Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

Пазете се от лъжливите пророци,които дохождат при вас с овчи дрехи,а отвътре са вълци грабители.-Матея7:15 Вярата прозира през смъртта.-Уилиям Уърдсуърт Любовта донася на една жена,почти целия лош късмет на света.-Уила Кейтър А музиката смъртните залива с царственото си презрение.-Ралф Уолдо Емерсън Ах!Часовникът ти вечно изостава. По-късно е,отколкото си мислиш.-Робърт У.Сървис Учителят оставя следа във вечността,никога не може да знае докъде се простира влиянието му.-Хенри Адамс Невинен като новоснесено яйце.-У.С.Гилбърт Това не е цитат но ми харесва Въпроси Тяло ти си мой дом мой кон и моя хрътка какво ще правя когато загинеш Къде ще спя как ще яздя как ще ловувам Къде мога да отида без буйния си бърз кон Как ще познавам че в гъсталака отпред дебне опасност или има съкровище Когато доброто ми умно куче Тяло е мъртво Как ще лежа под откритото небе без покрив над главата и без врата напътствана само от вятъра как ще се крия само с облак за покривка? Мей Свенсон

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Из „Пипи Дъгото Чорапче” от Астрид Линдгрен

" То наистина не си заслужава — каза Пипи — Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход. "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Човек винаги може да намери нещо, за което да е благодарен, независимо колко са се забатачили нещата." -"Долорес", Стивън Кинг "Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си." - "То", Стивън Кинг

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замаян от две носталгии, една срещу друга като две огледала, той изгуби чудесното си чувство за недействителност и дори накрая препоръча на всички да заминат от Макондо, да забравят каквото ги е научил за света и за човешкото сърце, да плюят на Хораций, и където и да се намират, да помнят винаги, че миналото е лъжа, че паметта няма пътища за връщане назад, че всяка някогашна пролет е невъзвратима и че най-буйната и упорита любов е все пак бързолетна истина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да обуздаеш мислите си, да упражниш контрол върху тях не е чак толкова трудно! Всичко е въпрос на дисциплина и намерение. Първата стъпка е да се научиш да следиш мислите си: да мислиш за какво мислиш. Когато се уловиш, че ти идват отрицателни мисли-мисли, които отричат най-висшата ти идея за нещо, помисли отново! Буквално: ако мислиш, че си вкиснат, че нищо добро няма да излезе, помисли пак! Ако мислиш, че светът е лошо място, пълно с отрицателни събития, помисли пак! Ако си мислиш, че животът ти се разпада на парчета, и ако ти изглежда, че никога няма да успееш да го подредиш отново, помисли пак! Така ще се придържаш към първоначалната творческа мисъл. Защото ти си творецът на твоя живот. Нийл Доналд Уолш :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... Понякога душата ни обсебват

безчувствени, жестоки същества.

Потъваш в мрак и в бездна непрогледна,

а търсил си единствено душа,

с която да споделяш и сияеш,

да бъдеш цвете, ярко да цъфтиш.

Оказва се, че нищо ти не знаеш...

"Душата чиста" е лъжлив фетиш

и вместо радост,в ада те проваля.

Живота ти обърква...Всичко в миг

ще смачка, непукистки ще окаля...

" Душата чиста"...си е чист мръсник...

Gentiana

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

..... Не щеш ли, течението ги заляло безмълвно до един: млади и стари, бедни и богати, добри и лоши; течението следва своя път, не признава друго освен собствения си кристален Аз. Всеки се вкопчил, доколкото може, в коренищата и камъните по дъното на реката; това се превърнало в техен начин на живот, още от рождение те знаели само едно - да се съпротивляват на течението. Ала най-накрая един измежду тях рекъл: "Уморих се да се държа вкопчен. Не го виждам с очите си, но съм убеден: течението знае накъде отива. Ще се оставя да ме носи, пък да става каквото ще става. Както съм се вкопчил, ще умра от скука" Другите му се изсмели в лицето и рекли: "Голям глупак си! Оставиш ли се да те носи течението, пред което се прекланяш, то ще те изхвърли, ще те размаже о камънака и ти ще умреш по-бързо, отколкото от скука!" 0нзи обаче не ги послушал, поел си въздух и се оставил да го носи течението, а то начаса го изхвърлило, размазало го о камънака. Но се минало време, онзи пак отказал да се държи, та течението го отскубнало от дъното, понесло го нагоре, без никъде да го одраска или нарани....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един цитат от книгата, която чета в момента:

"...Когато хората срещат трудности във връзката си, са склонни да хвърлят вината върху партньора. Виждат съвсем ясно какво трябва да промени другият, но им е много трудно да видят кое в тяхното собствено поведение предизвиква проблемите..."

"Да се обичаме с отворени очи"-Хорхе Букай

п.п. И да помоля уважаемите съфорумници да не забравят да отбелязват от коя книга е цитата! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" Само глупакът - каза си той - може да се сърди на другите : камъкът пада, защото е тежък. Завинаги ли ще си остана такова дете? Кога ще се науча да давам от душата си толкова, колкото се полага за парите им? Ако искам да ме уважават те и да се уважавам сам, трябва да им покажа, че само моята сиромашия встъпва в сделка с тяхното богатство, но че сърцето ми витае на хиляди левги от тяхното безочие, на шеметна висота, дето не могат да го достигнат тяхното жалко презрение и благоволение."

"Червено и черно" Стендал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: – Моето цвете е там някъде"
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"Тук няма друг формат.Целия живот на мумуиите се състои от три "д"-та-девойки,долари,дилъри" "Всеки ден те втълпяват на мумиите че всичко в техния мумиен живот е създадено за да получават качествени удоволствия.Че всичко е много просто ,а най-важното е да следват съветите на мумиите.Всички мумии трябва да носят онези неща,които през този сезон имат червена бродерия,защото това се смята за красиво.Да копуват онези спесания,които са издадени във формата на най-актуалната днес дамска чанта(в списанието пише от къде да си я купят).Да ядат в ресторанти,чиито наименования се пишат с една дума(така се запомня по лесно)А най-важното е да не изостават от общия ритъм.Да бъдат в купона.Да са по-елементарни.И да оставят в главите си пространство,способно да побере нужната рекламна информация,която дилърите ще им покажат тази нощ по "Fashion TV".Трябва да изхвърлите останалите глупости от нея.И тогава животът ви ще се превърне в едно перманентно ресторантско меню,от което можете да си изберете удоволствия по свой вкус.Менюто с удоволствия е дълго колкото живота и нима това не е земният рай?Можеш ли да се откажеш от него?" Аплодирах наум волгарността и цинизма на този град.С неговите продажни мадами,готови да ти се отдадат за пет минути в тоалетната и за петнайсет минути в дома ти в зависимост от това какъв часовник носиш на ръката си в съответния момент.С неговите продажни партниори,готови да провалят всеки съвместен бизнес среще един грам кокаин.С приятели които те продават за две минути между две чаши.С цялата негова морална и физическа педерастия.С хора болни от гонорея на душата.Всеки път очаквах от околните нещо в този дух и всеки път,когато се случваше нещо такова,се чувствах пълен скапаняк" "Духless"Сергей Минаев

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На света има кретени, дебили, глупаци и луди. Нормалният човек съдържа в себе си в разумно отношение всички тези съставки. Гений е онзи, който издига до връхната точка един от компонентите, като го подхранва с другите. Кретенът изобщо не говори, лигави се, получава гърчове. Залепя сладоледа на челото си, защото не си улучва устата, никакви координирани движения. Дебилът е социално поведение. Винаги говори извън чашата, дори и да иска да говори за това в нея. В положителна форма става дипломат. Не е творческа личност. Дебилът не казва, че котката лае, а говори за котки, когато другите говорят за кучета. Греши правилата на разговора и когато греши сполучливо, е неотразим. Глупакът никога не греши в поведението си. Греши в разсъжденията. Той казва, че всички кучета са домашни животни и всички кучета лаят. Но че и котките са домашни животни и следователно лаят. Глупакът може да каже и нещо вярно, но вследствие на погрешни разсъждения. Майстор на паралогизмите. Лудият е глупак, който не знае триковете. Глупакът се мъчи да докаже своята теза, има изкривена логика, но все пак има логика. За лудия всичко доказва всичко. Лудият се разпознава по свободата, с която се отнася към задължителните доказателства, по лекотата, с която получава просветления. Умберто Еко, "Махалото на Фуко" *** *** *** "...Гледам снимки. Не е хубаво да се гледат собствените снимки. Фотографиите са като свраките. Отмъкват по някое лъскаво мигновение от живота и трупат крадени парченца в албумите. Децата винаги се стряскат, като видят бабите и дядовците си малки. Шокиращо и объркващо. И аз се стряскам. Това е мое. Това съм аз. Снимките са подредени на "Преди" и "Сега". Моите са разбъркани. Трябва да въведа ред. Тук съм аз като бебе. Защо всички снимат дупетата на децата си. Мек като бебешко дупе, гладък като бебешко дупе, розов като бебешко дупе, "Ох на мама сладкото дупе!" Изглежда, като се роди човек, най хубавото нещо, което има, е дупето. Никой не гледа човека. Дупето му гледат. И аз съм се родила с дупе. Всеки се ражда без предубеждения. Пред-Убежде-ния. Преди убежденията си. Преди да имаш убеждения, си само едно розово сладникаво дупе. Като пораснеш, ставаш задник с убеждения. Новороденият човек няма очаквания. Създателите му са преизпълнени с очаквания. Очакват да ги претвори, да ги продължи, да живее вместо тях, да се пребори вместо тях с чиновническата стена, която ги е смазала вече. Толкова много очаквания към едно едва дишащо дупе." "Наръчник по саморъчни убийства" -Мария Станкова

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето няколко на Конфуций:

Покоят е благоденствие.

Човекът е човек, когато е закусил. :hush:

Не убивай комар с меч.

Други има ето тук.

Ето и на Лао Дзъ:

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.

На този свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си. Всеки знае, че слабото побеждава силното, че непреклонният отстъпва пред добродушието - всеки го знае и все пак никой не се съобразява с това.

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не си всемогъщ! Поставяй си реални цели и прави най-доброто, на което си способен.

Ако това, което виждаш, пасва “като по мярка” на истината, която е изгодна за теб… не вярвай на очите си!

Хорхе Букай

Разликата между демокрация и диктатура е, че при демокрацията първо гласуваш, а после приемаш заповеди. При диктатурата не си губиш времето да гласуваш.

Трябва да живеем живота си така, че дори Смъртта да се двоуми дали да ни прибере.

Моята пияна от бира душа е по-тъжна от всички мъртви коледни елхи по света.

Чарлс Буковски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Ала не е наша работа да мъдруваме над безкрайните съдбини на света, трябва само да помагаме както можем на епохата, в която живеем, да плевим злото в полята, които познаваме, та ония, що дойдат подир нас, да разорат чисти угари." - Властелинът на Пръстените. "И тъй като в цялата Галактика не откриха нищо по-ценно от Разума, те му помагаха да се развие навсякъде, където вече съществуваше." - Одисея в Космоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам много любими цитати, които съм колекционирала с години - ето някои от тях:

Без традиция, изкуството е стадо от овце без овчар. Без иновация - е труп.

- Уинстън Чърчил

Добрите художници копират. Великите - крадат.

- Пабло Пикасо

Музикалния бизнес е жесток и плитък паричен окоп - един пластичен коридор, в който крадците и сводниците се движат свободно, а добрите хора умират като кучета. Има също и негативна страна.

- Хънтър Томпсън

Работата от 09:00 до 17:00 е едно от най-големите зверства причинени на човечеството.

- Чарлс Буковски

Самото съществуване на военните огнепръскачки подтвърждава факта, че някъде, някой си е казал, "Знаеш ли, наистина искам да подпаля онези хора там, но просто не съм достатъчно близо, за да свърша работата."

- Джордж Карлин

В контекста на науката, властта на хиляди не струва нищо пред скромните разсъждения на един.

- Галилео Галилей

Имаш врагове? Хубаво. Това означава, че поне веднъж в живота си, си отстоявал собствена позиция.

- У. Чърчил

Разумния човек се адаптира в заобикалящия го свят; неразумния обаче настоява да адаптира заобикалящия го свят в себе си. Следователно световния прогрес зависи от неразумния човек.

- Джордж Бърнард Шоу

Където смърди на ла*на

намирисва и на човешко съществуване.

- Антонин Арто

Хората изискват свобода на речта, за да компенсират свободата на мисълта, която избягват.

- Сорен Абуе Киркегор

Не се чувствам длъжен да вярвам, че Господ, който ни е надарил с чувства и разум, е възнамерявал да забравим за тях.

- Галилео Галилей

Където и да ходя, винаги съм следван от едно куче, наречено 'Его'.

- Фридрих Ницше

Таланът прави каквото може; геният прави каквото трябва.

- Едуард Джордж Булвер-Литън

Не съм се провалил. Просто открих 10000 начина, които няма да станат.

- Томас Алва Едисон

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Глупак, който осъзнава, че е глупак, вече не е глупак.

Нещастието е заразна болест. Нещастните и бедните трябва да странят един от друг, за да не се заразят още повече. Ф.М. Достоевски

За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.

К. Иречек

Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица… ;)

ДР. Т. Живков

Човек може толкова, колкото знае. Фр. Бейкън

Да имаш много приятели, означава, че нямаш нито един.

Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката.

Е. Ротердамски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз вярвам в теорията за единствения куршум. Можеш да се влюбваш и любиш много пъти, но има само един куршум, на който е гравирано името ти. И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум, раната никога не заздравява. "Законът на Бош", Майкъл Конъли

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По истинският път се върви трудно, но се връщаш лесно! Ако вървиш леко, но връщатето е трудно замисли се!

Редактирано от октим (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Любовта не бива да моли, не и да изисква. Трябва да има сили да постигне увереност в себе си самата. Тогава няма да бъде привличана, а ще привлича. Привлечи и спечели. Не взимай подарък. Обичай, за да намериш себе си. Повечето хора губят себе си." "Демиан" - Херман Хесе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

'Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници. Сигурно ще бъде много хубаво. Ако не са те, кой ще ме посети? Ти ще бъдеш далеч. А от големите животни не ме е страх. И аз имам нокти. И простодушно показа четирите си бодли. После добави:

- Не се бави, неприятно е. Решил си да заминеш. Върви.

Защото не искаше той да види, че плаче. Беше много гордо цвете... '

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неизменно верните познават само прозаичната страна на любовта, трагедията и е позната само за ония , които изневеряват. - Портрет на Дориан Грей

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Предчувствам, че съм на път да взема неправилно решение, но грешките неизменно съпътстват нашите действия. Какво иска светът от мен? Да не поемам рискове? Да се върна там, откъдето съм дошла, без да имам смелостта да кажа ДА на живота?...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...