Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

За деинсталиране на антивирусните програми се използват малки програмки от самия им производител, неслучайно написах по-горе, че има нарочна тема за това - http://www.kaldata.c...pic=103141&st=0 (някой неграмотник-коплексар се е постарал да я оплеска, но чети съдържанието и не гледай минусите в постовете). Ако там не намериш нужното, търсиш в съответната тема, в случая тази - http://www.kaldata.c...showtopic=88463 или направо в сайта на фирмата - http://www.avg.com/eu-en/homepage .

Основната функция на стената е да контролира трафика в позиция вход-изход, т.е. коя програма да има право на достъп до мрежата и коя не и се създават правила, които стената спазва, не че не могат да се променят от потребителя. От изложеното от теб предполагам, че ползваш вградената и нямаш външна, т.е. инсталирана допълнително, но все трябва да се провери дали двата браузера не са със забранен достъп. Рутерът си е рутер, той има по-друго предназначение (този на Globul не мога да коментирам).

Най-добре помоли някой по-знаещ от обкръжението ти да провери за правилата на стената.

За тези програмки наистина незнаех. Ще се възползвам следващият път. Но все пак аз вече съм я изтрил, и за жалост няма кого от моето обкръжение да попитам, така че ако можеш да ми кажеш как да проверя, ще съм ти много благодарен! ;)

Редактирано от wengo (преглед на промените)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 448,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

......така че ако можеш да ми кажеш как да проверя...

Към четящите темата - моля, помогнете на wengo да се ориентира и да провери за забрана от страна на стената за двата браузура - вкъщи съм изцяло с Windows 7 и се стархувам да не го подведа с точните наименования при XP.

Към четящите темата - моля, помогнете на wengo да се ориентира и да провери за забрана от страна на стената за двата браузура - вкъщи съм изцяло с Windows 7 и се стархувам да не го подведа с точните наименования при XP.

Да и аз моля, някой да помогне! Ако ви трябва още някаква информация кажете! ;)

Така, виж сега от Start->Settings->Control Panel->Windows Firewall (двоен клик)->General дали има отметка на On (recommended). Ако има, то е много вероятно да ползваш точно тази стена, защото при инсталация на друга, то втората обикновено сама (но не задължително) изключва вградената (обикновено на екран се появявя съобщение за това), за която говорим в момента. Ако приемем, че е точно така и ползваш Windows Firewall, чукни на следващия таб и ще видиш това:

Публикувано изображение

Там най-вероятно няма да фигурират браузърите ти, та затова натисни бутона Add Program, ще се отвори прозорец с програми, намери в него Google Chrome, маркирай го и натисни ОК, повтори процедурата и с Firefox и затвори панела, за всеки случай рестартирай и виж резултата.

Ако пак не тръгнат, то тогава е много вероятно да имаш инсталирана друга стена, което може да се установи с преглед върху програмите ти в Program Files (има и други опции - чрез логове от други програми, но да не усложнваме засега нещата).

Друг вариант е да използваш Start->Run и в появилият се прозорец напиши msconfig и дай ОК. Ще се отвори прозорецът System Configuration Utillity, отвори таба Startup (предпоследния) и ще се видят програмите, стартиращи заедно със системата. Ако има добавена стена, то тя трябва да е там. Ако пак не си наясно, снимай прозореца така, че да се видят ясно първите две колони - Startup Item и Command и дай снимката тук.

• 4 седмици по-късно...

Браузера си бачкаше перфектно но след използването на една програмка за почистване май тя ми прецака google.сега ми дава няква грешка с жълт триъгълник долу при лентата с инструменти.Реинстал непомага пробвах различни версии нестава когато почна да ми прави проблеми долу на бара ми излизаше съобщение да отида в папка ,с ,documents да търся файл но там въобще нямяше такова нещо .HELP

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Браузера си бачкаше перфектно но след използването на една програмка за почистване май тя ми прецака google.сега ми дава няква грешка с жълт триъгълник долу при лентата с инструменти.Реинстал непомага пробвах различни версии нестава когато почна да ми прави проблеми долу на бара ми излизаше съобщение да отида в папка ,с ,documents да търся файл но там въобще нямяше такова нещо .HELP

пробваи да я истриеш.истрии и регистрите на програмата после я сложи пак.трябва да се оправи. :rolleyes:

Каква точно е грешката която ти дава ?

Проблема е че излиза само жълт триъгълник долу на бара нищо непише никаде

Трябват ми add-ons за Google Chrome, програмка която премахва рекламите в сайтовете. Мерси предварително.

Няма такъв официален,до колкото знам.И аз търсих.Можеш да минаваш през Proxy,което филтрира рекламите или да ползваш неофициални такива,като това http://www.downloadsquad.com/2009/04/06/how-to-block-ads-in-google-chrome-with-adsweep/

• 2 седмици по-късно...

Значи проблема е такъв че, от днес незнайно как исках да си изтегля една песен от датата и когато свърши отброяването натиснах на свали и вместо дами се свали песента ми се отвори Windows Media Player и започна песента а при Internet Explorer 8 го няма този проблем...

с десния бутон.....save нещо си или ползваш нещо което по-има вид на браузър

Чакай малко сега...аз несъм искал съвети какъв браузър да ползвам.Аз исках съвет как да премахна този проблем !

Чакай малко сега...аз несъм искал съвети какъв браузър да ползвам.Аз исках съвет как да премахна този проблем !

Нали ти е казал как ?

Проблема ти идва от браузъра.....и според мене не заслужаваш помощ - ползвай си със здраве шпионския браузър.

а при Internet Explorer 8 го няма този проблем...

Слагай последния ъпдейт за IE8 (отпреди седмица-две), едно IE7Pro с активиран DNS префетчинг и ето ти хром, че и по-бърз.

За хрома незнам как стои работата. След като натиснеш Свали да не натискаш и Оупън вместо Сейв :blink:

• 1 месец по-късно...

Здравейте, как мога да изкарам бутона (стрелката), който при натискане показва листата с последно отваряните от мен страници?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, ползвам Google Chrome и uTorrent. Настроил съм Chrome да запазва свалените файлове на десктопа и също така да отваря торрент файловете автоматично. Това, което ме дразни е, че торрент файла се сваля на десктопа и си остава там и трябва да го трия ръчно. Искам да го направя така, както е при Internet Explorer например все едно съм избрал опцията 'open' вместо 'save'. С Мозилата преди също го нямаше този проблем - не записваше торрент файловете на десктопа, а в някаква Temp директория и си отваряше автоматично uTorrent. Прерових всички настройки на Chrome, търсих и по форуми, но нищо не можах да намеря. Някакви предложения?

за 1 ден никакви отговори което трябва да подскаже какъв е отговора - "нещото" не може да отвори директно *.torrent защото не знае как и с какво "браузър" - кво да го правиш

за 1 ден никакви отговори което трябва да подскаже какъв е отговора - "нещото" не може да отвори директно *.torrent защото не знае как и с какво

"браузър" - кво да го правиш

То Chrome хубаво си отваря автоматично uTorrent, ама защо първо го сваля въпросния файл и после трябва и аз да занимавам да го трия. Вярно, че IE като ги отваря по подразбиране също първо запаметява торрент файла някъде, но поне е в Тemp, където си се чистят след известно време.

субективно мнение: щото Gошо-браузър е недоразумение обективен въпрос: като му зададеш ма инсталирана финална версия (моята е dev portable, затова питам) да сваля в Default папката, CCleaner не я чисти?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.