Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

И все по-често нощем започва да ме застига самотата, това най-чуждо и най-непонятно за мен чувство в досегашния ми живот. Появява се обикновено около полунощ, когато застиват всички живи и мъртви шумове освен постоянното пукане на панелите като кости на изстиващ мъртвец. Винаги в такива мигове ме обхваща нелепото чувство за някакво едва доловимо дихание на хищно животно, но толкова близко и плътно, сякаш съм в огромната му уста... "Бариерата", Павел Вежинов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

"Стефане, к`o се сърдиш, пача, не-пача, момичето ти каза, че не иска да те вижда повече...Ти, (изхилва се презрително) тъп да беше-пак щеш` да разбереш, бе!" -на моят шеф, виден варненски бизнесмен.Използва го често, за думи, казвани преди в прав текст, и подминати.Доста тънко нещо е това.

Стефане ... тебе те гледам (чета) и се успокоявам.

От дежурните лафове на izabel1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли... Уилям Шекспир, Както ви се харесва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Най-ценен дар е този, който не принася полза. Човешки жест без поза. Само знак и толкоз”.

Любомир Левчев, "Седмата смърт"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Човек лесно си създава приятели,без да е нужно всеки ден да бъде с тях.Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора те се превръщат в част от живота ни.А когато станат част от живота ни,започват да искат да го променят.И ако не сме такива,каквито те искат да бъдем,се сърдят.Защото всички смятат,че знаят как точно да изживеем живота си." "Алхимикът"-Паулу Коелю

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Адсон, никога не съм се съмнявал в истината, съдържаща се в знаците; те са единственото средство, с което човек разполага, за да се ориентира в този свят. Но аз не можах да проумея едно - връзката между знаците."

"Името на розата", Умберто Еко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Всички щастливи семейства си приличат,всяко нещастно семейство е нещастно по своему."("Ана Каренина" Л.Толстой) "Всеки за всичко пред всички е виновен."("Братя Карамазови" Ф.Достоевски)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът.

"Граф Монте Кристо", Александър Дюма-баща

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Какъв е смисълът на клетвите?Не те обвързват с хората.Ако си убеден в това,което чувстваш,ти си обвързан.Ако не си убеден-нищо не е в състояние да те обвърже." "Стършел"-Етел Лилиан Войнич

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

— То целият свят е болен, синко. Едни от това, Други от онова. Няма здрав човек на света. Гледаш, тялото желязно, а душата — гнила.

дядо Захари от разказа Спасова могила на Елин Пелин Редактирано от potrebitel (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"При все, че да ядеш мед е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по-хубав."

"Мечо Пух", А. А. Милн

Редактирано от BitterSweet_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват."

Ромео и Жулиета, Уилям Шекспир

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Не е необходимо да сте луд, за да работите тук, но все пак помага."

"Добре дошли в маймунарника", Кърт Вонегът

Редактирано от BitterSweet_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Любовта движи света, но уискито го върти два пъти по-бързо!

К. Макензи

"…Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо."

Константин Иречек

„Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне.“

Екзюпери

Не пропускайте случай да направите добро, освен в случаите, когато това ще е във ваша вреда. Не пропускайте случай да пийнете- при никакви обстоятелства

М. Твен

Разликата между възрастните и децата е в цената на играчките

Р. Фрост

Слабите хора спят с лице в салатата. Силните – в десерта.

Редактирано от supergirl (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"...бедността не е порок,но нищетата,нищетата е порок.В бедността вие може да запазите вроденото си благородство,но в нищетата-никога и никой.За нищета ви гонят не с пръчка,а с метла ви измитат от човешкото общество,за да е по-оскърбително.И справедливо е,защото изпаднал в нищета,пръв съм готов сам себе си да оскърбя..."

"Престъпление и наказание"-Достоевски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"La liberte commence avec ironic."

Victor-Marie Hugo

"Всьо, кроме человека, безгрешное."

"Братьях Карамазовых"

Фёдор Миха́йлович Достое́вский

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещата се объркват изведнъж, но се оправят постепенно.

Принцип на Тудиско за асиметрията

Работи по-умно, а не по-усилено и внимавай какво приказваш.

Закон на Мърфи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Не ме е страх от хорски съд,присъда- не всякога е прав света, не ме е страх!-в тъмница нека бъда, но...да мирува съвестта." П.К.Яворов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Безметежността няма с какво да се проточи във времето. От нищо до нищото не изминава никакво време. "На изток от рая" - Джон Стайнбек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие! Ричард Бах ("Едно")

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И после какво?, помислих си аз. И после още, винаги все повече житейски изпитания, от които да се учим. Да се учим да прилагаме знанията си на практика, да разкриваме нашето знание на други, които минават през същите изпитания, да им напомняме, че не са сами. И после какво, когато сме преживели своите мечти и сме се уморили от живота във времето? И после... Животът Е! Помниш ли? Помниш ли АЗ СЪМ! И ТИ СИ! И ЛЮБОВТА; Е ВСИЧКО; КОЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ! Ето това е „и после какво"! Ето защо любовните истории нямат край! Те нямат край, защото любовта няма край! Тази сутрин в едно кратко мигновение, за не повече от стотина секунди, аз осъзнах колко просто Всичко-Което-Е се свързва в едно цяло. Грабнах бележника до леглото и с огромни букви с развълнуван почерк записах онова, което ми мина през съзнанието в тези секунди: Единствено реалното е Животът! Животът освобождава съзнанието да избира между липсата на форма и безкрайното множество милиони форми. Всякаква форма, която може да си представи. Ръката ми трепереше и бързо се стрелкаше по редовете, думите се нижеха по сините редове на хартията. Съзнанието може да забрави себе си, ако иска. То може да създаде ограничения, да строи илюзорни светове; то може да си представя галактики, вселени и вселени на вселените, черни дупки, бели дупки, големи взривове, стабилни състояния, слънца и планети, астрални и физически нива. Каквото и да си представи, то го вижда като реалност: война или мир, болест или здраве, жестокост или доброта. Съзнанието може в триизмерния свят да превърне сервитьорката в божия пророчица; то може да бъде маргаритка, духовен водач, биплан на поляната. То може да бъде летец, току-що събудил се от сън, любящата усмивка на неговата жена в съня й, може да бъде котето Доли, готово всеки миг да скочи на леглото, нетърпеливо да си получи - мяу! - своята закуска. И всеки миг, в който желае, то може да си спомни какво е всъщност, може да си спомни реалността, може да си спомни Любовта. В този миг всичко се променя... Единственото трайно нещо - това е любовта! Началото на вселената.... Преди Големия взрив нас ни е имало! Преди големите взривове на всички вселени и след като и последното ехо от всеки от тях е заглъхнало, нас ни е имало. Ние, танцьорите във всички форми, които се отразяват във всичко, ние сме причината за създаването на пространството, онези, които изграждат времето. Ние сме мост през вечността, който се издига отвъд морето, поели своите приключения за удоволствие и изживяващи чудесата заради радостта от тях. Ние избираме своите катастрофи, триумфи, предизвикателства, невероятни странности, подлагаме се на изпитание отново и отново, учим се да обичаме и обичаме, и ОБИЧАМЕ! Ричард Бах - "Мост през вечността"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

"Беше достатъчно интелигентен, за да знае, че интелигентността сама по себе си не е гаранция за нищо. За успеха, който родителите му очакваха, че ще постигне, беше нужно нещо повече - късмет, произход, талант." Ъруин Шоу "Богат беден"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...