизподня","бездна"и др.,от друга.Ако на някой му е интересно може да ги обсъдим по-подробно и двете.Второто понятие,което на български се превежда "ад","пъкъл","преизподня","бездна" е превод от 'шеол'(иврит) и 'хадес'(гръцки) , а геена най-често не е преведена.

И за мен този въпрос е твърде интересен! :huh:

който ми спира времето и понятията изчезват

О, Еси ...тази музика ...ме връща към това ~ but I cant help falling in love with you

като топения шоколад

по пръстите ми

и сладостта на капчиците

разпукани гроздови зърна

и плътността на гласа,

в който потъвам...

като уханно масло

мандарина

потекло по гръбнака ми

в негата на струйки

и топлината на устните,

в които се стапям...

Нали според християнската традиция(въздържам се от кавичките) ада,пъкъла,преизподнята е мястото ,където (забележете!)-грешните отиват след смъртта си ,за да получат справедливо наказание за грешния живот,който са водили приживе.Нали така?Тогава питам- Исус Христос ,поради какви грехове е бил там? ohmy.gif Нима Исус е бил грешник? :lol6: Деяния 2:22-27

Исус е бил там с една единствена цел, да спаси умиращ човек.

Нали според християнската традиция(въздържам се от кавичките) ада,пъкъла,преизподнята е мястото ,където (забележете!)-грешните отиват след смъртта си ,за да получат справедливо наказание за грешния живот,който са водили приживе.Нали така?Тогава питам- Исус Христос ,поради какви грехове е бил там? ohmy.gif Нима Исус е бил грешник? :) Деяния 2:22-27

Този въпрос е най-интересният, задаван във форума до тук изобщо!

Ако някой е успял да намери отговора му, то за него няма вече никакви тайни още от преди създаването на света и преди сътворението на човека!

Този въпрос не е само чисто догматичен или религиозен, той определя философския и не само такъв смисъл на съществуването на света и на човека в частност, отговора му дава решение на всички възможни въпроси и подвъпросчета за битието изобщо.

Благодаря на arenas, че го постави! Мисля, точно тук му е мястото - в тази тема. Задавала съм си го много отдавна. А отговорът, който аз открих за себе си, внесе такова невероятно спокойствие и сигурност в живота ми, че премахна всички вероятности някога да изпитам страх изобщо от каквото и да било. Ще изчакам да видя как ще отговорят хората, чието съзнание също се вълнува от подобни наистина изключително важни въпроси и тогава ще дам съвсем ясно и кратко и моя отговор. Още веднъж - благодаря на човека зад ника, задал го!

Да, темата е страшно интересна, не се полъгвайте по начина, по който участваме в нея, ако не ни вълнува, то няма и да ни има тук и именно заради изключителната й сериозност, дори бих казала тежест, се налага леко разведряване. Музиката винаги помага! Хуморът също...

На мен ми е много забавно тук, в ада ;) и съм готова да обсъдим съществуването му в и извън човека, както и различните понятия за него.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

...са част от вълшебствата на единственото, с което разполагаме!

... Ще види още ... още ...

...мъничките неща Багира ~ мъничките неща

топлата детска ръчица мушната в твоята длан

метличините в синьо, които сутрин пият роса

цъфтящи, покрай пътя, по който отивам на работа

и изгревите в тишина ...медено~розова

с прошепнато обещание за утре, когато

отново ще има светлина...

като топения шоколад

по пръстите ми

и сладостта на капчиците

разпукани гроздови зърна

и плътността на гласа,

в който потъвам...

като уханно масло

мандарина

потекло по гръбнака ми

в негата на струйки

и топлината на устните,

в които се стапям...

Благодаря, Милена, за чувствената "цветност".

Виждам ада в очите на хората.

Страха и съмнението, като че ли са по-силни сред духовно търсещите ... толкова ли са слаби "крилете" им, или прекаленото знание им "тежи"?

Благодаря, Милена, за чувствената "цветност".

Виждам ада в очите на хората.

Страха и съмнението, като че ли са по-силни сред духовно търсещите ... толкова ли са слаби "крилете" им, или прекаленото знание им "тежи"?

Това, което демонстрирате и двете е "вяра в майа"...опиянение от шакти-майа... нищо повече.. cool.gif

Това, което демонстрирате и двете е "вяра в майа"...опиянение от шакти-майа... нищо повече.. cool.gif

Да, за теб това е майа.

Да, за теб това е майа.

не само-за всеки, който бяга от майа.... :angry:

Този въпрос е най-интересният, задаван във форума до тук изобщо!

Ако някой е успял да намери отговора му, то за него няма вече никакви тайни още от преди създаването на света и преди сътворението на човека!

Този въпрос не е само чисто догматичен или религиозен, той определя философския и не само такъв смисъл на съществуването на света и на човека в частност, отговора му дава решение на всички възможни въпроси и подвъпросчета за битието изобщо.

Благодаря на arenas, че го постави! Мисля, точно тук му е мястото - в тази тема. Задавала съм си го много отдавна. А отговорът, който аз открих за себе си, внесе такова невероятно спокойствие и сигурност в живота ми, че премахна всички вероятности някога да изпитам страх изобщо от каквото и да било. Ще изчакам да видя как ще отговорят хората, чието съзнание също се вълнува от подобни наистина изключително важни въпроси и тогава ще дам съвсем ясно и кратко и моя отговор. Още веднъж - благодаря на човека зад ника, задал го!

Да, темата е страшно интересна, не се полъгвайте по начина, по който участваме в нея, ако не ни вълнува, то няма и да ни има тук и именно заради изключителната й сериозност, дори бих казала тежест, се налага леко разведряване. Музиката винаги помага! Хуморът също...

На мен ми е много забавно тук, в ада :P и съм готова да обсъдим съществуването му в и извън човека, както и различните понятия за него.

Отговора на въпроса си, ще намериш в предния ми пост.

Браво,raketata2,че бързо отговори на

най-интересния въпрос задаван тук.

Макар,че не съм християнка и аз знаех отговора cool.gif

И помислете:кога Исус е бил в Ада и кога грешниците ще бъдат?

Геена огнена,преизподня,пъкъл, вярвате ли в ада ?

Малко ги мешаш понятията, arenas. Преизподня и пъкъл са различни неща. В Библията могат да се срещнат като две основни понятия - ад и геена. Те имат различно смислово значение.

Едното понятие е Ад.

Ад и преизподня са едно и също нещо - на иврит е шеол, на гръцки - хадес - това се превежда като гроб. Царството на мъртвите. Мястото, където всеки смъртен рано или късно попада. Няма жив човек на този свят, който да не попадне в ада. Душата на всеки един минава от там. Малцина, обаче, само минават и преминават ... to the other side, както пее Джими Морисън. Мнозината, за съжаление, остават в ада. За душата на човека, предпочитащ полета на духа пред удоволствията на плътта, човешкото тяло е самият ад. Но не всичко в човека е ад - там има и рай и чистилище и всичко - тялото на човека е един своеобразен сборен пункт на битие и небитие... В човека, погледнато чисто анатомично, а и леко езстерично, адът се намира в дебелото черво.

Пъкъл е другото понятие, което се среща в Библията, олицетворяващо смъртта. Идва от

иврит - гехоним, на гръцки се транслира като геена.

Първоначално, така се е наричало място на югозапад от Ерусалим, където деца са били изгаряни в жертва на бога Молох (при семитите - древен бог на Слънцето, огъня и войната, на който се принасяли в жертва деца от знатни семейства, изгаряни живи върху жертвеници, а преносното значение е тиранична и безпощадна сила, която изисква пълно подчинение или непрекъснати човешки жертви.). По-късно това място, наречено геена, става сметище, където са изгаряли боклука. Така се използва в Библията, за да илюстрира местопребиваването на осъдените. Геена се споменава в Марк 9:43, и сл. и Мат. 10:28, като място на наказание с огън негасим, където и тялото и душата на нечестивите отиват след смъртта. Тя е бъдещото местопребивание на Сатана и неговите ангели (Мат. 25:41). Исус Христос говори за "огненият пъкъл" в Мат. 5:22.

Ад/преизподня и геена/пъкъл - това са Първата и Втората смърт, за които се говори и в Апокалипсиса на Иоан.

Геената е по-страшна от ада, защото всеки смъртен човек го носи в самия себе си - възможността за смърт, смъртността, която е част от нас самите - всеки смъртен някой ден умира телесно и душата му преминава през тъмната зона или се връща отново тук, за да доизчисти нещо, което му пречи да мине ... оттатък... В този смисъл адът е временна смърт, временно обиталище на грешниците.

Но смъртта на душата - геената - е най-страшното нещо, което може да сполети човека! Тя е смърт завинаги!

Чакам да чуя мнението на хората защо Христос слиза в ада, и то още когато Исус е на Кръста?

Извинявам се,не съм добре запознат с теорията. Дали някой би бил така добър с няколко изречения да ми разкаже кога и как е станала въпросната случка,за да се опитам да я разтълкувам? :P

А да не е слизането на У.Е. до първа чакра (която е пряко свързана с дебелото черво), където пък пробужда Кундалини, за да може то да достигне, чрез Възнесението си до Седмото небе, преминавайки през редица центрове и отваряйки различни по красота... ?!

:-)

А пък въпросната Геена, щом е близо до Иерусали и какво изгаря в нея, кога, как, ще оставя сами да довършите тълкуванието, за да се запази все пак интереса и към темата.

Извинявам се,не съм добре запознат с теорията. Дали някой би бил така добър с няколко изречения да ми разкаже кога и как е станала въпросната случка,за да се опитам да я разтълкувам? :angry:

На мен ми изглежда нов вариант на стари митове.Слизането на Орфей в ада ,примерно.Да не говорим че е по романтично..... cool.gif

А да не е слизането на У.Е. до първа чакра (която е пряко свързана с дебелото черво), където пък пробужда Кундалини, за да може то да достигне, чрез Възнесението си до Седмото небе, преминавайки през редица центрове и отваряйки различни по красота... ?!

:-)

А пък въпросната Геена, щом е близо до Иерусали и какво изгаря в нея, кога, как, ще оставя сами да довършите тълкуванието, за да се запази все пак интереса и към темата.

Хей, здравей, Ники!

За слизането до първа чакра си прав. Но за геената не си. Ти виждал ли си живи мъртъвци? Аз съм виждала. Това е най-страшната и тъжна гледка - хора без души...

На мен ми изглежда нов вариант на стари митове.Слизането на Орфей в ада ,примерно.Да не говорим че е по романтично..... cool.gif

Нали знаеш, че всичките митологии и религии казват едно и също нещо на различни езици. Важното е да можеш да разбереш същността на казаното.

Нима Исус е бил грешник? :angry: Деяния 2:22-27

Ангелът, който причини смъртта Му, занесе душата Му в ада, но и тук Христос не стоя дълго. С влизането Си в ада Той причини цяла революция - Той раздвижи всичките му жители и ги пусна на свобода. Не мислете, че след възкресението Си Христос беше сам - в ада Той беше вожд на цяло войнство от ангели, които очистиха ада от всички затворници.

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=109

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.