Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Online Armor-въпроси,проблеми и настройки

Featured Replies

Не става на такива битове пич :cool:

ОК, тогава предлагам да не я хвалим повече.:computer2:
  • Отговори 465
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

ОК, тогава предлагам да не я хвалим повече.:computer2:

И ти си просиш топла бира май ,а? И то цяло лято :cool:

И ти си просиш топла бира май ,а? И то цяло лято :computer2:

Доста сме офтопик, но си е така.Не ме интересува колко ще си изкривиш душата, но по-добрата платформа е x64, и каквото и да ми говориш, щом няма поддръжка за нея, значи програмирането им куца.:cool:

Доста сме офтопик, но си е така.Не ме интересува колко ще си изкривиш душата, но по-добрата платформа е x64, и каквото и да ми говориш, щом няма поддръжка за нея, значи програмирането им куца.:speak:

Програмирането със сигурност не им куца, а опираме до политика на компанията. Явно сред приорететите им не е 64 битовия вариант на Windows. Ако говорим за антивирусен софтуер или антишпионски софтуер, там вече е необходима 64 битова версия, защото макар че има малко зловреден софтуер за 64, то тенеденцията е да се разраства, защото една голяма част от потребителите започнаха да се ориентират именно натам. Макар че си прав, глупаво е защитна стена да няма 64 битов вариант за атаките - няма 32 бита, няма 64 бита.

Надявам се и аз, че ще се последва такова в най-скоро време.

• 3 месеца по-късно...

Online Armor Firewall 4.5 now with 64 bit support

Честито!:biggrin:

Става дума единствено за Windows 7 x64.Официално, няма поддръжка за Vista x 64 или XP x 64.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Вече при безплатната имаме и Web Shield !

Ето и промените:

* Online Armor installer contains all 3 Editions (Free, Premium, ++) and all languages.

* An expired trial version converts to Free version.

* Online Armor now officially supports Windows 7 64-bit.

* Mail Shield has been removed.

* Web Shield is available in Free version.

* OA++ doesn't update Emsisoft Definitions - fixed

Вече при безплатната имаме и Web Shield !

Ето и промените:

Потвърждавам, от снощи съм с безплатната ОА в комбинация с Avira 10 Free ( F-secure CS взе да ми натежава нещо) - Web Shield работи и позволява на всеки позволен сайт да се променя статуса му по подразбиране. Това е идеален вариант за блокиране на всеки сайт по желание - вреден или сигурен....

Засега нямам проблеми и бъгове. ОА има 4 процеса в таск менаджера, но не ми товари системата въобще ( в момента не мога да дам шотове). Компа и инернета са пъргави - Windows 7 Ultimate 32bit

Друго което ми хареса, е че при съвместяването на ОА с Авира, не се налага да се слага антивируса в изключенията на стената, а точно обратното - слага се като доверено прложение и всеки един процес на антивируса (а и всеки друг) може да се настрои стената да го пази от няколко интервенции (не се сещам точно, но бяха нещо от сорта - предпазване от терминиране, включване на процеса след терминиране, предпазване от Remote Code Modification и др.), което значително повишава според мен самозащитата на кекавата в това отношение Авира.

Като я разцъкам по-подробно ще пиша, ако открия още нови неща.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Като я разцъкам по-подробно ще пиша, ако открия още нови неща.....

В безплатната версия безопасната среда (Sandbox) работи ли за приложенията,забравих това да погледна преди време ?

Здравей!В по старите версии имаше run safer -би трябвало още да е налична в безплатната версия!Извинявам се че се намесвам в разговора ... :yanim: Да ама в тази версия не ми излиза тази опция :cool: Ама я намерих и я има ето

В безплатната версия безопасната среда (Sandbox) работи ли за приложенията,забравих това да погледна преди време ?

Да, има RunSafer, но доколко работи коректно незнам - не съм я тествал все още ( в смисъл по-назад в темата стана на въпрос, че при стара версия сандъка пропуска и позволява сваляне на файл на десктопа от браузера). Е, в инфото пише обаче, че приложенията се стартират в сандъка с редуцирани права (reducet rights) - но кави са тези права не се знае точно, и при тях няма нива (както е при Комодо например)

Има обаче опция в настройките на ОА автоматично по подразбиране да се пускат в сандъка всички неизвестни приложения, но така или иначе при изкачащия прозорец с въпрос от стената пак си има отметка...

П.П. Намерих още една ''екстра" макар, че незнам дали е нова : - в настройките на всяко приложение на Program control (HIPS-a) може освен да му се сложи защита от OA за която говорех по-горе и да му се зададе колко CPU да изпозва максимум- това не е лоша идея.

Да, има RunSafer, но доколко работи коректно незнам - не съм я тествал все още ( в смисъл по-назад в темата стана на въпрос, че при стара версия сандъка пропуска и позволява сваляне на файл на десктопа от браузера)

Вярно, че така беше,сега се сетих че го тествах тогава и наистина допусна запис!Предната страница съм писал за това!

А сега допуска ли запис на диска при RunSafer на браузъра?

Вярно, че така беше,сега се сетих че го тествах тогава и наистина допусна запис!Предната страница съм писал за това!

А сега допуска ли запис на диска при RunSafer на браузъра?

Не знам още съм на работа. По-късно ще пробвам, но пак да кажа - това с правата при сандъка на ОА може и да не е както при другите сандъци. Редуцирани са само някои от правата, като запис на файл на десктопа от браузер в безопасна среда може да не е от тях....

..... това с правата при сандъка на ОА може и да не е както при другите сандъци. Редуцирани са само някои от правата, като запис на файл на десктопа от браузер в безопасна среда може да не е от тях....

Щом има запис на дектопа,ще има също и във кеша на браузъра и в Temp директорията на диска !

Какъв е смисъла тогава браузъра да е в този режим,след като файлове(например spyware/adyware) ще имат достъп и права до мястото където ще досаждат с присъствието си,какво защитава RunSafer-а в случая?

Ок.,после кажи има ли промяна в новата версия!

При мен в този режим си записва нормално файловете че и после могат да се стартират ! Но при инсталиране в тази среда ми дава това и после А внормална среда програмата се инсталира

Ок.,после кажи има ли промяна в новата версия!

Не няма промяна . Сартирах Опера под RunSafer. Свалих спокойно от темата за подпомагането програмата "PopularScreenSavers.exe" свободно без проблеми в папката където обикновенно си свалям от тази тема подозрителните файлове. Стартирах и програмата под RunSafer - не последва никаква грешка или блокиране, ами нормалните въпроси от ХИПС-а на ОА, чрез които можех да блокирам приложението, но дадох разреши за да видя какво ще стане. Инсталира си 3 библеотеки в Program Files (и кой знае къде и какво още...) и я спрях дотам- то за повече няма смисъл...

Ето резултата:

Публикувано изображение

При мен в този режим си записва нормално файловете че и после могат да се стартират !

Но при инсталиране в тази среда ми дава това

и после

Това не е никаква безопасна среда,това си е един блокатор,нищо повече!

При стартиране във виртуална среда,това съобщение не трябва да излиза! Това съобщение излиза само тогава,когато файла няма никакви права при стартиране!

Инсталира си 3 библеотеки в Program Files (и кой знае къде и какво още...) и я спрях дотам- то за поверче няма смисъл...

Ще я кача да я видя отново,докъде може да стигне :) !

@stefanvalja, щом си разрешил всичко, сърди се на себе си.:)Освен това, тук става въпрос за някакъв смешен adware, който не може да ти прецака системата, най-много да досажда.Трябва да класифицираме заплахите, според нивото им, все пак.Т.е., аз не виждам сериозен проблем.Ако намеря време за нея, ще я тествам, но в момента изцяло се занимавам с CIS 5(2011).:biggrin:

@stefanvalja, щом си разрешил всичко, сърди се на себе си.;)Освен това, тук става въпрос за някакъв смешен adware, който не може да ти прецака системата, най-много да досажда.Трябва да класифицираме заплахите, според нивото им, все пак.Т.е., аз не виждам сериозен проблем.Ако намеря време за нея, ще я тествам, но в момента изцяло се занимавам с CIS 5(2011).;)

Не, не,... аз не казвам лошо за програмата- просто исках да пробвам изолираната им среда, затова разреших всичко в този случай на програма стартирана в безопасен режим, пък нека да е и безобиден адуеър. Просто не виждам разлика дали някое приложение е стартирано под RunSafer, или не - все същата....

Не няма промяна . Сартирах Опера под RunSafer. Свалих спокойно от темата за подпомагането програмата PopularScreenSavers.exe свободно без проблеми в папката където обикновенно си свалям от тази тема подозрителните файлове. Стартирах и програмата под RunSafer - не последва никаква грешка или блокиране, ами нормалните въпроси от ХИПС-а на ОА, чрез които можех да блокирам приложението, но дадох разреши за да видя какво ще стане. Инсталира си 3 библеотеки в Program Files (и кой знае къде и какво още...) и  я спрях дотам- то за повече няма смисъл...Ето резултата:

Когато например стартираш браузъра в безопасната среда на OA Free , това означава че той ще бъде в среда до която зловредния код няма достъп до него т.е. няма да може да се възползва от браузъра.

Та според теб какво си направил със "PopularScreenSavers.exe" ......, ами защитил си му процесите от промяна , затваряне и т.н. осигурил си му безопасен живот.

Когато например стартираш браузъра в безопасната среда на OA Free , това означава че той ще бъде в среда до която зловредния код няма достъп до него т.е. няма да може да се възползва от браузъра.

Та според теб какво си направил със "PopularScreenSavers.exe" ......, ами  защитил си му процесите от промяна , затваряне и т.н. осигурил си му безопасен живот.

Добре, може и така да е, но не намирам  официална информация какъв е точно принципа на работа на Runsafer на ОА - наистина работи на друг принцип в сравнение с безопасните среди на други програми като CIS,или KIS например, иначе програмата ми харесва  - и премина успешно оналйн stealth и leak тестовете на PCFlank и GRC...

Сега ще се захвана ис Web Shield модула в безплатната версия, който също не ми се струва като традиционните уеб гард модули. В момента функциите му се свеждат до създаване на списък с посетени сайтове и класифицирането им според списък на ОА , като сигурни, неизвестни, несигурни и блокирани, но засега нито едно отриагиране, или блокиране не съм видял от този модул...

Добре, може и така да е, но не намирам  официална информация какъв е точно принципа на работа на Runsafer на ОА - наистина работи на друг принцип в сравнение с безопасните среди на други програми като CIS,или KIS например, иначе програмата ми харесва  - и премина успешно оналйн stealth и leak тестовете на PCFlank и GRC...

Сега ще се захвана ис Web Shield модула в безплатната версия, който също не ми се струва като традиционните уеб гард модули. В момента функциите му се свеждат до създаване на списък с посетени сайтове и класифицирането им според списък на ОА , като сигурни, неизвестни, несигурни и блокирани, но засега нито едно отриагиране, или блокиране не съм видял от този модул...

Ето ти инфо колкото си искаш http://www.tallemu.com/webhelp3/KF-RunSafer.html :hush:

А тук може да се прочете за всичките им модули http://www.tallemu.com/webhelp3/KeyFeatures.html :wors:

Здравейте, икам някой ако може да ми разясни хисторито на ОА и по специално тия "kernel event" какво значат и трябва ли да се притеснявам за нещо.

Питам защото някои от тях са свързани с Авира : update.exe и sched.exe са модули на антивируса и ме притеснява да не би да има несъвместимости. Ето:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 2 месеца по-късно...

Благодаря на Wankata за поста в темата с промоциите - сдобих се днес с няколко едногодишни ключа за активиране на Online Armor Premium Firewall на немски език. Някой знае ли дали тези ключове ще активират и дали пак за година ще са валидни с англоезичната или с рускоезичната версии на програмата? Тази защитна стена бе една от най-високо оценяваните тук http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php Сега по неизвестни за мен причини там липсва.

Редактирано от Totalen (преглед на промените)

Благодаря на Wankata за поста в темата с промоциите - сдобих се днес с няколко едногодишни ключа за активиране на Online Armor Premium Firewall на немски език. Някой знае ли дали тези ключове ще активират и дали пак за година ще са валидни с англоезичната или с рускоезичната версии на програмата? Тази защитна стена бе една от най-високо оценяваните тук http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php Сега по неизвестни за мен причини там липсва.

http://download3.emsisoft.com/OnlineArmorSetup.exe

При инсталацията имаш възможност да избереш коя версия искаш,както и езика

Интересна комбинация с NAV 2011 :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.