Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Online Armor-въпроси,проблеми и настройки

Featured Replies

Михнев ти онзи ден ми показа снимка колко е лек новия Аvast и ми покажа точно снимка на ресурсите.Защо сега казваш,че няма значение?

Това означава ли,че от онзи ден мислиш различно?

:)

Я прочети по добре какво ти бях писах тогава,никъде не съм споменавал,пъргавина и лекота на работа :)

Ами ето нагледно директна извадка от моето ЛС към теб:

Мерси все пак,но сега съм на тема Avast!5 beta .Виж само колко ресурси заема.

Публикувано изображение

• Отговори 465
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Androcure06,вероятно около половината от тези 67 процеса при теб са ненужни и излишни. При мен са само 32 и всеки е под контрол - отделно контролирам и за скрити процеси със специализиран софтуер. Оптимизирай своята ОС вместо да пишеш странните си изводи - от уважение не ги наричам глупости. Внимателно прецени и всички настройки на програмите си.Обикновено не ми се спори с никой. Поздрави P.S. Mihnev, виж допълнението ми в темата за a-squared- включи се с мнение.

Androcure06, предполагам TNN има предвид Windows XP (което се изпуска почти винаги). Като гледам при теб най-вероятно става дума за Vista. При мен без каквито и да е оптимизации на Windows XP SP3 процесите са 35 с пуснат браузър. Снимка:

Публикувано изображение

Естествено може да направиш някои оптимизации, но само знаеш какво правиш. Но не те съветвам да се използват каквито и да е програми за оптимизации. Защото повечето от тези програми могат да създадат само проблеми...

Androcure06, предполагам TNN има предвид Windows XP (което се изпуска почти винаги). Като гледам при теб най-вероятно става дума за Vista. При мен без каквито и да е оптимизации на Windows XP SP3 процесите са 35 с пуснат браузър. Снимка:

Публикувано изображение

Естествено може да направиш някои оптимизации, но само знаеш какво правиш. Но не те съветвам да се използват каквито и да е програми за оптимизации. Защото повечето от тези програми могат да създадат само проблеми...

Nologo поста ми беше ироничен към TNN!

Никога не ползвам програми за оптимизиране.

На другия комп които също е Bиста има 37.

....на този са повечко но при всеки комп е различно нали?

....и въпреки,че са повечко виж SPU колко имам.

:)

Я прочети по добре какво ти бях писах тогава,никъде не съм споменавал,пъргавина и лекота на работа :)

Ами ето нагледно директна извадка от моето ЛС към теб:

Точно!

Пишеш виж колко ресурси заема!!!!!!

И аз казвам виж колко ресурси заема А2....в сравнение с Авира и МСЕ.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Точно!

Пишеш виж колко ресурси заема!!!!!!

И аз казвам виж колко ресурси заема А2....в сравнение с Авира и МСЕ.

Я прочети малко по-назад, какво ти отговарям!

Заеманите ресурси не са критерии за пъргавината на работа на една програма!

"Супер веднага си слагам Аshampoo WinOptimizer.....как не се сетих." Програмата е може-би най-доброто в този спектър - има и доста други. Може и ръчно - ако знаеш как и за какво се касае. Контролираш ли ги тези процеси изобщо по някакъв начин? Един по един ! Трябват ли ти? Плюс скритите - те са отделна тема. Как и с какво се търсят? Май мисленето в дълбочина ти е само донякъде - значи трябва повече да се задълбочиш и с никакви изводи да не прибързваш. Поздрави

Я прочети малко по-назад, какво ти отговарям!

Заеманите ресурси не са критерии за пъргавината на работа на една програма!

Щом не са критерии защо ми казваш новия Аvast е супер лек виж колко ресурси заема?

Щом не са критерии защо ми казваш новия Аvast е супер лек виж колко ресурси заема?

Не ми преиначавай думите,моля!

Никъде не съм правил асоциация м/у лекота на работа и ресурси!

"Супер веднага си слагам Аshampoo WinOptimizer.....как не се сетих." Програмата е може-би най-доброто в този спектър - има и доста други. Може и ръчно - ако знаеш как и за какво се касае. Контролираш ли ги тези процеси изобщо по някакъв начин? Един по един ! Трябват ли ти? Плюс скритите - те са отделна тема. Как и с какво се търсят? Май мисленето в дълбочина ти е само донякъде - значи трябва повече да се задълбочиш и с никакви изводи да не прибързваш. Поздрави

Ако не бройм процеса на Process Explorer, процесите са 19.

Публикувано изображение

Мога да махна и ATTLFilter.exe без проблем, но той ми е нужен заради втория компютър :comp_virus:

Операционната система ми е Windows XP SP2 и не ползвам програми за оптимизации, всичко контролирам на око ;)

От снимката може да се ориантираш, че съм без антивирусна и допълнителна защитна стена.

Сега като се загледах отново какво си писъл, видях че сам си отговорил защо някои не ползват такива програми, но явно не го можеш

Може и ръчно - ако знаеш как и за какво се касае.

Просто е по-бавно и липсва контрол над възможни скрити процеси. AnVir Task Manager Pro например предлага доста повече възможности.Ако съм без антивирусна и допълнителна защитна стена с какви занимавки ще се занимавам? Дори фалшивите тревоги правят по-интересни нещата.Мисълта ми бе, че Online Armor Premium 4.0.0.10 функционира леко и неусетно. Но дори само един скрит процес може да промени тази реалност! Process Explorer е добро, но и недостатъчно спомагателно средство.Различни Antirootkits-програми често доустановяват какви ли не допълнителни неща. Поздрави

• 3 седмици по-късно...

Искам да кажа, че съм доволен от последната версия на Online Armor 4. Личи си, че лека по лека напредват, макар не толкова колкото ми се ще, но има промяна в положителна посока. Надявам се през идната 2010 да продължат все така сериозно да работят над тази стена!

• 1 месец по-късно...

Online Armor ++ си е стойностна комплексна програма - вижте и това http://www.tallemu.com/cloudscan.php

За 2010 година Online Armor ++ май е между най-доброто в света - определено си струва не само пробване.После -всеки сам си преценява.
  • 4 седмици по-късно...

Много се написа за Comodo -е сега ви предоставям инфо как се справя OA-на comodo leak test проблеми няма http://img8.imageshack.us/img8/6641/screenshot1uz.jpg -блокирва го а този http://img96.imageshack.us/img96/2770/screenshot2wo.jpg а този го минава с лекота

Редактирано от Гост (преглед на промените)

http://www.tallemu.com/webhelp3/KF-Firewall.html От доста време паралелно наблюдавам тези стени - при Comodo са дразнещи някои бъгове, а Online Armor ++ при мен на два пъти се крашна. Случи се при мои тестови проверки и се стабилизира след изпратен чрез програмата подробен рапорт-отчет до авторите и. Все пак вече трети месец ползвам комплексната им програма и определено я поставям при най-добрите. На мишоците с минусите да се чуди какво да им пожелае човек - те са си мишоци... И да я пробват - дали ще им стигне сивото вещество за осмисляне на нещата?

http://www.tallemu.com/webhelp3/KF-Firewall.html От доста време паралелно наблюдавам тези стени - при Comodo са дразнещи някои бъгове, а Online Armor ++ при мен на два пъти се крашна. Случи се при мои тестови проверки и се стабилизира след изпратен чрез програмата подробен рапорт-отчет до авторите и. Все пак вече трети месец ползвам комплексната им програма и определено я поставям при най-добрите. На мишоците с минусите да се чуди какво да им пожелае човек - те са си мишоци... И да я пробват - дали ще им стигне сивото вещество за осмисляне на нещата?

Мен пък ме дразни това, че не поддържат 64 бита.Къде са тръгнали?

Мен пък ме дразни това, че не поддържат 64 бита.Къде са тръгнали?

Да недостатък е надявам се да го оправят-защото след време няма да се поддържат 32 битови ОС
  • 3 седмици по-късно...

Clonnning,сега излиза, че само при мен на Win XP SP3 Online Armor ++ работи отлично. Май десетина дни не съм сканирал с австрийските енджини - няма нужда, стената всичко съмнително блокира и сканирането през месеците нищо не е установявало.Тестовите ми съпоставки на http://www.speedtest.net/ са с по-добри показатели спрямо същото с други сродни програми. Проблеми с кои съвсем нормални приложения си установил - всяко проверено приложение при мен си работи нормално при дадени разрешения. Режимът на обучение при мен отдавна е преминал - тя вече е като зареден автомат спрямо всичко непознато или съмнително.OASIS е отличен сътрудник - програмата блокира и превантивно. Който желае нека да ходи по мъките и да се чуди как да я преодолява. Според теб кое е "дървено"? Интересно ми е. Известно ти е - валидните лицензи за програмите не ми са проблем и всички постоянно безплатно мога да ги ползвам.Промоакции колкото искаш... Защо ли тази програма по-трайно е при мен? Естествено - заради качества, а те всичките си имат и недостатъци. Поздрави

И какво блокирва тая стена -пропусна ми Руткит TDSS без да се обади :rolleyes:

И какво блокирва тая стена -пропусна ми Руткит TDSS без да се обади :rolleyes:

Нещо много си взел да недоволстваш, че това не работило на Avira, онова ставало при Online Armor. Мен ме заболяха пръстите да пиша, че ако някой има проблем да пише на поддръжката им, да обясни проблема и двете компании съм убеден, че няма да те отпратят.

Постави се на мястото на разработчика. Пробвай ти да се занимаваш с такива продукти, в тази динамична сфера на дейност и да видим как ще се блъскаш главата в стената. Айде малко по-сериозно!!

Нещо много си взел да недоволстваш, че това не работило на Avira, онова ставало при Online Armor. Мен ме заболяха пръстите да пиша, че ако някой има проблем да пише на поддръжката им, да обясни проблема и двете компании съм убеден, че няма да те отпратят.

Постави се на мястото на разработчика. Пробвай ти да се занимаваш с такива продукти, в тази динамична сфера на дейност и да видим как ще се блъскаш главата в стената. Айде малко по-сериозно!!

Да си удължават бета тестването а не да бързат и да пускат недооправени продукти заради динамичната им сфера...Аз не плащам с фалшиви пари :rolleyes:

Хубава идея! Ето в момента MalwareBytes' Anti-Malware го правят, но и с векове да го удължат пак ще се намери нещо пропуснато. Просто е неизбежно! След, като си платил, свързваш се с поддръжката обясняваш и очакваш възможно най-бързо проблемът ти да е решен. Все пак не очаквай чудесии, хората си имат roadmap, не могат да го нарушат само заради теб.

И какво блокирва тая стена -пропусна ми Руткит TDSS без да се обади :cool:

Едва ли е невъзможно - всеки ползвател може нещо да не допрецени и да го разреши.После програмата ли му е виновна?Тя си спазва логически подредени математически правила. Този Руткит TDSS можеш ли да го качиш някъде? Досега Online Armor ++ след правилно обучение съм я тествал с няколко такива и е показала отлично отреагиране - ако ги намеря отново и аз мога да ги покажа в някоя от подходящите теми.Освен няколкото случаи на крашвания все още не съм намерил други недостатъци. Не съм се "оженил" за програмата и лесно мога да я сменя - какво като ми е едногодишен промолиценза. Имам подобни и за много други програми. Поздрави

Едва ли е невъзможно - всеки ползвател може нещо да не допрецени и да го разреши.После програмата ли му е виновна?Тя си спазва логически подредени математически правила. Този Руткит TDSS можеш ли да го качиш някъде? Досега Online Armor ++ след правилно обучение съм я тествал с няколко такива и е показала отлично отреагиране - ако ги намеря отново и аз мога да ги покажа в някоя от подходящите теми.Освен няколкото случаи на крашвания все още не съм намерил други недостатъци. Не съм се "оженил" за програмата и лесно мога да я сменя - какво като ми е едногодишен промолиценза. Имам подобни и за много други програми. Поздрави

Ти пропускаш май фразата- не се обади :rolleyes:

Направих пълен формат и не мога да ти го дам

Ти пропускаш май фразата- не се обади :rolleyes:

Нормално е - ако преди това си разрешил инсталиране на някакъв файл с прибавки. Необновяването на Касперски нещо не ти ли подсказва? Например блокиран достъп за връзка до техните сървъри.

Нормално е - ако преди това си разрешил инсталиране на някакъв файл с прибавки. Необновяването на Касперски нещо не ти ли подсказва? Например блокиран достъп за връзка до техните сървъри.

Kaspersky се обнови а заразяването беше преди 2 седмици :rolleyes:

А имам и MBAM и SAS

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.