Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

"Любовта е отговорът. Но докато го търсиш, сексът предизвиква някои много интересни въпроси..."

Уди Алан

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

— Грехът, приятелю, също като красотата, се определя от окото на наблюдаващия — Джеймс Сейнт Джилс "Магическо докосване"

В дълбоката нощ на душата винаги е три след полунощ. Стивън Кинг

Не е ли очарователно, как нацистите винаги успяваха да си присвоят думата "Свобода" - "Мъжете които мразеха жените" - Стиг Ларшон.

П.П. ако не ви се чете поредицата за Блумквист/Саландер, поне гледайте филма - струва си.

• 2 седмици по-късно...

Нещата винаги са били по-добри някога, а не сега. Това е в природата им. Т. Пратчет - "Малки богове"

• 2 седмици по-късно...

— Какво ще кажеш за изкуството? — попита тя.
— То е болест.
— А любовта?
— Илюзия.
— А религията?
— Моден заместител на вярата.
— Ти си скептик.
— Не съм. Скептицизмът е началото на вярата.
— Какъв си тогава?
— Да определиш, значи да ограничиш.

Портретът на Дориан Грай

"Сърцата са крехки и чупливи... Някои са по-чупливи от другите. Може би по-чистите. Като кристал в свят от стъкло. И дори начинът, по който страдат е красив..."

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Боб Муурхед

Пътят е нечут.

Ако чуваме, значи това не е Път.

Пътят е невидим.

Ако виждаме, значи това не е Път.

Пътят не се изразява с думи.

Ако е изразен, значи това не е Път.

Оня, който е опознал безформеното,

формиращо формите,

той разбира, че Пътят не може да се назове.

"Real eyes realize real lies" - “Истинските очи осъзнават истинските лъжи“

• 3 седмици по-късно...

Политиката е втората най стара

професия...но напоследък се

доближява до първата.

У. Чърчил

"Да живееш означава да се спускаш с парашут, да рискуваш, да падаш и отново да ставаш, да си като алпинистите, да искаш да се изкачиш на върха вътре в себе си и да си неудовлетворена и разтревожена, когато не успяваш"

Паулу Коелю

"Сексът е изкуството да контролираш неконтролируемото"

Паулу Коелю

Има човек - има проблем.

Няма човек - няма проблем.

Сталин

"Докато ние съществуваме, смъртта я няма, а когато тя дойде, ние вече не съществуваме. Защо да се страхуваме от смъртта?"

Епикур

"....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чувстват щастливи. Младите, забързани и нетърпеливи, винаги се чувстват длъжни да нарушат мълчанието. И напразно, защото тишината е съвършена. Тишината е свещена. Тя сближава хората, защото само на онези, които им е хубаво един с друг, могат да седят заедно, без да разговарят. Просто един парадокс..."

"Тетрадката" на Никълъс Спаркс

“С други думи казано, докато читателят чете, той неизбежно развива своите способности, а докато гледа филми, може само да гълта кренвирши или да чопли семки.”

Николай Хайтов

"Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо."

К.Иречек

"Да бъдеш добър, значи да живееш в хармония със себе си. Противоречието настъпва тогава, когато си принуден да живееш в хармония с другите."

Оскар Уайлд "Портретът на Дориан Грей"

"- За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата."- 13.12.1881

Константин Иречек

• Автор

" — О, колко глупави са хората! — каза той и поклати глава, а пък аз си помислих, че от косите му ще се разлетят снежинки. — Щастието в края на краищата не е някакъв пушен салам, от който да си отрязваш всеки ден по едно парче.

— Вярно е — казах аз, — щастието не може да бъде опушено. Въпреки че…

— Въпреки че?!

— Въпреки че тъкмо вие изглеждате, като че ли в комина на камината си вкъщи имате за опушване цял бут щастие.

— Аз съм изключение — каза той и отпи една глътка. — Аз съм изключението от правилото. Понеже съм човекът с едно неизпълнено желание."

Ерих Кестнер Приказка за щастието

• 2 седмици по-късно...

"Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде."

Маргарет Мичъл "Отнесени от вихъра"

"A good life is when you smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have."

"Be you 'cause nobody can be you better than you!"

"Не е важно да получиш това, което цениш, а да оцениш това, което получаваш."

"Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава."

"Никога не плачи за това, което не плаче за теб."

"Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват."

"Който е приятел на всички, не е приятел на никого."

"Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно, да си обичан въпреки тебе."

- Виктор Юго

"Мъжът не обича една жена, защото тя е красива, а тя е красива, защото той я обича."

"Никой не заслужава сълзите ти, а този, който ги заслужава, никога няма да те разплаче."

- Габриел Гарсия Маркес

"Работи, сякаш не ти трябват пари! Танцувай, сякаш никой не те гледа! Обичай, сякаш никога не си бил нараняван."

"Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш."

- Алън К. Чалмърс

"Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие."

"Един ден ще ме попиташ кое е по важно - ти или животът ми? Аз ще кажа - живота ми и ще си отидеш без да знаеш, че ти си моят живот!"

"Приятел е този, за когото бих умрял. Любим е този, за когото живея."

"Жените трябва да бъдат обичани, не разбирани."

"Никой не е перфектен, докато не се влюбиш в него!"

"Да обичаш, значи да страдаш. Но да бъдеш обичан, значи да намериш смисъл в страданието."

- Готфрид Вилхелм Лайбниц

"Нека тези, които ни обичат, да продължават да ни обичат. А онези, които не ни обичат, дано Бог им обърне сърцата. Или поне да им обърне глезените, та да ги познаваме по куцането."

"Човек е щастлив, когато притежава това, което сам обича, а не това което другите харесват."

"Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!"

"Щастието е като здравето. Щом не го забелязваш, значи го имаш."

"Мечтай, сякаш ще живееш вечно. Живей, сякаш ще умреш днес."

- Джеймс Дийн

"Може и да съм мечтател, но не съм единственият."

- Джон Ленън

"Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му."

"Мечтая да съм това, което бях, когато мечтаех да съм това, което съм."

Съжалявам, но само на някои намерих автора. Темата е голяма, затова се извинявам, ако някои цитати се повтарят.

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

"Никога не бива да се доверяваме на жена, която не крие годините си. Жена, която казва на колко е години, може да каже всичко."

Оскар Уайлд "Жена без значение"

• 3 седмици по-късно...
  • Ако с добро накажеш враговете, с какво ще наградиш приятелите си?! -- Конфуций
  • Благородният човек предявява претенции към себе си, подлият — към другите. -- Конфуций
  • Блажен е този, който нищо не знае, той не рискува да остане неразбран. -- Конфуций

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.