Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

По default Chrome сваля в My Documents/Downloads, но аз съм го променил да сваля директно на десктопа. Предпочитам да не ми се чисти автоматично всичкo там :)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 448,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

При зареждане на "тежък сайт" с много информация, превключвам на друго приложение и при връщане в Chrome, посочвам линк или отваряне на страница от дадения сайт се вижда, че браузъра не реагира за няколко секунди. Пример за това ще дам с торент сайт. Като се има предвид, че преди това кеша е бил изчистен. При проверка с други конкурентни браузъри, този проблем не е на лице. Въпросът ми е някой друг сблъсквал ли се е с така нареченото "замръзнало положение"? ОС: Windows 7, CPU: Intel E7200, RAM: 2GB

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Мен ми се е случвало с Firefox почистих temporary,cookies и т.н. и се оправи. А версията ти на Chrome нали не е бета?

Появява се проблема при всички версии, които съм изпробвал 2, 3, 4, 5 beta

Тогава незнам,нека някой по-копетентен да изрази мнение

кажи сайта където ти прави проблеми и дажи линка, за да пробвам дали при мен ще запецне.

http://######/browse.php с настройка от профила: 50 торента на страница. Като се посочви на торент, картинката не се показва веднага има известно "насичане" Едит: Също така скролирането не е активно веднага.

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

с всичките реклами и бъгавия флаш всичко е в реда на нещата и няма място за притеснения

Не за друго, просто го водят най-бързият браузър пък се дъни на най-важните неща.

за всеки браузър има статистика че "той" е "най-..., най-..., по-по-най.." така че ако субективните ревюта на продуктите ти служат за критерии.... реално погледнато маймунда е толкова натъпкана с флаш реклами и елементи че всеки браузър би се затруднил в определени ситуации.... editorial: hint: използвай добавките за Gошо Хром: AdBlock+, AB+ Element Hider Helper, Flash Block

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Все пак браузърът все още е сравнително нов, нормално е да има нещо недоизкусурено, при мен се получава така и на Win-a и на Ubuntu :wub: edit: тея емотикони са наистина, ама наистина отвратителни ...

Редактирано от rm-rf (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Има ли някакъв правописен речник за английски и български език? Мозилата и Опера имат такъв.

• 2 седмици по-късно...
http://yfrog.com/0zclipboard01czj Speed Dial от Extensions това разбира се е максималния размер контролира се брой колони и брой редове и дизайна и още работи

от иконката в адрес бара но от опциите трябва да махнеш отметката на последната опция - I've finished...

Аз имам запитване за Google Chrome.Качих си го и съм доволен от него, но защо не се инсталира в C\Program Files а в Documents & Settings? И трябва ли специално приложение за ъпдейт към него или всичко сам си прави.Версията е свалена и инсталирана автоматично от http://www.google.bg/chrome и пише че е up to date версията.С другите версии например свалени от Замундата, сървърът за ъпдейт не работи, т.е. не го намира например при една версия Dev(в процес на разработка), а също се инсталира автоматично, която и да е версия,в същата директория откъдето и да е свалена.Та... проблем ли е това че липсва инсталацията в Program Files??? И има ли риск по този начин някога Google Chrome случайно да се изтрие от Уиндоуса???

Редактирано от mikrotik (преглед на промените)

Не знам как това се получава при Chrome, а при Comodo Dragon го няма, но е факт.

Аз имам запитване за Google Chrome.Качих си го и съм доволен от него, но защо не се инсталира в C\Program Files а в Documents & Settings? И трябва ли специално приложение за ъпдейт към него или всичко сам си прави.Версията е свалена и инсталирана автоматично от http://www.google.bg/chrome и пише че е up to date версията.С другите версии например свалени от Замундата, сървърът за ъпдейт не работи, т.е. не го намира например при една версия Dev(в процес на разработка), а също се инсталира автоматично, която и да е версия,в същата директория откъдето и да е свалена.Та... проблем ли е това че липсва инсталацията в Program Files??? И има ли риск по този начин някога Google Chrome случайно да се изтрие от Уиндоуса???

защото така са решили от Големия Брат :) капиш

по определение не трябва допълнително приложение за нормален и редовен ъпдейт до нови версии - разбира се на OS Microsoft Windows Vista/7 се изисква UAC да е включен - в противен случай ъпдейта не работи

ъпдейти на/до dev версии се правят по по-различен начин - използването им не е препоръчително

липсата на инсталация не е проблем, и няма опасност от изтриване освен ако потребителят не реши сам да го стори

ейсид кое да се получава не разбрах?

Мерси за бързият отговор.Да кажа все пак че съм с OS WINDOWS XP SP2.Сетих се да питам още нещо: Защо в Device Manager-a на уиндоуса работят 2 процеса chrome.exe, има ли начин да се сведе до 1 процес "chome" как е "firefox" например???Ограничил съм процесите до 25, за това всеки процес е от значение(лично за мен).

Мерси за бързият отговор.Да кажа все пак че съм с OS WINDOWS XP SP2.Сетих се да питам още нещо: Защо в Device Manager-a на уиндоуса работят 2 процеса chrome.exe, има ли начин да се сведе до 1 процес "chome" как е "firefox" например???Ограничил съм процесите до 25, за това всеки процес е от значение(лично за мен).

Всеки таб на браузъра се отваря като отделен процес в паметта, като според създателите на браузъра това е направено с цел да се подобри стабилността. Не ми е известен начин, който да накара Chrome да отваря всички табове в един процес

Всеки таб на браузъра се отваря като отделен процес в паметта, като според създателите на браузъра това е направено с цел да се подобри стабилността. Не ми е известен начин, който да накара Chrome да отваря всички табове в един процес

Напротив! Google Chrome отваря 2 процеса в Task Manger + тези който си отворил в самият браузър. Аз лично подкрепям мнението на jjjjjk че е с цел стабилност. Вторият който не ми е ясно за какво е сигурно служи за подсигуряване на първия и останалите от там стабилност. Това поне аз смятам, но не съм на 100% обеден, затова ще поровя из нета за повече информация.

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Здравейте, доволен съм от този браузър и го ползвам от доста време. Има обаче някои неща, които не са ми ясни: 1. Защо не мога да движа плъзгача в страницата - например плъзгача в страницата на Калдата, който се намира в началната страница - в прозореца "Последно във форума". 2. Не мога да заредя някои специфични страници - например страницата http://tv.digicom.bg/ - с която гледам телевизия от интернет доставчика ми. 3. Някои снимки /може би флаш/ - не мога в момента да посоча пример - излиза ми прозорче с жълто парченце от пъзел и надпис. Горните проблеми ги нямам когато ползвам Интернет Експлорер 6, но той не ми е удобен, а ИЕ-8 се опитах да инсталирам, но не можех да стартирам никакви страници - излизаше ми постоянно -като име на сайт "Ад Онс" и един надпис, че имам неподписани Актив Х конзоли или нещо подобно. Въпреки всичко, искам по някакъв начин да си оправя Google Chrome.Ако някой има идеи - моля да помогне.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, ползвател съм на Опера, но за работата ми е по-подходящо да работя с ИЕ, Файърфокс или нещо друго. Избрах да е нещо друго. Работата е там, че, когато работя използвам два браузъра едноременно. Единият е настроен да използва прокси, а Операта си се свързва нормално с нета. Лисицата ми е досадна и бъгава програма, ИЕ... е, предубеден съм към него, може би :rolleyes: . Как да е. Спрях се на Гугъл Хром. Харесва ми изчистения интерфейс и това, че не тежи като Мозилата, а е и по-бърз. Конфигурирането му е същото като на Експлоръра, което ми харесва. Такааа. Проблема ми, то не, че е такъв проблем, де. Просто е досадно, а именно в add/remove programs, размера на програмата посочва 159 МБ! Това нормално ли е? Интересно, че програмата браузва без проблем и си е бърза. Не трих нищо от папките ми понеже не знам какво. Така ли да я оставя? Дали е нормално за Хром? Използвам Ccleaner и чистя история и кеш редовно. То имам място на Ц-то. Не ми е проблем чак, де. Ама тоя Хром продължава да расте. Сега видях, че имам папка C:\Documents and Settings\...\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application - 158 мб. В нея има 2 папки: 4.1.249.1064 и 4.1.249.1059. Между другото си изтеглих един скин за Хром. Но предполагам, че не е от него.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

ами съвсем нормално като за инсталирана версия

Едно време на 6 гигабайта хард и уин 9Х следях всеки мегабайт, не беше много сложна задача. При сегашните технологии - просто няма смисъл. Освен това от Гугъл по-добре знаят.

Еми, значи да не ме притеснява размера. Питах понеже нямам опит с Хром. Благодаря. Абе компа ми се държеше малко странно. Пуснах вирусния инструмент на Касперски и той обвини Хром в съдържащ вирус. Деинсталнах Хрома и сега наблюдавам как се държи компютърчето.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.