Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

"Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: – Моето цвете е там някъде"

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

- Животът ми е еднообразен. Аз ходя на лов за кокошки, хората ходят на лов за лисици. Всички кокошки си приличат и всички хора си приличат. Малко е досадно. Но ако ме опитомиш, в живота ми ще грейне слънце. Ще чувам шум от стъпки, съвсем различен от всички други. Стъпките на другите ме прогонват под земята. Твоите стъпки ще ме викат като музика да изляза от дупката. Освен това погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Аз не ям хляб. За мен житото е безполезно. Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Целта е мечта със срок за изпълнение. Действието е истинския показател за интелигентността. Всички постижения, всички спечелени богатства, са започнали от една идея. Въображението е работилницата на ума, способно да преобразува умствената енергия за постижения и богатство. Чрез повтаряне на мисълта всяка идея, план или цел ще намерят място във вашия ум. Подхранвай своите мечти и визии като деца на твоята душа и основа на постиженията ти. Не чакай. Времето за действие никога няма да изглежда подходящо. Обучението идва отвътре. Ти го получаваш чрез борба, усилие и мисъл. Ако не можеш да правиш велики неща, прави малки по велик начин. Преди да вземеш трябва да дадеш. Пари без мисъл са винаги опасни. Природата не може да бъде надхитрена или излъгана. Тя ще ви даде това, за което се борите, само след като платите цената за него. Мисли и забогатявай. Човек има силата да трансформира мислите си във физическа реалност. Човек има силата да превърне мечтите си в реалност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" .. но, повтарям, аз винаги бях виновник за собствените си нещастия .. " Робинзон Крузо- Д. Дефо

" -Пред тебе, аго, нищо е,

но за мен, знаш ли, всичко е,

воля аз него, та него.. "

Изворът на Белоногата- П.Р.Славейков

" .. и пак видяхме светлите звезди.. " Ад- Д.Алигиери

" Ти знаеш- всичко живо ще умре,

за да премине от живот към вечност" Хамлет- У.Шекспир

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Същността на човека най-вярно се открива по начина, по който се посреща смъртта... Човекът е най-истински в страданието." Марко Семов - "От зимата нататък".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Не търси виновния, а поправи грешката!"

Майкъл Крайтън: "Изгряващо слънце"

"Човешкия ум е ограничен! Глупостта не е!"

А. Айнщайн.

"Човекът се ражда свободен, а навсякъде е в окови!"

Жан- Жак Русо

"По лесно е да се обогатиш с хиляди добродетели, отколкото да се освободиш от един порок!"

"Не всички могат да бъдат красиви, богати и знатни, но всички могат да бъдат добри!"

Конфуции

"Миналото си е минало- забрави го! Бъдещето още не е дошло- да върви по дяволите! Настоящето е тук- ИЗПОЛЗВАЙ ГО!!!"

Джеймс Хадли Чейс

"Девойки, вам съвет ще дам:

плач нива не полива.

Сега са тук, а утре там-

мъжете са такива!

............

Таз дълга скръб по спомен скъп

защо са ви кажете?

Днес огнен взор, а утре гръб-

това са те нъжете!"

Уилям Шекспир: "Много шум за нищо"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Max Ehrmann ………………………………………… Therefore be at peace with God, whatever you conceive Him to be, and whatever your labors and aspirations, in the noisy confusion of life keep peace with your soul. With all its sham, drudgery, and broken dreams, it is still a beautiful world. Be cheerful. Strive to be happy. Следователно бъди в мир с Бога, какъвто и да си го представяш, и какъвто и труд и стремежи да имаш, в шумната бъркотия на живота бъди в мир с душата си. С цялата си лъжливост и робия, и разбити мечти, все пак това е красив свят. Бъдете весели. Стремете се да бъдете щастливи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"След като щастието ти зависи от това, което прави някой друг, явно наистина си имаш проблем."

Ричард Бах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"И потеглих напред, за да убия мъжа, когото обичах." Ришел Мийд "Академия за вампири - Целуната от сянката."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквото са мухите за децата,това сме,хората за боговете -убиват ни,когато им е скучно,за развлечение. Шекспир Политиката в най-общия смисъл на думата всъщност е другото лице на корупцията. Джонатан Суифт Добруването на хората е върховният закон. Цицерон Смъртта е мъдър арбитър и сама по себе си е правосъдие. сър Томас Браун

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

„Портретът на Дориан Грей” Оскар Уайлд Жените се защитават, като атакуват, и техните атаки се състоят от странни и изненадващи капитулации. Ерих Мария Ремарк „Живот на заем” Нима не знам, че загубва, който се опитва да задържи, и тичат подир онзи, който с усмивка си отива? Нима забравих това? Оскар Уайлд Да се влюбиш в себе си е началото на една доживотна любов.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Снощи тя имаше по себе си прекалено много руж и недостатъчно дрехи. У една жена това винаги е признак на отчаяние. — "Идеалният мъж" Оскар уайлд Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези, които нямат разум. Волтер Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме оставяй ти отвън на пътя – вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко ще приседна, ще вперя поглед в мрака да те видя. Когато се наситя да те гледам – ще те целуна и ще си отида. Никола Въпцаров

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Целуни ме,любов,нека ти липсвам,любов,избърши сълзите си горчиви. Ирландска кръчмарска песен Напред,напред върви към дивите гори,където дебне здрач,и с фея за водач, за да откриеш ти-светът е пълен с плач,но има чудеса и в твоята съдба. У.Б.Ийтс Душа,ядро на моя свят греховен, душа,метежен пленник на нощта, ти изнемогваш,мреш от глад духовен, пилееш се във външните неща. Ти,гостенката,пръскаш щедри средства за този свой наемен дом,без смут натрупваш ти за червея наследства, от теб добити с непосилен труд. Расти,душа!Граби от днес нататък от тялото усещания ти. Изчерпвай всяка радост без остатък, живей в разкош,но външно не блести. Смъртта ще спре пред тоя жив кипеж. Смъртта е тлен,а ти ,душа,не мреш. Шекспир

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Няма значение колко зле се чувстваш, живота продължава. Животът не го *** дали си разтроена, нещастна, объркана или измъчена. Живота просто продължава и ти трябва или да продължиш с него, или да седнеш по средата на пътя и да се самосъжаляваш." "Анита Блек" - Лоръл Хамилтън (само не съм сигурна от коя от книгите в поредицата беше :) )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

На никого светът не ще остане,братко В двореца вярвай ти , макар за кратко. С голяма кошница не чакай много ти, че път един пред всички ни блести и щом смърта е обща в края на нещата какво че си на трон или на земята? Саади

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошли,неволи сродни! Приветствам ви,кошмари с корен общ! Джеймс Томсън Лъжа,която е наполовина истина, е винаги най-черната лъжа. Тенисън Времето,измервано с часовника,е нашият банкер, нашият данъчен инспектор и полицай. А времето вътре в нас е нашата жена. "Човекът и времето",Дж.Б.Пристли

Редактирано от arhangel_gebriel (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" Автобиографията си приключвам с женитбата, защото приемам, че след като се ожени, човек няма автобиография! Дори в живота на човека периодът от раждането до женитбата може, както и в историята, да се нарича период "от заселването до пропадането". Също така и периодът, който следва след него, най-точно може да се нарече както в живота, така и в историята : период на "робство и страдание"....."

:)

Бранислав Нушич - "Автобиография"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Любов след Любовта Ще дойде време, вдъхновено сам себе си ще срещнеш ти на прага,в свойто огледало и двамата ще се усмихнете. Ще кажете:ела,седни.И яж. И ще обикнеш ти наново непознатия, какъвто ти за себе си си бил. И вино дай.И хляб.Сърцето си върни на самото него,на непознатия, дарявал те със любовта си цял живот.Когато ти заради друг си пренебрегвал и който те познава най-добре. Свали от рафта ти любовните писма и снимките,бележките отчаяни, от огледалото смъкни ти своя образ. Седни.Гощавай се с живота си. Дерек Уолкот

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

"Точно това е проблемът с пиенето. Ако се случи нещо лошо, пиеш, за да забравиш; ако се случи нещо хубаво, пиеш, за да го отпразнуваш; а ако нищо не се случва, пиеш, за да се случи нещо." – Чарлз Буковски („Жени”)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В пустинята видях човек гол,озверял, клечеше на земята и стискаше сърцето си и го ядеше. -Добро ли е приятелю?-му казах аз. -Горчиво е-отвърна той. -Но ми харесва,защото е горчиво и е Мое. "Както в Рая няма гняв,който може да обърне любовта в омраза,така в Ада няма по-голям гняв от този на презряна жена!" Уилиям Конгрийв Най-богат е човекът,чиито удоволствия са най-евтини. Хенри Торьо Единственото щастие е да обичаш и да бъдеш обичан. Джордж Сенд

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

„Трябва да е ужасно никога да не можеш да се зарадваш или разочароваш.

Никога да не обикнеш някого, да му се разсърдиш и да му простиш.

Да не можеш да спиш и да не ти става студено, никога да не грешиш и да не те заболи стомаха, а после да ти мине, никога да не празнуваш рожден ден, да не пиеш бира и да не те гризе съвестта...Изобщо всичко. Какъв ужас!”

„Тайната на Хатифнатите” („Невидимото дете”) на Туве Янсон

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Може би този човек наистина е смешен. Но е по-малко смешен от царя, от суетния, от бизнесмена и от пияницата. Неговата работа поне има смисъл. Когато запалва своя фенер, той като че създава нова звезда или цвете. Угаси ли фенера си, приспива цветето или звездата. Това занимание е много красиво. То наистина е полезно, защото е красиво"
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Който и да е бащата на едно заболяване,неговата майка е лошото хранене". китайска поговорка Не забравяйте, "Вие сте това,което ядете". (108-годишния йога Свами Дев Мурти) Защото "Хората в добро здраве,бързо могат да изгубят силата си,ака ядат лоша храна!" (Древногръцки философ) Затова "Ставайте от масата леко гладни и ще бъдете винаги здрави!" Клавдий Гален "Твоята храна е твоят лек." Хипократ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"...Водната капка дори и камък пробива, стига да пада през цялото време на едно и също място."

Анатолий Иванов - "Повет"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...