Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в рая?

Featured Replies

преди 3 часа, Solly написа:

Няма лошо хората да живеят в своя измислен свят на фантазии

:) кои точно... "хора"... ??? Вие от тях ли сте? Или сте "над нещата"?

Ии така и не разбрахме в темата - вие вярвате ли в рая или не?

Не четете въобще кои са темите и разделите. Карате си по инерция както в "общите приказки и забава"... :) но пък дори и там омръзва и що да не си побъбри такава провокаторка и тя малко и по други бърборилни...

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 117
  • Прегледи 13,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали вярвам в Рая! Но знам, че го има! Къде се намира ли, ще разбереш точно къде някой ден, но не сега...рано ти е... Човек стига до Рая, само по един начин! Достъпа до там е разрешен, но

• Кофти цел!!! Рая е по-важен поне за мен, той си заслужава цената която може да се плати за него!!!

• В този свят, което е определено като изкушение, в другия свят ще ви се даде като награда! 

на 21.11.2024 г. в 17:53, Solly написа:

Няма лошо хората да живеят в своя измислен свят на фантазии, стига да са честни, почтени, добронамерени, и да не навреждат на света около тях.

Добродушният глупак, е за предпочитане пред злият гений!

То е много ,което трябва да се знае за и прилага за да отиде един човек в Рая , но не невъзможно а е даже лесно при малко усилие  . 

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

То е много ,което трябва да се знае за и прилага за да отиде един човек в Рая , но не невъзможно а е даже лесно при малко усилие  . 

За да идеш в Рая, следва да можеш да спазваш всички заръки на Буда. Тогава ще постигнеш Нирвана .

преди 1 минута, Solly написа:

За да идеш в Рая, следва да можеш да спазваш всички заръки на Буда. Тогава ще постигнеш Нирвана .

Ти като будистка , за теб е така , но аз съм практик и нещата за мен стоят по различен начин . Особено мненията ми с будистите се различават от гледна точка на егото и желанията за нещо по - така , защото при моето вярване не е лошо да желаеш нещо луксозно и готино ...

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Ти като будистка , за теб е така , но аз съм практик и нещата за мен стоят по различен начин . Особено мненията ми с будистите се различават от гледна точка на егото и желанията за нещо по - така , защото при моето вярване не е лошо да желаеш нещо луксозно и готино ...

Аз не съм будистка, но приемам идеите на Будизма, за универсални. След като изследвах всички известни религии, стигнах до заключението, че най-трудният Път за следване, е Пътят на Буда.

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Особено мненията ми с будистите се различават от гледна точка на егото и желанията за нещо по - така , защото при моето вярване не е лошо да желаеш нещо луксозно и готино ...

А не е ли от значение на какво си готов за да постигнеш желаното? Ако то е прекалено силно, а човекът слаб, последният може и да убие за да го реализира. 

преди 1 час, Solly написа:

Аз не съм будистка, но приемам идеите на Будизма, за универсални. След като изследвах всички известни религии, стигнах до заключението, че най-трудният Път за следване, е Пътят на Буда.

Най - трудният , не означава ,, най - правилният " .

преди 1 час, Theros написа:

А не е ли от значение на какво си готов за да постигнеш желаното? Ако то е прекалено силно, а човекът слаб, последният може и да убие за да го реализира. 

От значение е . Но и това да си силен пак се постига с труд . Да се сдържиш от това да ощетиш някого , за да се облагодетелстваш - това са изпитания на ,които Бог подлага всеки човек постоянно , за да прецени даденият човек какви доходи ще има в отвъдното и какви привилегии .

преди 1 час, Solly написа:

След като изследвах всички известни религии,

:lol6:Даже и "неизвестните"... но всички са достойни за форумната "изследователка"... Даже и "будизма изследвала", че и исусовите или ислямски последователи, че барабар със всички деноминации... 

Егати комплексарските изцепки от вчерашното начало на седмицата. Сигурно отново наближава новолуние и изтрещяването пак насища форумните раздели от едни и същи душици.

преди 18 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Най - трудният , не означава ,, най - правилният " .

:lol6:Ама то имало и "най-правилен" и той е ясен кой му е "вестителя" и настоятеля... Де е бебчото да се включи и той, да ви преповтори от книжката си за най-великия път - тоя на вселенските мисловни йогини, висшите сфери и йерархии, при положение че дори мислите и енергиите ви не са ваши, а ги управляват висшите учители и пазители ( на малки дечица) - нещо като детската градина, където децата не си играят с техни играчки, а само ги ползват и всяко дете му спускат "правилната играчка" и директорката на градината решава чрез подопечните й госпожи.

В тази връзка - най-правилния път към бога се явяват различните вестители на пътища, според които неговия е "най-...:" И е сигурен... ама сигурен, ама убеден...

преди 6 минути, _ramus_ написа:

.

:lol6:Ама то имало и "най-правилен" и той е ясен кой му е "вестителя" и настоятеля... 

Добре че след толкова години , и ти да научиш нещо ,което се учи в четвърти клас. 

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

и ти да научиш нещо ,което се учи в четвърти клас. 

:) не думай - ти стигна ли четвърти клас и в кой учебник точно ти беше написано?

А може би щото си техничар... и си концепционалист? :)

От няколкото форумни мижитурки ти си на най-ниското ниво на интелигентност... Има днешни четвъртокласници, дето са с по-високо IQ oт твоето - това, разбира се  е концептуално твърдение, а не божествено.

преди 21 минути, _ramus_ написа:

? :)

От няколкото форумни мижитурки ти си на най-ниското ниво на интелигентност... Има днешни четвъртокласници, дето са с по-високо IQ oт твоето - това, разбира се  е концептуално твърдение, а не божествено.

Има , четвъртокласници с по високо IQ от моето - признавам , но са рядкост . Докато ако всички са с твоя интелект , слаби  шестокласници ще получават нобелови награди ...

преди 2 часа, Solly написа:

След като изследвах всички известни религии, стигнах до заключението, че най-трудният Път за следване, е Пътят на Буда.

Ей на това се казва чувство за хумор.

Предлагам на форумджийското братство, сестричките  няма да ги питаме, че женската завист......

Та предложението ми е Писанка да бъде призната за Главен експерт по теологичните въпроси към форума на Калдейта, като и се присъжда  титлата "Велик Разяснител".

Да, според мен, Будизмът е най-трудния и най-правилния път. Въпреки твърдението, че Буда не вярвал в Бог, според мен той е бил достатъчно почтен , и не е имал наглостта да твърди неща които не знае, както и в никакъв случай не би си позволил да лъже своите последователи като другите твърдящи, че говорят от името на Бог, или че Бог им е говорил това което те говорят! :tongue2: :whist:

преди 22 минути, Solly написа:

Да, според мен, Будизмът е най-трудния и най-правилния път. :whist:

Според теб . Но ако всички следват будизъм - прогреса ще спре , и другите с желанията ще са винаги по - добре .

преди 28 минути, Solly написа:

Да, според мен,

разбира се - така написано, от една велика изследователка на всички религии... Респект и поклон... Такава радост, заедно с великия божествен говорител на "най-правилния (си) път, който отгоре на всичкото е "много лесен". Толкова жалко че "анжелизма ( като една върховна технократска концепция) " не влезе в аналите на историята и духовността. Но може би е достоен за "други анали".... :)

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

прогреса ще спре , и другите с желанията ще са винаги по - добре .

мдааа - невероятно IQ... приближаващо се до двуцифрено число. :)

преди 2 минути, _ramus_ написа:

разбира се - така написано, от една велика изследователка на всички религии... Респект и поклон... Такава радост, заедно с великия божествен говорител на "най-правилния си път, който отгоре на всичкото е "много лесен". Толкова жалко че "анжелизма" не влезе в аналите на историята и духовността. Но може би е достоен за "други анали".... :)

Нали - радост . Анжелизъмът ще се възроди , но под друга форма .

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Анжелизъмът ще се възроди , но под друга форма .

:lol6:Няма такъв невежа, просто... Горкото училище... горкия "четвърти клас".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.