Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

За добре организирания ум, смъртта е просто поредното голямо приключение! Джоан Роулинг, Хари Потър и философският камък

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...
  • Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

"Той не умееше много неща, но затова пък умееше да пали звездите. Та нали и най-красивите и ярки звезди понякога угасват, а ако някоя вечер не видим звезди на небето, ще ни стане малко тъжно… А той палеше звездите много умело, и това го утешаваше."

Човекът, който не умееше много неща, Сергей Лукяненко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят."

Паулу Коелю "Петата планина"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци"

Чарли Чаплин

"Пазете сълзите на децата си, за да ги проливат над гроба ви."

Питагор

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

"Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си. Бъди верен, бъди храбър, бори се! "

"То", Стивън Кинг

Редактирано от diadia (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Вземеш ли прекалено често да се питаш защо това или онова е така, в крайна сметка ще станеш много нещастен." - Рей Бредбъри /"451 градуса по Фаренхайт"/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

любима мисъл за лъженето:

От Комунист и от Циганин само леФскар лъже повече

от Шекспир за любовта:

....

Денят без теб е като нощ за мен

и ти нощта превръщаш в ярък ден.

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой си самоцитира умотворенията на 3-е мозъчни клекти. Поне да го напише правилно, но за това трябват вече 6 мозъчни клетки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Предлагам да се организира един курс в салона на читалището за квалификация на мъжете... Ще докараме коча да видят обноски..." - Николай Хайтов /"Мерак"/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Съществуват милиони и различни секти и църкви, които приемат заповедта "Победи го!" и поставят тежестта върху подчинението. Милиони повече са ония, които чувстват предопределението в "Ти трябва!". Нищо, каквото и да правят, не може да отмени онова, което ще стане. Но "Ти можеш!". Ехе, това прави човека голям, приравнява го с боговете, защото в слабостта си, в своята низост и с убийството на брата си, той пак притежава великия избор. Той може да си избере път, да го извърви в борба и да победи!" "На изток от рая", Джон Стайнбек

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Може ли разстоянието наистина да те раздели от приятелите ти... Ако искаш да си с някого, когото обичаш, не си ли вече там при него?" Ричард Бах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

"Който обича,очаквайки някакво възнаграждение,си губи времето"-"Демонът и сенъорита Прим"-Паулу Коелю

"Животът казват е какъвто сам си го направиш, но срещу съдбата си не можеш да вървиш"

"Някогашната роза остана само в името, ние запазваме само името"-"Името на розата-Умберто Еко

"Благославянето удължава с години тишината на смъртта"

"Когато спасиш поне един човешки живот спасяваш целия свят"-Еврейска поговорка

Няма щастие и нещастие, а само сравнение между различните състояния.Човек трябва да пожелае да умре, за да разбере по-късно колко хубав е животът"-"Граф Монте Кристо"-Александър Дюма Публикувано изображение

Редактирано от Katity_99 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

няма редно и нередно.Само каквото желаем или не желаем.....Само това ,което изберем или не изберем....Тя избра него.Предпочете да почувства всичко това.И ако утрешният ден и донесеше сълзи, нямяше да съжалява.Животът бе прекалено кратък, за да изпитва угризения."

може ли да ми кажеш от кое произведение и кой е автора ще съм ти мн благодарна а и кой е написал горната книга "Цветя на тавана" мс предварително Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали това може да се нарече любим цитат, но то ме грабна още от първия прочит......

Прощалното писмо на Маркес

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам.

Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръста на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко, само когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

С подражание никой не е станал велик. Самюъл Джонсън

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Живей за днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.

Не знам на кой е цитата ,но много ми харесва. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

"Не те обвинявам, че си ме изкушавала. Друг е виновен - Господ, който те е създал толкова красива, или дяволът, който ме накара да те погледна." "Конникът без глава" /Майн Рид/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки, който е използвал израза "Лесно като да вземеш на бебе биберона", никога не се е опитвал да вземе на бебе биберона. Робин Худ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Ние все чакаме да дойде нещо, а то не идва и не идва. Защо е така ? Защо всичко е илюзия - животът , смъртта, желанието да бъдем обичани ... " Осъдени Души, Димитър Димов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...