Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

'' Съдбата повдигна вежди.

- И без измами, Госпожо - каза той.

- Но кой може да измами Съдбата? - попита тя.

Той сви рамене:

- Никой. И все пак всички се опитват. ''

Тери Пратчет, '' Цветът на Магията ''

Редактирано от diadia (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

О,моя любов,като слънцето беше ти, като луната в кладенец дълбок. А после стори ми се,че си сняг студен на хребета на планината. Помислих после,че по-скоро си Фенерът Божи,който свети,за да ме намери, или звездата ярка на познание, на знанието,греещо над мене. Ирландска любовна песен Да изгаряш винаги с този суров пламък, ярък и блестящ като скъпоценен камък, да поддържа този екстаз,е успехът в живота. Уолтър Пейтър "Блясващи за миг и гаснещи след малко" Уилям Шекспир

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Насилието е последният изход на некомпетентния." - Салвор Хардин, Кмет на Фондацията в "Фондацията" на Айзък Азимов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

"Мъдростта е нещо, с което човек трябва да се сдобие сам." "Някои хора се сливат с околния фон. Госпожица Сюзън се сливаше с предния план. Тя се набиваше на очи. Пред каквото и да застанеше, то на свой ред се превръщаше във фон." "Излишно е да си създаваш врагове, щом не можеш да ги победиш." "Той имаше много качества, но с ниско качество." Т. Пратчет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Най-доброто на виртуала е, че не те боли после анала"/неизвестен любител на виртуалния секс/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Силата на жените се определя от слабите места на мъжете. Волтер Опасно е да бъдеш прав, когато управляващите грешат. Волтер Приятелството може да завърши с любов, любовта с приятелство - никога. Чарлс Кейлъб Колтън Лесно е да умреш за човек, когато си обичал,но е трудно да намериш човек, за когото да си заслужава да умреш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

„Не забравяйте, че ако човек има в ума си някакъв предразсъдък, винаги може да намери с какво да го подкрепи. Светът е толкова голям, че подкрепя какво ли не. Да, ексцентричен съм, но пък вие забелязали ли сте, че през цялото време обръщате внимание на несъществените неща? Не се отъждествявайте с външността, защо все забравяте, че вие не сте дрехите си? Погледнете се в дълбочина, истината е там, защо не искате да я видите?"

"Защо съществува страхът от самотата? Защото човекът се отъждествява с егото си, което се развива единствено в отношенията с другите. Когато човек остане сам, егото се чувства застрашено, тъй като всичко, което знае за себе си, постепенно изчезва. Твоят облик ти се дава от другите, затова ако обществото те отрече, се чувстваш като дърво без корени - отхвърлен, изтръгнат, загиващ. А може пък ти да отречеш обществото и да създадеш алтернативно общество – и егото ти вече се е издигнало, но всъщност нищо не се е променило, просто едни условности са заели мястото на други, докато същината си е останала."

„Остави здравия разум. Умът е логичен, но логиката няма нищо общо с истината. Логиката е продажна, с нейна помощ можеш да докажеш всичко, което ти хрумне, но това съвсем не е задължително да е истина ..."

"Хората се страхуват от живота. Твърди се, че човек се страхува от смъртта, но това не е вярно, защото човек се страхува от движението, от промяната. Това е, защото ние познаваме само едно движение - желанието, а чрез него може да се достигне само до разочарование, независимо от това, дали желанието се изпълнява или не. Ако не се е изпълнило, ти си разстроен, ако пък се е изпълнило, то всъщност не ти е донесло очакваното щастие - и ти пак си разстроен. Желанието е основната причина на нашите безпокойства. И проблемът не е в това, което конкретно желаеш, а в това, че изобщо желаеш."

ОШО

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

— Във всяка приказка има зрънце истина — каза тихо вещерът. — Любовта и кръвта.

И в двете има могъща сила. Маговете и учените си блъскат главите над това вече дълги

години, но не са научили нищо, освен…

— Освен какво, Гералт?

— Че любовта трябва да е истинска.

Анджей Сапковски - "Вещерът",книга 1.Последното желание
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"В истината има повече красота, дори когато истината е отвратителна. Разказвачите на приказки пред градските порти изопачават живота така, че на мързеливите , глупавите и слабите да им се вижда прекрасен, а това само задълбочава техните недъзи , без да ги учи на нищо , без да ги лекува , без да извисява душите им....-Джон Стайнбек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Както и при недвижимите имоти, най-важното при огнестрелните рани е мястото, мястото и пак мястото."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Очите му имаха онзи оттенък на зеления цвят, който се придобива от дълга употреба на доларови банкноти" "Усмивката винаги вбесява хората много повече от директното оскърбление." "Погледнах в душата му и тя се оказа твърда и празна като хладилник от неръждаема стомана." ----------------------- Буря от ада Джим Бътчър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Образованите спорят с другите,мъдрите-със себе си."-Уайлд.Една от причините никога да не се принизявам да споря с когото и да било.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Всичко, което съм видял, ме учи да вярвам на създателя за всичко, което не съм видял. - Р.У.Емерсън Човек е това, за което мисли по цял ден. - Р.У.Емерсън Късметът е когато подготовката срещне възможността. - Опра Уинфри

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Старицата може и да е грешка, не е там работата! Старицата беше само болест...аз исках час по-скоро да престъпя... аз не човека убих, аз принципа убих! Принципа убих, и да престъпя не можах, останах си на отсамната страна... Само това съумях - да убия. Но излиза, че и това дори не съм съумял..." Ф.Достоевски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

"Пустинята е хубава - каза малкият принц, - защото крие някъде кладенец... "

---

" — Само нещата, които си опитомил, можеш да проумееш — каза лисицата. — Хората нямат вече време да проумяват нищо. Те купуват от търговците готови неща. Но тъй като няма никакви търговци на приятели, хората нямат вече приятели. Ако искаш да си имаш приятел — опитоми ме!

— Какво трябва да направя? — каза малкият принц.

— Трябва да бъдеш много търпелив — отговори лисицата. — Отначало ще седнеш малко по-далечко от мене, ей така, в тревата. Аз ще те гледам с крайчеца на окото си и ти няма да казваш нищо. Езикът е извор на недоразумения. Но всеки нов път ти ще можеш да сядаш малко по-близко… .."

--------------

— Добър ден — каза малкият принц.

— Добър ден — каза търговецът.

Той беше търговец на усъвършенствувани хапчета, които утоляват жаждата. Глътваш по едно хапче седмично и вече не усещаш жажда.

— Защо продаваш тия неща? — попита малкият принц.

— Така се пести много време — каза търговецът. — Експертите пресметнаха. Спестяват се седмично петдесет и три минути.

— И какво правят хората с тия петдесет и три минути?

— Правят, каквото си щат…

„Ако имах — каза си малкият принц — петдесет и три минути свободни, бих тръгнал полекичка към някой извор…“

из "Малкият принц"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"Вярвам, че за всяко нещо си има причина. Хората се променят, за да се научиш да не се привързваш. Нещата се объркват, за да можеш да ги оцениш, когато са наред. Вярваш на лъжи и се разочароваш, за да се научиш в крайна сметка да се доверяваш единствено на себе си. ... А хубавите неща понякога се разпадат, за да може още по-хубаво да се наредят." - Мерилин Монро

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"...Аз не ям хляб. За мен житото е безполезно. Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата..."

Малкият принц

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

''Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време, всеки от нас играе различни роли.'' у. Шекспир

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"...ако пътят е прекалено лесен, то най-вероятно си сбъркал посоката." - Тери Гудкайнд - "Душата на огъня"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"От живота искам само малка, обвита с бръшлян къща с малка градинка, която се простира докъдето ти стига погледът, семпличка прислуга, организирана в отряди, дрехи, подредени по азбучен ред за всеки ден от седмицата и за всеки месец от годината, и…" "Двусантиметровото дяволче", Айзък Азимов.

Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"Когато се отдалечаваш

от една мъка, струва ти се,

че трябва да минеш обратно всички

болезнени стъпки, които са те довели до нея."

Фицджералд

"...ако пътят е прекалено лесен, то най-вероятно си сбъркал посоката." - Тери Гудкайнд - "Душата на огъня"

Това ми хареса :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"‎...смели думи, казани в стая, пълна с неживи. Спейд погледна възмутено чичо ми, докато Родни само облиза устните си. Без съмнение в ума си той вече подправяше Дон със сол и черен пипер..." :D

Кат

Казваш, че обичаш дъжда, но отваряш чадър когато завали.

Казваш, че обичаш слънцето, но се криеш на сянка когато изгрее.

Казваш, че обичаш вятъра, но затваряш прозорците когато духа.

Именно затова ме е страх когато казваш, че ме обичаш...

(не зная от кого е, но е много добро)

‎"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него."

А. Блейк

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" - Защо да живея? Загубих приятелите, които искаха винаги да ме обичат. - Какво, нима умряха? - Не, живи са. Забогатяха." В.Л. Пушкин, "Епиграми"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...